Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Protein, lif ve vitamin bakımından zengin, sağlıklı bir vegan yemek arayanlar için tatlı patatesli körili nohut tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
18 Nisan 2023 Salı 15:26 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Tatlı patatesli körili nohut tarifi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarımıza renk katıyor. Bu tarif; protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengin olan nohutun yanı sıra, tatlı patatesin antioksidan ve lif açısından zengin özellikleriyle de destekleniyor. Baharatlı körinin aromatik lezzeti ise yemeğe farklı bir tat katıyor.

Hem vegan hem de glütensiz bir tarif olan tatlı patatesli körili nohut, sağlıklı beslenme tercihleri yapmak isteyenler için ideal bir seçenek. Ayrıca kolay hazırlanmasıyla da pratik bir alternatif sunuyor. Bu tarifi deneyerek sağlıklı ve lezzetli bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz

Malzemeler:

300 gr haşlanmış nohut

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 küçük boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı beyaz kinoa

1 adet küp küp doğranmı tatlı patates

1 adet iri doğranmış çarliston biber

1 çay bardağı domates püresi veya konservesi

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı zerdeçal

½ çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay bardağı Hindistan cevizi sütü

1.5 çay bardağı içme suyu veya sebze suyu

Üzeri için limon suyu


Hazırlanışı:

1.Isınan orta boy tencerede soğan ve sarımsağı şeffaflaşana kadar çevirin, tatlı patatesler ve biberleri ekleyin ve hafif kenarları kızarana kadar karıştırın.

2.Üzerine domates ilave edip suyunu çekene kadar birkaç dakika pişirin.

3.Nohut ve baharatları ekleyip karıştırın.

4.Hindistan cevizi sütü ve suyu ekleyin, karıştırın, soğuk sudan geçirin ve kinoa ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp 25-30 dakika pişmeye bırakın.

5.Üzerine maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Dünyanın En Fazla Michelin Yıldızı Alan Şefleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery