Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi Tarifi

Farklı bir tat denemek isteyenler ve hem pratik hem de lezzetli bir vegan kurabiye tarifi arayanlar için bademli ve fıstıklı vegan ay kurabiyesi tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
9 Mayıs 2023 Salı 10:32 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Kurabiye denince akla hemen çikolatalı kurabiyeler gelir ama bademli ve fıstıklı bu kurabiyenin lezzeti sizi çok tatmin edecek. Yapılışı oldukça kolay, isteğinize göre fıstık unu veya fındık unu ekleyerek yapabilirsiniz. Önceden hazırlayıp dondurucuya koymak ve özel günlerde ya da canınız tatlı bir kaçamak istediğinde çıkarıp pişirmek için de çok uygun bir kurabiye.


Malzemeler:

225 gr vegan tereyağı

280 gr un

50 gr badem unu

50 gr toz Antep fıstığı

75 gr şeker

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri için pudra şekeri


Hazırlanışı:

1. Pudra şekeri dışındaki kuru malzemelerin tamamını geniş bir kapta karıştırın.

2. Soğuk ve küp küp kesilmiş tereyağı ve vanilya özütünü de ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın.

3. Hava almayacak şekilde üstünü kapatarak dolapta 30 dakika -1 saat arası bekletin.

4. 180 derecede fırını ısıtın.

5. Kurabiye hamurunu dümdüz açarak ay şekli verin. Yuvarlak şekil verip daha sonrasında aynı kalıpla sağ tarafından keserek ay şekli verebilirsiniz.

6. Yapmış olduğunuz büyüklüğe göre pişme süresi değişecektir; en az 10-11 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika soğumaya bırakın. Sıcakken dağılabilir, mutlaka servis öncesinde bekletin.

7. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Çikolata ve Ahudululu Vegan Brownie Tarifi

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı