İTALYA’NIN ABRUZZO BÖLGESİ’NDEN LEZZETLER DA MARİO’DA

Abruzzo bölgesinin özel lezzetlerinin yer aldığı menüsü ile Da Mario İtalyan mutfağındaki ustalığını bir kez daha ortaya koyuyor.

4 Mayıs 2016 Çarşamba 13:53 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Mükemmel lezzetteki yemeklerini, eşsiz sunumlarla bir araya getiren Da Mario, her mevsim yenilenen menüsünün yanı sıra iki ayda bir İtalya’nın farklı bölgelerinden yerel tatları da misafirleriyle buluşturmaya devam ediyor. Da Mario, Abruzzo bölgesine has yemeklerin yer aldığı menüsünü Mayıs ayının sonuna dek lezzet tutkunlarının beğenisine sunuyor.  

 

Kendine has peynirleri ve şaraplarıyla dikkat çeken Abruzzo bölgesinin yemekleri ‘Sapori Dell’Abruzzo’ ismiyle Da Mario Etiler ve Da Mario Kalamış’ta servis ediliyor. Limon, zeytinyağı ve yıllandırılmış ricotto peyniri ile sunulan ızgara mini kuzu şişler “Arrosticini, salmorigllo e ricotta salata”; siyah trüf mantarı sosu ile zenginleşen Kuşkonmazlı İtalyan Omleti; kaz ragu ve yıllanmış pecorino peyniri ile sunulan safranlı chitarrine; Sapori Dell’Abruzzo’nun özel lezzetlerinden sadece bir kaçı. Bakla püre ve brokoli filizlerinin eşlik ettiği biberiye ile marine edilmiş Fener Balığı ve pecorino peynirli yumurta sos, taze bezelye ve bakla ile sunulan ağır ateşte pişmiş kuzu eti “Agnello Cacio e Ova” et ve balık alternatifleri olarak menüde yerini alıyor. Çikolata ve armut ile servis edilen bademli kek Parrozzo ise bu özel yemekleri tamamlayarak damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakıyor.    

 

İtalya’nın farklı bölgelerine ait tatları misafirlerinin ayağına getiren Da Mario, İstanbul’un gelenekselleşen İtalyan restoranı olarak en farklı lezzetleri sunuyor. Taze ve sezona özel menüleri tatmak için İstanbul’un vazgeçilmez buluşma noktası olan Da Mario, zengin şarap menüsü ile de göz dolduruyor. Bahar ayları ile keyifli bahçe ortamında da misafirlerini ağırlamaya başlayan Da Mario Etiler ve Kalamış, hem gündüz hem de akşam saatlerinin vazgeçilmez adreslerinden olmaya devam ediyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR

Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı