Toskana'nın En İyi 5 Restoranı

İtalya'nın gastronomi alanında en favori duraklarından biri olan Toskana bölgesinde, ev makarnalarından, trüf mantarlara dek geleneksel lezzetleri kendine has dokunuşlarla sunan, en iyi beş restoran bir arada.

ABONE OL
29 Eylül 2022 Perşembe 14:13 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
Toskana'nın En İyi 5 Restoranı

Locanda il Paradiso (@locandaparadiso)

Toskana'nın 'Enginar başkenti' olarak adlandırılan Chiusure'de yer alan Locanda il Paradiso, küçük bir meydanda konumlanıyor. Film setine benzeyen bu köyde, büyüleyici ışıklarla süslenmiş Locanda il Paradiso, Toskana'nın geleneksel lezzetlerini mevsimin taze sebze ve meyveleri eşliğinde sunarken; gün batımlarıyla da coğrafyanın eşsiz atmosferini iliklerinize kadar hissettiriyor. Bahar aylarında 'Enginar Festivali'ne ev sahipliği yapan Locanda il Paradiso, kasım ayında menüsünün üst sıralarına oldukça eşsiz olan beyaz trüf mantarını koyuyor.

Adres: Via Porta Senese, 25, 53041 Chiusure SI, İtalya

Il Merlo, Versilia (@ilmerloristorante)

İtalyan şair Gabriele d'Annunzio'nun inziva yeri olan Versilia'da konumlanan Il Merlo, Versilia, şehrin en büyük beach club'larından ve en eski duraklarından biri. Şef Angelo Torcigliani, "Bir dizi yemek sunuyoruz" dese de imza tabakları denizden taze çıkmış balıklardan oluşuyor. Şefin bizzat dediği gibi, "Gerçek kral Tiren denizinden gelen fırında pişirilmiş, tavada kızartılmış ya da 'All'acqua pazza' balığıdır."

Adres: Via, Viale Sergio Bernardini, 660, 55041 Lido di Camaiore LU, İtalya

Cantinetta Antinori (@cantinettaantinori_firenze)

Başkent Floransa'da yer alan Cantinetta Antinori, kendi çiftliğinden ve fırınından çıkan ürünlerle hazırladığı menüsünde şaraplara ve spesiyalitelere ağırlık veriyor. Hamur işleri konusunda da oldukça iddialı olan Cantinetta Antinori, bir odasını fırın tezgahına, kahve ve kahvaltı barına ayırmış. Bir odasında ise Verrazzano şaraplarının yanı sıra bal, sızma zeytinyağı, sirke ve balzamik gibi Kale'den gelen ürünleri servis ediyor. Cantinetta Antinori restoranının imza tabakları arasında ise mevsiminde çıkan 'Kestaneli kek' var.

Adres: Piazza degli Antinori, 3, 50123 Firenze FI, İtalya

Osteria Le Logge (@leloggesiena)

1978 yılında Gianni Brunelli ve eşi Laura tarafından açılan Osteria Le Logge, eski restoran dekorunu ve camlı vitrinlerini koruyup nostaljik bir hava yaratsa da mutfakta üst düzey kaliteye odaklanıyor. Osteria Le Logge'de tabandan tavana dolaplar, tabak ve gümüş çatal bıçakların şıngırtısı eşliğinde zamanda yolculuğa çıkabilir; Etrüsk kökenli bir tünelde yer alan şarap mahzenini ziyaret edebilir; Toskana'nın geleneksel mutfağını ve enfes ev yapımı makarnaları deneyimleyebilirsiniz.

Adres: Via del Porrione, 33, 53100 Siena SI, İtalya

Trattoria 13 Gobbi (@13gobbifirenze)

Floransa'nın merkezinde yer alan Trattoria 13 Gobbi, Toskana'yı otantik atmosferde deneyimleme fırsatı sunarken; hamur işlerinden taze etlere dek klasik menüsüyle geleneksel bir gurme deneyimi yaşatıyor. Toskana mutfağını kendine has bir şekilde yorumlayan Trattoria 13 Gobbi, yolu Floransa'ya düşenlerin uğrak noktaları arasında.

Adres: Via del Porcellana, 9R, 50123 Firenze FI, İtalya

İstanbul'un En İyi Suşi Restoranları

Hafta Sonu İçin Restoran Önerileri

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 11 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumdan Ekrana Bella Hadid
Podyumdan Ekrana Bella Hadid

Podyumdan Ekrana Bella Hadid

1 dakika okunma süresi
Yükselen Trend: Japon Jel Manikürü
Yükselen Trend: Japon Jel Manikürü

Yükselen Trend: Japon Jel Manikürü

2 dakika okunma süresi
Hindistan ve Sri Lanka'nın Renkli Dünyası
Hindistan ve Sri Lanka'nın Renkli Dünyası

Hindistan ve Sri Lanka'nın Renkli Dünyası

15 dakika okunma süresi
İkonik Fendi Karşılaşması: Baguette vs Peekaboo
İkonik Fendi Karşılaşması: Baguette vs  Peekaboo

İkonik Fendi Karşılaşması: Baguette vs Peekaboo

1 dakika okunma süresi
Prada ile Yaz Günlerinin Büyüsüne Yolculuk
Prada ile Yaz Günlerinin Büyüsüne Yolculuk

Prada ile Yaz Günlerinin Büyüsüne Yolculuk

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar
Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent
Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent

Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri
Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler
2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

2025'e Adım Adım: Yılbaşı İçin En İyi Mekanlar ve Etkinlikler

Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle
Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle

Suadiye'de Sakin Lüksün Yeni Adresi: Pigalle

Yeni Trend: Coffee Club
Yeni Trend: Coffee Club

Yeni Trend: Coffee Club

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı
Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Michelin Rehberi 2025 Türkiye Seçkisi Açıklandı

Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul
Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey
Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

Efendy Group Kurucu ve Şefi Somer Sivrioğlu Hakkında Her Şey

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot
İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

İstanbul'un Yeni Lüks Restoran Deneyimi: Bardot

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar
Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar