Tüm Zamanların En İyi 20 Fantastik Filmi

Epik yolculuk hikayelerinden ejderhalarla savaşlara, göz alıcı ve sürreal atmosferleriyle, büyülü dünyaları ve çözülmeyi bekleyen gizemleriyle tüm zamanların en iyi fantastik filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
18 Ekim 2022 Salı 18:17 | Son Güncellenme:
34 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En İyi Fantastik Filmleri

Tüm Zamanların En İyi Fantastik Filmleri

Fantastik filmler, hayal gücünüzü artırabileceği gibi zihninizi boşaltmak için bambaşka evrenlerde yolculuğa çıkmanıza da yardımcı olabiliyor. Epik yolculuk hikayelerinden ejderhalarla savaşlara, göz alıcı ve sürreal atmosferleriyle, büyülü dünyaları ve çözülmeyi bekleyen gizemleriyle tüm zamanların en iyi fantastik filmleri.

1.Lord of the Rings Serisi (2001, 2001, 2003)

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Bean, Sean Astin, Billy Boyd, Andy Serkis, Ian Holm, Cate Blanchett, Christopher Lee, John Rhys-Davies, Liv Tyler, Hugo Weaving

Listemizin açılışını sinema tarihinin en ünlü ve en sevilen fantastik yapımlarının başında görülen "Lord of the Rings" filmleriyle yapmalıyız. Özünde bir "kahramanın yolculuğu" hikayesi olan "Lord of the Rings" üçlemesi J. R. R. Tolkien'in aynı adlı kitap serisinden uyarlandı. Yolculuk filmlerinin ana kaynağı, mitolojik yolculuk hikayeleri olduğu için ve fantastik filmler de mitolojiden hayli esinlendiği için izlemesi oldukça heyecanlı bir macerayla karşı karşıyayız. Seri "Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" (2001), "Lord of the Rings: The Two Towers" (2002) ve "Lord of the Rings: The Return of the King" (2003) filmlerinden oluşuyor. Shire'da sakin bir hayat yaşayan bir Hobbit ve sekiz arkadaşı, güçlü 'Tek Yüzük'ü yok etmek ve Orta Dünya'yı Karanlık Lord Sauron'dan kurtarmak için uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkıyor. Özellikle üçüncü filmin, bugün hala sinema tarihinin en iyi savaş sahnelerini barındırdığı düşünülüyor.

2.Harry Potter Serisi (2001-2011)

Yönetmen: Chris Columbus

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter

Cadılar ve büyücüler ile geniş bir büyü dünyasını ele alan "Harry Potter", J.K. Rowling'in kaleme aldığı kitap serisi olarak zaten çocukların dünyasını ele geçirmişti. 2001 yılında çıkan ilk filmi "Harry Potter and the Sorcerer's Stone"un vizyona girmesi ile başarısını ve şöhretini daha da katladı. 2011 yılına kadar çıkardığı toplam sekiz film ile dünyanın dört bir yanındaki çocukların unutulmaz filmleri listesine adını altın harflerle yazdıran serinin, bugün o çocukların yetişkin olmasıyla artık izlenmediğini düşünürseniz hata yaparsınız. Artık hem dünün çocukları olan günümüzün yetişkinleri hem de günümüz çocuklarının soluksuz tükettiği bir film serisi. Harry Potter and the Sorcerer's Stone" (2001) ile başlayan seri, "Harry Potter and the Chamber of Secrets" (2002), "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" (2004), "Harry Potter and the Goblet of Fire" (2005), "Harry Potter and the Order of the Phoenix" (2007), Harry Potter and the Half-Blood Prince" (2009) ile devam edip, son kitabın iki ayrı filme bölündüğü "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1" (2010) ve "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" (2011) ile sona erdi. Büyücü olduğunu öğrenen Harry'nin, bu sihirli dünyaya girmesiyle, hem büyüyerek kendi hayatını kurmasını hem de Karanlık Lord Voldemort'la savaşını izliyoruz.

3.The Wizard of Oz (1939) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Victor Fleming

Oyuncular: Judy Garland, Billie Burke, Margaret Hamilton, Frank Morgan, Bert Lahr

Genç Dorothy ve köpeği Toto, bir hortum tarafından Kansas çiftliğinden, büyülü Oz Diyarı'na sürüklenir. Dorothy, bir yandan evine dönmenin yollarını ararken bir yandan da burada tanıştığı yeni dostlarıyla bu büyülü dünyayı düzene sokmaya çalışır. "The Wizard of Oz" ile ilgili ilginç bir bilgi de çekimler sırasında, Batı'nın Kötü Cadısı'nın bir büyü ile bir anda yok olması ve belirmesi gereken bir sahne çekiliyordu. Karakteri canlandıran Margaret Hamilton yerdeki gizli kapıdan geçerken illüzyon yaratmak için salınan zehirli gaz nedeniyle yüzünde ikinci ve üçüncü dereceden yanıklar oluştu. Oyuncunun iyileşme sürecinde çekimlerin devam edebilmesi için yüzü makyajla yeşile boyanmak zorunda kaldı. Bu da ikonik yeşil cadı figürünün doğuşuna neden oldu.

4.The Seventh Seal (1957) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Ingmar Bergman

Oyuncular: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot, Nils Poppe, Bibi Andersson, Inga Gill, Maud Hansson

Ingmar Bergman'ın "The Seventh Seal" filmi, sinema tarihi için ölümsüz bir ilham kaynağı. Fantastik film türünün de en iyi örneklerinden biri kabul ediliyor. Haçlı Seferleri'nden sonra İsveç'e dönen bir şövalye, Kara Veba sırasında Ölüm'e karşı satranç oynarken yaşam, ölüm ve Tanrı'nın varlığı hakkında cevaplar arar. Şövalye Antonius rolünde Max von Sydow'un tüm zamanların en ikonik performanslarından birine imza attığı yapımda başrolde ona Ölüm rolünde Bengt Ekerot eşlik ediyor. Bergman'ın hastanede kalırken ölüm döşeğinde yazdığı söylenen bu ölüm ve yaşam oyunu, arkasından gelen pek çok yapıma ilham oldu ve olmaya devam ediyor.


5.Spirited Away (2001) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Daveigh Chase, Suzanne Pleshette, Miyu Irino, Rumi Hiiragi

Studio Ghibli'nin bu sevilen fantastik animasyonu, usta senarist-yönetmen Hayao Miyazaki'nin imzasını taşıyor. Miyazaki fantastik animasyon konusunda o kadar ünlü ve başarılı ki aslında onun hemen her filmini bu listeye koyabiliriz. Oscar ödüllü "Spirited Away"de ise ailesinin banliyöye taşınması sırasında 10 yaşındaki asık suratlı bir kızın, tanrılar, cadılar ve ruhlar tarafından yönetilen ve insanların canavara dönüştürüldüğü bir dünyaya girişini izliyoruz. Etkileyici görseller, büyülü bir dünya ve şefkatle örülmüş karakterler hem Hayao Miyazaki'nin estetiğine hem de fantastik filmlere fazlasıyla uyuyor.


6.Pan's Labyrinth (2006) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi Lopez, Maribel Verdu ve Doug Jones

Küçük bir çocuğun hayal gücünden daha etkileyici bir şey olmadığı gibi bazen de daha korkutucu bir şey olmayabiliyor. 1944'ün Falanjist İspanya'sında, sadist bir ordu subayının kitap kurdu üvey kızı, ürkütücü ama büyüleyici bir fantezi dünyasına kaçar. Savaş travmaları içinde kalan bu küçük kızın zihninde karanlık bir yolculuğa çıkarız. Karanlık fantastik dünyalar yaratmaktaki başarısıyla tanıdığımız Guillermo del Toro, "Pan's Labyrinth"in senaryo ve yönetmenliğini üstleniyor. En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetmenliği ve En İyi Makyaj dallarında Oscar ödüllü, En İyi Senaryo, En İyi Müzik ve En İyi Yabancı Film dallarında ise adaylığı bulunuyor.


7.The Fall (2006) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell

Çocukların zihnindeki fantastik dünyadan bahsetmişken, "The Fall"u da eklememiz gerekir. Yaşlı bir adam, zeki bir genç kıza bir fantastik hikaye anlatırken, kızın parlak hayal gücü adamın hikaye anlatımını ete kemiğe büründürerek mitolojiden ve etnik kültürden ilham alan bir dizi canlı ve renkli hayali olay yaratır. "The Fall", herkesin hayal gücünü harekete geçirebilen ve en derinlerde saklı çocuksu duygularına meydan okuyabilen, görsel olarak çarpıcı bir film. Başından sonuna kadar tek bir spesifik hikaye anlatmaması nedeniyle konsantrasyon gerektiren bir film olsa da harcadığınız zamanın karşılığını veriyor. Senaryo ekibinde de yer alan yönetmeni Tarsem Singh'ın dört yılda çektiği film, ayrıntılarıyla gerçekten nakış gibi detayla ve ince ince işlendiği belli olan bir yapım.

8.Pirates of the Caribbean Serisi

Oyuncular: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Jonathan Pryce, Lee Arenberg ve Mackenzie Crook

Johnny Depp'in canlandırdığı Kaptan Jack Sparrow isimli korsan ile ünlenen "Pirates of the Caribbean", hem Depp'in renkli oyunculuğu hem de eğlenceli hikayesi ile keyifli bir seyir sunuyor. Bu filmler, Johnny Depp'in zaten oldukça tanınan bir oyuncu olmasına rağmen gerçek anlamda parlamasını sağlayan yapımlar. Ancak "Pirates of the Caribbean" serisini dünyaca ünlü hale getirip bu kadar ilerlemesini sağlayan da Depp'in ta kendisiydi. İlk filmin yönetmeni Gore Verbinski, Johnny Depp ile ilgili verdiği bir röportajda Depp'i sadece kendi haline bıraktığını ve istediği şekilde oynamasına alan tanıdığını anlatmıştı. Bu yöntem ve Depp'in performansı sayesinde hem efsanevi Jack Sparrow karakteri doğmuş oldu hem de film inanılmaz bir popülarite elde etti. Demirci Will Turner'ın, valinin kızı olan aşkı Elizabeth Swann'ı, Jack'in artık ölümsüz olan eski korsan müttefiklerinden kurtarmak için eksantrik korsan Kaptan Jack Sparrow ile iş birliği yapmasıyla başlayan seri, daha pek çok okyanus efsanesiyle devam ediyor. Seri "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" (2003) ile başlıyor. Onu "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" (2006), "Pirates of the Caribbean: At World's End" (2007), "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (2011) ve "Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales" (2017) takip ediyor.


9.A Monster Calls (2016) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: J.A. Bayona

Oyuncular: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Liam Neeson, Sigourney Wever

Conor, yaşıtlarından çok daha fazla meseleyle uğraşmaktadır. Sevgili ve özverili annesi hastadır. Buyurgan büyükannesiyle çok az ortak noktası var. Babası binlerce kilometre uzağa yerleşti. Ancak Canavar, bir gece yatak odasının penceresinde göründüğünde Conor, beklenmedik bir müttefik bulur. Kadim, vahşi ve amansız Canavar, Conor'a hayal gücü ve gerçeği güçlü bir şekilde birleştiren bir cesaret, inanç ve hakikat yolculuğunda rehberlik eder. Karanlık temaları ve fantastik unsurları ustaca dengeleyen "A Monster Calls", harika bir büyüme hikayesi.

10.Inside Out (2015) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Pete Docker, Ronnie Del Carmen

Seslendirme Kadrosu: kadrosunda Amy Poehler, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling, Phyllis Smith, Richard Kind, Kaitlyn Dias, Diane Lane, Kyle MacLachlan, Bobby Moynihan

Çocukların fantastik dünyasıyla devam ediyoruz ve bu yolculukta bazen korku içinde kalırken bazen gözyaşlarımıza hakim olamıyoruz. Göz alıcı bir fantastik animasyon olmasının yanı sıra "Inside Out", yer yer oldukça hüzünlü olabilen bir film. Pixar animasyonlarında, ne kadar uçuk olursa olsun, bir şekilde mutlaka kendimizle özdeşleştirebileceğimiz, duygusal hikayeler izliyoruz. Bunların en iyi örneklerinden biri de "Inside Out". Bir büyüme hikayesi olan "Inside Out", büyürken bazen bunun sancılarını ve geride bıraktığımız şeylerin kaybını bize hatırlatacak tarzda bir film. Bunu da genç Riley'nin zihnindeki Sevinç, Korku, Öfke, İğrenme ve Üzüntü duygularının insansılaştırılmasıyla izliyoruz.

11.Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Chow Yun-Fat, Michelle Yeoh, Ziyi Zhang, Chang Chen ve Sihung Lung

Ünlü yönetmen Ang Lee'nin bu muhteşem yapımı "Crouching Tiger, Hidden Dragon", fiziksel ve duygusal mücadelenin en iyi örneklerinden biri. Bu fantastik filmdeki dövüş koreografileri bugün hala aşılabilmiş değil. Genç bir Çinli savaşçı, ünlü bir kılıç ustasından bir kılıç çalar ve ardından ulusun sınırında gizemli bir adamla romantik bir macera dünyasına kaçar.

12.The Princess Bride (1987) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Cary Elwes, Robin Wright ve Mandy Patinkin

Genç bir çocuğun büyükbabası, evde hasta yatağındayken, gerçek aşkıyla yeniden bir araya gelme arayışında sayısız engelle, düşmanla ve müttefikle karşılaşan bir korsana dönüşen bir çiftçinin hikayesini okur. Fantastik ve komediyi harmanlamak çok zor bir iş olabiliyor çünkü gözümüz bu tür yapımlarda epik görsellere ve olaylara alışık, bu da istemsiz bir ciddiyet getiriyor. Ancak nadiren de olsa bu kırılımı iyi bir şekilde başaran yapımlar var; William Goldman'ın yazıp Rob Reiner'ın yönettiği "The Princess Bride" ise bunun örneklerinden biri. Hızlı tempolu, samimi ve kesinlikle zahmetsizce yapılmış gibi görünen bu film, komik bir peri masalı. Kostümlerden özel efektlere, fantastik dünya tamamen ciddiye alınıyor; yalnızca hikayesi, mizahı da ciddiye alıyor.

13.A Ghost Story (2017) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: David Lowery

Oyuncular: Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr., Kenneisha Thompson, Grover Coulson, Liz Cardenas

Aşk, kayıp ve varoluşun muazzamlığına dair bu eşsiz keşifte, yakın zamanda vefat eden beyaz çarşaflı bir hayalet, geride kalmış karısıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışmak için banliyödeki evine geri döner. David Lowery'nin yazıp yönettiği "A Ghost Story", bir "musallat olma hikayesi"ni oldukça duygusal ve zekice bir şekilde aktarıyor. Beyaz çarşaflı hayaleti gördüğünüzde bunun bir komedi olduğunu düşünebilirsiniz ama ironik öğeleri dışında kalbinize dokunacak bir yapım. Casey Affleck ve Rooney Mara'nın başrollerini paylaştığı film, kozmik bir aşk ve kayıp hikayesi.


14.Edward Scissorhands (1990) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Johnny Depp, Winona Ryder, Dianne Wiest, Anthony Michael Hall, Vincent Price

Tim Burton ve Johnny Depp iş birliği olan "Edward Scissorhands", oldukça sıra dışı bir hikaye anlatıyor. Zaten bu ikilinin bir araya gelerek realistik bir film yaratmalarını bekleyemeyiz. Eksik inşa edilmiş ve elleri makas olan yapay bir adam, yalnız bir yaşam sürmektedir. Bir gün, banliyöde yaşayan genç bir kadınla Edward ile tanışır ve onu kendi insani dünyasıyla tanıştırır. Hafif bir "Frankenstein" esintisi alabileceğiniz bu sevimli ve duygusal filmde Johnny Depp ile birlikte Winona Ryder, Dianne Wiest, Anthony Michael Hall ve Vincent Price gibi isimleri izliyoruz.


15.Coraline (2009) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Henry Selick

Seslendirme Kadrosu: Dakota Fanning, Teri Hatcher, John Hodgman, Jennifer Saunders, Keith David, Ian McShane

Maceracı 11 yaşındaki bir kız, sinir bozucu evinin garip bir şekilde idealize edilmiş bir versiyonu olan başka bir dünya bulur, ancak buranın uğursuz sırları vardır. Fantastik dünyalarıyla tanıdığımız usta yazar Neil Gaiman aynı adlı romanında Henry Selick tarafından sinemaya uyarlanan ve yönetilen "Coraline", listemizdeki bir diğer fantastik animasyon. 'Stop-motion' animasyon tarzındaki film, yuva kavramının gerçek anlamını arıyor ve harika bir büyüme hikayesi sunuyor.

16.Big Fish (2003) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter, Alison Lohman, Robert Guillaume, Marion Cotillard, Missi Pyle

Hayal gücü yüksek filmleriyle tanına Tim Burton'ın yönetmenliğini üstlendiği film, Daniel Wallace'ın "Big Fish: A Novel of Mythic Proportions" romanından John August tarafından senaryoya uyarlanıyor. Edward'ın babası, oğlu küçükken ona yaşadığı tüm sıra dışı maceraları anlatır. Edward büyüdükçe bu fantastik hikayelerin gerçekliğine inanmaz olur. Ancak yaşlı adam öldüğünde Edward, babasının anlattığı hikayelerdeki tüm bu tuhaf karakterlerin cenazeye geldiğini görür. Şimdi unutulmaz anılar yaşama sırası Edward'dadır.

17.Jumanji (1995) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Joe Johnston

Oyuncular: Robin Williams, Kirsten Dunst, Bonnie Hunt, Bradley Pierce, Jonathan Hyde, Patricia Clarkson

Muhtemelen hiçbir şey, Robin Williams'ın rehberiniz olduğu bir masa oyununun içindeki bir macerayı keşfettiğimiz "Jumanji" kadar eğlenceli bir fantastik dünya sunamaz. İki kardeş, doğaüstü bir masa oyunu oynamaya başlayarak yanlışlıkla bir tür pandora'nın kutusunu açınca kıyamet kopar. Oyunun içinden dış dünyaya kaçan hayvanlar ve tuhaf canlılarla birlikte, içeride kapana kısılmış olan önceki oyuncusu da yıllar sonra gerçek dünyaya dönecektir. Şimdi laneti tersine çevirmek için hep birlikte oyunu bitirmeleri gerekecek. "Jumanji"yi severseniz yeniden yapımları "Jumanji: Welcome to the Jungle" (2017) ve "Jumanji: The Next Level" (2019) filmlerini de tavsiye ederiz.


18.Life of Pi (2012) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu, Rafe Spall

Ana karakterinin hayal gücü sayesinde izleyenin de hayal gücünü yükselten "Life of Pi", En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Müzik ve En İyi Görsel Efekt dallarında dört Oscar'a ve yedi Oscar adaylığına sahip. Yann Martel'ın romanından David Magee tarafından senaryoya uyarlanan filmin yönetmenliğini Ang Lee üstleniyor. Denizde bir felaketten sağ kurtulan genç bir adam, destansı bir macera ve keşif yolculuğuna atılır. Bu süreçte kazadan kendisiyle birlikte kurtulan tek canlıyla beklenmedik bir bağ kurar; vahşi bir Bengal kaplanı ile. Bu duygusal film, görselliğiyle sizi hızlıca içine çekecek.


19.My Neighbor Totoro (1988) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Seslendirme Kadrosu: Hitoshi Takagi, Noriko Hidaka, Chika Sakamoto, Shigesato Itoi, Sumi Shimamoto

Fantastik film listemizdeki bir diğer anime olan "My Neighor Totoro", yine Hayao Miyazaki'ye ait. Film, hasta annelerinin yanına taşınan iki küçük kızın evlerinin yakınındaki ormanın ruhlarıyla arkadaş olmasını anlatıyor. Bu yapım, yönetmenin çocukluk hayal gücüne duyduğu hayranlığın en büyük övgüsü olabilir. Fantastik, travmaları işlemek için sinemada en çok başvurulan türlerden. Korku yapımları da fantastik unsurlarla kayıp, acı ve travma konularını işlemeyi seviyor. Yani dönüp dolaşıp fantastik sembolizmle insan psikolojisini ve kendimizi anlamaya çalıştığımız bu harika işlere ulaşıyoruz.


20.Groundhog Day (1993) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Harold Ramis

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliott, Stephen Tobowsky, Brian Doyle-Murray, Marita Geraghty, Angela Paton

Bu sefer derin felsefi temellerinden arındırılmış, keyifli bir fantastik yapım ile devam ediyoruz. Çünkü hepimizin, zaman zaman çok fazla düşünmeden, zihnimizi rahatlatmaya ihtiyacı oluyor. Daha sonra pek çok dizi ve filmde gördüğümüz, aynı güne uyanmak konseptinin yaratıcısı ile karşı karşıyayız. Narsist ve bencil bir hava durumu sunucusu, Groundhog Day'de kendini bir zaman döngüsünde bulur ve o doğru olanı yapana kadar aynı gün tekrar etmeye devam eder. Danny Rubin'in hikayesinden Harold Ramis tarafından sinemaya uyarlanan ve yönetilen "Groundhog Day"in başrollerinde Bill Murray ve Andie MacDowell yer alıyor.


Hayal Gücünüzü Artıracak Filmler

En İyi 16 Fantastik Dizi (Doğaüstü, Gizemli, Aksiyon)

Cadıları Konu Alan En İyi Dizi ve Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey