Kahvaltılık Lezzetli Muzlu Porridge Tarifi

Gabfoods'un yaratıcısı Gabriela Palatchi, “Casa” adlı bir yemek kitabı çıkardı. Kitapta, Palatchi'nin rafine şekersiz ve glütensiz tariflerinin yanı sıra pek çok mutfak sırrı da yer alıyor. Üstelik kitaptaki tüm tariflerin fotoğrafları da bizzat Gabriela Palatchi tarafından çekilmiş.

9 Aralık 2020 Çarşamba 15:22 | Son Güncellenme:
8 dakika okunma süresi

Türkiye’de ilk ziyaret ettiğimi şehirlerden biri kebabıyla ünlü Adana’ydı. Kebap en abartılan ola dursun, gezide en sevdiğim lezzet meşhur Kazım Büfe’de içtiğim muzlu süt oldu. Kelimenin tam anlamıyla süt, şeker ve muzun harmanlandığı basit bir ‘milkshake’di ama içeceğe karşı obsesif hale geldim; soğuk ve kremsi tatlılığı vardı. Zamanla bu obsesiflik biraz meyve karışımıyla birlikte, benim sağlıklı ve orijinaline övgü duyan ‘muzlu yulaf lapama’ dönüştü. Yulaf bir gece önceden ıslatılmalı, meyve püresi ve bademler bir gün önceden veya gece yulaf kaynatılmadan önce yapılabilir.

  1. (Glütensiz, vegan ve rafine şekersiz)
  2. Pişirme Süresi: 15 dakika
  3. 2 Kişilik

Muzlu Porridge


Malzemeler:


  1. · ½ bardak ya da 50 gram glütensiz yulaf
  2. · 1 bardak ya da 235 ml su
  3. · 1 bardak ya da 235 ml fındık sütü
  4. · ½ muz
  5. · 1 yemek kaşığı ya da 15 gram badem yağı


Yapılışı:


  1. 1. 1 kasenin içerisinde ½ bardak ya da 50 gram glütensiz yulafı ve bir bardak suyu karıştırın. Bir gece öncede ıslatın.
  2. 2. Ertesi sabah, muzlu sütü hazırlayın. Rondonun içerisine ½ muzu ve bir bardak fındık sütü ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Kenarda bekletin.
  3. 3. Orta derece ateşte ısıttığınız tavanın içine ıslattığınız yulafı ve bir bardak muzlu sütü ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Ardından bir yemek kaşığı badem yağı ekleyin ve istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Sonrasında yulafı ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.

Meyve Püresi


Malzemeler:


  1. · 1 kase ya da 100 gram dondurulmuş orman meyveleri (Tercihinize göre ahududu, yaban mersini, çilek)
  2. · ½ bardak ya da 20 gram hindistancevizi şekeri
  3. · ½ bardak ya da 60 ml su


Yapılışı:


  1. 1. Orta derece ateşte ısıttığınız tavanın içine meyveleri, hindistancevizi şekerini ve suyu ekleyin. Şeker eriyene ve meyveler yumuşayıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Meyveler hafifçe kalınlaşmalı.
  2. 2. Tavayı ocaktan alın ve soğumasına izin verin. Soğuduğunda ister el blender’ı kullanarak tavanın içerisinde karıştırın ister rondonun içine alın. Püre haline getirin ve çekirdekleri çıkarmak için süzün.
  3. 3. Bir kenarda bekletin. Arta kalanları, kapaklı bir kavanoza alıp buzdolabında saklayabilirsiniz.


Bademler:


Malzemeler:


  1. ½ kase ya da 55 gram dilimlenmiş badem
  2. 2 yemek kaşığı ya da 40 gram akçaağaç şurubu ya da bal


Yapılışı:


  1. 1. Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Fırın tepsisinin her köşesine kaplayacak şekilde parşömen kağıdı serin.
  2. 2. Kasenin içerisinde, bademleri ve tercih ettiğiniz şekeri (akçaağaç şurubu ya da bal) karıştırın. Bademleri fırın tepsisine boşaltın ve tek bir katman oluşturacak şekilde yayın. 10 dakika fırında kızartın, yanmamasını sağlamak için sürenin yarısında karıştırın.
  3. 3. Piştiğinde fırından alın ve bir kenarda bekletin. Arta kalanları, kapaklı bir kavanoza alıp mutfak tezgahında saklayabilirsiniz.


Son olarak, yulaf lapasını bir kaseye boşaltın. Bademleri, yulaf yapasının üzerine serpin. Bir kaşık yardımıyla en tepesine meyve püresini ekleyin. Sıcakken servis edip, tüketin. Afiyet olsun.


Kitabı satın almak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul