En İyi 11 Canlı Çekim Disney Prensesi Filmi

Pamuk Prenses'ten Külkedisi'ne, Küçük Deniz Kızı'ndan Mulan'a dek Disney prenses filmlerinin animasyonlarını pek çocuğumuz izlemiş olabilir. Peki bu animasyonların, canlı aksiyon uyarlamalarını da izlediniz mi? Mutlaka izlemeniz gereken en iyi canlı çekim Disney prenses filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
22 Ocak 2024 Pazartesi 16:29 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
En İyi Canlı Çekim Disney Prensesi Filmleri

Canlı Aksiyon Disney Prensesi Filmleri:

Disney, geçmişten günümüzü ünlü masalların kendi yorumlarını, sevilen animasyon filmlerine dönüştürmeye devam ediyor. Ancak son yıllarda bu klasikleşmiş animasyonların canlı çekimleri de oldukça ilgi görüyor. Rengarenk dekor ve kostümler, etkileyici görsel efektler ve ünlü oyuncularla yeniden yorumlanan bu filmler ile Disney prenseslerinin büyülü dünyalarına giriş yapıyoruz. Uyuyan Güzel masalını kötü cadı açısından yeniden anlatan 2014 yapımı Malefiz'den, Disney'in ilk animasyon prensesi Pamuk Prenses'i 2025 yılında hayata geçirilen en güncel filmine dek canlı çekim Disney prenses filmlerini derledik.

1. Ella Enchanted (2004) - IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Tommy O'Haver

Oyuncular: Anne Hathaway, Hugh Dancy, Cary Elwes, Joanna Lumley, Minnie Driver

Gail Carson Levine'in kitabından uyarlanan "Ella Enchanted", Cinderella'nın büyülü ve eğlenceli bir yeniden anlatımı ve gerçek bir gençlik ve aşk filmi. Ella, tüm hayatı boyunca onu emirlere uymaya zorlayan bir büyü altındadır. Bu yüzden başta üvey ailesi olmak üzere çevresindekiler tarafından hor görülür ve kullanılır. Sonunda Ella, Prens Charmont'un da yardımıyla peri vaftiz annesini bulup, bu laneti kırmaya karar verir.


2. Enchanted (2007) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Kevin Lima

Oyuncular: Amy Adams, Susan Sarandon, James Marsden, Patrick Dempsey, Julie Andrews ve Timothy Spall

Disney animasyonu uyarlaması olmasa da bir Disney prensesini takip eden "Enchanted" filmine de bu listede yer vermesek olmazdı. Bazen kendinizi, günümüz modern toplumunda bir yabancı gibi mi hissediyorsunuz? O zaman sizi Amy Adams'ın başrolünde yer aldığı sevimli romantik komedi "Enchanted"ı izlemeye davet ediyoruz. Evlenmek üzere olan genç bir prenses, kötü kraliçenin laneti nedeniyle masal diyarından günümüz New York'una düşer. "Enchanted"ı sevenler 2022 yapımı devam filmi "Disenchanted"ı da izleyebilir.


3. Snow White and the Huntsman (2012) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Rupert Sanders

Oyuncular: Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Charlize Theron, Sam Claflin, Ian McShane

Disney prenseslerinin öncüsü, 1937 yapımı "Snow White and The Seven Dwarfs (Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler)" animasyonu, o kadar ünlü oldu ki Disney'in bugünkü başarısının temellerini attığını söyleyebiliriz. Pek çok kez uyarlanan "Snow White and The Seven Dwarfs"un hikayesini bilmeyen yoktur; kıskanç bir kötü kraliçe, güzeller güzeli Pamuk Prenses, Yedi Cüceler ve zehirli bir elma... Klasik animasyonumuzun en yenilikçi diyebileceğimiz uyarlaması olan "Snow White and the Huntsman" filminde Pamuk Prenses, bir kenarda oturup kurtarılmayı beklemek yerine kötü kraliçenin tiranlığını devirmek için eline kılıcı alıp savaşa katılıyor. Kristen Stewart, filmde Pamuk Prenses'i canlandırıyor.


4. Mirror Mirror (2012) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Tarsem Singh

Oyuncular: Lily Collins, Julia Roberts, Armie Hammer, Nathan Lane, Jordan Prentice

Pamuk Prenses'in en çok uyarlaması çekilen Disney prenseslerinden biri olduğunu söylerken abartmıyorduk; aynı yılda iki ayrı Pamuk Prenses filmi bile çekildi. Bunlardan ilki yukarıda bahsettiğimiz "Snow White and the Huntsman", diğeri ise Lily Collins'in Pamuk Prenses'i, Julia Roberts'ın da Kötü Kraliçe'yi canlandırdığı "Mirror Mirror". Kötü kalpli bir kraliçe, bir krallığın kontrolünü ele geçirir ve sürgündeki bir prenses doğuştan gelen haklarını geri kazanmak için yedi becerikli isyancının yardımına başvurur.


5. Maleficent (2014) - IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Robert Stromberg

Oyuncular: Angelina Jolie, Ella Fanning, Sam Riley, Sharlto Copley, Lesley Manville, Imelda Stauton, Juno Temple, Brenton Thwaites

"Uyuyan Güzel"in kötüsü Maleficent'ın kendine özgü bir animasyon filmi yoktu. Ama "Maleficent" filminin, "Sleeping Beauty" (1959) animasyonunun zıt kutuplu bir uyarlaması olduğunu söyleyebiliriz. Bu sefer hikaye, merkezine Uyuyan Güzel'i almıyor, onun yerine -Angelia Jolie'nin hayat verdiği- masalın kötüsü Maleficent takip edilerek anlatılıyor. Maleficent'ın motivasyonlarını, olduğu kişiye neden ve nasıl dönüştüğünü görüyoruz. Ancak tabii ki Ella Fanning'in canlandırdığı Uyuyan Güzel olarak anılan Prenses Aurora'yı da görüyoruz. Dönemine göre oldukça yenilikçi bir bakış açısıyla anlatılan bu yapım, izleyicilerden o kadar beğeni topladı ki 2019 yılında "Maleficent: Mistress of Evil" isimli bir devam filmi de çekildi.


6. Cinderella (2015) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Lily James, Cate Blanchett, Ricahrd Madden, Helena Bonham Carter, Nonso Anozie, Stellan Skarsgard, Sophie McShera, Holliday Grainger

1950 orijinalinin pek çok uyarlaması çekildi: "A Cinderella Story"(2004), "Ever After: A Cinderella Story(1998), "Cinderella"(2021), "Senakerella"(2022), "Another Cinderella Story"(2008), "Rogers and Hammerstein's Cinderella"(1997). Bunların bir kısmı günümüzde geçiyor ve geride bırakılan, cam ayakkabı değil de telefon ve müzik çalar gibi cihazlar. Ancak listemizde, orijinaline en sadık kalan ve onun büyüsünü filmine taşımayı başaran 2015 yapımı "Cinderella"ya yer vermek istedik. Cinderella, muhtemelen Disney prenseslerinin en sabırlısı ve en eziyet çekmişi. Babasını erken yaşta kaybettikten sonra kötü üvey annesi ve üvey kardeşleri tarafından köle gibi çalıştırılır. Ancak gösterdiği sabrın ödülünü, bu süreçte kurduğu arkadaşlıklar sayesinde alır.


7. Beauty and the Beast (2017) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Bill Condon

Oyuncular: Luke Evans, Josh Gad, Ewan McGregor, Emma Thompson, Ian McKellan, Stanley Tucci, Gugu Mbathba-Raw

Muhtemelen Cinderella'yla birlikte en sevilen Disney prenseslerinden biri de Belle'dir. Onun hikayesini anlatan 1991 yapımı animasyon çok beğenilmişti. Ancak özel efekt kullanımının çok önem taşıdığı "Beauty and the Beast"in canlı çekim uyarlamasını yapmak hiç de kolay bir iş değil. Bu nedenle 2017 yılında gelen bu film, pek çok kişiyi heyecanlandırdı. Canavara dönüşmüş prensin eski haline dönmek için tek şansı, gerçek aşkı bulmak. Belle'in ise babasını kurtarmak için tek seçeneği, canavarın şatosunda kalmak. Neyse ki Belle, kalbi soğumuş canavarımıza sevgiyi öğretebilecek kadar zeki ve iyi kalpli. Müzikal film "Beauty and the Beast" de animasyon tarafını tamamen geride bırakmamış bir film uyarlaması.


8. Aladdin (2019) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Guy Richie

Oyuncular: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad

1992 yapımı "Aladdin"in en başarılı uyarlamalarının belki de başında gelen 2019 yapımı filmin başrollerinde Will Smith, Mena Massoud ve Naomi Scott'ı görüyoruz. İyi kalpli bir hırsız olan Aladdin ve güce susamış bir sadrazam, en derin dileklerini gerçekleştirme gücüne sahip sihirli bir lamba için yarışır. Guy Richie'nin yönettiği film, yönetmenin imzası haline gelen keyifli aksiyon sahneleriyle daha da renkli hale geliyor.


9. Mulan (2020) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Niki Caro

Oyuncular: Liu Yifei, Donnie Yen, Gong Li, Jet Li, Jason Scott Lee, Yoson An, Tzi Ma, Rosalind Chao

Herkes hayatında en az bir kez "Yapamazsın" sözünü duymuştur ve hepimiz bunu söyleyenlere inat, hayallerimizin peşinden koşmak isteriz. Mulan'ın durumunda bu; babasının yerine savaşa katılıp, imparatorluğunu kurtarmak. Ancak yaşadığı toplum, Mulan'a ülkesini kurtarmaktan daha önemli bir görevi olduğunu hatırlatmaya çalışır; kızların görevi, ideal bir koca bulmaktır. 1998 Disney animasyonundan uyarlanan 2020 yapımı "Mulan", orijinali kadar övgü toplamamış olsa da oldukça ses getirdi.


10. The Little Mermaid (2023) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Rob Marshall

Oyuncular: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem, Daveed Diggs, Awkwafina

Halle Bailey'nin Küçük Deniz Kızı Ariel'i canlandırması nedeniyle oldukça tartışılan oyuncu kadrosuyla canlı çekim olarak izlediğimiz "The Little Mermaid", çok sevilen Disney animasyonunu yeni bir yüzle ekrana taşıyor. Genç bir denizkızı, suyun üstündeki dünyayı keşfedebilmek ve bir prensi etkileyebilmek için güzel sesini insan bacaklarıyla takas etmek üzere bir deniz cadısıyla anlaşma yapar.


11. Snow White (2025)

Yönetmen: Marc Weber

Oyuncular: Rachel Zegler, Gal Gadot, Ansu Kabia, Andrew Burnap

Disney imzalı canlı aksiyon prenses filmi "Snow White (Pamuk Prenses)", fragmanından başka bir şey gösterilmemesine rağmen şimdiden büyük heyecan yarattı. Rachel Zegler, krallığından sürgün edilen ve yedi cüceden oluşan bir ekiple tanışan güzel Pamuk Prenses'i canlandırıyor. Aktris, çaresiz prensesi bir lider olan prensesle değiştirmek üzere masalı yeniden uyarlama konusundaki düşünceleri nedeniyle internette tepki aldı, hatta bazıları filmin iptal edilmesini istedi. Gal Gadot da Kötü Kraliçe rolünü üstleniyor.


Animasyondan Uyarlanan En İyi Filmler

Disney: Unutulmaz 20 Animasyon Film Önerisi

Disney Filmlerinin İlham Aldığı Şato ve Kaleler

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri