Son Dönemin En Popüler 16 Filmi

Son dönemde gişede ve dijital platformlarda en çok izlenen yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
30 Haziran 2022 Perşembe 15:57 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Son Dönemin En Popüler Filmleri

Son Dönemde En Çok İzlenen Yerli ve Yabancı Filmler

Son dönemde popülerleşerek en çok izlenen filmler listelerine giren yapımların hangileri olduğunu merak ediyor musunuz? Hem sinemalarda ve dijital platformlarda yeni yayınlanan hem de geçmişten günümüze ulaştığı halde son dönemde çok daha fazla izlenmeye başlayan yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.


1. I Met A Girl (2020) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Luke Eve

Oyuncular: Brenton Thwaites, Lily Sullivan, Joel Jackson

Yükselmekte olan genç bir müzisyen olan Devon, hayallerinin kadını Lucy ile tanışır. Ancak Lucy, sonraki buluşmalarına gelmeyip ortadan kaybolduğunda Devon, Lucy'i bulmak için uzun bir yolculuğa çıkar. Devon'ın abisi Nick ise Lucy'nin varlığından ve Devon'ın zihinsel sağlığı konusunda şüphecidir.

2. Minions: The Rise of Gru (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val

Seslendirme Kadrosu: Steve Carell, Pierre Coffin, Alan Arkin, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Julie Andrews, Russell Brand, Jean-Claude Van Damme, Dolp Lundgren, Danny Trejo, Jimmy O. Yang, Lucy Lawless

"Despicable Me" ile başlayan "Minions" efsanesi yeni bir filmle devam ediyor. Bu sefer animasyon serisinin kahramanı Gru'nun çocukluğunu izliyoruz. On iki yaşındaki bir çocuğun dünyanın en büyük süper kötü adamı olma hayalinin hikayesini takip ediyoruz.

3. Clueless (1995) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Amy Heckerling

Oyuncular: Alicia Silverstone, Stacey Dash, Brittany Murphy ve Paul Rudd'a Dan Hedaya, Donald Faison, Breckin Meyer, Elisa Donovan, Jeremy Sisto

"Clueless", güneşli Beverly Hills'in zenginliği ve renkleri ile keyifli zaman geçirme garantisi veren bir lise filmi. Jane Austen'in "Emma" romanının göz alıcı bir modernizasyonu olan "Clueless", zengin, popüler ve yardımsever lise öğrencisi Cher'in, okullarına yeni gelen ve kesinlikle yardımına ihtiyaç duyduğunu düşündüğü Tai'yi baştan yaratıp, ona birini ayarlamaya çalışmasını ve hiçbir şeyin planladığı gibi gitmemesini anlatıyor.

4. Aile Arasında (2017) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Ozan Açıktan

Oyuncular: Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Şevket Çoruh, Gülse Birsel, Ayta Sözeri

Gülse Birsel'in yazdığı Ozan Açıktan'ın yönettiği çok sevilen "Aile Arasında" filmi, boşanmış bir adam olan Fikret ve şarkısı Solmaz'ın tanışmasının ardından gelişen komik olayları anlatıyor. Solmaz'ın kızı Zeynep, Adanalı bir ailenin oğluyla evlenecektir. Fikret, Zeynep'in babası rolünü oynamak zorunda kalır. Ancak aile arasında olması gereken nikah büyüdükçe Fikret'in canlandırması gereken baba rolünün de sorumlulukları artar.

5. After Yang (2021) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Kogonada

Oyuncular: Colin Farrell, Jodie Turner-Smith, Malea Emma Tjandrawidjaja, Justin H. Min yer

Bilim kurgu ve dram türlerindeki "After Yang", Alexander Weinstein'ın kısa hikayesi "Saying Goodbye to Yang"den uyarlanarak, senarist ve yönetmenliğini Kogonada yapıyor. Yakın bir gelecekte, bir aile, yapay zeka yardımcılarının beklenmedik bir şekilde bozulmasının ardından aşk, bağlantı ve kayıp gibi sorularla karşı karşıya kalır.

6. Drive My Car (2021) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

Oyuncular: Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Reika Kirishima

Ryusuke Hamaguchi'ye En İyi Uluslararası Film Oscar'ını kazandıran "Drive My Car", şimdiye kadar çekilmiş en iyi Haruki Murakami uyarlamalarından biri. Japon yönetmen, Murakami'nin yarattığı gizemli dünyayı beyazperdeye taşırken, küçük takıntıları, tuhaf karakterleri ve zengin bir referans dünyasını incelikle aktarıyor. Tiyatroya, özellikle de Anton Çehov yapıtı "Vişne Bahçesi"ne göndermelerle bezeli bu bol katmanlı anlatı, yan karakterlerin kestirilemez hikayeleriyle giderek modern bir başyapıta dönüşüyor. Yas tutan bir tiyatro yönetmeni ile hayata tek başına tutunmaya çalışan genç şoförünün kurduğu bağ, insanlık hallerimize dair geniş bir duygu yelpazesini barındıran eşsiz bir zarafet taşıyor.

7. Druk, Körkütük (2020) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Vinterberg, Magnus Millang

En İyi Uluslararası Film Oscar'ını kazanan, Mads Mikkelsen ve yönetmen Thomas Vinterberg'i yeniden bir araya getiren "Druk (Körkütük)", belirli seviyede tüketilen alkolün hayat standartlarını yükselteceğine dair bir araştırmaya rastlamalarının üzerine, bunu kendi hayatlarında test etmeye karar veren dört lise öğretmeninin hikayesini anlatıyor.

8. The Sea Beast, Deniz Canavarı (2022) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Chris Williams

Seslendirme Kadrosu: Karl Urban, Dan Stevens, Jared Harris, Emily O'Brien, Marianne Jean-Baptiste

Efsanevi bir deniz canavarı avcısı ve onun gemisine kaçak olarak binen genç bir kız, keşfedilmemiş sularda destansı bir yolculuğa çıkar.

9. Thor: Love and Thunder (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Taika Waititi

Oyuncular: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson, Christian Bale, Taika Waititi, Chris Pratt, Melissa McCarthy, Karen Gillan, Bradley Cooper, Sam Neill, Matt Damon, Pom Klementieff, Jaimie Alexander, Vin Diesel, Russell Crowe, Luke Hemsworth, Dave Bautista, Sean Gunn

"Thor: Ragnarok"un başarısının ardından "Thor" serisi kendisine emanet edilen Taika Waititi, "Thor: Love and Thunder"ın da yönetmenliğini üstlenerek, senaryo ekibinde yer alıyor. Thor, tanrıları yok etmeyi amaçlayan 'Tanrı Kasabı' Gorr ile savaşmak için Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster'dan yardım istiyor. Üstelik bu sefer Thor'larımızın sayısı birle sınırlı değil.

10. Rifkin's Festival (2020) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Gina Gershon, Christoph Waltz

Woody Allen'in yazıp yönettiği, başrollerinde Gina Gershon ve Christoph Waltz'un yer aldığı film, gittikleri San Sebastian Festivali'nin büyüsüne kapılan bir çiftin hayatına odaklanıyor.

11. Für Jojo, Paula ve Jojo (2022) – IMDB Puanı 4.0

Yönetmen: Barbara Ott

Oyuncular: Caro Cult, Nina Gummich

Paula, aşık olup Berlin'deki çılgın flört maceralarını geride bırakan en yakın arkadaşı Jojo'nun düğününü sabote etmek için elinden geleni yapar. Jojo ve Paula çocukluklarından beri ayrılmaz arkadaşlardır. Jojo aşık olup Berlin'deki çılgın flört maceralarını geride bırakmaya karar verdiğinde Paula, Jojo'yu hayatının en büyük hatasını yapmaktan alıkoymak için elinden gelen her şeyi yapar: evlenmek.

12. Persuasion, İkna (2022) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Carrie Cracknell

Oyuncular: Dakota Johnson, Cosmo Jarvis, Henry Golding, Richard E. Grant, Nikki Amuka-Bird, Mia McKenna-Bruce, Edward Blueel

Mütevazı ve çekici bir adamla evlenmemesi için ikna edilen Anne Elliot, sekiz yıl sonra yolları tekrar kesiştiğinde bu kez kalbinin sesini dinleyip gerçek aşka ikinci bir şans verecek mi?

13. Nan Fang Che Zhan De Ju Hui, Güney İstasyonunda Randevu (2019) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Diao Yi'nan

Oyuncular: Ge Hu, Gwei Lun-Mei, Fan Liao

Neon ışıklarla bezeli bu dolambaçlı polisiye, son dönemde Çin sinemasından çıkan en özgün çalışmalardan biri. Çizgi romanları anımsatan görselliğiyle dikkat çeken bir görkemli bir distopya.

14. Shadow in the Cloud (2020) – IMDB Puanı 5.0

Yönetmen: Roseanne Liang

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Beulah Koale

Savaş, aksiyon ve korku türlerindeki "Shadow in the Cloud"un yönetmen koltuğunda Roseanne Liang oturuyor. Çok gizli belgelerle seyahat eden bir İkinci Dünya Savaşı pilotu, uçağında şeytani bir varlıkla karşı karşıya kalır.

15. The Gray Man (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

Oyuncular: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Billy Bob Thornton

Gizemli bir CIA ajanı, CIA'in sırlarını ortaya çıkarınca, sosyopat bir gizli ajan onun peşine düşer ve dünyanın her yerinde onu aramaya başlar.

16. DC League of Super-Pets (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Jared Stern, Sam J. Levine

Oyuncular: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Vanessa Bayer, Natasha Lyonne, Diego Luna, John Krasinski, Marc Maron, Kate McKinnon, Keanu Reeves, Dascha Polanco, Ben Schwartz, Jameela Jamil

Yeni bir süper kahraman filmiyle karşı karşıyayız ama bu seferki bir animasyon ve başroldekiler süper kahramanlar değil, onların köpekleri. Süper Köpek Krypto ve Süpermen, aynı süper güçleri paylaşan ve Metropolis'te yan yana suçla savaşan ayrılmaz en iyi arkadaşlardır. Ancak Krypto, Süpermen kaçırıldığında bir kurtarma görevi için kendi güçlerinde ustalaşmak zorundadır.

Tüm Zamanların En İyi Yaz Filmleri

Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar