Glütensiz Tatlı Tarifleri

Hem lezzetli hem de çok pratik glütensiz tatlı tariflerini keşfediyoruz.

YAZAR: Gamze Altınay
29 Aralık 2021 Çarşamba 13:13 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Glütensiz Tatlı Tarifleri

Tatlılar hepimizin kırmızı çizgisi değil mi? Şöyle bir tatlı olsa; hem çok lezzetli hem çok pratik hem de glütensiz, harika olmaz mıydı? Oldu bile diyorum ve sizi tariflerimle baş başa bırakıyorum.

Glütensiz Kurabiye

Malzemeler:

1 su bardağı dut kurusu

1 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı çiğ fındık

1 adet yumurta akı

Yapılışı:

Kabukları ayrılmış olan fındıkları, yüksek devirli mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin. Aynı şekilde dut kurularını da şeker tanesi haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Yumurta akı ve kakao ilavesiyle tüm malzemeyi geniş bir kap içinde özleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kurabiyeniz servise hazır.


Glütensiz Çikolatalı Kek

Malzemeler:

3 adet yumurta

180 gram bitter çikolata

1 çay kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)

Yapılışı:

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ayrı ayrı kaplara yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını ayırın. Yumurta beyazlarını köpük köpük olup katı bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla, yüksek devirde çırpın. Yumurta sarılarını erimiş ve biraz ılımış olan çikolataya ekleyip el çırpıcısı yardımıyla hızlıca karıştırın. Katı bir kıvam alan çırpılmış yumurta beyazlarını, çikolatalı karışıma üç partide azar azar ekleyip bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serdiğiniz ısıya dayanıklı cam fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirdiğiniz keki dikkatli bir şekilde kek kalıbından çıkartın. Üzerine pudra şekeri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yılbaşı Akşamı İçin Fit Tatlı Tarifleri

Düşük Kalorili Yılbaşı Meze Tarifleri

Vegan Tatlı Tarifleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

Bodrum'un Kalbinde Yeni Bir Sofra Hikâyesi: Yek Masa

1 dakika okunma süresi
Almanya'dan İtalya'ya Uzanan Bir Deneyim: ALEM X AUDI Summer Driving Experience

Almanya'dan İtalya'ya Uzanan Bir Deneyim: ALEM X AUDI Summer Driving Experience

1 dakika okunma süresi
Kilo ve Marka Zorbalığı

Kilo ve Marka Zorbalığı

6 dakika okunma süresi
Yalıkavak'ta Yaz Akşamlarına Şef Dokunuşu

Yalıkavak'ta Yaz Akşamlarına Şef Dokunuşu

2 dakika okunma süresi
“The Devil Wears Prada”: Yıllar Sonra Geri Dönüyor

“The Devil Wears Prada”: Yıllar Sonra Geri Dönüyor

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı