Malta Eriği (Yeni Dünya) Enginar Tarifi

Malta eriği ile neler yapılır? Malta erikli enginar tarifi; Mevsim mahsüllerini bir araya getiren sağlıklı bir zeytinyağlı tarifi: Malta Erikli (Yeni Dünya) Enginar nasıl yapılır? Yeni Dünya Meyvesi; Malta Eriğinin Faydaları Neler?

YAZAR: Büke Şedele
6 Mayıs 2021 Perşembe 10:46 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Malta Erikli Enginar (Yeni Dünya) Tarifi


Malzemeler:

  1. 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  2. 1 kuru soğan
  3. 6 adet soyulmuş ve limonla ovulmuş enginar
  4. 7-8 adet malta eriği (yarısı pişerken kullanılacak, yarısı sunum sırasında üzerine gelecek)
  5. 1 çay kaşığı tuz
  6. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  7. 1/4 demet dereotu

Malya Eriği (Yeni Dünya) ile Enginar Yapılışı:

Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, orta ateşte zeytinyağında kavurarak yumuşatın.

Malta eriğinin yarısını küçük küpler halinde doğrayıp ekleyin, birlikte çok hafifçe karamelize olsunlar.

Tencereye enginarları alın, enginarların yarısına gelecek kadar su ekleyip, tuz ve şekerini de serpin.

Kapağını kapatıp orta ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.

Enginarlarınızı servis tabağına alıp, üstüne çok az daha zeytinyağı gezdirin ve kalan malta eriğiyle süsleyin.

Dilerseniz üzerine biraz dereotu serpip servis edin.


Afiyet olsun.

Sütlü Bezelye Çorbası Tarifi

Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları

Enginar ve Kuşkonmazlı Makarna Tarifi

Böğürtlen, Elma & Avokadolu Roka Salatası Tarifi

Avokado ve Bezelyeli Ezme

EN ÇOK OKUNANLAR

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü