Lizbon'un En İyi 20 Teras Barı

Portekiz tapas'larının ve gün batımı kokteyllerinin en lezzetlilerini bulabileceğiniz, deniz ve şehir manzarasıyla zihninizde iz bırakacak, Lizbon'un en iyi teras barları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Ağustos 2023 Pazartesi 15:43 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Lizbon'un En İyi Teras Barları

Lizbon'un En Popüler Teras Barları:

Portekiz'in başkenti Lizbon, tarihi dokusu ve deniz manzarasıyla olduğu kadar popüler restoran ve barları ile de oldukça seviliyor. Hem yerel halkın hem de turistlerin akşam yemeği, gün batımı kokteyli ve parti mekanı olarak tercih ettiği Lizbon'un en iyi teras barlarını keşfettik.


1. Café Principe Real

Alfama'nın ünlü tesisinin kardeş oteli olan Memmo Principe Real, Lizbon'un en şık teras barlarından birine ev sahipliği yapıyor. Café Principe Real'in tavandan yere uzanan cam pencereleri ve şehre bakan açık terası, size, adeta Los Angeles'ta olduğunuzu hissettirecek. Mekan, trüf mantarı ve Antep fıstıklı dana carpaccio, karides kroket ve tonbalığı tataki gibi oldukça övülen yemeklerle birlikte leziz bir kokteyl seçkisine sahip. Özellikle gün batımı saatlerinde oldukça talep gören bar için önceden rezervasyon yaptırmayı ihmal etmeyin.

Instagram: @memmoprincipereal


2. Rossio Gastrobar

Lizbon'un kalbindeki Altis Avenida'nın terasında yer alan Rossio Gastrobar, Art Deco'dan esinlenilmiş çok zarif ve şık bir çatı katı mekanı. Burada Lizbon'un muhteşem panoramik manzarasının keyfini çıkarırken, güzel ve rahat şezlonglara yerleşebilirsiniz. Ancak her şey manzaradan ibaret değil; bu teras bar, aynı zamanda Michelin yıldızlı şefi tarafından yaratılan lezzetli bar atıştırmalıklarının yanı sıra mevsimsel hazırlanan etkileyici kokteyllere de sahip.

Instagram: @rossiogastrobar


3. Mama Shelter Lisboa Rooftop

Botanik Bahçe ve Parque Eduardo VII arasında yer alan Mama Shelter Lisboa, Lizbon'u keşfetmek için birinci sınıf bir konum sunuyor. Renkli, yemyeşil ve tropik Mama Shelter Rooftop, şehrin çatıları ve Tagus Nehri'nin muhteşem 360 derece manzarasıyla çevrili. Burada yerel ve ev yapımı lezzetlerin yanı sıra Mama'nın özel hazırlanmış kokteyllerini, harika bir müzik ve hareketli bir atmosfer eşliğinde tadabilirsiniz.

Instagram: @mamashelterlisboa


4. The V Rooftop Bar

Lizbon'un en sevilen otellerinden biri olan Principe Real'deki The Vintage Hotel'in terasında bulunan The V Rooftop Bar, 60'lı yılların Los Angeles ruhuyla misafirlerini karşılıyor. Ahşap panelli barına veya yumuşacık kanepelerine yerleşerek, Eski Şehir ve kale manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Taze meyvelerle eşleştirilmiş beyaz porto, Madeira şarabı ve Portekiz vermutu gibi yerel içkilere odaklanan kokteyl menüsü, sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.

Instagram: @vrooftop


5. Silk Club

Silk Club, hem kulüp hem de yemek deneyimi sunan çok yönlü bir teras bar. Ayrıca burada, Lizbon'un ve okyanusun 270 derecelik muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz. Chiado'nun kalbinde yer alan son moda ve şık teras, geniş ve rahat kanepelerle klasik tarzda dekore edilmiş. Çok çeşitli taze Japon yemeklerinin yanı sıra lezzetli kokteyller ile kaliteli şarap, şampanya ve alkollü içki seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Her zaman lüks ve sofistike bir atmosfere sahip olan mekan, akşam 7'den itibaren gün batımı kokteylleri ile başlayıp, akşam yemeği ile devam edip, gece geç saatlere dek eğlenebileceğiniz bir ortam sunuyor.

Instagram: @silkclub_lisbon


6. Sky Bar by SEEN

Sky Bar by SEEN'de minderlerin üzerine yayılın veya ışıklandırılmış barın etrafında yerinizi alın, ardından bir kokteyl seçin ve öğleden sonra güneşinin tadını çıkarın. Göz alıcı Avenida da Liberdade'deki 1930'lardan kalma beş yıldızlı Hotel Tivoli'nin dokuzuncu katında yer alan Sky Bar, sadece Nisan-Eylül ayları arasında açık olduğu için yaz mevsiminde kaçırılmaması gereken bir teras bar. Sky Bar'da şehir merkezinin ve nehrin nefes kesici manzarasının yanı sıra canlı müzik, DJ performansları ve temalı partiler ile eğlenmek için pek çok seçeneğe sahipsiniz.

Instagram: @skybarlisboa


7. Ferroviario

Hasır masalar ve abajurlar, bol miktarda palmiye ağacı, rahat minderler, salon kanepeleri ve yeşilliklerle donatılmış Ferroviario, gerçek bir tropikal çatı vahası. Karayip Adası atmosferine ek olarak, Tagus Nehri'nin muhteşem manzarasını da sunuyor. Çeşitli etkinlik programlarına ev sahipliği yapan mekanın gastronomi seçimleri de hemen hemen aynı derecede güçlü. Makarna ve hamburgerden serinletici bowl'lara ve hafta sonu brunch'ına dek her şeyin tadına varabilir, özel hazırlanmış ve renkli kokteyllerle kendinizi şımartabilirsiniz.

Instagram: @ferroviario.bar.terraco


8. CARMO Rooftop

Chiado'nun kalbindeki Carmo Arkeoloji Müzesi'nin terasında yer alan CARMO Rooftop, tarihi bir konuma sahip şık bir mekan. Lizbon'un muhteşem manzarasıyla çevrili bu mekanda, imza kokteyllerin ve serinletici içeceklerin yanı sıra paylaşmak için mükemmel atıştırmalıkların ve daha doyurucu yemeklerin de tadını çıkarabilirsiniz. Hem hareketli hem de dinlendirici teras bar, birçok eğlenceli etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Önceden programa bakmanızı ve mümkün olursa açık hava sinema gününe denk getirerek, akşamınızı daha özel kılmanızı öneririz.

Instagram: @carmo_rooftop


9. Lumi Rooftop Bar & Restaurant

Lumi Rooftop, Barrio Alto'daki The Lumiares Hotel'in terasında bulunan şık ve yüksek bir inziva noktası. Lumi Rooftop Bar & Restaurant, gösterişli bir kapalı salondan ve Tagus Nehri ile Lizbon silüetinin muhteşem manzaralarını görebileceğiniz güzel bir açık hava terasından oluşuyor. Her gün açık olan bu çağdaş teras bar ve restoranının menüsünde serinletici kokteyller ve lezzetli yemeklerin yanı sıra sıcak ve hareketli bir atmosfer ile rahatlatıcı müzikler bulabilirsiniz. Hem gün batımı kokteylleri hem de leziz yemekler için uygun bir adres.

Instagram: @lumi_rooftop


10. Rooftop Bar Mundial

Hotel Mundial'in dokuzuncu katında gizli bir mücevher gibi görünen teras bar, Lizbonluların da favorisi. Şehrin kalbindeki konumu, Castelo de Sao Jorge'nin yakın manzarası ve Tejo Nehri'ne kadar Lizbon'un 360 derecelik panoramik görüntüsü ile Rooftop Bar Mundial'in neden sevildiğini anlamak kolay. Bu teras bar, hem atmosfer hem de dekor açısından modern ve modaya uygun bir havaya sahip. Mekan, genellikle güzel bir lounge müziğinin ritmiyle sosyalleşerek gün batımının tadını çıkaran insanlarla dolu. Bardan çeşitli kokteyller alabilir ve leziz Portekiz tapas'larını deneyebilirsiniz.

Instagram: @rooftopbarmundial


11. Deck 7 Bar & Rooftop Lounge

Avenida da Liberdade'nin yanında bulunan PortoBay Liberdade, şık ve ferahlatıcı bir dinlenme için tasarlanmış bir çatı terası olan Deck 7'a ev sahipliği yapıyor. Otelde kalan konuklar, çatı katındaki jakuzide rahatlayabilir; ancak herkes, Lizbon çatılarının manzarası eşliğinde içecek ve atıştırmalıklar için Deck 7 Bar & Rooftop Lounge'u ziyaret edebilir. Menüde, çok sayıda klasik kokteylin yanı sıra özel şaraplar ve çok çeşitli atıştırmalıklar yer alıyor.

Instagram: @portobay_liberdade


12. Sky Bar Oriente

Parque das Naçoes'deki The Tivoli Oriente'nin 16 kat yukarısında yer alan hareketli Lizbon teras barı Sky Bar Oriente, şehir silüeti ile Tagus Nehri ve Vasco da Gama Köprüsü'nün 360 derecelik muhteşem manzarasına sahip. Hem içeride hem de dışarıdaki açık hava terasında yüksek masalar ve rahat salon koltuklarını bir araya getiren, niş bir dekorasyon tercih edilmiş. Menü, imza kokteyllerin yanı sıra suşi ve lezzetli bar atıştırmalıkları gibi yiyecek seçeneklerinden oluşuyor. Gün batımında kokteylinizi yudumlarken, DJ performanslarının tadını çıkarabilirsiniz.

Instagram: @skybaroriente


13. Limao Rooftop Bar

Limao Rooftop Bar, mavi ve beyaz karo zemini, beyaz barı, şık ve modern mobilyalarıyla plaj ve yaz havasını şehre taşıyor. Lüks H10 Duque de Louléis'in 10. katında yer alan teras bar, Lizbon şehrinin ve suyun muhteşem panoramik manzarasını sunuyor. Hem kapalı oturma alanı hem de samimi ve rahat açık hava terası ile Limao, Lizbon'daki en romantik teras barlardan biri. Klasik kokteylleri, şarapları ve taze Portekiz tapas'larını denemeyi ihmal etmeyin.

Instagram: @h10duquedeloule


14. BAHR & Terrace

Beş yıldızlı Bairro Alto Hotel'in terasındaki bu ödüllü bar, 2005 yılında açıldı ve o zamandan beri "Lizbon'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler" listelerinden eksik olmuyor. Şehrin kalbinde yer alan BAHR & Terrace, ister güneşin altında uzun bir öğle yemeğinin, ister aşağıdaki hareketli Arnavut kaldırımlı sokaklarda alışverişe ara vermenin, isterseniz de partiyi başlatmak için keyifli bir gün batımı ortamının peşinde olun, panoramik manzarasının tadını çıkarırken tüm beklentilerinizi karşılayacak bir mekan.

Instagram: @bairroaltohotel


15. Topo

Martim Moniz Plaza'nın hemen yanında, bir ticaret merkezinin altıncı katında yer alan Topo, Lizbon teras barları arasında şık, modaya uygun ve abartısız bir seçenek sunuyor. Burada hem cam mekanlı iç alandan hem de açık terastan şehrin etkileyici manzarasını izleyebilirsiniz. Hem bir teras restoranı hem de bar olan Topo, esas olarak birinci sınıf kokteylleriyle tanınıyor, ancak aynı zamanda çok iyi kalitede yemekler de servis ediyor. Çok popüler bir mekan olması nedeniyle akşam yemeği için önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Instagram: @topolisboa


16. Catch Me Lisbon

Jardim 9 de Abril Parkı'nda, Ulusal Antik Sanat Müzesi'nin hemen yanında bulunan Catch Me Lisbon, gündüzden geceye hizmet veren bir teras restoranı ve lounge bar. Panoramik cam iç mekan, 25 Nisan Köprüsü ve Tagus Nehri'nin muhteşem manzarasını sunan etkileyici açık hava terasına açılıyor. Her gün öğlen saatlerinden gece geç saatlere dek açık olan Catch Me Lisbon, Portekiz ve uluslararası etkilere sahip taze yemeklerin yanı sıra özel ve klasik kokteyller sunan rahat bir mekan.

Instagram: @catchme.lisboa


17. Lost In

Lost In, alışılagelmiş teras barların minimalist ve sofistike tasarımlarının aksine alabildiğine parlak, renkli ve canlı bir atmosfere sahip. Pembe şemsiyeler ve renkli mobilyalar, Lizbon'un masmavi gökyüzüyle buluşunca ortaya gökkuşağını andıran bir manzara çıkıyor. Bu teras bardaki dev ağaçlar, avluya hoş bir gölge düşürüyor ve mekanı, günün her saatinde tercih edilebilir cazip bir noktaya çeviriyor. Şehir merkezinin olağanüstü manzarası eşliğinde, Hint esintili yemekler ve dekor için Lost In'e uğramanızı mutlaka öneririz.

Instagram: @lostin.lisbon


18. OKAH Rooftop Bar & Restaurant

"Lizbon'un en orijinal çatı katı" olarak tanımlanan ve 16 adet modifiye edilmiş deniz konteynırından oluşan, açık hava teraslarıyla çevrili OKAH Rooftop Bar & Restaurant'ı en azından bir kez ziyaret etmelisiniz. Teras restoranı ve teras barı olarak ikiye ayrılan mekanda, Lizbon ve Tagus Nehri'nin 360 derecelik panoramik manzarası eşliğinde gastronomik bir yolculuğun ya da içki ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinde, özgün bir dokunuşla taçlandırılmış yaratıcı uluslararası mutfağın lezzetlerini deneyebilir; güneş ışığında, özel kokteyllerinizi yudumlayabilir veya akşamları, canlı bir atmosfer ve bol miktarda müzik ve eğlence için burayı tercih edebilirsiniz.

Instagram: @okahrooftop


19. Park Lisboa

Park Lisboa, kentsel atmosferi ile özellikle yeni neslin tercih ettiği urban bir teras bar. Calçada do Combro'daki bir otoparkın üstünde konumlanan Park, Lizbon'un ünlü gece hayatı bölgesi Bairro Alto'nun çok yakınında yer alıyor. Hem konumu hem de popülaritesi nedeniyle Park, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da tercih edilen bir mekan. Geniş içecek menüsünde kokteyllerin yanı sıra bira, şarap ve sangria çeşitleri bulabilirsiniz. Hafif atıştırmalıklar ve burger gibi hızlı yemek seçenekleri de menüde mevcut. Ancak popülerliğine karşın rezervasyon sistemiyle çalışmayan mekanda yer bulmak için erkenden gitmenizi öneririz. Park Lisboa, özellikle konuk DJ'leri ile gece de eğlenceye devam edebileceğiniz bir teras bar.

Instagram: @parklisboa


20. Noobai

Santa Catarina Manzara Noktası'nın yakınındaki Noobai, sadece bir teras bar değil. Burası aynı zamanda bir kafe, çay evi ve restoran. Noobai'de kapalı bir yemek alanı olduğu gibi eski şehir evlerinin, Tagus Nehri'nin, limanın ve 25 Nisan Köprüsü'nün panoramik manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz üç teras da bulunuyor. Öğle yemeğinden gece geç saatlere dek açık olan mekan; tapas ve Akdeniz yemeklerinden klasik kokteyller, sangria'lar, şarap ve biraya kadar tüm lezzetlerin tadını çıkarabileceğiniz geniş bir menüye sahip.

Instagram: @noobai_lx


New York'un En İyi Restoranları

İstanbul'un En İyi Kokteyl Mekanları

İstanbul'daki Teraslı Mekanlar

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri
İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

İstanbul'da Yeni Mekan Önerileri

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri
İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Meyhaneleri

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da
Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

Cafe Dior Lezzetleri Japonya'da

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo
İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı
Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

Amsterdam'ın En İyi 10 Restoranı

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde