Tatil Temalı En İyi 18 Film

Kendinizi birkaç saatlik de olsa tatilde gibi hissetmenizi sağlayacak en iyi tatil temalı filmler bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
5 Temmuz 2022 Salı 18:12 | Son Güncellenme:
24 dakika okunma süresi
Tatil Temalı En İyi Filmler

Size Tatilde Hissettirecek Filmler

Hayatın yorucu temposundan uzaklaşmak ve kendimize zaman ayırmak için tatil yapmak her zaman önemli. Tatiller, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için harika bir fırsat sunuyor. Tatillerle ilgili filmler de bu ruhu yansıtıyor ve seyirciyi farklı yerlere, kültürlere ve maceralara götürüyor. Tatil filmleri, güneşin altında dinlenirken, egzotik yerlerde keşif yaparken veya sıra dışı maceralar yaşarken yaşanacak heyecanı hissettiriyor. Tatille ilgili en iyi filmleri ele alırken, bu yapımların tatil ruhunu nasıl yansıttığını ve seyircilere ne gibi deneyimler kazandırdığını inceliyoruz.


1.Eat Pray Love (2010) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Ryan Murphy

Oyuncular: Julia Roberts, Javier Bardem, Richard Jenkins, Viola Davis, James Franco

Elizabeth Gilbert'ın aynı adlı romanından uyarlanan "Eat, Pray, Love" hem gezmeyi hem de Julia Roberts ve Javier Bardem ikilisini sevenlerin mutlaka izlemesi gereken filmlerden. Evliliğinde mutlu olmayan Liz, hayatının ve kendisinin farklı bir yöne gitmesi gerektiğini fark eder. Eşinden boşanıp, kendini bulmak için dünyayı gezmeye başlar. İtalya'nın büyüleyici manzaraları ve leziz yemeklerinden Hindistan'da huzuru bulmaya ve Bali'de aşık olmaya kadar "Eat Pray Love" bir tatil filminde aradığınız her şeye sahip.

2. Monte Carlo (2011) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Thomas Bezucha

Oyuncular: Selena Gomez, Leighton Meester, Katie Cassidy, Cory Monteith, Andie MacDowell, Brett Cullen, Amanda Fairbank-Hynes, Luke Bracey

Üvey kız kardeşi ve en yakın arkadaşı ile rüya gibi bir Paris gezisine çıkan yeni lise mezunu Grace'in, hayal ettiği hiçbir şeyi yaşayamamasını ama çok daha fazlasını yaşamasını izliyoruz. Grace, en yakın arkadaşı Katie ile birlikte yıllardır Paris'e gitmek için para biriktirmektedir. Ancak son anda ailesi, hiç anlaşamadığı üvey kız kardeşi Meg'i de götürmesi konusunda ısrar eder. Tatil hiç de istendiği gibi gitmezken Grace, şımarık ve çok zengin yabancı bir varisle karıştırıldığında, o ve arkadaşları bu oyuna devam etmeye ve hayatlarının tatilini Monte Carlo'da yaşamaya karar verirler.

3. Roman Holiday (1953) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: William Wyler

Oyuncular: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Eddie Albert

Canı sıkılmış bir prenses, korumalarından kaçar ve Roma'daki Amerikalı bir gazeteciye aşık olur. "Roman Holiday" bize yaz, Roma ve aşkın mükemmel uyumunu izletiyor. Audrey Hepburn'ün En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar aldığı "Roman Holiday", En İyi Senaryo ve En İyi Kostüm Tasarımı dallarında da ödüllü.

4. Fool's Gold (2008) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Andy Tennant

Oyuncular: Matthew McConaughey, Kate Hudson, Donald Sutherland

"How to Lose a Guy in 10 Days" ile kalbimize giren ikili Matthew McConaughey ve Kate Hudson, bir kez daha ve bu sefer tatilli bir romantik komedi ile karşımıza çıkıyor. Kayıp bir hazinenin nerede olduğuna dair yeni bir ipucu, evli bir çiftin macera duygusunu ve aralarındaki yabancılaşmış aşkı yeniden alevlendirir. "Fool's Gold", biraz macera, biraz komedi ve biraz da aşk dozu ile keyifli vakit geçirmeyi garantiliyor.

5. Before Sunrise (1994) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Julie Delpy, Ethan Hawke

Richard Linklater'ın yazıp yönettiği ve aynı oyuncularla dokuz yılda bir çektiği filmlerden oluşan "Before..." üçlemesinin ilki olan "Before Sunrise"da Ethan Hawke'ın canlandırdığı Jesse, tren yolculuğunda Julie Delpy'nin canlandırdığı Céline isimli genç bir kadınla tanışır. İkili, Viyena'da trenden inip, geceyi birlikte şehirde dolaşarak ve sohbet ederek geçirir. Jesse ve Céline'in aşklarının 18 yıllık hikayesi "Before Sunset" (2004) ve "Before Midnight" (2013) filmleri ile devam ediyor. Üçlemede hikaye ve çekimler bulundukları mekanlarla o kadar uyumlu ilerliyor ki "Before Sunrise"da tatili Viyena'da geçiriyormuş gibi hissederken, "Before Sunset"te Paris'te ve "Before Midnight"ta da Yunanistan'da yaz tatili yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

6. Dirty Dancing (1987) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Emile Ardolino

Oyuncular: Patrick Swayze, Jennifer Grey, Jerry Orbach

"Dirty Dancing"de yaz kampında geçen bir aşk hikayesi izliyoruz. Müziklerinden diyaloglarına, sinema tarihinin en ünlü romantik filmlerinden "Dirty Dancing", yazı ailesiyle birlikte bir tatil tesisinde geçiren Frances "Baby" ile orada dans eğitmeni olarak çalışan Johnny arasında filizlenen aşkı konu alıyor. "Dirty Dancing"in başrollerini Patrick Swayze ve Jennifer Grey paylaşıyor.

7. Weekend at Bernie's (1989) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Ted Kotcheff

Oyuncular: Andrew McCarthy, Jonathan Silverman, Catherine Mary Stewart

Bu sefer de bir hafta sonu tatili filmiyle karşınızdayız: "Weekend at Bernie's" Bir başka ikonik Amerikan komedisi olan bu film, bir hafta sonu kaçamağı için sahil evine vardıklarında patronlarının öldüğünü keşfeden iki çaylak şirket çalışanının başından geçenleri anlatıyor. Bernie'yi hala hayattaymış gibi gösterme girişimleri, oldukça gülünç ve bu komik buz dağının sadece görünen kısmı.

8. The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Ken Kwapis

Oyuncular: America Ferrera, Amber Tamblyn, Blake Lively, Alexis Bledel

Carmen, Tibby, Bridget ve Lena, ayrı geçirecekleri ilk yaz için hazırlanan genç bir yakın arkadaş grubudur. Dördüne de sihirli bir şekilde uyan bir kot pantolonu paylaşarak birbirleriyle bağlantıda kalmak için bir plan yaparlar. Birbirlerine düzenli aralıklarla postaladıkları pantolon ve mektuplarla, tatil dönemi boyunca büyüdüklerini ve dostluklarının yeniden şekillendiğini görürüz. "The Sisterhood of the Traveling Pants"i sevenler için 2008 yapımı devam filmini de öneririz.

9. On Golden Pond (1981) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Mark Rydell

Oyuncular: Henry Fonda, Katharine Hepburn, Jane Fonda

Çocukluğunuzda her yaz ailenizde belli bir yere tatile gidiyorduysanız, "On Golden Pond" anılarınıza sıcacık bir yolculuk yapmanıza neden olacak. Eleştirmenler ve izleyicilerden büyük beğeni toplayan klasik bir tatil filmi olan "On Golden Pond", Hollywood efsaneleri Henry Fonda, Katharine Hepburn ve Jane Fonda'yı bir araya getiriyor. Norman, kızı Chelsea ile arasında bozuk bir ilişki olan huysuz mu huysuz bir adamdır. Üstelik Norma, istemeye istemeye de olsa Chelsea'nin yeni erkek arkadaşının oğlu Billy'i eve kabul etmek zorunda kalır. Filmin, Henry ve Jane Fonda'nın gerçek hayattaki baba-kız ilişkisiyle paralellik gösterdiği söyleniyor. "On Golden Pond", Henry Fonda'ya En İyi Erkek Oyuncu, Katharine Hepburn'e En İyi Kadın Oyuncu ve Ernest Thompson'a da En İyi Uyarlama Senaryo Oscar'larını kazandırdı.

10. Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Genndy Tartakovsky

Seslendirme Kadrosu: Adam Sandler, Andy Samberg, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi, Jim Gaffigan, Keegan-Michael Key, Kathryn Hahn

Sevilen animasyon serisi "Hotel Transylvania"nın üçüncüsü olan "Hotel Transylvania 3: Summer Vacation"da bu sefer canavarlardan oluşan ekibimiz yaz tatili için gemi yolculuğuna çıkıyor. Kont Drakula, arkadaşları ve ailesi, teknelerine canavarlardan nefret eden Van Helsing ailesi tarafından el konulduğundan habersiz, denizi seven canavarlar için bir gemi yolculuğuna katılıyor.

11. Summertime (1955) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: David Lean

Oyuncular: Katharine Hepburn, Rossano Brazzi, Isa Miranda, Darren McGavin

İsmiyle listemize en uyan filmlerden "Summertime", ufuk açıcı yönetmen David Lean'in daha az bilindik işlerinden. Aradığı aşkı bulamamış umutsuz bir romantik olan Jane, Venedik'te tatil yaparken yakışıklı, karizmatik ama evli bir İtalyan adamla tanıştığında masalsı aşk hikayesi acı bir gerçeğe dönüşür.

12. Just Go With It (2011) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Dennis Dugan

Oyuncular: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker, Nicole Kidman, Nick Swardson, Bailee Madison, Griffin Gluck

Kabul edelim tatil filmlerinin en keyiflileri arasında romantik komediler yer alıyor. "Just go With It" de aile boyu bir tatil ve romantik komedi filmi. Başarılı bir plastik cerrah olan Danny, yeni sevgilisi Palmer'a kendisini boşanmış, bekar bir baba olarak tanıtır. Ancak ne boşanmıştır ne de çocukları vardır. Danny'nin yıllardır asistanlığını yapan Katherine ise gerçekten boşanmış bir annedir. Danny, Katherine'den eski karısı ve çocuklarından da kendi çocukları gibi davranmasını ister, karşılığında hepsini ailecek Hawaii tatiline götürecektir. Tabii ki hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve ortaya eğlenceli bir film çıkar.

13. Adventureland (2009) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Greg Mottola

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Ryan Reynolds, Martin Starr, Margarita Levieva, Kristen Wiig, Bill Hader

Bazen en ilginç hikayeler, en beklenmedik yerlerden çıkabiliyor. "Adventureland" filminde James, yaz tatili için eğlence parkında girdiği sıkıcı işin sandığından çok daha heyecan verici olduğunu fark ediyor. 1987 yazında, bir üniversite mezunu olan James, yerel eğlence parkında işe girer. Zaman geçirmek için girdiği bu işin, aşk ve hayal kırıklıklarıyla onu gerçek dünyaya hazırlamak için mükemmel bir kurs olduğu ortaya çıkar.

14. Palm Springs (2020) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Max Barbakow

Oyuncular: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons

"Palm Springs", kız kardeşinin düğünü için geldiği Palm Springs'te Nyles ile tanışan Sarah'ın, bu yabancıyla birlikte bir zaman döngüsüne sıkışıp kalmasını anlatıyor. Ne olursa olsun aynı günde, aynı yerde uyanan ikili zamanla birbirlerine aşık olur ama çözmeleri gereken sırlar vardır. Birçok bağımsız film festivalinden ödülle dönen "Palm Springs", 2021 yılı Altın Küre Ödülleri'nde 'Müzikal/Komedi Kategorisinde En İyi Film' ve 'Müzikal/Komedi Kategorisinde En İyi Erkek Oyuncu' dallarında aday olmuştu.

15. The Way Way Back (2013) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Nat Faxon, Jim Rash

Oyuncular: Liam James, Steve Carell, Toni Collette, Allison Janney, Sam Rockwell, AnnaSophia Robb, Maya Rudolph, Rob Corddry

Yazın geçen bir büyüme hikayesi arıyorsanız, "The Way Way Back" tam da size göre bir film. Komedi ve dram türlerindeki bu tatil filmi, 14 yaşındaki utangaç bir genç olan Duncan'ın, annesi, onun zorba erkek arkadaşı ve erkek arkadaşının kızıyla çıktığı yaz tatilini anlatıyor. Uyum sağlamakta zorlanan Duncan, Water Wizz su parkının yöneticisi Owen ile beklenmedik bir arkadaş kurar. Nat Faxon ve Jim Rash'ın birlikte yazıp yönettiği bu film, zaman zaman sizi gülümsetirken zaman zaman da gözlerinizin dolmasına neden olabilir.

16. Under the Tuscan Sun (2003) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Audrey Wells

Oyuncular: Diane Lane, Raoul Bova, Sandra Oh

"Under the Tuscan Sun", İtalya'ya uçak bileti aldırtacak kadar güçlü bir tatil filmi. Frances Mayes'ın çok satan romanından uyarlanan "Under The Tuscan Sun", izleyenleri İtalya coğrafyasına ve kültürüne uzanan muhteşem bir yolculuğa çıkarıyor. Stres dolu hayatından uzaklaşmak isteyen boşanmış bir yazar olan 35 yaşındaki Frances, tatile diye geldiği yerde, İtalyan güneşinin altında kendine sımsıcak yeni bir hayat kurmak için Toskana'da bir villa satın alır. Romantik komedi ve dram türlerindeki "Under the Tuscan Sun", yolculuğun fiziksel olarak kısa ama metaforik olarak uzun sürdüğü bir kendini keşfetme öyküsü. Frances, satın aldığı harap haldeki evi tamir etmeye çalışırken, kendisini de iyileştirmeye çalışır.

17. The Talented My. Ripley (1999) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Anthony Minghella

Oyuncular: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Cate Blanchett, Philip Seymour Hoffman, Jack Davenport, James Rebhorn

İtalya'da yaz manzaralarını sevenler için bir diğer önerimiz ise "The Talented Mr. Ripley". 1950'lerin sonlarında New York'ta yaşayan çıkarcı ve genç Tom Ripley, zengin bir adam tarafından şımarık bir 'playboy' olan Dickie Greenleaf'i New York'a getirmek için İtalya'ya gönderilir. Ancak iş başarısızlığa doğru yaklaştıkça Ripley, aşırı önlemler almaya başlar.

18. Vicky Cristina Barcelona (2008) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Javier Bardem, Penelope Cruz

Woody Allen'ın yazıp yönettiği filmde, Vicky ve Cristina, arkadaşları Judy'nin evinde tatil yapmak için İspanya'ya giderler. Oradayken, hafta sonu için onları evine davet eden ressam Juan Antonio ile tanışırlar. Birbirlerinden daha farklı olamayacak iki arkadaş, Juan'a aşık olur. Eski karısı Maria Elena da olaya dahil olduğunda, işler çok daha karmaşık hale gelir. "Vicky Cristina Barcelona", Penelope Cruz'a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırmıştı.


Tüm Zamanların En İyi Yaz Filmleri

En İyi Romantik Komedi Filmler

Kendinizi Daha İyi Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler