Ben Affleck'in En İyi 15 Filmi

Hollywood'un sevilen oyuncularından Ben Affleck'in, zaman zaman senaryo ve yönetmenliğini de kendisinin üstlendiği en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Temmuz 2022 Salı 18:10 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Ben Affleck'in En İyi Filmleri

En Sevilen Ben Affleck Filmleri

Hollywood'un en popüler ve başarılı aktörlerinden biri olan Ben Affleck, kariyeri boyunca birçok unutulmaz filmde yer aldı ve oyunculuğu ile izleyicilerin kalplerinde taht kurdu. Bu yazıda Ben Affleck'in en iyi filmlerini listeleyerek, her birinin konusu ve neden bu kadar önemli olduğu hakkında bilgi veriyoruz. Hazırsanız, Ben Affleck'in unutulmaz performanslarına göz atalım.


1.Gone Girl (2014) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Rosamund Pike, Ben Affleck, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Emily Ratajkowski

Kariyerinde büyük oranda seyircinin sempatisini toplayan karakterleri oynadığını gördüğümüz Ben Affleck, "Gone Girl" ile cesurca bir hamle yapıyor. İzleyicinin, tarafında olması gerektiğinden pek de emin olamayacağı bir karakteri canlandırıyor. Gillian Flynn'in romanından David Fincher'ın yönetmenliği ile sinemaya uyarlanan "Gone Girl", karısı şüpheli bir şekilde ortadan kaybolan Nick'in polisin ve medyanın radarına girişini konu alıyor. Başroldeki Rosamund Pike ve Ben Affleck'in harika oyunculukları ve çekici hikayesiyle "Gone Girl", kesinlikle Affleck'in filmografisinin en parlak yapımları arasına giriyor. Son yılların en iyi gerilim ve gizem filmlerinden biri olan "Gone Girl"de, ısrarla şüpheli davranan ve soğuk bir karakter olan Nick'i muhtemelen Ben Affleck'ten başka kimse bu kadar hakkını vererek canlandıramazdı.

2.Good Will Hunting (1997) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck

Gus Van Sant'ın yönettiği "Good Will Hunting", birçok izleyicinin "tüm zamanların en iyi filmi" listesinde ve bunda Ben Affleck ile Matt Damon'ın birlikte yazdığı içten senaryonun çok büyük emeği var. M.I.T.'de hademe olarak çalışan Will Hunting'in matematiğe olağanüstü bir yeteneği vardır. Ancak bu konuda kendisini gösterebilmesi ve hayattaki yolunu bulabilmesi için psikoloğundan yardım almalıdır. "Good Will Hunting", başrolleri Robin Williams, Matt Damon ve Ben Affleck'in performanslarının da etkisiyle büyük başarıya ulaştı ve adeta mirasa dönüştü.

3.Argo (2012) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman, Tate Donovan, Clea DuVall, Christopher Denham, Scoot McNairy, Kerry Bishe, Rory Cochran

Ben Affleck'e En İyi Film Oscar'ını kazandıran, yönetmenliğini Affleck'in üstlendiği "Argo", casusluk ve gerilim filmlerinin iyi örneklerinden. Gerçek bir hikayeye dayanan film, CIA ajanı Tony Menzez'in 1979 rehine krizi sırasında Tahran'da altı Amerikalıyı kurtarma çabalarını anlatıyor. Menzez, düzmece bir bilim kurgu filmi çekmek için bölgeye gelen bir Hollywood yapımcısı gibi davranmalıdır. Ben Affleck'in "Argo"daki oyunculuğu beğenilip yönetmenliği yer yer eleştirilse de BAFTA'da En İyi Yönetmen seçilmeyi başardı.

4.The Town (2010) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively, George Carroll, Owen Burke

Yine Ben Affleck tarafından yönetilen "The Town", özünde iyi kalpli suçluların emeklilikten önce son vurgunlarını anlatan klasik filmlerden biri. Affleck, soygun ekibinin başındaki Douglas MacRay karakterini canlandırıyor. "The Town" hem izleyici hem de eleştirmenlerden olumlu tepkiler almayı başardı. Filmin daha da heyecanlı hale getiren, hikayenin gerçek olaylara dayanması ve tabii ki oyuncu kadrosunun başarılı performansları.

5.Chasing Amy (1997) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Kevin Smith

Oyuncular: Ben Affleck, Joey Lauren Adams, Jason Lee, Dwight Ewell, Jason Mewes

Kevin Smith ve Ben Affleck'in bir dönemki ortaklıklarından biri olan "Chasing Amy", sevimli ve komik bir romantik film olarak karşımıza çıkıyor. Geleneksellikten uzak bir romantik komedi olan "Chasing Amy"de çizgi roman sanatçısı olan Holden, karikatürist bir arkadaşına aşık olur ama Amy'nin lezbiyen olduğunu öğrenince yıkılır. Kevin Smith'in kendine özgü dili, popüler kültür referanslarıyla dolu film ve Ben Affleck ile Joey Lauren Adams arasındaki kimya yapımı ileri taşıyor.

6.The Accountant (2016) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Gavin O'Connor

Oyuncular: Ben Affleck, Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, Cynthia Addai-Robinson, John Lithgow, Jean Smart

Eleştirmenlerce olmasa da aksiyon ve gerilim seven izleyiciler arasında oldukça beğenilen "The Accountant", birçoklarına göre Affleck'in en heyecan verici ve sürükleyici filmlerinden biri. Ben Affleck, büyük finansal şirketlerle yaptığı yasadışı işlerle FBI'ın dikkatini çeken muhasebeci Christian Wolff'u canlandırıyor. Kendinizi kaptırmanızın oldukça kolay olduğu filmde, Affleck'in performansı da karaktere rafine bir derinlik katıyor.

7.The Last Duel (2021) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Ben Affleck, Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Harriet Walter, Ben Affleck, Alex Lawther, Marton Csokas

Ridley Scott'ın imzasını taşıyan "The Last Duel" filminde Kral VI. Charles'ın, bir şövalye olan Jean de Carrouges ile arasındaki çekişmeye son vermek için ölümüne bir düelloya girmesini izliyoruz. "The Last Duel", Ben Affleck ile Matt Damon'ın "Good Will Hunting" filminden sonra ilk kez birlikte senaryo koltuğuna oturdukları film olma özelliğini de taşıyor. Performansları için asla dış görünümünde değişiklik yapmadığını bildiğimiz Affleck'i sarışın görmenin de oldukça ilginç olduğunu eklemek gerek.

8.The Way Back (2020) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Gavin O'Connor

Oyuncular: Ben Affleck, Al Madrigal, Janina Gavankar, Michaela Watkins, Brandon Wilson, Will Ropp, Fernando Luis Vega

Brad Ingelsby'nin senaryosunu yazdığı, Gavin O'Connor'ın yönettiği "The Way Back", muhtemelen Ben Affleck'in kariyerinin en kişisel rollerinden birini sunuyor. Kendisi de aynı sıkıntıları yaşayan oyuncu, alkolik bir basketbol koçunu canlandırıyor. Çocuğunun ölümünden sonra yas tutan Jack, bir zamanlar yıldızı olduğu lisenin basketbol takımının koçluğunu gönülsüzce de olsa kabul eder ama bu, Jack'in kurtuluş için son şansı olabilir. Film, ABD'de pandeminin ilk başladığı döneme denk geldiği için biraz radar altı kalmış olsa da Affleck'in en iyi performanslarından birine sahip olduğu için eleştirmenlerce oldukça beğenildi.

9.Dogma (1999) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Kevin Smith

Oyuncular: Ben Affleck, Matt Damon, Alan Rickman, Salma Hayek, Linda Fiorentino, Chris Rock, Kevin Smith, Jason Mewes

Listemizdeki bir diğer Kevin Smith ve Ben Affleck iş birliği olan "Dogma", ilk yayınlandığında oldukça tartışma uyandırsa da zamanla neredeyse bir külte dönüştü. Neden oldukları olaylar kıyameti getirecek bile olsa cennete geri dönmek için ellerinden geleni yapmayı kafalarına koymuş iki gözden düşmüş meleği takip ediyoruz. İntikam, bağışlama, kadere karşı özgür irade gibi derinlikli temaları işleyen "Dogma", birlikte çok iyi bir uyumları olduğunu bildiğimiz Ben Affleck ve Matt Damon'ın sağlam performanslarına ev sahipliği yapıyor.

10.The Tender Bar (2021) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: George Clooney

Oyuncular: Ben Affleck, Tye Sheridan, Lily Rabe

George Clooney'in yönetmenliğini yaptığı "The Tender Bar" filmi, babasını kaybeden bir çocuğun hayatında eksikliğini hissettiği baba figürünü aramasını anlatıyor. Affleck'i gerçekten iyi niyetli bir baba figürü olarak izlemenin keyif verdiği, duygusal ve sevimli bir büyüme hikayesi. "The Tender Bar"daki performansı Affleck'e Altın Küre'de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığı kazandırdı.

11.Armageddon (1998) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, Billy Bob Thornton, Will Patton, Steve Buscemi, William Fichtner, Owen Wilson, Michael Clarke Duncan

Michael Bay'in hem Oscar'larda hem de yılın en kötü filmlerine verilen Razzies Ödülleri'nde birden fazla adaylığı yakalamayı başaran filmi "Armageddon", eleştirmenlerce alay konusu da olsa bir dönemin en popüler filmlerinden biri. İnsanlığın sonunu getirebilecek devasa bir asteroit Dünya'ya doğru gelmektedir. Çözüm ise Harry S. Stamper liderliğinde bir petrol sondaj ekibini işe alıp onları astronot olarak eğitip, asteroidi parçalamak için uzaya göndermek. Muhtemelen gerçek hayatta yaşansa astronotlara sondaj eğitimi vermenin daha mantıklı olacağı bu hikayede aşk da eksik değil. Harry onaylamasa da ekibinde yer alan Frost ve Harry'nin kızı Grace'in görev nedeniyle birbirinden koparan büyük bir aşk hikayemiz de var.

12.Hollywoodland (2006) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Allen Coulter

Oyuncular: Ben Affleck, Adrien Brody, Diane Lane, Bob Hoskins, Robin Tunney, Kathleen Robertson, Lois Smith

Paul Bernbaum'un yazdığı ve Allen Coulter'ın yönettiği "Hollywoodland", Ben Affleck'in kariyerini kurtaran film olarak anılıyor. İyi giden kariyeri düşüşe geçtikten sonra uzun bir süre çoğunlukla vasat altı romantik komedi ve aksiyon filmlerinden gördüğümüz Affleck, bu cinayet ve gizem öyküsüyle yeniden kariyerinde dönüş yakaladı. Ünlü televizyon dizisi "Adventures of Superman"in başrolü George Reeves'in gizemli ölümüne kurgusal bir bakış getiriyor. Kafasından vurularak hayatını kaydeben Reeves'in zamansız ölümü, üzerine belirsizlik bulutu çökmüş olsa da intihar olarak kabul edilmişti. "Hollywoodland" filminde ise bu olaydan yıllar sonra bir özel dedektif, davayı yeniden ele alıyor. Affleck, Reeves'i canlandırarak televizyonun Superman'inin altındaki karanlık katmanları gün yüzüne çıkarıyor. Ben Affleck, bu performansıyla birçok büyük festivalde En İyi Yardımcı Oyuncu ödülü ve adaylığı kazandı.

13.Pearl Harbor (2001) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale

Aşkta ve savaşta her şeyin mübah olduğunu söylenir ve 2001 yapımı, Michael Bay'in yönettiği "Pearl Harbor"da her ikisinden de bolca vardı. İkinci Dünya Savaşı'nın arka planında, Pearl Harbor'daki Rafe McCawley ve en iyi arkadaşı Danny Walker'a odaklanıyoruz. İki pilot, Pearl Harbor'da Japonları yenip ülkeri için savaşı kazanmaya hevesli askerler. Ancak Rafe biraz daha hevesli olacak ki o, savaşı kazanmaya odaklanmışken Danny de Rafe'in kız arkadaşı Evelyn'le ilişki kurmaya odaklanıyor. Aşk üçgeni içerisinde geçen bir savaş filmi olan "Pearl Harbor", ne Affleck'in kariyerinin ne de sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri. Yine de rolü ve içinde bulunduğu yapım ne olursa olsun, Affleck'in kendisini tamamen adadığı görmek keyif verici.

14.The Company Men (2010) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: John Wells

Oyuncular: Ben Affleck, Chris Cooper, Tommy Lee Jones, Suzanne Rico, Rosemarie DeWitt

John Wells'in yazıp yönettiği "The Company Men", küçülmeye giden dev bir şirkette çalışan üç adamın ve ailelerinin geçirdiği zorlu sürece odaklanıyor. Soğuk ve acımasız bir sistemde hayatta kalmaya çalışan insanların mücadelesini izliyoruz. Ben Affleck, hırslı bir kurumsal çalışanı olan ancak mavi yakalı kayınbiraderi için çalışmak zorunda kalan Bobby'i oldukça başarılı bir şekilde canlandırıyor.

15.Gone Baby Gone (2007) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Casey Affleck, Morgan Freeman, Ed Harris, Michelle Monaghan, Amy Ryan, Titus Welliver, Edi Gathegi

Bonus olarak; oyuncu kadrosunda Ben Affleck'i görmediğimiz ancak hem senaryosuyla hem de yönetmenliği ile Affleck'in imzasını taşıyan "Gone Baby Gone" filmine listemizde yer vermek istedik. Ben Affleck'in bu ilk yönetmenlik denemesi için oldukça başarılı bir sonuç olduğunu eklemeliyiz. Kardeşi Casey Affleck ise başrolde yer alıyor. Özel bir dedektifin, imkansız gibi görünen bir kaçırılma vakasını çözmeye çalışmasını ve yol boyunca alakasız gibi görünen birçok başka sorunla karşılaşmasını izliyoruz.

Jennifer Lopez'in En İyi Performansları

Tom Cruise'un En İyi Performansları

En İyi Polisiye Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

18 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri