Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi Tarifi

Farklı bir tat denemek isteyenler ve hem pratik hem de lezzetli bir vegan kurabiye tarifi arayanlar için bademli ve fıstıklı vegan ay kurabiyesi tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
9 Mayıs 2023 Salı 10:32 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Kurabiye denince akla hemen çikolatalı kurabiyeler gelir ama bademli ve fıstıklı bu kurabiyenin lezzeti sizi çok tatmin edecek. Yapılışı oldukça kolay, isteğinize göre fıstık unu veya fındık unu ekleyerek yapabilirsiniz. Önceden hazırlayıp dondurucuya koymak ve özel günlerde ya da canınız tatlı bir kaçamak istediğinde çıkarıp pişirmek için de çok uygun bir kurabiye.


Malzemeler:

225 gr vegan tereyağı

280 gr un

50 gr badem unu

50 gr toz Antep fıstığı

75 gr şeker

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri için pudra şekeri


Hazırlanışı:

1. Pudra şekeri dışındaki kuru malzemelerin tamamını geniş bir kapta karıştırın.

2. Soğuk ve küp küp kesilmiş tereyağı ve vanilya özütünü de ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

3. Hava almayacak şekilde üstünü kapatarak dolapta 30 dakika -1 saat arası bekletin.

4. 180 derecede fırını ısıtın.

5. Kurabiye hamurunu dümdüz açarak ay şekli verin. Yuvarlak şekil verip daha sonrasında aynı kalıpla sağ tarafından keserek ay şekli verebilirsiniz.

6. Yapmış olduğunuz büyüklüğe göre pişme süresi değişecektir; en az 10-11 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika soğumaya bırakın. Sıcakken dağılabilir, mutlaka servis öncesinde bekletin.

7. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

Tasarım, Doğa ve Tarihin Kesişim Noktası

Tasarım, Doğa ve Tarihin Kesişim Noktası

2 dakika okunma süresi
Akdeniz Kıyısında Beden ve Ruh İçin Sakinleştirici Bir Durak

Akdeniz Kıyısında Beden ve Ruh İçin Sakinleştirici Bir Durak

2 dakika okunma süresi
Hızın, İhtişamın ve Geleneğin Buluştuğu Nokta: Monaco Grand Prix 2025

Hızın, İhtişamın ve Geleneğin Buluştuğu Nokta: Monaco Grand Prix 2025

1 dakika okunma süresi
Joan Kim Erkan'dan Türkiye'nin Belleğine Yolculuk

Joan Kim Erkan'dan Türkiye'nin Belleğine Yolculuk

1 dakika okunma süresi
Scottish Ballet'in Yenilikçi “Coppélia” Uyarlaması İstanbul'da

Scottish Ballet'in Yenilikçi “Coppélia” Uyarlaması İstanbul'da

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği