Merenk Pasta Tarifi

Görünümüyle iştah açan, pratik ve lezzetli merenk pastacıkları tarifine şans verin.

YAZAR: Zeynep Dinç
10 Şubat 2021 Çarşamba 14:22 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Merenk için:


  1. 3 yumurta beyazı (oda sıcaklığında)
  2. 1 bardak toz şeker
  3. 1 çimdik tuz
  4. 3 – 4 damla taze limon suyu


Krema için:


  1. 150 gram krem şanti
  2. 2 çay bardağı soğuk süt


Meyveli sos için:


  1. 2 yemek kaşığı dolusu dondurulmuş frambuaz (arzuya göre başka bir orman meyvesi de kullanılabilir)
  2. 2 yemek kaşığı çam balı


Yapılışı:


Merenk için:


Derin bir kapta dikkatlice ayırdığınız yumurta beyazlarını çırpıcı ile çırparak iyice köpürtün. Azar azar toz şekeri, limon suyunu ve en son da tuzu ilave ederek çırpmaya devam edin.

Pütürsüz, yoğun ve parlak bir kıvam elde ettiğinizde karışımı sıkma torbasına alın. Pişirme kağıdı koyduğunuz tepsinin üzerine istediğiniz büyüklükte bezeler yapın. (Verilen ölçüyle görseldeki boyda 10 adet beze elde edilebileceği gibi 40 adet kadar küçük beze de yapılabilir) Önceden ısıtılmış 100 C'lik fırında 60 dakika pişirin.

Krema için:


Krem şanti ve soğuk sütü iyice çırpın (mixer ile 3 – 4 dakika). Buzlukta yarım saat bekletip buzdolabına alın.

Meyveli sos için:


Frambuaz ve balı bir tavada kısık ateşte rengini salana ve akışkanlığını kaybetmeyecek şekilde koyulaşana kadar kaynatın. Bir bardağa alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

Pastacıkların hazırlanışı:


Merenkler fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Bir bıçak ile dikkatlice üst kıvrımlarını düz bir şekilde kesip merenk kaseler elde edin. İçlerini krem şanti ile doldurup kaşığın tersi ile bir havuz oluşturun. Meyveli sosu koyup servis edin.

Afiyet olsun.


Keçi Peyniri & Hindi Soteli Ekmeküstleri

Avokado ve 4 Yeşilli Çipura

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

1 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı