Hayal Gücünüzü Artıracak 15 Film

Maceradan romantiğe, dramdan gerilime farklı türlerde, hayal gücünüzü artıracak en büyüleyici 15 film önerisi.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Ağustos 2022 Pazartesi 13:38 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Hayal Gücünüzü Artıracak Filmler

Hayal Gücünü Artıran Film Önerileri

Sinema, hayal gücümüzü besleyen ve genişleten bir sanat formu olarak her zaman etkili bir araç olsa da bazı filmler var ki zihnimizi özellikle etkileyerek, bizi farklı dünyalara taşıyor. Bu filmleri izlerken bambaşka deneyimler yaşayarak, rüyalar aleminden sürreal düşüncelerin dünyasına kadar bambaşka diyarlara yolculuk ediyoruz. Yaratıcılığıyla bizi etkisi altına alan, ilham veren, bakış açımızı genişleten ve hayal gücümüzü artıran bu film önerilerini mutlaka izleme listenize kaydedin.


1.Stranger Than Fiction (2006) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Will Ferrell, Emma Thompson, Dustin Hoffman, Queen Latifah, Maggie Gyllenhaal

Denetçi olarak normal bir hayatı ve takıntılı bir yapısı olan Harold Crick aniden Chicago'daki sıradan yaşamında yalnızca kendisinin duyabileceği bir anlatıma konu olduğunu fark eder. Üstelik bu, işinden aşk yaşamına ve ölümüne kadar tüm varlığını etkilemeye başlayan anlatımdır. Harold, hayatta kalmak için bu duyduğu gizemli sesin kaynağını bulmaya çalışır. Zach Helm'in yazıp Marc Forster'ın yönettiği "Stranger Than Fiction"da Will Ferrell'ın sempatik performansı filmi çok daha komik ve sevimli bir tarafa çekiyor.

2.The Secret Life of Walter Mitty (2013) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Ben Stiller

Oyuncular: Ben Stiller, Kristen Wiig, Kathryn Hahn, Adam Scott, Terence Bernie Hines, Jon Daly

James Thurber'ın kısa öyküsüne dayanan ve Steve Conrad tarafından senaryosu yazılan "The Secret Life of Walter Mitty", hayal gücü yüksek ve kalbinizi ısıtacak bir yolculuk filmi. Bütün hayatını hayal kurarak geçirmiş Walter'ın, sıkıcı masa başı işini bırakarak, tuhaf bir maceraya atılmasını izliyoruz. Kayıp bir negatifi bulmak için dünyayı dolaşan Walter ve iş arkadaşı, bu hazine avında Grönland, İzlanda ve Himalayalar'a kadar gider.

3.Ruby Sparks (2012) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Zoe Kazan, Paul Dano, Annette Bening, Antonio Banderas, Chris Messina, Aasif Mandvi, Steve Coogan, Toni Trucks, Deborah Ann Woll, Elliott Gould

Yazar tıkanıklığıyla mücadele eden bir romancı, hayalindeki kadını yazdığı bir romanda, yarattığı karakterin gerçeğe dönüştüğünü görür. Bu mucizeye verdiği karşılık ise yazmaya devam ederek her şeyi daha "mükemmel" bir hale getirmeye çalışmak olur. Tabii ki gerçek aşk ve mükemmellik asla zihnimizdeki gibi olmaz. Zoe Kazan'ın senaryosunu yazdığı "Ruby Sparks"ın yönetmen koltuğunda Jonathan Dayton ve Valerie Faris oturuyor.

4.Life of Pi (2012) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu, Rafe Spall, Gerard Depardieu, James Saito

Ana karakterinin hayal gücü sayesinde izleyenin de hayal gücünü yükseltecek "Life of Pi", En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Müzik ve En İyi Görsel Efekt dallarında dört Oscar'a ve yedi Oscar adaylığına sahip. Yann Martel'ın romanından David Magee tarafından senaryoya uyarlanan filmin yönetmenliğini ise Ang Lee üstleniyor. Denizde bir felaketten sağ kurtulan genç bir adam, destansı bir macera ve keşif yolculuğuna atılır. Bu süreçte kazadan kendisiyle birlikte kurtulan tek canlıyla beklenmedik bir bağ kurar, vahşi bir Bengal kaplanı ile. Bu duygusal film, görselliğiyle sizi hızlıca içine çekecek.

5.Swiss Army Man (2016) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead

Bir oyuncu için oynaması en kolay rolün ölü birini canlandırmak olabileceğini düşünebilirsiniz. Sonuçta orada sabit yatacak ve hiçbir şey yapmayacak. Ama "Swiss Army Man" filminde Daniel Radcliffe, ölü bir adamı canlandırırken Paul Dano ile birlikte başrolü paylaşıp, filmin büyük bir kısmını üstleniyor. Issız bir adada mahsur kalan umutsuz bir adam, kıyıya vuran bir cesetle arkadaş olur ve birlikte eve gitmek için gerçeküstü bir yolculuğa çıkarlar. Dan Kwan'ın Daniel Scheinert ile birlikte senaryosunu yazıp yönettiği "Swiss Army Man", tuhaf olduğu kadar merak uyandırıcı ve eğlenceli bir film.

6.The Fall (2006) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Lee Pace, Catinca Untaru, Justine Waddell

Yaşlı bir adam, zeki bir genç kıza bir fantastik hikayesi anlatırken, kızın parlak hayal gücü adamın hikaye anlatımını ete kemiğe büründürerek mitolojiden ve etnik kültürden ilham alan bir dizi canlı ve renkli hayali olayla sonuçlanır. "The Fall", herkesin hayal gücünü harekete geçirebilen ve en derinlerde saklı çocuksu duygularına bile meydan okuyabilen, görsel olarak çarpıcı bir film. "The Fall", başından sonuna kadar tek bir spesifik hikaye anlatmaması nedeniyle konsantrasyon gerektiren bir film olsa da harcadığınız zamanın karşılığını veriyor. Senaryo ekibinde de yer alan yönetmeni Tarsem Singh'ın dört yılda çektiği film, ayrıntılarıyla gerçekten nakış gibi detayla ve ince ince işlendiği belli olan bir yapım. Filmin başrollerinde Lee Pace, Catinca Untaru ve Justine Waddell yer alıyor.

7.Being John Malkovich (1999) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener, John Malkovich

Sokak kuklacısı Craig, bir şirket binasında gizli bir yedi buçuğuncu kat keşfeder. Bu gizemli ara kat, ünlü oyuncu John Malkovich'in zihnine açılan bir portaldır. Bu 15 dakikalık tuhaf deneyim, Craig'in çok hoşuna gider ve başkalarını da getirerek John Malkovich'in zihnine sokmaya başlar. Birinin zihnini girmenin bu kadar bağımlılık yapan yanı nedir diye düşünürseniz, izlediğimiz tüm filmlerin aslında senarist ve yönetmenlerinin zihinlerinde bir yolculuk olduğunu düşünebilirsiniz. "Bening John Malkovich" ise birinin zihninde yolculuk yapmayı anlatan bir zihin yolculuğu. Ve evet, film de bu cümle kadar kafa karıştırıcı ama merak etmeyin, kesinlikle keyifli. Enteresan senaryolarıyla tanınan Charlie Kaufman'ın kaleminden ve Spike Jonze yönetmenliğindeki filmin başrollerinde John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener ve tabii ki John Malkovich yer alıyor.

8.Big Fish (2003) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Ewan McGregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter, Alison Lohman, Robert Guillaume, Marion Cotillard, Missi Pyle

Hayal gücü yüksek filmleriyle tanına Tim Burton'ın yönetmenliğini üstlendiği film, Daniel Wallace'ın "Big Fish: A Novel of Mythic Proportions" romanından John August tarafından senaryoya uyarlanıyor. Edward'ın babası, oğlu küçükken ona yaşadığı tüm sıra dışı maceraları anlatır. Edward büyüdükçe bu fantastik hikayelerin gerçekliğine inanmaz olur. Ancak yaşlı adam öldüğünde Edward, babasının anlattığı hikayelerdeki tüm bu tuhaf karakterlerin cenazeye geldiğini görür. Şimdi unutulmaz anılar yaşama sırası Edward'dadır.

9.Midnight in Paris (2011) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates, Kurt Fuller, Mimi Kennedy, Alison Pill, Tom Hiddleston, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Michael Sheen, Carla Bruni

Nişanlısı ve ailesiyle Paris'te tatil yapan bir senarist, büyülü bir şekilde kendisini her gece 1920'ler Paris'inde bulmaya başlar. Tarihteki en ilginç insanlarla tanışan kahramanımız, geçmişin çekici etkisi altında kalır.

10.La Science des Reves, The Science of Sleep (2006) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Gael Garcia Bernal, Charlotte Gainsbourg, Miou-Miou, Alain Chabat, Pierre Vaneck, Emma de Caunes

Michel Gondry'nin yazıp yönettiği "La Science des Rêves (The Science of Sleep)", Gael Garcia Bernal ve Charlotte Gainsbourg'ün kimyasıyla sevimli bir çifti karşımıza çıkarıyor. Filmde gerçek hayattan bir Peter Pan karakteri izliyoruz; aşk, yaratma ve yaşam özlemleri arasında zihinsel bir gezintiye çıkıyoruz. Güçlü bir hayal gücüne ve büyük hayallere sahip bir adam, Fransız bir kadına aşık olur ve ona bu büyülü dünyasını gösterebileceğini düşünür. "La Science des Rêves", günlük rutinlerden ve gerçeklikten çıkmak için oldukça hoş bir seçenek.

11.Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst

Hafıza kaybetme konusu genellikle gerilim veya bol aksiyonlu filmlerle özdeşleşmiştir. Burada onun yerine bir aşk hikayesinin temeline yerleştirildiğini görüyoruz. En İyi Senaryo dalında Oscar ödüllü "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", kötü biten ilişkilerini unutmak isteyen bir çiftin deneysel bir işlemden geçmesini anlatıyor. Ancak aşk yeniden kapılarını çaldığında hafızalarıyla birlikte kafa karışıklıkları da geri döner. İzleyiciyi biraz çılgın, çokça sürreal ama kesinlikle karmaşık olmayan tatlı bir filmin beklediğini söyleyebiliriz.

12.Pan's Labyrinth (2006) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi Lopez, Maribel Verdu, Doug Jones

Küçük bir çocuğun hayal gücünden daha etkileyici bir şey olmadığı gibi bazen de daha korkutucu bir şey olmayabiliyor. 1944'ün Falanjist İspanya'sında, sadist bir ordu subayının kitap kurdu genç üvey kızı, ürkütücü ama büyüleyici bir fantezi dünyasına kaçar. Savaş travmaları içinde kalan küçük kızın zihninde karanlık bir yolculuğa çıkıyoruz. Karanlık fantastik dünyalar yaratmaktaki başarısıyla tanıdığımız Guillermo del Toro, "Pan's Labyrinth"in senaryo ve yönetmenliğini üstleniyor. En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetmenliği ve En İyi Makyaj dallarında Oscar ödüllü "Pan's Labyrinth" filminin, En İyi Senaryo, En İyi Müzik ve En İyi Yabancı Film dallarında ise adaylığı bulunuyor.

13.The Truman Show (1998) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Jim Carrey, Ed Harris, Laura Linney, Noah Emmerich, Natascha McElhone, Holland Taylor

Bütün hayatınızın kurgusal olduğunu fark etseydiniz ne yapardınız? Yayınlandığı dönemden itibaren herkesin en az bir kez "Acaba bir 'reality show'un içinde miyim?" diye düşünmesine neden olduğu "The Truman Show", tam da bunu yaşayan bir adamın başından geçenleri anlatıyor.

14.The One I Love (2014) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Charlie McDowell

Oyuncular: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson

Evliliklerinde problem yaşayan Ethan ve Sophie, çift terapistinin tavsiyesiyle sakin bir tesise tatil yapmaya gelirler. Ancak burası normal bir tatil yeri değildir. Eşinizin birebir kopyası ama daha "iyi" bir versiyonuyla tanışsanız tercihiniz değişir miydi?

15.Safety Not Guaranteed (2012) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Colin Trevorrow

Oyuncular: Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson, Karan Soni

Bir dergide çalışan üç kişi, zaman yolculuğu yapmak için kendisine yoldaş aradığını belirten gizli bir reklam veren bir adamla röportaj yapmak için görevlendirilir. Darius, Jeff ve Arnau, ya Kenneth'ın deli olduğunu kanıtlayacak ya da bilimsel bir keşfe şahit olacaklardır. Derek Connolly'nin senaryosunu yazdığı "Safety Not Guaranteed" romantik bir yolculuk ve sıra dışı bir tanışma hikayesi anlatıyor.

Düşündüren Filmler; Senaryosuyla Beyin Yakan 15 Film

En İyi Yolculuk Filmleri

Az Bilinen En İyi Romantik Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler