İTALYA’NIN ABRUZZO BÖLGESİ’NDEN LEZZETLER DA MARİO’DA

Abruzzo bölgesinin özel lezzetlerinin yer aldığı menüsü ile Da Mario İtalyan mutfağındaki ustalığını bir kez daha ortaya koyuyor.

4 Mayıs 2016 Çarşamba 13:53 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Mükemmel lezzetteki yemeklerini, eşsiz sunumlarla bir araya getiren Da Mario, her mevsim yenilenen menüsünün yanı sıra iki ayda bir İtalya’nın farklı bölgelerinden yerel tatları da misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor. Da Mario, Abruzzo bölgesine has yemeklerin yer aldığı menüsünü Mayıs ayının sonuna dek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuyor.  

 

Kendine has peynirleri ve şaraplarıyla dikkat çeken Abruzzo bölgesinin yemekleri ‘Sapori Dell’Abruzzo’ ismiyle Da Mario Etiler ve Da Mario Kalamış’ta servis ediliyor. Limon, zeytinyağı ve yıllandırılmış ricotto peyniri ile sunulan ızgara mini kuzu şişler “Arrosticini, salmorigllo e ricotta salata”; siyah trüf mantarı sosu ile zenginleşen Kuşkonmazlı İtalyan Omleti; kaz ragu ve yıllanmış pecorino peyniri ile sunulan safranlı chitarrine; Sapori Dell’Abruzzo’nun özel lezzetlerinden sadece bir kaçı. Bakla püre ve brokoli filizlerinin eşlik ettiği biberiye ile marine edilmiş Fener Balığı ve pecorino peynirli yumurta sos, taze bezelye ve bakla ile sunulan ağır ateşte pişmiş kuzu eti “Agnello Cacio e Ova” et ve balık alternatifleri olarak menüde yerini alıyor. Çikolata ve armut ile servis edilen bademli kek Parrozzo ise bu özel yemekleri tamamlayarak damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakıyor.    

 

İtalya’nın farklı bölgelerine ait tatları misafirlerinin ayağına getiren Da Mario, İstanbul’un gelenekselleşen İtalyan restoranı olarak en farklı lezzetleri sunuyor. Taze ve sezona özel menüleri tatmak için İstanbul’un vazgeçilmez buluşma noktası olan Da Mario, zengin şarap menüsü ile de göz dolduruyor. Bahar ayları ile keyifli bahçe ortamında da misafirlerini ağırlamaya başlayan Da Mario Etiler ve Kalamış, hem gündüz hem de akşam saatlerinin vazgeçilmez adreslerinden olmaya devam ediyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde