Yılbaşı Akşamı İçin Fit Tatlı Tarifleri

Yılbaşı akşamında sofralarınıza eşlik edecek, sağlıklı malzemelerle hazırlanmış fit tatlı tarifleri.

YAZAR: Merve Karataşlı
22 Aralık 2021 Çarşamba 15:00 | Son Güncellenme:
11 dakika okunma süresi

Yulaflı Fit Kurabiye


Malzemeler:

  1. 1 su bardağı yulaf
  2. 2 kaşık tam buğday unu
  3. 1 çay kaşığı karbonat
  4. 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  5. Yarım çay kaşığı tuz
  6. 100 gr tereyağı
  7. 50 gram esmer şeker
  8. 1 adet yumurta
  9. 1 paket vanilya
  10. Yarım bardak elma püresi
  11. Yarım bardak kurutulmuş vişne
  12. Yarım bardak doğranmış bitter çikolata

Yapılışı:

Öncelikle fırını 180 dereceye getirin ve tepsiye yağlı kağıdınızı serin. Ardından bir kapta yulaf, un, tarçın, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta tereyağı ve şekeri iyice çırpın.

Yumurta, vanilya, elma püresi ilavesini de yapıp çırpmaya devam edin. Elde ettiğiniz karışımı un karışımı ile birleştirin. Kurutulmuş kiraz ve çikolatayı da ekledikten sonra yağlı kağıda kaşık yardımı ile paylaştırın.

Şekillerini düzenledikten sonra 10 dakika kadar fırında pişirin. Oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

Kakaolu Fit Toplar


Malzemeler:

  1. 7 adet hurma
  2. 3 adet kuru kayısı
  3. 1 adet muz
  4. 2 çay bardağı yulaf
  5. 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık
  6. 1 tatlı kaşığı kakao
  7. 20 gram bitter çikolata
  8. 2 yemek kaşığı süt
  9. 2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

İlk olarak hurmaları yumuşatma adına sıcak suda bir süre bekletin. Ardından çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Kayısıları ise küçük parçalar haline getirin.

Ayrı bir kapta çikolatayı eritin ve hurma-kayısı karışımına ekleyin. Rondoya muz, süt, çikolata ve hurma karışımını ekleyip karıştırın. Karışımı bir kaba aktarıp temizlediğiniz rondaya bu kez yulafı ekleyip toz haline getirin.

Toz haline gelen yulafa tarçın, kakao ve fındık ilavesi yapıp tekrar rondodan geçirin. Elde ettiğiniz toz karışımı hurmalı karışıma ekleyin, iyice karıştırın. Ardından eliniz ile küçük yuvarlak toplar haline getirin. Buzdolabında bir saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Şeker İlavesiz Kayısılı Muffin


Malzemeler:

  1. 2 su bardağı kayısı
  2. 4 yemek kaşığı pekmez
  3. 4 yemek kaşığı bal
  4. 1 paket vanilya
  5. 2 çay kaşığı tarçın
  6. 2 adet yumurta
  7. 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  8. 2 su bardağı tam buğday unu
  9. Bir çimdik tuz

Yapılışı:

Öncelikle bir kap içerisine un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın. Ardından küçük parçalar haline getirdiğiniz kayısı parçalarını da ilave edip karıştırmaya devam edin.

Vanilya, yumurta, bal ve pekmez ilavesini de yaptıktan sonra karışımı robottan geçirin. Muffin kaplarınıza aktarıp 180 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirin. Dilerseniz içerisine az miktarda muz ilavesi de yapabilirsiniz.

Balkabağı Kupları


Malzemeler:

Muhallebi için:

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı esmer şeker
  3. 1 yumurta
  4. 2 yemek kaşığı un
  5. 3 yemek kaşığı nişasta
  6. 1 paket vanilya
  7. 1 paket krema
  8. Kabaklı kısmı için;
  9. 1 kilo balkabağı
  10. 2 su bardağı şeker
  11. Dövülmüş ceviz parçaları

Yapılışı:

Önce balkabağı püresini hazırlamak için kabakları soyduktan sonra parçalar haline getirin. Bir tencerede şeker ilavesini yapıp iyice kaynatın. Yumuşadıktan sonra blender'dan geçirin.

Muhallebisi için ise krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ilıdıktan sonra krema ilavesini yapın ve çırpın. Karışımı kuplara aktarırken önce muhallebi sonra kabak püresi ardından tekrar muhallebi olacak şekilde koyup üzerine ceviz parçaları serpiştirin. Buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Fit Brownie


Malzemeler:

  1. 1,5 kaşık şekersiz kakao tozu
  2. 1 kaşık badem unu
  3. 1 çay kaşığı karbonat
  4. Yarım çay kaşığı tuz
  5. Yarım çay bardağı badem yağı
  6. Yarım çay bardağı hindistan cevizi şekeri
  7. 3 kaşık bal
  8. Yarım bardak zeytinyağı
  9. 2 büyük boy yumurta
  10. 1 paket vanilya

Yapılışı:

Derin bir kap içerisinde kakao, badem unu, karbonat ve tuzu karıştırın. Başka bir kapta badem yağı, Hindistan cevizi şekeri, bal, zeytinyağı, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

Kuru malzemelerinizi de bu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı kek tepsinize aktarıp 180 derecede yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin.


Afiyet olsun.

Yılbaşı Kutlama Yemeği İçin Beslenme Önerileri

Kraliçe II Elizabeth'in Yılbaşı Kurabiye Tarifi

Düşük Kalorili Yılbaşı Meze Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi