Kate Winslet'ın En İyi Dizi ve Filmleri

“Titanic”ten “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”a, “The Reader”dan “The Dressmaker”a dek iz bırakan filmlerde izlediğimiz Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet'ın en iyi dizi ve filmlerini derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
9 Ocak 2024 Salı 16:28 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
Kate Winslet'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Kate Winslet Kimdir?

Hollywood'un en sevilen oyuncularından Kate Winslet, 5 Ekim 1975'te İngiltere'nin Reading şehrinde doğdu. Oscar ödüllü aktris, genç yaşta oyunculuk kariyerine başladı ve hızla şöhret basamaklarını tırmandı.

Kate Winslet'ın en büyük çıkışı ise muhtemelen sanatçının ismini duyduğumuzda aklımıza ilk gelen film olan "Titanic"(1997) ile oldu. Bu performansı ile Akademi Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilen Winslet, "Titanic"ten önce "Sense and Sensibility"(1995) ve "Hamlet"(1996) gibi yapımlarda da dikkat çekici performanslar sergilemişti.

Kate Winslet, hem En İyi Kadın Oyuncu hem de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde pek çok kez Oscar'a aday oldu. "Sense and Sensibility"(1995) filmi ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, "Titanic"in ardında "Iris" filmi ile 2022 yılında yeniden En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında, 2005'te "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" ve 2006'da "Little Children" filmleri ile En İyi Kadın Oyuncu dalında ve 2016'da "Steve Jobs" ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi. Kate Winslet'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıran yapım ise "The Reader"(2009) filmi oldu.

Kate Winslet Dizileri:

1. The Regime (2024)

Yaratıcı: Will Tracy

Oyuncular: Kate Winslet, Hugh Grant, Andrea Riseborough

Dram türündeki "The Regime" dizisi, çözülmek üzere olan otoriter bir rejimde, sarayın duvarları arasında geçen bir yılın hikayesini takip ediyor. Dram ve kara-komedi türlerindeki mini dizi "The Regime"de Kate Winslet, amansız diktatörü canlandırıyor.


2. Mare of Easttown (2021) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Brad Ingelsby

Oyuncular: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Evan Peters, Jean Smart, Angourie Rice, John Douglas Thompson, Joe Tippett, Jack Mulhern

Küçük bir Pennsylvania kasabasında yaşanan bir cinayeti araştıran dedektifin, bir yandan da dağılmakta olan hayatını bir arada tutmaya çalışmasını izlediğimiz mini dizi "Mare of Easttown"ın başrolünde Kate Winslet yer alıyor. Kate Winslet, performansıyla Emmy'de En İyi Kadın Oyuncu ödülü alırken, Julianne Nicholson da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Evan Peters ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.


3. Mildred Pierce (2011) – IMDB Puanı 7.6

Oyuncular: Kate Winslet, Guy Pearce, Evan Rachel Wood, Brian F. O'Byrne, Melissa Leo, James Le Gros, Mare Winningham, Marin Ireland, Murphy Guyer

Emmy Ödülleri'nde 2011 yılında En İyi Mini Dizi seçilen "Mildred Pierce", mini dizi kategorisinde Kate Winslet'a En İyi Kadın Oyuncu ve Guy Pearce'a da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini kazandırdı. Boşanmış bekar bir anne olan Mildred Pierce, hırslı büyük kızı Veda ile zaten gergin olan ilişkisini tamamen koparan bir restoran işletmesi açmaya karar verir. Drama türündeki mini dizi "Mildred Pierce", beş bölümden oluşuyor.


4. Get Back (1992-1993) – IMDB Puanı 6.3

Yaratıcılar: Maurice Gran, Laurence Marks

Oyuncular: Ray Winstone, Carol Harrison, Larry Lamb, Kate Winslet

Beatles şarkılarını bölüm başlığı olarak kullanan Sweet Ailesi'nin finansal sorunlarını konu alan komedi dizisi. Kate Winslet, dizide Eleanor Sweet karakterine hayat veriyor.


5. Anglo-Saxon Attitudes (1992) – IMDB Puanı 6.6

Oyuncular: Richard Johnson, Douglas Hodge, Elizabeth Spriggs

"Anglo-Saxon Attitudes", yaşlanmakta olan tarihçi Gerald Middleton'ın gençliğini, ilişkilerini (özellikle de en iyi arkadaşının kızıyla olan ilişkisini), bir skandalın gölgesinde kalan kariyerini ve evliliği ile çocukları gibi güncel meselelerini anlatan üç bölümlük mini dizi. Kate Winslet, dizide Caroline Jenington karakterini canlandırıyor.


Kate Winslet Filmleri:

1. Lee (2023) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Ellen Kuras

Oyuncular: Kate Winslet, Alexander Skarsgard, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Andy Samberg, Josh O'Connor

Biyografi, dram ve tarih türlerindeki "Lee" filminde, 2. Dünya Savaşı sırasında Vogue dergisi için savaş muhabirliği yapan Fotoğrafçı Elizabeth 'Lee' Miller'ın hikayesini izliyoruz.


2. Avatar: The Way of Water (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder

13 yılın ardında James Cameron, "Avatar" hikayesinin devam filmiyle yeniden karşımıza çıktı. "Avatar: The Way of Water", ilk filmin kaldığı yerden devam ediyor. Bu sefer ana karakterimiz, tanıdık bir tehdide karşı bir kez daha Pandora'yı savunmak ve diğer kabileleri bir araya getirmek zorundadır.


3. Ammonite (2020) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Francis Lee

Oyuncular: Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones

1840'ların İngiltere'sinde, ünlü ama gözlerden uzak fosil avcısı Mary Anning ile deniz kenarında iyileşmesi için gönderilen genç bir kadın arasında, her ikisinin de hayatını sonsuza dek değiştirecek yoğun bir ilişki gelişir.


4. Blackbird (2019) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Roger Michell

Oyuncular: Sam Neill, Susan Sarandon, Anson Boon, Kate Winslet

Dram türündeki "Blackbird" filminde, ölümcül derecede hasta bir anne, ölmeden önce ailesini son bir kez bir araya getirmeye çalışır. 2014 Danimarka yapımı "Silent Heart" isimli filmin yeniden uyarlaması.


5. Wonder Wheel (2017) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Justin Timberlake, Juno Temple, Robert C. Kirk, Kate Winslet

Romantik dram türündeki "Wonder Wheel" filmi; 1950'lerde Coney Adası'nda bir cankurtaran, orta yaşlı bir atlıkarınca operatörünün, zor durumdaki karısının ve hayatlarını alt üst eden ziyaretçinin hikayesini anlatıyor.


6. The Mountain Between Us (2017) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Hany Abu-Assad

Oyuncular: Kate Winslet, Idris Elba, Beau Bridges

Dram ve gerilim türlerindeki "The Mountain Between Us" filminde, trajik bir uçak kazasının ardından mahsur kalan iki yabancı, karla kaplı uzak bir dağın zorlu koşullarında hayatta kalabilmek için aralarında bir bağ kurmak zorundadır. Yardımın gelmeyeceğini anladıklarında, vahşi doğada tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar.


7. The Dressmaker (2015) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Jocelyn Moorhouse

Oyuncular: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth

Avusturalya'daki küçük kasabasına geri dönen göz alıcı bir kadının, özel tasarım kıyafetler ve yüksek moda stili ile kasabanın kadınlarını baştan yaratırken bir yandan da kendisine yanlış yapanlardan intikam alışını konu alan "The Dressmaker"ın yönetmen koltuğunda Jocelyn Moorhouse yer alıyor.


8. Steve Jobs (2015) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen

"Steve Jobs" filmi, bizi dijital devrimin perde arkasına götürüyor ve devrimin merkezindeki adamın portresini çiziyor. Hikaye, 1998 yılında iMac'in tanıtılmasıyla sona eren üç ikonik ürün lansmanının perde arkasını gözler önüne seriyor.


9. A Little Chaos (2014) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Alan Rickman

Oyuncular: Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman, Stanley Tucci

İki yetenekli peyzaj sanatçısı, Kral 14. Louis'nin Versailles'daki sarayında bir bahçe inşa ederken romantik bir ilişkiye girerler.


10. Divergent (2014) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Neil Burger

Oyuncular: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet

Film; her biri bir elementi temsil eden beş farklı parçaya bölünmüş toplumun yaşadığı distopik bir hikayeyi anlatıyor. Yaşadıkları düzende insanlar 16 yaşına geldiklerinde en baskın özelliklerine göre beş bölümden birini seçiyorlar. Tris seçim aşamasına geldiğinde kendisiyle ilgili hayatını değiştirecek bir gerçeği fark ediyor. Tris, bu yolculukta kendisi gibi olan Four adlı yabancıyla iş birliği yaparak hayatta kalmaya çalışıyor. "Insurgent" ve "Allegiant" filmleriyle devam eden seride Kate Winslet, var olan toplumun lideri rolünde karşımıza çıkıyor.


11. Carnage (2011) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz

İki ebeveyn çifti, oğulları bir kavgaya karıştıktan sonra samimi bir toplantı yapar, ancak birlikte geçirdikleri zaman ilerledikçe, giderek artan çocukça davranışlar tartışmayı kaosa sürükler.


12. The Reader (2008) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Stephen Daldry

Oyuncular: Kate Winslet, Ralph Fiennes, Bruno Ganz

Bir kadınla ilişkisinin gizemli bir şekilde sona ermesinden yaklaşık 10 yıl sonra, hukuk öğrencisi Michael Berg, 2. Dünya Savaşı sonrası Almanya'da bir savaş suçu davasında kendini savunan eski sevgilisiyle yeniden karşılaşır. Kate Winslet'ın En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazandığı "The Reader"ın senaryosu, Bernhard Schlink'in "Der Vorlesser" isimli kitabından David Hare tarafından uyarlandı.


13. Revolutionary Road (2008) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Christopher Fitzgerald

1950'lerin ortalarında Connecticut banliyösünde yaşayan genç bir çift, bir yandan iki çocuklarını büyütmeye çalışırken bir yandan da kişisel sorunlarıyla yüzleşmeye çalışır.


14. The Holiday (2006) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black

Kate Winslet ve Cameron Diaz'ın canlandırdığı, biri İngiltere'den biri ABD'den iki kadın, Noel döneminde evlerini değiştirmeye karar verir. "The Holiday", yılbaşı döneminde olduğu gibi kalbinizi ısıtacak kış atmosferini hissetmek istediğinizde de izleyebileceğiniz en romantik ve eğlenceli klasiklerden.


15. Little Children (2006) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Todd Field

Oyuncular: Kate Winslet, Jennifer Connelly, Patrick Wilson

Ayrı evliliklerden gelen iki aşık eşin, kayıtlı bir seks suçlusunun ve gözden düşmüş eski bir polis memurunun hayatları, Massachusetts'in banliyösünde kırılganlıklarına ve cazibelerine direnmek için mücadele ederken kesişir.


16. Finding Neverland (2004) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Freddie Highmore, Radha Mitchell, Dustin Hoffman

"Finding Neverland", "Peter Pan"in yazarı J. M. Barrie'nin sevilen çocuk klasiğinin hikayesini nasıl yarattığını konu alıyor. Filmde Barrie'nin bir aileyle kurduğu ilişkiyi ve "Peter Pan"in doğuşunu izliyoruz.


17. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst

Hafıza kaybetme konusu genellikle gerilim veya bol aksiyonlu filmlerle özdeşleşmiştir. Burada onun yerine bir aşk hikayesinin temeline yerleştirildiğini görüyoruz. En İyi Senaryo dalında Oscar ödüllü "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", kötü biten ilişkilerini unutmak isteyen bir çiftin deneysel bir işlemden geçmesini anlatıyor. Ancak aşk yeniden kapılarını çaldığında hafızalarıyla birlikte kafa karışıklıkları da geri döner. İzleyiciyi biraz çılgın, çokça sürreal ama kesinlikle karmaşık olmayan tatlı bir filmin beklediğini söyleyebiliriz.


18. Christmas Carol: The Movie (2001) – IMDB Puanı 5.4

Yönetmen: Jimmy T. Murakami

Seslendirme Kadrosu: Simon Callow, Kate Winslet, Nicolas Cage

Umursamaz doğası için bahaneler üreten yaşlı cimri Ebenezer Scrooge, Noel arifesinde üç hayalet onu ziyaret ettiğinde gerçek şefkati öğrenir.


19. Iris (2001) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Richard Eyre

Oyuncular: Judi Dench, Jim Broadbent, Kate Winslet

"Iris" filmi, romancı Iris Murdoch ve kocası John Bayley'nin öğrencilik günlerinden Alzheimer hastalığıyla mücadelesine kadar ömür boyu süren aşklarının gerçek hikayesini anlatıyor.


20. Titanic (1997) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher

Asla batmaz denilen Titanic yolcu gemisinin bir buz dağına çarparak batması sonucu birçok insanın hayatını kaybettiği olayın hikayesi, aristokrat bir genç kızın gemide tanıştığı yoksul bir sanatçıya aşık olması üzerinden anlatılıyor. Kate Winslet ile Leonardo DiCaprio arasındaki etkileyici uyum, iki oyuncunun arasında yılların eskitemediği bir dostluğa yol açtı. "Titanic" 1998 yılındaki Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Ses, En İyi Kurgu, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Görsel Efekt, En İyi Şarkı ve En İyi Müzik olmak üzere 11 dalda Oscar kazanarak törenin en dikkat çeken filmi oldu.


21. Hamlet (1996) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Kenneth Branagh, Julie Christie, Derek Jacobi, Kate Winslet

Danimarka Prensi Hamlet, eve döndüğünde babasının öldürüldüğünü ve annesinin katil olan amcasıyla yeniden evlendiğini görür. Bu sırada savaş patlak vermiştir.


22. Sense and Sensibility (1995) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Emma Thompson, Kate Winslet, James Fleet, Hugh Grant

Zengin Bay Dashwood ölür, ikinci karısını ve üç kızını miras kuralları gereği yoksul bırakır. Bununla birlikte en büyük iki kız, birbirinin tam zıttıdır.


23. Heavenly Creatures (1994) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Melanie Lynskey, Kate Winslet, Sarah Peirse

İki genç kız arasında benzersiz bir bağ vardır; arkadaşlığın çok yoğun olduğunu düşünen aileleri onları ayırır ama kızlar, bunun intikam alır.


Jessica Chastain'in En İyi Dizi ve Filmleri

Jacob Elordi'nin En İyi Dizi ve Filmleri

Florence Pugh'un En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar