Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri

Joey King'in romantik komediler ile başlayıp dram ve gerilime uzanan kariyerindeki en iyi dizi ve filmler bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
11 Haziran 2024 Salı 13:58 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Joey King'in En İyi Dizi ve Filmleri

Joey King Kimdir?

Profesyonel oyunculuğa yalnızca dört yaşındayken başlayan ve bugün Hollywood'un en beğenilen genç yeteneklerinden birine dönüşen Joey King, 30 Temmuz 1999'da Los Angeles'ta doğdu. Oyunculuk sevdasını tiyatrocu büyükannesinden miras alan King, reklam filmleri ile başladığı kariyerine ilk filmi "Grace"(2006) ile devam etti. Ardından Christopher Nolan'dan Sami Raimi'ye dek büyük yönetmenlerle önemli projelere imza attı. Critics Choice, Emmy ve Altın Küre gibi pek çok festivalden adaylık kazanan Joey King'in romantik komediler ile başlayıp dram ve gerilime uzanan kariyerindeki en iyi dizi ve filmleri bir araya getirdik.


Joey King'in En İyi Dizileri:

1. We Were the Lucky Ones (2024) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcı: Erica Lipez

Oyuncular: Joey King, Logan Lerman, Hadas Yaron

Dram türündeki sekiz bölümlük mini dizi "We Were the Lucky Ones"ta, Yahudi bir aile, 2. Dünya Savaşı'nda ayrı düştükten sonra hayatta kalmaya ve yeniden bir araya gelmeye kararlıdır.


2. Life in Pieces (2019) – IMDB Puanı 8.0

Yaratıcı: Justin Adler

Oyuncular: Joey King, Colin Hanks, Betsy Brandt, Thomas Sadoski

"Life in Pieces" dizisi, farklı aile üyelerinin ayrı hikayeleri üzerinden anlatılan bir aile komedisi. 2015-2019 yılları arasında yayınlanan diziye Joey King, 2019 yılında üç bölüm katılarak Morgan isimli karakteri canlandırdı.


3. The Act (2009) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcılar: Nick Antosca, Michelle Dean

Oyuncular: Joey King, Patricia Arquette, AnnaSophia Robb

Biyografi, suç ve dram türlerindeki "The Act" dizisinde, Dee Dee Blanchard, annesiyle yaşadığı zehirli ilişkiden kaçmaya çalışan kızı Gypsy'ye karşı aşırı korumacıdır. Gypsy'nin bağımsızlık arayışı, Pandora'nın sırlarla dolu kutusunu açar ve sonunda cinayete yol açar.


4. Fargo (2014-2015) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcılar: Noah Hawley

Oyuncular: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks, Russell Harvard, Bokeem Woodbine, Brad Mann, Kirsten Dunst, Ewan McGregor, Chris Rock

Emmy Ödülleri'nde 2014 yılında En İyi Mini Dizi seçilen "Fargo"yu, uzun soluklu bir yapım olmasına karşın her sezonunda yeni bir hikaye anlattığı için sezon bazlı mini dizi olarak kabul edebiliriz. Dizi, her sezonuyla yeni bir cinayet ve suç konusunu işliyor. Ancak ne olursa olsun tüm hikayeler, bir şekilde Kuzey Dakota'daki Fargo'yla bağlantıya sahip. "Fargo" dizisinin her sezon değişen oyuncu kadrosunda pek çok ünlü ismi görüyoruz. Joey King de 2014-2015 sezonunda dokuz bölümde Greta Grimly karakterini canlandırdı.


5. Bent (2012) – IMDB Puanı 6.9

Yaratıcı: Tad Quill

Oyuncular: Joey King, Amanda Peet, David Waltın, Margo Harshman

Komedi türündeki "Bent" dizisinde, dışarıdan bakıldığında Alex ve Pete daha farklı olamazlardı; kısa süre önce boşanmış olan Alex, kocasının içeriden bilgi sızdırma suçundan hapse girmesinin ardından 10 yaşındaki kızı Charlie'yi bekar bir anne olarak yetiştiren, çalışkan ve sinirli bir avukattır. Hiçbir şeyin yoluna çıkmasına izin vermek istemeyen Alex, daha küçük bir eve taşınır ve özgür ruhlu bir çapkın ve iyileşmekte olan bir kumar bağımlısı olan karizmatik Pete'i işe alır. Alex, Pete'i işe aldıktan sonra, rengarenk inşaat ekibiyle birlikte sadece mutfağını paramparça etmekle kalmayacak, aynı zamanda dünya görüşünü de değiştirecektir. Altı bölümlük bu mini dizide Joey King, Charlie Meyers karakterine hayat veriyor.


6. Jericho (2007) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcılar: Stephen Chbosky, Josh Schaer, Jonathan E. Steinberg

Oyuncular: Joey King, Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott

Aksiyon, dram ve gizem türlerindeki "Jericho" dizisinde, Kansas'taki küçük bir kasaba, yakınlardaki Denver, Colorado üzerinde bir mantar bulutu gördükten sonra kelimenin tam anlamıyla karanlıkta kalır. Kasaba halkı patlamayla ilgili cevaplar ve nasıl hayatta kalacaklarına dair çözümler bulmaya çalışır. Joey King, 2006-2008 arasında yayınlanan "Jericho" dizisinde üç bölüm içn Sally Taylor karakterini canlandırıyor.


Joey King'in En İyi Filmleri:

1. Despicable Me 4 (2024)

Yönetmenler: Chris Renaud, Patrick Delage

Seslendirme Kadrosu: Joey King, Steve Carell, Kristen Wiig

Macera ve komedi türlerindeki animasyon filmi "Despicable Me 4"da Gru, Lucy, Margo, Edith ve Agnes'in ailesine yeni bir üye katılır; babasına eziyet etmeye kararlı Gru Jr. Yeni düşmanları Maxime Le Mal ve kız arkadaşı Valentina ile karşılaşan Gru ve ailesi kaçmak zorunda kalır.


2. A Family Affair (2024)

Yönetmen: Richard LaGravenese

Oyuncular: Nicole Kidman, Joey King, Zac Efron, Liza Koshy, Kathy Bates

Romantik komedi türündeki "A Family Affair (Bir Aile Meselesi)" filminde, genç bir kadın, birlikte beklenmedik bir aşka yelken açan annesi ile film yıldızı patronunun arasında kalır.


3. Bullet Train (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Joey King, Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson

Aksiyon, komedi ve gerilim türlerindeki "Bullet Train" filminde, bir hızlı trende bulunan beş suikastçı, görevlerinin ortak bir yönü olduğunu fark eder.


4. The Princess (2022) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Le-Van Kiet

Oyuncular: Joey King, Olga Kurylenko, Antoni Davidov

Aksiyon, dram ve fantastik türlerindeki "The Princess" filminde, iradesi güçlü bir prenses, zalim bir sosyopatla evlenmeyi reddedince kaçırılır ve babasının kalesinin ücra bir kulesine kapatılır. Kinci talibi, babasının tahtını ele geçirmeye niyetliyken, prenses krallığı kurtarmak zorundadır.


5. The In Between (2022) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Arie Posin

Oyuncular: Joey King, Kyle Allen, Kim Dickens

Dram, romantik ve bilim kurgu türlerindeki "The In Between" filminde, erkek arkadaşının hayatını kaybettiği bir trafik kazasından sağ kurtulan genç bir kız, onun öbür dünyadan kendisiyle yeniden bağlantı kurmaya çalıştığına inanır.


6. The Kissing Booth (2018) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Vince Marcello

Oyuncular: Joey King, Jacob Elordi, Joel Courtney

Romantik komedi türündeki "The Kissing Booth" filminde, bir lise öğrencisi, bir öpüşme kabininde gizli aşkıyla yüzleşmek zorunda kalır. "The Kissing Booth" filmini sevenler 2021'de yayınlanan "The Kissing Booth 2" ve 2021 yılında yayınlanan "The Kissing Booth 3" filmini izleyebilir.


7. Summer '03 (2018) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Becca Gleason

Oyuncular: Joey King, Paul Scheer, Andrea Savage

Komedi, romantik ve dram türlerindeki "Summer '03" filminde, 16 yaşındaki bir kız ve geniş ailesi, hesapçı büyükannesinin ölüm döşeğinde bir dizi sırrı ifşa etmesiyle sarsılır.


8. Going in Style (2017) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Zach Braff

Oyuncular: Joey King, Michael Caine, Alan Arkin, Ann-Margret, Morgan Freeman

Komedi ve suç türlerindeki "Going in Style" filminde, faturaları ödemek ve sevdiklerine kavuşmak için çaresiz kalan üç hayat arkadaşı, paralarını alıp kaçan bankayı soymak için cüretkar bir girişimde bulunarak her şeyi riske atar.


9. Wish I Was Here (2014) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Zach Braff

Oyuncular: Joey King, Zach Braff, Pierce Gagnon

Komedi ve dram türlerindeki "Wish I Was Here" filminde, mücadeleci bir aktör-baba ve koca, kendisini hayatını, ailesini ve kariyerini gözden geçirmeye zorlayan büyük bir yol ayrımında bulur.


10. White House Down (2013) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Roland Emmerich

Oyuncular: Joey King, Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal

Aksiyon, dram ve gerilim türlerindeki "White House Down" filminde, küçük kızıyla birlikte Beyaz Saray'ı gezen bir kongre polisi, çocuğunu kurtarmak ve başkanı ağır silahlı bir grup paramiliter işgalciden korumak için harekete geçer.


11. The Conjuring (2013) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Joey King, Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston

Korku, gizem, gerilim türlerindeki "The Conjuring" filminde, paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren, çiftlik evlerinde karanlık bir varlık tarafından dehşete düşürülen bir aileye yardım etmeye çalışır.


12. Family Weekend (2013) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Benjamin Epps

Oyuncular: Joey King, Kristin Chenoweth, Matthew Modine, Olesya Rulin

Komedi ve dram türlerindeki "Family Weekend" filminde, ailesi kement atma yarışmasını kaçırınca, 16 yaşındaki bir kız ve kardeşleri, tatmin edici olmayan davranışlarını düzeltmek umuduyla ebeveynlerini rehin alır.


13. Oz the Great and Powerful (2013) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Joey King, James Franco, Michelle Williams, Rachel Weisz

Macera ve fantastik türlerindeki "Oz the Great and Powerful" filminde, küçük çaplı bir sihirbaz büyülü bir diyara sürüklenir ve üç cadı arasındaki güç mücadelesine dahil olmak zorunda kalır.


14. The Dark Knight Rises (2012) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Joey King, Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway

Aksiyon, dram ve gerilim türlerindeki "The Dark Knight Rises" filminde, Joker'in kaos dolu saltanatından sekiz yıl sonra Batman, Gotham Şehri'ni acımasız gerilla terörist Bane'den korumak için gizemli Selina Kyle'ın yardımıyla sürgünden zorla çıkarılır.


15. Crazy, Stupid, Love. (2011) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmenler: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Joey King, Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Crazy, Stupid, Love." filminde, orta yaşlı bir kocanın hayatı, karısı ondan boşanmak isteyince dramatik bir şekilde değişir. Yeni bulduğu arkadaşı Jacob'ın yardımıyla erkekliğini yeniden keşfetmeye çalışır ve barlarda kız tavlamayı öğrenir.


16. Battle: Los Angeles (2011) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Jonathan Liebesman

Oyuncular: Joey King, Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Bridget Moynahan

Aksiyon, macera ve bilim kurgu türlerindeki "Battle: Los Angeles" filminde, ABD Deniz Piyadelerinden oluşan bir ekip, küresel bir istilaya karşı öncü son savunma hattı haline gelir.


17. Ramona and Beezus (2010) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Elizabeth Allen Rosenbaum

Oyuncular: Joey King, Selena Gomez, Bridget Moynahan

Komedi ve dram türlerindeki bir aile filmi olan "Ramona and Beezus"ta maceracı bir genç kız, hızla ulaşılmaz hale gelen gerçekliğinden kaçmak için hayal gücünü kullanır.


18. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmenler: Carlos Saldanha, Michael Thurmeier

Seslendirme Kadrosu: Joey King, Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary

Macera ve komedi türlerindeki animasyon filmi "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs"ta Sid'in üç dinozor yumurtasını evlat edinme girişimi, gerçek anneleri tarafından yeraltındaki kayıp bir dünyaya kaçırılmasına neden olunca, arkadaşları onu kurtarmaya çalışır.


19. Quarantine (2008) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: John Erick Dowdle

Oyuncular: Joey King, Jennifer Carpenter, Steve Harris, Columbus Short

Korku, bilim kurgu ve gerilim türlerindeki "Quarantine" filminde, bir televizyon muhabiri ve kameramanı, insanları kana susamış katillere dönüştüren gizemli bir virüsün ortaya çıkmasının ardından CDC tarafından karantinaya alınan bir binada mahsur kalır.


20. Reign Over Me (2007) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Mike Binder

Oyuncular: Joey King, Adam Sandler, Don Cheadle, Jada Pinkett Smith

Dram türündeki "Reign Over Me" filminde, New York'taki 11 Eylül saldırısında ailesini kaybeden bir adam, üniversitedeki eski oda arkadaşıyla karşılaşır. Aralarındaki arkadaşlığı yeniden canlandırmak, adamın kederini atlatmasına yardımcı olabilecek tek şeydir.


Jacob Elordi'nin En İyi Dizi ve Filmleri

Kate Winslet'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Florence Pugh'un En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu
Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

Valentino'dan İkonik Kırmızı Koleksiyonu

1 dakika okunma süresi
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

21 Temmuz Oğlak Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

13 dakika okunma süresi
Bodrum'da Ardan Özmenoğlu Sergisi
Bodrum'da Ardan Özmenoğlu Sergisi

Bodrum'da Ardan Özmenoğlu Sergisi

1 dakika okunma süresi
Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama
Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama

Bvlgari Otel Milano'dan Özel Kutlama

2 dakika okunma süresi
Olimpiyat Heyecanı
Olimpiyat Heyecanı

Olimpiyat Heyecanı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler
En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları
Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

Cannes Film Festivali 2024 Yılı Kazananları

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar
“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

“The Bear” 3. Sezon Hakkında Tüm Detaylar

“Furiosa: A Mad Max Saga” Filmi İncelemesi
“Furiosa: A Mad Max Saga” Filmi İncelemesi

“Furiosa: A Mad Max Saga” Filmi İncelemesi

“The Lord of the Rings: The Rings of Power” 2. Sezon Hakkında Her Şey
“The Lord of the Rings: The Rings of Power” 2. Sezon Hakkında Her Şey

“The Lord of the Rings: The Rings of Power” 2. Sezon Hakkında Her Şey

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler
77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

77. Cannes Film Festivali'nde Prömiyer Yapan Filmler

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

Haziran Ayı Dizi Önerileri
Haziran Ayı Dizi Önerileri

Haziran Ayı Dizi Önerileri

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları
77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“The Veil” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri
Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri

Tüm Zamanların En İkonik Fransız Filmleri