Yerli Filmlerden Hollywood'a: En İyi Film Önerileri!

Romantik komediden animasyona, dramdan dönem yapımlarına, bilim kurgudan fantastiğe kadar pek çok farklı türde, izlemeye değer yerli ve yabancı film önerileri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
3 Kasım 2022 Perşembe 15:45 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Yerli Filmlerden Hollywood'a: En İyi Film Önerileri!

Farklı Kültürlerin Sinema Dünyası: Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Doğru filmi seçerken zaman kaybetmemeniz için romantik komediden animasyona, dramdan dönem yapımlarına, bilim kurgudan fantastiğe dek henüz denk gelmemiş olabileceğiniz ancak izlemeye değer filmleri bir araya getirdik. Farklı ülkelerin yapımlarını keşfetmeyi sevenleri de mutlu edecek listemizde, keyifli bir seyir deneyimi sunan yerli ve yabancı yapımları bulabilirsiniz.

1.Avec Amour et Acharnement, Bıçağın İki Yüzü (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Claire Deniz

Oyuncular: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin

Gerilim, dram ve romantik türlerindeki "Avec Amour et Acharnement (Bıçağın İki Yüzü)" filminin yönetmenliğini Claire Denis üstlenirken, başrollerinde Juliette Binoche, Vincent Lindon ve Grégoire Colin yer alıyor. İki erkek arasında kalan bir kadının uzun süredir birlikte olduğu partneri ve onun en yakın arkadaşı olan eski sevgilisi arasındaki bir aşk üçgenini izliyoruz. Claire Denis'nin senaryosunu Christine Angot'nun "Un Tournant de la Vie" romanından uyarlayarak yazdığı "Avec Amour et Acharnement (Bıçağın İki Yüzü)", koşulsuz sevgi, aşk ve tutku üstüne bir film.

2. Le Voyage dans la Lune, Ay'a Seyahat (1902) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Georges Melies

Oyuncular: Georges Melies, Victor Andre, Bleuette Bernon, Jehanne d'Alcy

Sinema tarihinin en büyük sihirbazlarından Georges Méliès, hayal gücünü tetikleyen bu unutulmaz öykü "Le Voyage dans la Lune (Ay'a Seyahat)" ile bilim kurgu türünün öncülerinden biri oldu. "Le Voyage dans la Lune (Ay'a Seyahat)" filminde bir grup gökbilimci, Ay'a keşif gezisine çıkıyor.

3. Bigfoot Family, Kocaayak ve Ailesi (2020) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Jeremy Degruson, Ben Stassen

Seslendirme Kadrosu: Jules Medcraft, Kylian Trouillard, Alexis Victor

Dünya çapında 50 milyon dolara yakın hasılat yapan 2017 tarihli "The Son of Bigfoot (Kocaayak ve Oğlu)"nun devamı olarak çekilen "Bigfoot Family (Kocaayak ve Ailesi)", kahramanlarımızın dev bir petrol şirketine karşı verdikleri mücadeleyi eğlenceli bir dille anlatıyor.

4. Broker, Bebek Servisi (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Hirokazu Koreeda

Oyuncular: Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona, Ji-eun Lee, Lee Joo-young

Sanghyeon borçlarla boğuşurken Dongsu insanların anonim bir şekilde çocuklarını terk ettikleri bir tesiste çalışmaktadır. Yağmurlu bir günde terk edilen Woosung adında bir bebeği iyi bir fiyata satmak için çalarlar. Tüm bunlar olurken, dedektifler onları iş üstünde yakalamak için izlemektedir.

5. Sevmek Zamanı (1965) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Metin Erksan

Oyuncular: Müşfik Kenter, Sema Özcan, Süleyman Tekcan, Fadil Garan, Oya Bulaner

"Ben resmine aşığım, ölünceye kadar da onu seveceğim" gibi replikleriyle hafızalarımıza kazınan "Sevmek Zamanı", birinin suretine aşık olma fikrini felsefi ve tasavvufi bir düzlemde sorgularken, bir yandan da aşkın perdedeki karşılığını arayan yenilikçi bir sinemasal üsluba sahip. Halil ile Meral'in hikayesini anlatırken İstanbul'a dair de ikonik kareler bulan 1965 tarihli "Sevmek Zamanı", ölümsüz bir klasik.

6. Emily (2022) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Frances O'Connor

Oyuncular: Emma Mackey, Oliver Jackson-Cohen, Fionn Whitehead, Alexandra Dowling

Çok sevilen "Sex Education" dizisinin yıldızı Emma Mackey, dünyanın en ünlü klasiklerinden "Uğultulu Tepeler"in yazarı Emily Brontë'ye hayat veriyor. Dünya Emily Brontë'ye sesini çıkarmaması ve itaatkar olması gerektiğini söylemektedir. Fikrini söylememesi, düşüncelerini, duygularını ve hayallerini paylaşmaması beklenmektedir. Oysa Emily çılgıncasına yaşamak ister, duygularla dolup taşar. Duyulmak için can atan bir sesi ve hikayelerle dolu bir zihni vardır.

7. Enola Holmes 2 (2022) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Harry Bradbeer

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis, Louis Partridge, Helena Bonham Carter

"Enola Holmes 2" filminde, dedektif olarak ilk resmi vakasını üstlenen Enola'nın, kayıp bir kızın gizemini çözmek için arkadaşlarının ve ağabeyi Sherlock'un yardımına ihtiyacı olacaktır.

8. Sick of Myself, İlgi Manyağı (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Kristoffer Borgli

Oyuncular: Kristine Kujath Thorp, Eirik Saether, Fanny Vaager

Kristoffer Borgli'nin yönetmen koltuğunda oturduğu ve senaryosunu yazdığı, Oslo'da geçen bir narsizm hikayesini anlatan "Sick Of Myself (İlgi Manyağı)", Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış bölümünde gösterildi. Film, erkek arkadaşının sanat kariyeri yükselişe geçtiğinde dikkat çekmek için kendini hasta eden bir kadını odağına alıyor.

9. Coupez! Kestik! (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Oyuncular: Romain Duris, Bérénice Bejo, Grégory Dagebois, Finnegan Oldfield, Matilda Anna Ingrid Lutz

Korku ve komedi türlerindeki "Coupez! (Kestik!)" filminde, gerçek zombiler tarafından saldırıya uğradıklarında, düşük bütçeli bir zombi filmi çekmekte olan küçük bir film ekibi için işler kötü gitmeye başlar.

10. Moje slunce Mad, Benim Güneşli Maad'ım (2021) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Michaela Pavlátová

Oyuncular: Zuzana Stivinova, Shahid Maqsoodi, Shamla Maqsoodi

Michaela Pavlátová'nın Altın Küre adayı animasyonu "Moje slunce Mad (Benim Güneşli Maad'ım)", Taliban rejiminin ardından Afganistan'ın değişen çehresini anlatırken, aileye ve aşka dair evrensel bir öykü yakalıyor.

11. Falling for Christmas, Noel Çarpması (2022) – IMDB Puanı 5.2

Yönetmen: Janeen Damian

Oyuncular: Lindsay Lohan, Chord Overstreet, George Young

"Falling for Christmas (Noel Çarpması)" filminde, büyük bir otelin yeni nişanlanmış şımarık varisi, Noel'e günler kala kayak yaparken kaza geçirir. Kaza sonucunda hafızasını tamamen yitiren kadının bakımını ise yakışıklı, alt sınıftan gelen bir pansiyon sahibi ve onun büyümüş de küçülmüş kızı üstlenir.

12. Black Panther: Wakanda Forever (2022) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Angela Bassett, Danai Gurira, Letitia Wright, Lupita Nyong'o, Lake Bell, Martin Freeman, Tenoch Huuerta

Kralları ve Black Panther T'Challa'nın ölümüyle mücadele eden Wakanda, dünya güçleriyle mücadele ediyor. Black Panther karakterine hayat veren Chadwick Boseman'ın ölümünün ardından oyuncuya saygıdan canlandırdığı T'Challa karakterini de film serisinde hayatını kaybetti olarak aktararak yerini değiştirmemeyi seçtiler. "Black Panther: Wakanda Forever" filminde süper kahraman olan Black Panther, yeni bir karaktere devredilirken yeni düşmanlarla karşı karşıya geliyor.

13. Kal (2022) – IMDB Puanı 5.2

Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Dilan Çiçek Deniz, Burak Deniz, Berrak Tüzünataç, Ceyda Düvenci

Kız arkadaşı tarafından aniden terk edilen Semih, hayatına devam etmek için umutsuzca çabalarken geçmişle yüzleşmeye başlar. "Kal", aşk ve ayrılık hakkında "biraz garip" bir hikaye olarak karşımıza çıkan bir film.

14. Klondike (2022) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Maryna Er Gorbach

Oyuncular: Oksana Cherkashyna, Sergey Shadrin, Oleg Shcherbina

"Klondike" filminde, Rusya ve Ukrayna sınırında yaşayan bir ailenin hayatı, savaşın başlangıcıyla tamamen değişiyor. Irka, evlerini terk etmeyi reddediyor, ancak kasabaları, ordu tarafından ele geçiriliyor.

15. My Father's Dragon, Babamın Ejderhası (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Nora Twomey

Seslendirme Kadrosu: Ian McShane, Jacob Tramblay, Gaten Matarazzo ve Golshiften Farahani

"My Father's Dragon (Babamın Ejderhası)" filminde, Nevergreen kentinden ayrılarak gizemli Vahşi Ada'ya yolculuk yapan bir çocuğu, orada yırtıcı canavarlar ve ömür boyu sürecek bir dostluk beklemektedir.

16. The Contractor, Komplo (2022) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Tarik Saleh

Oyuncular: Chris Pine, Ben Foster, Kiefer Sutherland

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "The Contractor (Komplo)" filmi, Amerikan Deniz Birlikleri'nde görev yapan başarılı asker James Reed'in işten çıkarılmasıyla başından geçenleri anlatıyor.

17. El Planeta (2021) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Amalia Ulman

Oyuncular: Ale Ulman, Amalia Ulman, Nacho Vigalondo

Jim Jarmusch ve Lena Dunham'dan esintiler taşıyan komedi ve dram türlerindeki "El Planeta" filminde, sınıfsal statülerini kaybetmek istemeyen bir anne ile kızın hikayesini kriz sonrasındaki İspanya'nın ruh haliyle iç içe anlatıyor.

18. The Wonder, Mucize (2022) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Sebastian Lelio

Oyuncular: Florence Pugh, Kíla Lord Cassidy, Tom Burke

The Wonder, Mucize" filminde, Büyük Kıtlık'tan 13 yıl sonra 1862 yılında, İngiliz Nightingale hemşiresi Lib Wright, dindar bir topluluk tarafından içlerinden birini 15 gün boyunca gözlemlemesi için İrlanda'nın Midlands bölgesine çağrılır. Anna O'Donnell, dört aydır yemek yemeden mucizevi bir şekilde "cennetin kutsal yiyecekleriyle" hayatta kaldığı iddia edilen 11 yaşındaki bir kızdır. Anna'nın sağlığı hızla kötüye gidince Lib, gerçeği ortaya çıkarmaya karar verir ve inandıkları şeylerden vazgeçmeye hiç niyeti olmayan bir topluluğun inancına meydan okur.

19. Near Dark, Karanlık Bastığında (1987) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Kathryn Bigelow

Oyuncular: Adrian Pasdar, Jenny Wright, Lance Henriksen

Kathryn Bigelow'un 90'larda salonları sallayan vampir filmi "Near Dark (Karanlık Bastığında)", bir kovboyun gizemli bir diyarın içine çekildiği, şiirsel olduğu kadar stilize ve tavizsiz bir korku öyküsü.

20. The People We Hate at the Wedding (2022) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Claire Scanlon

Oyuncular: Kristen Bell, Ben Platt, Allison Janney, Cynthia Addai-Robinson

"The People We Hate ath the Wedding" filminde, Amerikalı kardeşler Alice ve Paul, hayatlarını en iyi şekilde yaşamadıklarının farkındadır. Bu nedenle, her zaman kendilerinden bir adım önde görünen zengin, ötekileştirilmiş İngiliz üvey kız kardeşleri Eloise'in mükemmel düğününe davet edildiklerinde, bu düğünü görmezden gelmek isterler. Ancak her zaman iyimser olan anneleri, bunu üç çocuğunun yıllar süren kıskançlık ve küskünlüklerini geride bırakarak yeniden bir araya gelmeleri ve birbirlerini bir zamanlar olduğu gibi sevmeyi öğrenmeleri için bir şans olarak görür.

"Stranger Things" Sevenler İçin Dizi Önerileri

Yetişkinler İçin En İyi Animasyon Filmler

Tüm Zamanların En İyi Fantastik Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri