ARNAVUTKÖY'ÜN EN İYİ PASTANESİ

Instagram’da karşımıza çıkan Cutie Cake Co. sayfasını o kadar beğendik ki, tatlıların izini sürdük ve kendimizi Arnavutköy’ün ara sokaklarında şirin bir butik pastanede bulduk.

31 Mayıs 2018 Perşembe 14:36 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
ARNAVUTKÖY'ÜN EN İYİ PASTANESİ

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr
Fotoğraflar: Selin SARAL

Klişe olacak ama çocukluğumdan beri mutfakla o kadar ilgiliydim ki; özellikle de tatlılarla” diyen Tuğana Okan, yıllar sonra kendi mutfağının patronu olmuş. Bu aralar Arnavutköy’ün ara sokaklarında dolaştıysanız Cutie Cake Co.’ya mutlaka rast gelmişsinizdir. Burası minicik ve bir hayli tatlı dekore edilmiş bir pastane. İçeri girip özellikle lavantalı ekler yemeden dönmeyin deriz. 

Pastacılık maceranız nasıl başladı?
Çocukken yurt içinde ve yurt dışında gittiğim mekanlardaki tatlılar çok ilgimi çekerdi ve onları fotoğraflayıp dosyalardım. Tabii, ailemin de bu duruma büyük katkısı var. Bizim ailede kutlamalar, sofralar, özel günler çok önemlidir. Hep büyük sofralar kurulur ve herkes çok özenir. Koç Üniversitesi’nde Sosyoloji okudum, ardından hem yurt içinde hem yurt dışında pastacılık üzerine eğitimler aldım. Ve Cutie Cake Co’yu kurdum.

Alametifarikanız hangi ürününüz?
Eklerlerimiz. Özellikle portakal çiçekli, matcha’lı ve lavantalı olanlar çok tercih ediliyor. Bir de milföyümüz meşhur. Özel tereyağlı ve el açması.  

İşinizle ilgili sizi en mutlu eden şey nedir?
Müşterilerin beğenilerini duymak ve emeğinin karşılığını almak. Düşünsenize yumurta, un ve daha birçok malzemeden hazırlıklar başlıyor. Önce bazı hazırlanıyor, ardından kreması, dekoru derken büyük bir emek var ve müşterimizin isteğine göre; standart değil her seferinde özel hazırlanan pastalar hazırlanıyor... Bu hem büyük keyif hem de tabii ki işin zor yanlarından biri. Her gün yeni bir tasarım ve ürün düşünmem beni çok mutlu ediyor; başka bir meslek düşünemiyorum kendi adıma. 

Tatlı dışında ürün çeşidi hazırlıyor musunuz?
Tabii ki. Aynı zamanda ‘finger food’ catering hizmeti veriyoruz. Hem sağlıklı, hem lezzetli atıştırmalıklar hazırlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR

“Cennetin Çocukları"ndan Yeni Tanıtım: Sırlar ve İhanetle Örülü Yolculuk

“Cennetin Çocukları"ndan Yeni Tanıtım: Sırlar ve İhanetle Örülü Yolculuk

2 dakika okunma süresi
20 AĞUSTOS 2025

20 AĞUSTOS 2025

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un Kokusu Barrus x Art de Huile Koleksiyonu ile Londra'ya Taşınıyor

İstanbul'un Kokusu Barrus x Art de Huile Koleksiyonu ile Londra'ya Taşınıyor

1 dakika okunma süresi
"Emily in Paris" 5. Sezonu İle Geri Dönüyor

"Emily in Paris" 5. Sezonu İle Geri Dönüyor

3 dakika okunma süresi
İstanbul'da Moda Geçidi

İstanbul'da Moda Geçidi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery