ŞEFLERDEN YAZLIK ÖNERİLER

Yaz mevsiminde her şey daha güzel. Yemekler bile! Biz de bu sıcak günlerde yakından takip ettiğimiz üç başarılı şefle bir araya geldik ve merak ettiğimiz soruları yönelttik. Sizi Cihan Kıpçak, Maksut Aşkar ve Hazer Amani’nin salatadan sokak lezzetlerine uzanan yazlık önerileriyle baş başa bırakıyoruz.

7 Eylül 2018 Cuma 15:24 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Berin SOMAY – berin.somay@alem.com.tr / Fotoğraflar: Doruk SEYMEN

Cihan Kıpçak

Kendi mutfağınızı ve stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Kendi duruşumu anlatmak için daha önce yapmış olduğum La Mouette, Gile ve Tabla’daki mutfak anlayışına bakmak yeterli olacaktır. Bu restoranların hepsi farklı konseptlerde olmasına rağmen, ortak özellikleri bu coğrafyanın tatlarının rekonstrüktif hallerini tabağa yansıtmalarıydı. O zaman misafirlerimiz bizim mutfağımızı ‘Avantgarde Türk Mutfağı’ olarak tanımlamıştı, ki bu en doğrusu olabilir.

Maksut Aşkar

Hem yapmaktan hem de yemekten keyif aldığınız favori yaz lezzetleriniz hangileri?

Yaz deyince akla domates ve patlıcan gelir. Karpuz, kavun da aynı şekilde. Küçüklüğümde babaannemin yanında kalırken akşamları kahvaltı yapardık. Kahvaltıda peynir, zeytin, karpuz, kavun, zahter ve zeytinyağı olurdu. Bunların hepsinin bir araya geldiği bir tabak çıkardık ortaya. Adı da ‘Yaz Kahvaltısı’ oldu. Sarı kiraz, kırmızı kiraz, erik, karpuz, kavun, zahter, zeytin ve iki sene önce yapmış olduğumuz bir erik sirkesinin havyarı tek bir tabakta toplanıyor.

Hazer Amani

“Yaz deyince benim aklıma kabaklar, patlıcanlar ve domatesler geliyor. Çok basit bir cevap olacak ama menemeni çok severim yaz aylarında. Karnıyarık da en sevdiğim yemeklerden bir tanesidir. Yazın insan çok baharatlı ve acılı şeylerdense, daha hafif ürünleri tercih ediyor. Restoranımızda da iki tane konseptimiz var. ‘Showroom’un daha sağlıklı bir menüsü var. Salatalarımızdan birinin adı da ‘Yaz Güzeli’. Enginarlı, kuşkonmazlı, içinde üç-dört çeşit domates olan bir salatamız. Mevsiminde ürünü kullanınca zaten lezzetli oluyor. ‘Fireroom’un menüsünün ise pek mevsimi yok. Sokak lezzetleri dört mevsim de tüketilebiliyor. Kokoreçin de, burgerin de mevsimi olduğunu düşünmüyorum."

EN ÇOK OKUNANLAR

Bodrum Günlüğü: Suzan Sabancı, Alara, Fatoş Mildon, Caroline Koç

Bodrum Günlüğü: Suzan Sabancı, Alara, Fatoş Mildon, Caroline Koç

1 dakika okunma süresi
NetWork'ün İlham Perisi: Irina Shayk

NetWork'ün İlham Perisi: Irina Shayk

1 dakika okunma süresi
Eylül Ayı Film Önerileri

Eylül Ayı Film Önerileri

7 dakika okunma süresi
2024 New York Moda Haftası'nda Neler Yaşanıyor?

2024 New York Moda Haftası'nda Neler Yaşanıyor?

1 dakika okunma süresi
Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

Güney Fransa'nın En Hit Restoranları

5 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery