Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik 50 Film

İster Sevgililer Günü'nde ister romantik bir akşamda sevgilinizle ya da eşinizle birlikte izleyebileceğiniz dramdan romantik komediye, klasiklerden bağımsız yapımlara dek en iyi filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
9 Şubat 2024 Cuma 17:47 | Son Güncellenme:
47 dakika okunma süresi
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgililer Günü'nde İzleyebileceğiniz En İyi Filmler:

Sevgililer Günü, hayatınızdaki romantizmi körüklemek için elinizdeki en iyi fırsatlardan biri. Bu günü ister sevgilinizle ya da eşinizle isterseniz de tek başınıza ya da arkadaşlarınızla birlikte geçirin, keyifli bir romantik komedi veya duygusal bir romantik dram izlemek için ideal bir zaman. "Titanic" ve "The Notebook" gibi klasiklerden "Blue Valentine" ve "Palm Springs" gibi bağımsız yapımlara dek, Sevgililer Günü'nde izleyebileceğiniz en iyi filmleri bir araya getirdik.


1. 500 Days of Summer (2009) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Chloe Grace Moretz, Matthew Gray Gubler, Clark Gregg

Romantik komedi ve dram türlerindeki "500 Days of Summer" filminde, umutsuz romantik Tom, ruh eşi sandığı Summer tarafından terk edildiğinde ilişkisini gözden geçirerek nerede yanlış yaptığını ve hayatının aşkını nasıl geri kazanacağını çözmeye çalışır.


2. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst

Hafıza kaybetme konusu genellikle gerilim veya bol aksiyonlu filmlerle özdeşleşmiştir. Burada onun yerine bir aşk hikayesinin temeline yerleştirildiğini görüyoruz. En İyi Senaryo dalında Oscar ödüllü "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", kötü biten ilişkilerini unutmak isteyen bir çiftin deneysel bir işlemden geçmesini anlatıyor. Ancak aşk yeniden kapılarını çaldığında hafızalarıyla birlikte kafa karışıklıkları da geri döner. İzleyiciyi biraz çılgın, çokça sürreal ama kesinlikle karmaşık olmayan tatlı bir romantik filmin beklediğini söyleyebiliriz.


3. The Notebook (2004) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands, James Garner

"The Notebook", izleyen kimsenin bu listede olduğuna şaşırmayacağı bir film. Romantik drama türündeki "The Notebook", bir döneme damgasını vuran en duygusal aşk filmlerinden. Fakir ama tutkulu bir genç adam, zengin bir genç kadına aşık olur ve ona özgürlük hissi verir, ancak sosyo-ekonomik farklılıkları nedeniyle ilişkilerinin önüne büyük engeller çıkar.


4. Moonstruck (1987) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Norman Jewison

Oyuncular: Cher, Nicolas Cage, Olympia Dukakis, Danny Aiello, Vincent Gardenia, Julie Bovasso, John Mahoney

En kült romantik komedilerden biri olan, Norman Jewison imzalı "Moonstruck", evlenmeyi kabul ettiği adamın kardeşine aşık olan Loretta'nın kendini bulduğu zor durumu anlatıyor. En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Senaryo dallarında Oscar sahibi olan "Moonstruck" filminin başrollerinde Cher ve Nicolas Cage'i görüyoruz.


5. Casablanca (1942) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Michael Curtiz

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

"Casablanca", romantik filmler listesinden de öte tüm zamanların en ünlü filmlerinden biri. Bir kafe sahibinin, eski sevgilisi ve onun kocasına Nazi'lerden kaçmaları için yardım edip etmemek konusunda karar vermeye çalışmasını izliyoruz. 1944 yılı Akademi Ödülleri'nde Michael Curtiz'in En İyi Yönetmen ödülünü kazandığı "Casablanca", En İyi Film ve En İyi Senaryo dallarında da Oscar sahibi.


6. Bridget Jones Üçlemesi

Oyuncular: Renée Zellweger, Colin Firth, Hugh Grant

2001 yılında ilk filmi "Bridget Jones's Diary"nin ardından büyük bir üne kavuşan "Bridget Jones" serisi, 2004 yılında "Bridget Jones: The Edge of Reason" ve 2016 yılında "Bridget Jones's Baby" filmleriyle devam ediyor. Bridget'ın, kendisinin daha iyi bir versiyonuna dönüşmeye çalışırken bir yandan da aşkı arama hikayesini izliyoruz. Biraz eğlenceli ve romantik bir hafta sonu için tercihiniz "Bridget Jones" üçlemesi olabilir.


7. Titanic (1997) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher

Asla batmaz denilen Titanic yolcu gemisinin bir buz dağına çarparak batması sonucu birçok insanın hayatını kaybettiği gerçek olayın hikayesi, aristokrat bir genç kızın gemide tanıştığı yoksul bir sanatçıya aşık olması üzerinden anlatılıyor. Kate Winslet ile Leonardo DiCaprio arasındaki etkileyici uyum, iki oyuncunun arasında yılların eskitemediği bir dostluğa yol açtı. "Titanic" 1998 yılındaki Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Kurgu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Görsel Efekt, En İyi Şarkı ve En İyi Müzik olmak üzere 11 dalda Oscar kazanarak törenin en dikkat çeken filmi oldu.


8. In the Mood for Love (2000) - IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Kar-Wai Wong

Oyuncular: Tony Chiu-Wai Leung, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam

Romantik drama türündeki "In the Mood for Love", Çin'in en unutulmaz filmlerinden biri. Her ikisi de eşlerinin evlilik dışı faaliyetlerinden şüphelenmeye başlayınca iki komşu arasında güçlü bir bağ oluşur. Ancak, benzer yanlışları yapmamak için bağlarını platonik tutmayı kabul ederler.


9. Blue Valentine (2010) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman, Faith Wladyka, Mike Vogel

"Blue Valentine" filmi, modern bir aşk hikayesini başından sonuna incelikli bir şekilde işliyor. Evli bir çiftin ilişkisi, zaman dilimleri arasında kesişerek yıllar içindeki evrimlerinin grafiğini çiziyor.


10. Breakfast at Tiffany's (1961) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Blake Edwards

Oyuncular: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam, José Luis de Vilallonga

"Breakfast at Tiffany's" filmi, "Cat" isimli kedisinden ana karakteri Holly Golightly'nin kıyafetlerine ve Golightly'nin New York'un Upper East Side'ında bulunan evine kadar her yönüyle ikonikleşmiş bir yapım. Genç bir New York sosyetesi, apartmanına taşınan genç bir adamla ilgilenmeye başlar, ancak geçmişi yoluna çıkmakla tehdit eder.


11. Before Sunrise (1995) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Julie Delpy, Ethan Hawke

Richard Linklater'ın yazıp yönettiği ve aynı oyuncularla dokuz yılda bir çektiği filmlerden oluşan "Before..." üçlemesinin ilki olan "Before Sunrise"da Ethan Hawke'ın canlandırdığı Jesse, bir tren yolculuğunda Julie Delpy'nin canlandırdığı Céline isimli genç bir kadınla tanışır. Viyena'da trenden inip geceyi birlikte, şehirde dolaşarak ve sohbet ederek geçirirler. Jesse ve Céline'in aşklarının 18 yıllık hikayesi "Before Sunset" (2004) ve "Before Midnight" (2013) filmleri ile devam ediyor.


12. Emma (2020) – IMDb Puanı 6.7

Yönetmen: Autumn de Wilde

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Mia Goth, Josh O'Connor, Callum Turner, Bill Nighy, Miranda Hart, Ruper Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson

Jane Austen'in aynı adlı romanından uyarlanan "Emma"da Anya Taylor-Joy, hikayeye ismini veren ana karakteri canlandırıyor. 1800'ler İngiltere'sinde geçen film, sosyal çevresinin romantik ilişkilerine takıntılı, genç ve zarif bir kadını merkezine alıyor. Emma, kendini başkaları için sevgi arayan, kendi arzularını yerine getirme arayışını görmezden gelen bir çöpçatan olarak görüyor. Romantik bir dönemsel hiciv hikayesi olan filmde Taylor-Joy, rolünün hakkını atmosfere en uygun şekilde veriyor. Asil ve zeki olmasına rağmen aslında oldukça saf olan ve yardımcı olmaya çalışırken her şeyi daha da mahveden karakteri gerçekçi ama bir yandan da komik bir şekilde canlandırıyor.


13. Crazy Rich Asians (2018) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Jon M. Chu

Oyuncular: Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh

Dünya çapında çok satan aynı adlı kitaptan uyarlanan çağdaş bir romantik komedi olan "Crazy Rich Asians" filminde, New Yorklu Rachel Chu'nun, ne kadar zengin bir aileden geldiğini bilmediği erkek arkadaşının ailesiyle tanışmak üzere Singapur'a gidişini izliyoruz.


14. Barbie (2023) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Emma Mackey, Dua Lipa, Anna Cruz Kayne, Sharon Rooney, Issa Rae, Kate McKinnon, Nicola Coughlan, Alexandra Shipp, Ritu Arya, Helen Mirren, Aeric Ferrera, Will Ferrell, Emerald Fennell, Michael Cera

Sevgililer Günü'nü ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla isterseniz de sevgilinizle geçirin, romantizmden çok, bağımsız güce odaklanan ve özellikle kadınlar için motive edici olabilecek "Barbie"yi izlemek, iyi bir seçenek olabilir. Senaryosunu Greta Gerwig ve Noah Baumbach'ın birlikte kaleme aldığı "Barbie" filmi, Barbie Diyarı'nda yaşayan ve sözde kusurlarını düzeltmek için gerçek dünyada bir maceraya atılan ve bu yolda mükemmelliğin ancak gerçekten kendi içinde bulunabileceğini keşfeden bir oyuncak bebeği merkezine alıyor.


15. Blue is the Warmest Color (2013) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Oyuncular: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche

Romantik dram türündeki "Blue is the Warmest Color (La Vie d'Adèle)" filminde, Adèle'in hayatı, arzuyu keşfetmesini, bir kadın ve bir yetişkin olarak kendini ortaya koymasını sağlayacak mavi saçlı genç bir kadın olan Emma ile tanıştığında değişir. Adèle büyür, kendini arar, kendini kaybeder ve nihayetinde aşk ve kayıp yoluyla kendini bulur.


16. Pretty Woman (1990) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Julia Roberts, Richard Gere, Jason Alexander, Laura San Giacomo, Ralph Bellamy, Alex Hyde-White, Hector Elizondo

Soğuk ve başarılı bir avukat olan Edward, katılması gereken etkinliğe yanında birini götürmek için bir eskorta ihtiyaç duyar ve Vivian'la anlaşır. Ancak aklındakinin aksine Edward, Vivian'a aşık olur. Julia Roberts, "Pretty Woman" filmindeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına aday oldu.


17. 13 Going on 30 (2004) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Gary Winick

Oyuncular: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer, Andy Serkis

Romantik komedi ve fantastiğin iç içe geçtiği "13 Going on 30" filminde, bir kız, 13. yaş gününde 30 yaşında olmayı diler. Dileği gerçek olan Jenna, bir anda kendisini 30 yaşında ve tahmin ettiğinden bambaşka bir hayatta bulur.


18. You've Got Mail (1998) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Nora Ephron

Oyuncular: Tom Hanks, Meg Ryan, Greg Kinnear

İş hayatında düşman olan iki rakip Joe ve Kathleen, internette anonim olarak tanışarak aşık olurlar. Sinema sektöründe belirli bir dönem boyunca, romantik komedi denince ilk akla gelen yazar ve yönetmenlerden olan Nora Ephron, "You've Got Mail"in de yönetmenliğini üstleniyor.


19. Palm Springs (2020) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Max Barbakow

Oyuncular: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons

"Palm Springs", kız kardeşinin düğünü için geldiği Palm Springs'te Nyles ile tanışan Sarah'ın, bu yabancıyla birlikte bir zaman döngüsüne sıkışıp kalmasını anlatıyor. Ne olursa olsun aynı günde, aynı yerde uyanan ikili, zamanla birbirlerine aşık olur ama çözmeleri gereken sırlar vardır. Birçok bağımsız film festivalinden ödülle dönen "Palm Springs", 2021 yılı Altın Küre Ödülleri'nde Müzikal/Komedi Kategorisinde En İyi Film ve Müzikal/Komedi Kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu dallarında aday olmuştu.


20. Portrait of a Lady on Fire (2019) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Noémie Melant, Adèle Haenel, Luana Bajrami, Valeria Golino

"Portrait de la Jeune Fille en Feu (Portrait of a Lady on Fire)" filminde, 18. yüzyılın sonunda Bretonya'daki ıssız bir adada, bir ressam, genç bir kadının düğün portresini yapmak zorunda kalır. Romantik dram türündeki "Portrait de la Jeune Fille en Feu (Portrait of a Lady on Fire)", hem izleyici hem de eleştirmenler tarafından 2019 yılının en sevilen filmlerinden biri oldu.


21. The One I Love (2014) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Charlie McDowell

Oyuncular: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson

Evliliklerinde problem yaşayan Ethan ve Sophie, çift terapistinin tavsiyesiyle sakin bir tesise tatil yapmaya gelirler. Ancak burası normal bir tatil yeri değildir. "Eşinizin birebir kopyası ama daha 'iyi' bir versiyonuyla tanışsanız tercihiniz değişir miydi?" sorusunu sorduran gizemli bir yerdir.


22. Past Lives (2023) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro

2023'ün en iyi filmlerinden biri olan ve eski sevgilisiyle yaşamı üzerine kafa yoran bir kadının incelikle işlenmiş bir portresini sunan "Past Lives", yapımcısı Celine Song'un hayatına dayanıyor. "Past Lives" izlemek, Sevgililer Günü'nde kendinize verebileceğiniz bir hediye.


23. Timer (2009) - IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Jac Schaeffer

Oyuncular: Emma Caulfield Ford, Scott Holroyd, Kali Rocha

Eğer ruh eşinizle tanışacağınız ana geri sayım yapan bir saatiniz olsaydı, bunu bilmek ister miydiniz ve bunu bilmek hayatınızı, diğer romantik ilişkilerinizi nasıl etkilerdi? Bu soruların cevabını arayan "Timer"ın yazar ve yönetmen koltuğunda Jac Schaeffer oturuyor.


24. Call Me By Your Name (2017) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Luca Guadagnio

Oyuncular: Timothée Chalamet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel

Timothée Chalamet'nin parlamasını sağlayan "Call Me By Your Name", 1980'li yıllarda İtalya'da geçiyor. Film, 17 yaşındaki bir öğrenci olan Elio ile babasının araştırma görevlisi olarak çalışan Oliver arasındaki aşkı anlatıyor. İtalya ve gençlik aşkının, gerçek bir yaz temasıyla harmanlanmış halini izliyoruz. Luca Guadagnio'nun yönettiği "Call Me By Your Name", James Ivory'e En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'ını kazandırdı.


25. Sleepless in Seattle (1993) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Nora Ephron

Oyuncular: Tom Hanks, Meg Ryan, Ross Malinger, Rita Wilson, Victor Garber, Bill Pullman

Eşini yakın zaman önce kaybetmiş bir adamın küçük oğlu, babasına eş bulmak için bir radyo şovuna telefon eder ve hikayemiz başlar. Nora Ephron'un yazar ekibinde yer aldığı ve yönettiği "Sleepless in Seattle", 1994 yılında En İyi Senaryo ve En İyi Şarkı dallarında Oscar'a aday oldu.


26. Never Let Me Go (2010) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Mark Romanek

Oyuncular: Keira Knightley, Carey Mulligan, Andrew Garfield

Çocukluk yıllarında tanışan üç arkadaşın yetişkinliğe uzanan arkadaşlık ve romantizm hikayesini izlediğimiz "Never Let Me Go", içinde bulundukları tuhaf gerçeklik kapılarını çaldığında üç gencin neler yaşadığını anlatıyor. Kazuo Ishiguro'nun popüler bilim kurgu romanından uyarlanan "Never Let Me Go"da üç arkadaşın hayatlarını, ilkokul günlerinden genç yetişkinliklerine dek takip ediyor ve içinde yaşadıkları dünyanın gerçekliğiyle yüzleşmelerine tanık oluyoruz.


27. The Shape of Water (2017) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon, Doug Jones, Richard Jenkins

1960'larda gizli bir araştırma tesisinde, yalnız bir temizlik görevlisi ile üzerinde araştırma yapıldığı için esir tutulan gizemli bir yaratık arasında yaşanan romantizmi izliyoruz. "The Shape of Water"; En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Müzik ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında Oscar kazandı.


28. Upside Down (2012) - IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Juan Solanas

Oyuncular: Jim Sturgess, Kirsten Dunst, Timothy Spall

Kelimenin tam anlamıyla farklı dünyalara ait olan Adam ve Eden, kendi dünyalarının yer çekimi nedeniyle birbirlerinden uzak kalmak zorunda olsa da zamanla birbirlerine aşık olurlar.


29. 10 Things I Hate About You (1999) - IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Gil Junger

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

Bir dönemin en sevilen romantik komedilerinden "10 Things I Hate About You", popüler bir lise öğrencisinin, babasının koyduğu kural nedeniyle ablasından önce sevgili edinememesi yüzünden ablasına birisini ayarlamaya çalışmasını anlatıyor.


30. Meet Cute (2022) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Alex Lehmann

Oyuncular: Kaley Cuoco, Pete Davidson, Kevin Corrigan, Deborah S. Craig, Hari Nef, Rock Kohli

Sheila ve Gary tanıştıklarında, ilk görüşte birbirilerine aşık olurlar, ta ki büyülü randevularının aslında kader olmadığını anlayana kadar. Sheila'nın bir zaman makinesi vardır ve tekrar tekrar aşık olmaktadırlar. Ancak mükemmel gece asla yeterli olmadığında, Sheila, Gary'nin geçmişine giderek onu mükemmel erkeğe dönüştürür.


31. Crazy, Stupid, Love (2011) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Ryan Gosling, Steve Carell, Julianne Moore, Emma Stone, Lio Tipton, Jonah Bobo, Joey King, Marisa Tomei

"Crazy, Stupid, Love" etkileyici oyuncu kadrosu ile gönlümüzü daha baştan çalıyor. Orta yaşlı bir adamın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik bir şekilde değişir. Yeni arkadaşı Jacob'ın yardımıyla barlardan kız tavlamayı öğrenmeye ve erkekliğini yeniden keşfetmeye çalışır.


32. Safety Not Guaranteed (2012) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Colin Trevorrow

Oyuncular: Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson, Karan Soni

Bir dergide çalışan üç kişi, zaman yolculuğu yapmak için kendisine yoldaş aradığını belirten gizli bir reklam veren adamla röportaj yapmak için görevlendirilir. Darius, Jeff ve Arnau, ya Kenneth'ın deli olduğunu kanıtlayacak ya da bilimsel bir keşfe şahit olacaklardır. Derek Connolly'nin senaryosunu yazdığı "Safety Not Guaranteed" romantik bir yolculuk ve sıra dışı bir tanışma hikayesi anlatıyor.


33. Decision to Leave (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Park Hae-il, Tang Wei, Lee Jung-hyun

"Parasite"ın yönetmeni Park Chan-wook'un romantik bir şeyler arayanlar için ideal bir filmi var ama beklediğinizden daha farklı olabilir. İç burkan bir doruk noktasına sahip bir gerilim filmi olan "Decision to Leave (Ayrılma Kararı)", cinayetini araştırdığı adamın karısını saplantı haline getiren evli bir dedektifin hikayesini anlatıyor. Merak uyandıran bir film.


34. Wristcutters: A Love Story (2006) - IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Goran Dukic

Oyuncular: Patrick Fugit, Shea Whigham, Mikal P. Lazarev, Tom Waits, Will Arnett, Lesli Bibb

İntihar ederek ölenlerin gittiği tuhaf bir ölüler diyarında geçen kara komedi "Wristcutter: A Love Story", özünde bir aşk hikayesini anlatıyor. Bu alemde tanıştığı arkadaşı Eugene ile zaman geçiren Zia, eski sevgilisinin de intihar ettiğini öğrenerek onu aramaya koyulur. Bazı aşk hikayeleri "Ölüm bizi ayırıncaya dek" ile biter, bazıları ise "Ölüm bizi bir araya getirdikten sonra" başlar.


35. The Pretty One (2013) - IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Jenée LaMarque

Oyuncular Zoe Kazan, Jake Johnson, Ron Livingston, John Carroll Lynch

Jenée LaMarque tarafından yazılıp yönetilen "The Pretty One", adeta idolleştirilen ikiz kız kardeşini trajik bir şekilde kaybeden Laurel'ın, kardeşinin yerine geçerek, her zaman hayalini kurduğu hayatı yaşamaya başlamasını anlatıyor. Ancak Laurel, bu yalanı devam ettirmek ya da gerçekleri açıklamak arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.


36. Dirty Dancing (1987) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Emile Ardolino

Oyuncular: Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach

"Dirty Dancing"de yaz kampında geçen bir aşk hikayesi izliyoruz. Müziklerinden diyaloglarına, sinema tarihinin en ünlü romantik filmlerinden "Dirty Dancing", yazı ailesiyle birlikte bir tatil tesisinde geçiren Frances "Baby" ile orada dans eğitmeni olarak çalışan Johnny arasında filizlenen aşkı konu alıyor.


37. Brokeback Mountain (2005) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams, Anne Hathaway

Birbirine aşık bir kovboy ve çiftçi olan Ennis ve Jack, bir yandan kız arkadaşlarıyla evlenip bir yandan da kendi aralarındaki ilişkinin karmaşasında sıkışmaktadır. "The Brokeback Mountain" filmi; En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazandı.


38. Roman Holiday (1953) – IMDb Puanı 8.0

Yönetmen: William Wyler

Oyuncular: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert, Hartley Power, Margaret Rawlings

Canı sıkılmış bir prenses, korumalarından kaçar ve Roma sokaklarında dolaşırken tanıştığı Amerikalı bir gazeteciye aşık olur. "Roman Holiday" bize yaz, Roma ve aşkın mükemmel uyumunu izletiyor. Audrey Hepburn'ün En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar aldığı "Roman Holiday", En İyi Senaryo ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında da ödüllü.


39. Seeking A Friend For The End Of The World (2012) - IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Lorene Scafaria

Oyuncular: Steve Carell, Keira Knightley, Melanie Lynskey

"Hustlers" filminin yazar ve yönetmeni Lorene Scafaria'nın ilk işlerinden olan "Seeking a Friend for the End of the World"de hikaye, bir meteorun dünyayı yok edeceği haberiyle başlıyor. Dünyanın sonunun kesin olarak geldiğini öğrenen insanların, karısının bir anda terk ettiği orta yaşlı bir adam ve ailesiyle bir araya gelmeye çalışan genç bir kadının yolculuğu üzerinden, bu gerçekle yüzleşirken sevgi ve ilişkilerle ilgili ne düşündüklerini izliyoruz.


40. La La Land (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Damian Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons

"La La Land" filminde, Los Angeles'ta kariyerlerinin başındaki bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili hayallerine ulaşmaya çalışırken birbirlerine aşık olur. Komedi ve dram türlerindeki müzikal film "La La Land", Emma Stone ile Ryan Gosling'in kimyası ve Damien Chazelle'in senaryosuyla üst seviyeye çıkıyor.


41. Always Be My Maybe (2019) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Nahnatchka Khan

Oyuncular: Ali Wong, Randall Park, James Saito, Michelle Buteau, Vivian Bang, Keanu Reeves

Romantik komedi türündeki "Always Be My Maybe" filminde, Sasha ve Marcus dışında herkes Sasha ve Marcus'un birlikte olacaklarını düşünmektedir. Ancak 15 yıl sonra yeniden bir araya gelen ikili, bu konuyu merak etmeye başlar.


42. The Big Sick (2017) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Michael Showalter

Oyuncular: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter

Pakistan doğumlu komedyen Kumail Nanjiani ve yüksek lisans öğrencisi Emily Gardner birbirlerine aşık olurlar ancak kültürlerinin çatışması nedeniyle mücadele ederler. Emily, gizemli bir hastalığa yakalandığında Kumail, kendini Emily'nin alıngan ailesiyle, ailesinin beklentileriyle ve gerçek duygularıyla yüzleşmek zorunda bulur.


43. Eat, Pray, Love (2010) – IMDb Puanı 5.8

Yönetmen: Ryan Murphy

Oyuncular: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins, Viola Davis, James Franco

Elizabeth Gilbert'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Eat, Pray, Love" hem gezmeyi hem de Julia Roberts ve Javier Bardem ikilisini sevenlerin mutlaka izlemesi gereken romantik filmlerden. Evliliğinde mutlu olmayan Liz, hayatının ve kendisinin farklı bir yöne gitmesi gerektiğini fark eder. Eşinden boşanıp, kendini bulmak için dünyayı gezmeye başlar. İtalya'nın büyüleyici manzaraları ve leziz yemeklerinden Hindistan'da huzuru bulmaya ve Bali'de aşık olmaya kadar "Eat, Pray, Love" romantik bir filminde aradığınız her şeye sahip.


44. The Proposal (2009) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Anne Fletcher

Oyuncular: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen

Romantik komedi ve dram türlerindeki "The Proposal" filminde, Margaret, vizesinin dolması nedeniyle asistanı Andrew'u kendisiyle evlenmeye ikna ederek ABD'de kalmaya çalışır.


45. Pride & Prejudice (2005) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Donald Sutherland, Brenda Blethyn, Rosamund Pike, Jena Malone, Carey Mulligan, Kelly Reilly

Jane Austen'in aynı isimli ünlü romanından uyarlanan "Pride & Prejudice"ın başrollerinde Keira Knightley ve Matthew Macfadyen'ı izliyoruz. Zengin ve gururlu bir soylu olan Mr. Darcy, kendisinden daha düşük sınıftaki Elizabeth Benneth'a aşık olur. Elizabeth ise ablasının mutsuzluğunun sorumlusu olarak Mr. Darcy'i görür. İkisinin de üstesinden gelmesi gereken gurur ve önyargıları vardır. Kitabın büyüleyici atmosferini oldukça güçlü bir şekilde sinemaya aktaran filmin, öne çıkmasının bir nedeni de oyuncularının başarılı performansları.


46. 50 First Dates (2004) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Peter Segal

Oyuncular: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider

Romantik komedi ve dram türlerindeki "50 First Dates" filminde, Henry Roth, güzel Lucy ile tanışana kadar bağlanmaktan korkan bir adamdır. Birbirlerine aşık olurlar ve Henry sonunda hayallerindeki kızı bulduğunu düşünür, ta ki Lucy'nin kısa süreli hafıza kaybı yaşadığını ve ertesi gün onu unuttuğunu keşfedene kadar.


47. Sylvie's Love (2020) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Eugene Ashe

Oyuncular: Tessa Thompson, Nnamdi Asomugha, Eva Longoria

Romantik dram türündeki "Sylvie's Love" filminde, genç bir kadın, 1950'lerin Harlem'inde babasının plak dükkanında hevesli bir saksafoncu ile tanışır. İkilinin aşkları; değişen zamanları, coğrafyayı ve profesyonel başarıyı aşan kapsamlı bir romantizmi ateşler.


48. Someone Great (2019) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Jennifer Kaytin Robinson

Oyuncular: Gina Rodriguez, LaKeith Stanfield, Brittany Snow

"Someone Great" filminde, ülke dışına taşınma arifesinde yaşadığı yıkıcı ayrılığın ardından Jenny, en yakın iki arkadaşıyla son bir New York macerasının tadını çıkarır. "Someone Great"; aşk, kayıp, büyüme ve kadın arkadaşlığının sonsuz bağı hakkında romantik bir komedi.


49. Set It Up (2018) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Claire Scanlon

Oyuncular: Zoey Deutch, Glen Powell, Lucy Liu, Taye Diggs

Romantik komedi türündeki "Set It Up" filminde, iki kurumsal yönetici asistanı, üzerlerindeki yüklerden kurtulmak için patronlarını birbirine aşık etmek için bir plan yapar.


50. Valentine's Day (2010) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Julia Roberts, Jamie Foxx, Anne Hathaway, Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jennifer Garner, Topher Grace, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, Taylor Swift

Listemizin son sırasına yalnızca ismiyle bile burada olmayı hak eden "Valentine's Day (Sevgililer Günü)" filmini koymamız bir zorunluluktu. Los Angeles'ta iç içe geçmiş hikayeleriyle çiftler ve bekarlar, Sevgililer Günü'nün baskıları ve beklentileri nedeniyle ayrılıp barışıyor.


Oscar Ödüllü Romantik Filmler

Tüm Zamanların En İyi Romantik Komedi Filmleri

Romantik Gençlik Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri