Avokado ve Bezelyeli Ezme

Kremamsı ve tatlı notalarıyla dikkat çeken alternatif bir meze tarifi: Avokado ve Bezelyeli Ezme.

YAZAR: Büke Şedele
29 Mart 2021 Pazartesi 13:05 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Avokado ve Bezelyeli Ezme


Malzemeler:

  1. 125 gr bezelye (200ml'lik 1 su bardağı)
  2. 1 olgun avokado
  3. 1 limonun suyu
  4. 3 yemek kaşığı tahin
  5. 1 yemek kaşığı akçaağaç/agave şurubu (vegan değilseniz bal da olabilir)
  6. 1 çay kaşığı tane kimyon
  7. 1/2 çay kaşığı toz kişniş
  8. 1 çay kaşığı pul biber
  9. 1 çay kaşığı karabiber
  10. 2 tutam tuz
  11. 4 yaprak taze nane


Üzeri için:

  1. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  2. 1 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
  3. Birkaç yaprak taze nane


Yapılışı:

Bezelyenizi tuzlu suda haşlayın. Dondurulmuşsa yaklaşık 15 dakikada, tazeyse 25 dakikada haşlanacaktır.

Süre sonunda bezelyeleri buzlu suya alın, böylece pişme işlemini durduracak ve yeşil renklerini korumasını sağlayacağız. Daha sonra suyunu süzerek bekletin.

Avokadonuzu önce bir bıçakla dikeylemesine ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın ve büyük bir kaşık yardımıyla kaşığın arkasını meyvenin kabuğuna yaslayıp çekerek tüm meyvesini ayıklayın.

Daha sonra tüm malzemeleri mutfak robotuna alın ve bir araya gelene kadar çekin. Tadını kontrol edip dilediğiniz eklemeleri yapın.

Çam fıstıklarınızı düşük ateşte başından ayrılmadan dikkatlice kavurun. Biraz yağlarını bırakıp dışları hafif renk alınca hazırlar.

Dip sosunuzu servis kasesine alıp bir kaşık yardımıyla girdap şekli oluşturun.

Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, çam fıstıkları ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Saklama Önerisi:

Buzdolabında üç gün dayanacaktır. Dilerseniz vakumlu poşete alıp üç ay buzlukta saklayabilir ve bir gün önceden buzdolabına çıkararak çözdürebilirsiniz.

Chia Tohumu ile Hazırlanan 3 Pratik Tarif

Fırında Havuç Çıtırları

Orman Meyveli Peynir Topları

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Fashion Awards: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

Aralık 2025'te Kaçırılmaması Gereken Sergiler

14 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi
2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2025 Gotham Ödülleri: En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri