2024 Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan 25 Film

77. Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan filmlerden en merakla beklenenler bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:31 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

2024 Cannes Film Festivali'nde Prömiyeri Gerçekleşen En İyi Filmler:

77. Cannes Film Festivali, heyecanla beklenen filmlerin ve en sevdiğimiz yıldızların boy gösterdiği kırmızı halısıyla 14 Mayıs 2024'te açılışını gerçekleştirdi. 25 Mayıs 2024'e dek devam eden Cannes Film Festivali süresince pek çok büyük film, dünya prömiyerini, gerçekleştirerek ilk kez seyirciyle buluşuyor. Bir kısmı Altın Palmiye'ye de aday olan prömiyer filmleri arasında en merakla beklenenleri bir araya getirdik.


1. Le Deuxième Acte, The Second Act (2024)

Yönetmen: Quentin Dupieux

Oyuncular: Léa Seydoux, Louis Garrel, Vincent Lindon

Komedi türündeki "Le Deuxième Acte (The Second Act)" filminde Florence, deliler gibi aşık olduğu David'i babasıyla tanıştırmak ister. Ancak David, ondan etkilenmez ve onu arkadaşı Willy'nin kollarına atmak ister. Karakterler, ıssız bir yerdeki bir restoranda buluşurlar.


2. Furiosa: A Mad Max Saga (2024)

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerindeki "Furiosa: A Mad Max Saga (Furiosa: Bir Mad Max Destanı)" filmi, kaçak savaşçı Furiosa'nın Mad Max ile karşılaşması ve ekip oluşturmasından önceki başlangıç hikayesini konu alıyor.


3. Ljosbrot, When The Light Breaks (2024)

Yönetmen: Rúnar Rúnarsson

Oyuncular: Elín Hall, Katla Njálsdóttir, Mikael Kaaber

Dram türündeki "Ljosbrot (When The Light Breaks)" filminde Una, etrafında dönen zorlu olaylarla başa çıkmaya çalışırken bir yandan da duygularını tam olarak ifade edemediği bir sırrı saklayarak kederle boğuşur.


4. Pigen Med Nalen, The Girl With The Needle (2024)

Yönetmen: Magnus von Horn

Oyuncular: Vic Carmen Sonne, Trine Dyrholm, Besir Zeciri

Dram türündeki "Pigen Med Nalen (The Girl with the Needle)" filmi, 1919 yılında Kopenhag'da geçiyor. Genç bir işçi kendini işsiz ve hamile bulur. Bunun üstüne bir yeraltı evlat edinme ajansı işleten Dagmar'la tanışır. Aralarında güçlü bir bağ oluşur ancak yaptığı işin ardındaki şok edici gerçeği öğrendiğinde dünyası paramparça olur.


5. The Damned (2024)

Yönetmen: Thordur Palsson

Oyuncular: Rory McCann, Joe Cole, Francis Magee

Dram ve gizem türlerinde tarihi bir film olan "The Damned"de, 19. yüzyılda yaşamış dul bir kadın, acımasız bir kış mevsiminde İzlanda'daki balıkçı köyünün açıklarında yabancı bir gemi batınca imkansız bir seçim yapmak zorunda kalır.


6. Bird (2024)

Yönetmen: Andrea Arnold

Oyuncular: Barry Keoghan, Franz Rogowski, James Nelson-Joyce

Dram türündeki "Bird" filminde Bailey, kardeşi Hunter ve onları kuzey Kent'teki bir gecekonduda tek başına büyüten babası Bug ile birlikte yaşamaktadır. Bug'ın onlara ayıracak fazla zamanı yoktur. Bailey ise ilgi ve macerayı başka yerlerde arar.


7. An Unfinished Film (2024)

Yönetmen: Ye Lou

Oyuncular: Xuan Huang, Hao Qin, Xi Qi

Dram türündeki "An Unfinished Film" filmi, Ocak 2020'de geçiyor. Bir film ekibi, 10 yıl önce durdurulan bir filmin çekimlerine devam etmek için Wuhan yakınlarında yeniden bir araya gelir, ancak şehirler tecrit altına alınırken beklenmedik zorlukları paylaşırlar.


8. Megalopolis (2024)

Yönetmen: Francis Ford Coppola

Oyuncular: Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Adam Driver, Dustin Hoffman

Bilim kurgu ve dram türlerindeki "Megalopolis" filminde, bir mimar, yıkıcı bir felaketin ardından New York'u bir ütopya olarak yeniden inşa etmek ister.


9. Rendez-Vous Avec Pol Pot, Meeting With Pol Pot (2024)

Yönetmen: Rithy Panh

Oyuncular: Irène Jacob, Grégoire Colin, Cyril Gueï

Dram türündeki "Rendez-Vous Avec Pol Pot (Meeting With Pol Pot)" filminde, üç Fransız gazeteci 1978 yılında Kızıl Kmer rejiminden aldıkları davet üzerine Kamboçya'ya gider ve tehlikeli bir maceraya atılırlar.


10. Vingt Deux, Holy Cow (2024)

Yönetmen: Louise Courvoisier

Oyuncular: Maïwene Barthelemy, Clément Favreau, Mathis Bernard

Komedi ve dram türlerindeki "Vingt Deux (Holy Cow)" filminde, Totone'nun içki ve dansla geçen kaygısız gençlik hayatı, yedi yaşındaki kız kardeşine bakmak zorunda kalınca değişir. Gelir arayışıyla, enerjisini bir yarışma ödülü almak için özel bir comté peyniri üretmeye kanalize eder.


11. Trei Kilometri Pana La Capatul Lumii, Three Kilometres of the Ends of the World (2024)

Yönetmen: Emanuel Parvu

Oyuncular: Laura Vasiliu, Bogdan Dumitrache, Adrian Titieni

Muhafazakar bir Tuna deltası topluluğunda geçen dram ve gerilim türlerindeki "Trei Kilometri Pana La Capatul Lumii (Three Kilometres of the Ends of the World)" filminde, eşcinsel bir gencin kendini keşfetme yolculuğu, ailesinin ve komşularının savunduğu geleneksel değerlerle çatışıyor.


12. Kinds of Kindness (2024)

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie, Hunter Schafer

Komedi ve dram türlerindeki "Kinds of Kindness" filminde, bir adam önceden belirlenmiş yolundan kurtulmaya çalışır; bir polis, karısının boğulma tehlikesinden döndükten sonraki davranışlarını sorgular ve bir kadın, ünlü bir ruhani rehber olacağı kehanetinde bulunulan olağanüstü bir kişiyi arar.


13. Oh, Canada (2024)

Yönetmen: Paul Schrader

Oyuncular: Uma Thurman, Jacob Elordi, Richard Gere

Dram türündeki "Oh, Canada" filminde, Vietnam'da askerlik yapmamak için Kanada'ya kaçan 60 bin asker kaçağından biri olan Leonard Fife, mitleştirilen hayatını mitolojiden arındırmak için tüm sırlarını paylaşıyor.


14. The Surfer (2024)

Yönetmen: Lorcan Finnegan

Oyuncular: Nicolas Cage, Julian McMahon, Nicholas Cassim

Gerilim türündeki "The Surfer" filminde, Avustralya'da sahil kenarındaki memleketine dönen bir adam, çocukluğunun geçtiği tenha plajın sahibi olduğunu iddia eden yerel bir grup sörfçü tarafından genç oğlunun önünde aşağılanır.


15. Feng Liu Yi Dai, Caught by the Tides (2024)

Yönetmen: Jia Zhang-Ke

Oyuncular: Tao Zhao, You Zhou, Xu Changchu

Dram türündeki "Feng Liu Yi Dai (Caught by the Tides)" filminde, Çinli bir kadın sessizlik içinde kendi kendine yaşamaktadır, şarkılar ve danslarla refah içindeki Belle Epoque'u kutlar.


16. Emilia Pérez (2024)

Yönetmen: Jacques Audiard

Oyuncular: Zoe Saldana, Selena Gomez, Edgar Ramirez

Komedi, suç ve müzikal türlerindeki "Emilia Pérez" filmi, günümüz Meksikasında geçiyor. Avukat Rita, beklenmedik bir teklif alır. Korkulan bir kartel patronunun işinden emekli olmasına ve her zaman hayalini kurduğu kadın olarak sonsuza dek ortadan kaybolmasına yardım etmelidir.


17. Rumours (2024)

Yönetmen: Evan Johnson, Galen Johnson, Guy Maddin

Oyuncular: Alicia Vikander, Cate Blanchett, Takehiro Hira, Charles Dance, Nikki Amuka-Bird, Denis Ménochet, Zlatko Buric, Roy Dupuis, Ralph Berkin, Alexa Kennedy

Komedi türündeki "Rumours" filminde, yedi zengin demokrasinin liderleri, küresel bir krizle ilgili bir bildiri hazırlarken ormanda kaybolurlar ve çıkış yolunu bulmaya çalışırken tehlikeyle karşı karşıya kalırlar.


18. Limonov – The Ballad (2024)

Yönetmen: Kirill Serebrennikov

Oyuncular: Ben Whishaw, Masha Mashkova, Tomas Arana

Biyografi ve dram türlerindeki "Limonov - The Ballad" filmi, New York'ta bir serseri, Fransa'da bir sansasyon ve Rusya'da siyasi bir anti-kahraman haline gelen radikal Sovyet şairi Eduard Limonov'un hikayesini konu alıyor.


19. The Apprentice (2024)

Yönetmen: Ali Abbasi

Oyuncular: Sebastian Stan, Jeremy Strong, Maria Bakalova

Biyografi ve dram türlerindeki tarihi bir film olan "The Apprentice", genç Donald Trump'ın 1970'li ve 80'li yılların New York'unda ünlü avukat Roy Cohn'un yardımıyla emlak işine nasıl başladığının hikayesini anlatıyor.


20. The Shrouds (2024)

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Vincent Cassel, Diane Kruger, Guy Pearce, Sandrine Holt

Korku ve gerilim türlerindeki "The Shrouds" filminde, yenilikçi bir iş adamı ve kederli bir dul olan Karsh, bir kefenin içinde ölülerle bağlantı kuran bir cihaz inşa eder.


21. Marcello Mio (2024)

Yönetmen: Christophe Honoré

Oyuncular: Benjamin Biolay, Wilfried Capet, Catherine Deneuve

Komedi türündeki "Marcello Mio" filminde, bir oyuncu ve Marcello Mastroianni ile Catherine Deneuve'ün kızı olan Chiara'yı takip ediyoruz. Bir yaz Chiara, babası gibi yaşamaya karar verir. Onun gibi giyinir, konuşur ve nefes alır, öyle ki diğerleri ona "Marcello" demeye başlar.


22. Parthenope (2024)

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Oyuncular: Gary Oldman, Stefania Sandrelli, Luisa Ranieri

Dram ve fantastik türlerindeki "Parthenope" filminin ana karakteri Partenope, şehrinin adını taşıyan bir kadındır. Acaba kendisi bir siren mi yoksa bir efsane mi?


23. September Says (2024)

Yönetmen: Ariane Labed

Oyuncular: Mia Tharia, Pascale Kann, Rakhee Thakrar

Dram türündeki "September Says" filminde, September okuldan uzaklaştırılınca, kız kardeşi July kendi bağımsızlığını ortaya koymaya başlar. İrlanda'da okul tatilinde yaşanan bir dizi gerçeküstü karşılaşma ailedeki gerilimi tırmandırır.


24. Le Comte de Monte-Cristo (2024)

Yönetmen: Alexandre de La Patellière, Matthieu Delaporte

Oyuncular: Pierre Niney, Pierfrancesco Favino, Anaïs Demoustier

Aksiyon, macera ve dram türlerindeki "Le Comte de Monte-Cristo" filmi, Alexandre Dumas'nın ünlü romanı "Monte Kristo Kontu"nun yeni bir uyarlaması.


25. L'Amour Ouf, Beating Hearts (2024)

Yönetmen: Gilles Lellouche

Oyuncular: Adèle Exarchopoulos, François Civil, Raphaël Quenard

Komedi, dram ve müzikal türlerindeki "L'Amour Ouf (Beating Hearts)" filmi, iki insan arasındaki imkansız bir ilişkiyi takip ediyor. Üst-orta sınıf bir aileden gelen bir kız ve mütevazı bir geçmişe sahip bir erkek, aşık olurlar ama ayrı düşerler; erkek sonunda bir suçlu olur ve 12 yılını hapiste geçirir.


77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

"Challengers" Filmi İncelemesi

EN ÇOK OKUNANLAR

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu
Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

1 dakika okunma süresi
Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem
Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem

Wimbledon'dan Gigi ve Bella Hadid Kardeşlerin Kovboy Stiline dek Hollywood Dünyasında Gündem

6 dakika okunma süresi
Olimpiyat Heyecanı
Olimpiyat Heyecanı

Olimpiyat Heyecanı

1 dakika okunma süresi
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

13 dakika okunma süresi
Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama
Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama

Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haziran Ayı Dizi Önerileri
Haziran Ayı Dizi Önerileri

Haziran Ayı Dizi Önerileri

“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Kinds of Kindness” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

İstanbul'un Açık Hava Sinemaları
İstanbul'un Açık Hava Sinemaları

İstanbul'un Açık Hava Sinemaları

“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor
“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor

“The Devil Wears Prada” Beyazperdeye Geri Dönüyor

Brad Pitt'in “Formula 1” Filminin Fragmanı Yayınlandı
Brad Pitt'in “Formula 1” Filminin Fragmanı Yayınlandı

Brad Pitt'in “Formula 1” Filminin Fragmanı Yayınlandı

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler
En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

Haziran Ayı Film Önerileri
Haziran Ayı Film Önerileri

Haziran Ayı Film Önerileri

Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri
Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri

Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları
Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar
“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri