Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tonlu enginar dip ve çıtır susamlı fasulye tarifini paylaşıyor.

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve pratik sebze yemeği tonlu enginar dip ve çıtır susamlı fasulye tarifini paylaşıyor.

ABONE OL
30 Haziran 2020 Salı 14:00 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

TONLU ENGİNAR DİP

MALZEMELER:

200 gr ton balığı

1 adet taze enginar (Küp küp doğranmış)

½ avokado

1 dal taze soğan

1 bardak taze bakla içi (Haşlanmış)

1 limon kabuğu

1 limon suyu

Tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 kahve fincanı ılık su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri rondodan geçirip kıvamlı bir sos hazırlayalım.

ÇITIR SUSAMLI FASULYE

MALZEMELER:

250 gr taze fasulye (Ayıklanmış)

2 yemek kaşığı balsamik sirke

2 yemek kaşığı soya sosu

Tuz

2 yemek kaşığı susam

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırıp 140 derece fırında 20 dakika tutalım. Ardından 100 derecelik fırında 10 dakika kadar daha tutup, çıkaralım.

Lezzetini içinde barındıran, az pişmiş kenarlarından çıtır olmaya başlıyor.

Siz daha çıtır isterseniz ısıyı 120 dereceye düşürüp süreyi kontrollü bir şekilde uzatabilirsiniz.

Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR

Saç Bakım Rutininize Biyotini Ekleyin
Saç Bakım Rutininize Biyotini Ekleyin

Saç Bakım Rutininize Biyotini Ekleyin

3 dakika okunma süresi
İoki'de Alem Art Dinner
İoki'de Alem Art Dinner

İoki'de Alem Art Dinner

1 dakika okunma süresi
Haftanın Favori 10 Stili
Haftanın Favori 10 Stili

Haftanın Favori 10 Stili

1 dakika okunma süresi
Yazın Öne Çıkan 8 Mayo Trendi
Yazın Öne Çıkan 8 Mayo Trendi

Yazın Öne Çıkan 8 Mayo Trendi

1 dakika okunma süresi
"Duvarların Dışında" Sergi Daveti
"Duvarların Dışında" Sergi Daveti

"Duvarların Dışında" Sergi Daveti

1 dakika okunma süresi
Yeni Kozmetik Patronu: Harry Styles
Yeni Kozmetik Patronu: Harry Styles

Yeni Kozmetik Patronu: Harry Styles

9 dakika okunma süresi
Contemporary Istanbul'un 15. Edisyonu İzleyicilerle Buluştu
Contemporary Istanbul'un 15. Edisyonu İzleyicilerle Buluştu

Contemporary Istanbul'un 15. Edisyonu İzleyicilerle Buluştu

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ
FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

ZULA'DA HAMBURGER MOLASI
ZULA'DA HAMBURGER MOLASI

ZULA'DA HAMBURGER MOLASI

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Eylül Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Michelin Yıldızı Nedir? Michelin Yıldızlı Restoranlar Listesi
Michelin Yıldızı Nedir? Michelin Yıldızlı Restoranlar Listesi

Michelin Yıldızı Nedir? Michelin Yıldızlı Restoranlar Listesi

Mayıs Ayı Meyve ve Sebzeleri
Mayıs Ayı Meyve ve Sebzeleri

Mayıs Ayı Meyve ve Sebzeleri

Lezzetli Keşif: Tony's Chocolonely
Lezzetli Keşif: Tony's Chocolonely

Lezzetli Keşif: Tony's Chocolonely

ÜNLÜLERİN BESLENME ANKETİ
ÜNLÜLERİN BESLENME ANKETİ

ÜNLÜLERİN BESLENME ANKETİ

Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Ekim Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri
Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri

Nisan Ayı Meyve ve Sebzeleri

Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?
Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Kasım Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?
İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?

İstanbul Dünya Mutfağı Restoranları - Nerede Yiyelim?

Aralık Ayı Meyve ve Sebzeleri
Aralık Ayı Meyve ve Sebzeleri

Aralık Ayı Meyve ve Sebzeleri