Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Kore mutfağının acı-tatlı dengesi, Seul'ün sokak ruhu ve modern bir pop-up deneyimi… Üç ay boyunca Seul'ün enerjisini Bomonti'ye taşıyacak olan Seoul Kitchen, deneyim odaklı yaklaşımıyla “Haftanın Mekânı” köşemizin bu haftaki lezzet durağı oluyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
27 Ekim 2025 Pazartesi 17:20 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

İstanbul'un yeme-içme sahnesi bir süredir "pop-up" kavramını sevdi. Kalıcı olmamanın çekiciliği, bazen kalıcılıktan daha etkileyici olabiliyor. Yapı Kredi bomontiada'da kapılarını yeni açan Seoul Kitchen, tam da bu ruhla tasarlanmış bir restoran. 11 Ekim'de başlayan bu Kore yolculuğu, ocak ayı sonunda sona erecek. Kısacası üç ay boyunca Bomonti'de bir Seul sokağı kurulacak desek, abartmış olmayız.

Doğuş Grubu'nun gastronomi ekibi, bu defa klasik fine dining çizgisinden uzaklaşıp "deneyim odaklı mutfak" kavramına yönelmiş. Burada beyaz masa örtüleri, şık servis tabakları yok. Onun yerine neon ışıklar, duvarlarda Korece yazılar, uzaklardan gelen K-Pop melodileri ve menüde hem tanıdık hem yabancı gelen tatlar var. Kore'nin meşhur "sharing" kültürü, burada en belirgin unsurlardan biri. Menüdeki pek çok tabak, paylaşmak üzere kurgulanmış. Şefler Jimmy ve Jin, klasik Kore sokak yemeklerini modern tekniklerle yorumluyor.

Korean Fried Chicken, bildiğimiz çıtır tavuk ama üzerindeki acı-tatlı sos mutlu eden bir dengeye sahip. Tteokbokki (pirinç keki) ise kıvamında; baharatı belirgin ama yakıcı değil. Jajangmyeon, yani siyah fasulye soslu erişte, Kore dizilerinden tanıdık gelebilir, burada ise sade ama karakterli bir tabak olarak karşımıza çıkıyor. Kimbap'ler ise mutfakta tazelik testini geçiyor, pirincin sıcaklığı ve sebzelerin diri dokusu, iyi bir elden çıktığını gösteriyor.

Mekânın bir diğer sürprizi, teknolojiyi mutfak deneyiminin içine yerleştirmesi. Menüye bakmak, sipariş vermek, hatta karaoke yapmak; hepsi Samsung Galaxy Z Fold7 cihazları üzerinden. Dijitalleşme, burada "gösteriş" için değil, gerçekten süreci hızlandırmak için kullanılmış. Muhtemel ki Türkiye'de bu kadar entegre dijital servis altyapısına sahip başka bir restoran yok.

Tüm bunların ortasında Watsons Türkiye güzellik köşesiyle, Coca-Cola ise ferahlatıcı eşlikçi olarak deneyime dahil olmuş. Kulağa ticari bir birliktelik gibi gelse de mekânın enerjisine katkı sağladıkları da bir gerçek.

Tabii bir de tasarım noktası var; değinmemek olmaz. Adeta Seul'ün sokaklarını andırıyor: neon ışıklar, modern grafikler, bol renk. Biraz Tokyo estetiği, biraz Netflix dizisi havası var ama eğlenceli. Genç kitleye hitap eden bir dinamizm yakalanmış. Üstüne bir de karaoke alanı eklenince, Kore kültürünün sosyal tarafı tamamlanmış oluyor.

Kısacası Seoul Kitchen, iyi bir Kore dizisi gibi: biraz gösterişli, biraz duygusal ama sıkılmadan izletiyor kendini. Yemekler özenli, deneyimse iddialı. Sona doğru küçük bir tavsiye: anlatılanla yetinmeyin; gidip kendi damağınızla karar verin, Seul gerçekten Bomonti'ye taşınmış mı?

Adres: Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Merkez, Birahane Sok. No:1, Şişli

Telefon: 0533 607 31 00

Instagram: @seoulkitchentr

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul