Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Güne enerjik bir başlangıç yapmak isteyenler için vegan karamelize muzlu porridge tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
17 Mart 2023 Cuma 10:59 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Porridge yani yulaf lapası, yulaf sevmeyenlerin dahi keyifle tüketebileceği kadar çeşitlendirilebilir. Porridge, uzun süre tok tutması ve enerji vermesi nedeniyle sabah güne başlamak için oldukça ideal bir tercih. Porridge tariflerini normal süt ile hazırlayabileceğiniz gibi bitkisel sütlerle vegan olarak da yapabilirsiniz. Karamelize muzlu porridge tarifini, hem vegan hem tatlı ihtiyacını karşılayan hem de doyurucu ve enerji veren bir tarif olarak mutlaka deneyin.

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Malzemeler:

4 tepeleme yemek kaşığı karabuğday ezmesi (tercihe göre yulaf ezmesi de olur)

200 ml bitkisel süt

2 adet kakule içi

½ çay kaşığı tarçın

Karamelize Muz İçin Malzemeler:

1 adet orta boy muz

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri veya esmer şeker

1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı

Üzeri İçin Malzemeler:

Doğranmış Antep fıstığı

Şeker ilavesiz üzüm özü veya herhangi bir tatlandırıcı şurup


Hazırlanışı:

1. Orta boy bir sos tavasına karabuğday ezmesi, süt, baharatlar ve portakal kabuğunu ekleyin.

2. Kısık ateşte sürekli karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin.

3. Kuru bir tavaya şeker ilave edin, kısık ateşte tamamen eriyince üzerine Hindistan cevizi yağı ekleyin. Uzunlamasına ortadan böldüğünüz muzu tavaya ekleyip önlü arkalı karamel sos ile kaplayın.

4. Lapayı tabağa alın, üzerine muzları, Antep fıstıklarını, isteğe göre portakal kabuğu rendesini, üzüm özü veya şurubu ekleyin. Afiyet olsun.


Vegan Banana Bread Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey