Merenk Pasta Tarifi

Görünümüyle iştah açan, pratik ve lezzetli merenk pastacıkları tarifine şans verin.

YAZAR: Zeynep Dinç
10 Şubat 2021 Çarşamba 14:22 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Merenk için:


  1. 3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
  2. 1 bardak toz şeker
  3. 1 çimdik tuz
  4. 3 – 4 damla taze limon suyu


Krema için:


  1. 150 gram krem şanti
  2. 2 çay bardağı soğuk süt


Meyveli sos için:


  1. 2 yemek kaşığı dolusu dondurulmuş frambuaz (arzuya göre başka bir orman meyvesi de kullanılabilir)
  2. 2 yemek kaşığı çam balı


Yapılışı:


Merenk için:


Derin bir kapta dikkatlice ayırdığınız yumurta beyazlarını çırpıcı ile çırparak iyice köpürtün. Azar azar toz şekeri, limon suyunu ve en son da tuzu ilave ederek çırpmaya devam edin.

Pütürsüz, yoğun ve parlak bir kıvam elde ettiğinizde karışımı sıkma torbasına alın. Pişirme kağıdı koyduğunuz tepsinin üzerine istediğiniz büyüklükte bezeler yapın. (Verilen ölçüyle görseldeki boyda 10 adet beze elde edilebileceği gibi 40 adet kadar küçük beze de yapılabilir) Önceden ısıtılmış 100 C'lik fırında 60 dakika pişirin.

Krema için:


Krem şanti ve soğuk sütü iyice çırpın (mixer ile 3 – 4 dakika). Buzlukta yarım saat bekletip buzdolabına alın.

Meyveli sos için:


Frambuaz ve balı bir tavada kısık ateşte rengini salana ve akışkanlığını kaybetmeyecek şekilde koyulaşana kadar kaynatın. Bir bardağa alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

Pastacıkların hazırlanışı:


Merenkler fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Bir bıçak ile dikkatlice üst kıvrımlarını düz bir şekilde kesip merenk kaseler elde edin. İçlerini krem şanti ile doldurup kaşığın tersi ile bir havuz oluşturun. Meyveli sosu koyup servis edin.

Afiyet olsun.


Keçi Peyniri & Hindi Soteli Ekmeküstleri

Avokado ve 4 Yeşilli Çipura

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da