Paris'in En Trend 5 Restoranı

Şehrin gurme deneyimini bir üst seviyeye taşıyan en trend restoranlar bir arada. Paris rehberinizi oluşturmadan önce en trend beş restorana göz atın.

4 Nisan 2023 Salı 16:54 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi

Paris'in En Trend Restoranları

Michelin yıldızlı şefleri arkasına alan, şehrin gurme deneyimini bir üst seviyeye taşıyan Paris'in en trend restoranları, klasik Fransız lezzetlerini sanat eserine benzeyen tabaklarda sunmakla kalmıyor, gastronomi alanında çığır açıyor. Mütevazı olduğu kadar muhteşem olan dekorasyonları, Parizyen atmosferle birleşince hem göze hem damağa hitap eden restoranlara uğramak kaçınılmaz oluyor. Paris rehberinizi oluşturmadan önce listenize eklemeniz gereken, şehirde keyifli bir gurme deneyimi yaşamanızı sağlayacak en trend beş restoran bir arada.

1. Marsan

Hélène Darroze imzalı üç Michelin yıldızına sahip Marsan, 2019 yılında açılmasına rağmen kısa sürede büyük başarı elde etti. İsim ilhamını memleketi Landes'den alan Hélène Darroze, restoran menüsünde güneybatıya olan bağlılığını hissettiriyor. Klasik Fransız mutfağından esintiler taşıyan Marsan lezzetleri arasında tavuk derisi cipsler, keçi peynirli hamur işleri, kaz ciğeri, Paris cep mantarı ve kekik aromalı kuzu gibi iştah kabartan heyecanlı tabaklar var.

Web sitesi: marsanhelenedarroze.com

2. Le Saint Sebastien

Mütevazi ama muhteşem bir restoran olan Le Saint Sebastien'ın arkasında adeta yetenekler ordusu var. Finans sektöründen ayrılarak kendi şarap mahzenini kuran Daniela Lavadenz, bir yıllık tecrübesinin ardından şef Rob Mendoza ile birlikte Le Saint Sebastien'ı açıyor. Su teresi ve kuzukulağı püresi ile servis edilen kalamar tabağından, maymunbalığı kuyruğuna ve çıtır kabuklu vanilyalı tarta dek Le Saint Sebastien, gastronomi alanında eşsiz bir deneyim vadediyor.

Web sitesi: lesaintsebastien.paris

3. Racines

Simone Tondo'nun Paris'in 19. yüzyıldan kalma pasajlarından birinin içinde yer alan kiremit ve cam detaylardan oluşan Racines adlı restoranı almasıyla, şehir gastronomi alanındaki zenginliğini pekiştirdi. Mevsim sebze ve meyvelerinden oluşan menüler Tondo'nun Sardunya kökenleri ve büyükannesinin tariflerine olan hayranlığı dolayısıyla rotasını güneye çevirdi. Haftanın her günü öğle ve akşam yemeklerinin tahtaya tebeşirle yazıldığı Racines'te, rezene tohumlu ev yapımı kurutulmuş sosis, kremalı burrata ve usta işi makarnalardan oluşan, -fazlasıyla- iştah kabartan lezzetler mevcut.

Web sitesi: racinesparis.com

4. Elmer

Modern Fransız yemeklerinin farklı bir dille yorumlandığı Elmer, sarı-gri tonlardaki geometrik döşemeleri ve spot ışıklı yemek köşeleriyle keskin ancak samimi bir atmosfere sahip. Menüyü düzenli olarak değiştiren şef Simon Horwitz taze tatlardan oluşan tabakları, servise sunmadan önce küçük birer sanat eserine dönüştürüyor. Karamel, limon ve narenciye aromalarıyla lezzetlendirilen ördek ve kuzu tabakları mükemmeliyet kavramınızı yeniden yazarken, tatlılardaki yoğun peynir aromaları, gurme yönünüzü zenginleştirecek.

Web sitesi: elmer-restaurant.fr

5. Maison

Michelin yıldızlı şefler Joël Robuchon ve Michel Troisgros'tan eğitim aldıktan sonra Maison'ı açan Şef Sota Atsumi, mevsimine göre seçtiği meyve ve sebzelerden oluşan tadım odaklı menüsüyle deneyime yönelik bir yol izliyor. Yengeç çorbasından çiğ ton balığı ve güvercin tabağına dek teatral lezzetlerin cömert ve heyecan verici hissiyatı Maison'ı, Paris'in kalbinin attığı yere dönüştürmeyi başarıyor.

Web sitesi: maison-sota.com

Paris Moda Haftası'nda Öne Çıkan Sokak Stili Görünümleri

Paris'in En Lüks Otelleri

Louis Vuitton'un Paris Kafesi

EN ÇOK OKUNANLAR

Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

15 dakika okunma süresi
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

22 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kırmızı Et Tüketimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey