Tahinli Vegan Granola Tarifi

Besleyici ve sindirim sistemi için faydalı tahinli, kuruyemiş ve kuru meyveli vegan granola tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
2 Kasım 2022 Çarşamba 15:18 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Yulaf, yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemi için faydalı olduğu bilinen bir besin. Potasyum, sodyum, kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengin. Yulaf ile yapılan en lezzetli yiyeceklerden biri de kuşkusuz granola. Doğru teknikle yapılan granola oldukça sağlıklı bir yiyecektir.

Tahinli Granola

Malzemeler:

500gr yulaf

150gr tahin

50gr fındık

50gr badem

50gr kabak çekirdeği

50gr kuru kayısı

50gr kuru erik

1 çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı muskat

½ çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı

6-7 yemek kaşığı üzüm pekmezi veya akçaağaç şurubu

Not: Kuruyemiş veya kuru meyvelerin dilediğiniz şekilde alternatiflerini kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:

1.Kuru meyveler hariç, diğer tüm kuru malzemeleri geniş bir kasede birleştirip karıştırın, ardından sıvı malzemeleri ilave edin ve çok iyi karıştırın.

2.Geniş bir tepsiye ince bir katman halinde yayın.

3.Önceden 100 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat kadar pişirin. Her 30 dakikada bir karıştırıp kapatın.

4.Yulafların renk aldığını ve yemişlerin hafifçe yanmadan kavrulup yağlarının çıktığını göreceksiniz. Pekmez ve Hindistan cevizi yağı da aradığımız kıtırlığı sağlayacak.

5.Küp küp doğradığınız kuru meyveleri son aşamada tepsiye ilave edip karıştırın. Tepsi hala sıcak olduğu için kuru meyveler hafif ısınacak, fakat fırına koymadığınız için sertleşmeden istediğiniz yumuşaklıkta kalacaklar.

6. Pekmez kullanmadan yaparsanız eğer 170 derecede 25-30 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Pekmez 100 derece sıcaklık üzerinde pişirildiğinde HMF(Hidroksimetil Furfural) oluştuğu ve bu maddenin sağlığa zararlı olduğu bilindiği için düşük sıcaklıkta uzun süre pişirme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Vegan Bal Kabaklı Muffin Tarifi

Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Orman Meyveli Vegan Kek Tarifi

Pratik Vegan Suşi Tarifi

Vegan Restoranlar: İstanbul'daki En İyi 10 Restoran

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Sağlıklı Tarifler: Pancarlı Brownie

Sağlıklı Tarifler: Pancarlı Brownie

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Pratik ve Lezzetli 5 Kurabiye Tarifi

Pratik ve Lezzetli 5 Kurabiye Tarifi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Sağlıklı Tarifler: Bagel

Sağlıklı Tarifler: Bagel

Kış Aylarına Özel: 5 Sağlıklı Sebze Çorbası Tarifi

Kış Aylarına Özel: 5 Sağlıklı Sebze Çorbası Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Banana Bread

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Banana Bread