Avokado ve Bezelyeli Ezme

Kremamsı ve tatlı notalarıyla dikkat çeken alternatif bir meze tarifi: Avokado ve Bezelyeli Ezme.

YAZAR: Büke Şedele
29 Mart 2021 Pazartesi 13:05 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Avokado ve Bezelyeli Ezme

Avokado ve Bezelyeli Ezme


Malzemeler:

  1. 125 gr bezelye (200ml'lik 1 su bardağı)
  2. 1 olgun avokado
  3. 1 limonun suyu
  4. 3 yemek kaşığı tahin
  5. 1 yemek kaşığı akçaağaç/agave şurubu (vegan değilseniz bal da olabilir)
  6. 1 çay kaşığı tane kimyon
  7. 1/2 çay kaşığı toz kişniş
  8. 1 çay kaşığı pul biber
  9. 1 çay kaşığı karabiber
  10. 2 tutam tuz
  11. 4 yaprak taze nane


Üzeri için:

  1. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  2. 1 yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
  3. Birkaç yaprak taze nane


Yapılışı:

Bezelyenizi tuzlu suda haşlayın. Dondurulmuşsa yaklaşık 15 dakikada, tazeyse 25 dakikada haşlanacaktır.

Süre sonunda bezelyeleri buzlu suya alın, böylece pişme işlemini durduracak ve yeşil renklerini korumasını sağlayacağız. Daha sonra suyunu süzerek bekletin.

Avokadonuzu önce bir bıçakla dikeylemesine ikiye bölüp çekirdeğini çıkarın ve büyük bir kaşık yardımıyla kaşığın arkasını meyvenin kabuğuna yaslayıp çekerek tüm meyvesini ayıklayın.

Daha sonra tüm malzemeleri mutfak robotuna alın ve bir araya gelene kadar çekin. Tadını kontrol edip dilediğiniz eklemeleri yapın.

Çam fıstıklarınızı düşük ateşte başından ayrılmadan dikkatlice kavurun. Biraz yağlarını bırakıp dışları hafif renk alınca hazırlar.

Dip sosunuzu servis kasesine alıp bir kaşık yardımıyla girdap şekli oluşturun.

Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip, çam fıstıkları ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.

Saklama Önerisi:

Buzdolabında üç gün dayanacaktır. Dilerseniz vakumlu poşete alıp üç ay buzlukta saklayabilir ve bir gün önceden buzdolabına çıkararak çözdürebilirsiniz.

Chia Tohumu ile Hazırlanan 3 Pratik Tarif

Fırında Havuç Çıtırları

Orman Meyveli Peynir Topları

EN ÇOK OKUNANLAR

Tasarım, Doğa ve Tarihin Kesişim Noktası

Tasarım, Doğa ve Tarihin Kesişim Noktası

2 dakika okunma süresi
Joan Kim Erkan'dan Türkiye'nin Belleğine Yolculuk

Joan Kim Erkan'dan Türkiye'nin Belleğine Yolculuk

1 dakika okunma süresi
Hızın, İhtişamın ve Geleneğin Buluştuğu Nokta: Monaco Grand Prix 2025

Hızın, İhtişamın ve Geleneğin Buluştuğu Nokta: Monaco Grand Prix 2025

1 dakika okunma süresi
Akdeniz Kıyısında Beden ve Ruh İçin Sakinleştirici Bir Durak

Akdeniz Kıyısında Beden ve Ruh İçin Sakinleştirici Bir Durak

2 dakika okunma süresi
Scottish Ballet'in Yenilikçi “Coppélia” Uyarlaması İstanbul'da

Scottish Ballet'in Yenilikçi “Coppélia” Uyarlaması İstanbul'da

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild