Dünyanın En İyi 50 Oteli

Altı kıtada 35 destinasyondan tesislerin yer aldığı, “Dünyanın En İyi 50 Oteli”, 600 kişilik jüri ekibi tarafından belirlendi. Her sene açıkladıkları “Dünyanın En İyi 50 Restoranı” listesi gibi sıralamalarıyla bilinen “The Worlds 50 Best”, yeni seçkisi olan ve dünyanın dört bir yanındaki en iyi otelleri seçtiği “Dünyanın En İyi 50 Oteli” listesini açıkladı.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Eylül 2023 Salı 14:05 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Dünyanın En İyi 50 Oteli

1. Passalacqua, Como Gölü - @passlacqualakecomo

"Dünyanın En İyi 50 Oteli" listesinin birinci sırasına, İtalya'daki Como Gölü'nde konumlanan Passalacqua yerleşiyor. Muhteşem teraslı bahçeler içinde yer alan ve 18. yüzyıldan kalma mekanda 24 odaya yayılan Passalacqua, süslü Barok zarafetinin görkemli cümbüşü içinde en iyi İtalyan işçiliğini yansıtıyor. Tavan oymaları, orijinal freskler, Murano avizeler ve mükemmel bakımlı bahçeler, bu hafızalara kazınacak inziva noktasında bir araya geliyor. Passacqua'nın övgüye değer tasarımının yanı sıra misafirperverliği ve tabii ki olağanüstü manzarası da beğeni topluyor.


2. Rosewood Hong Kong, Hong Kong - @rosewoodhongkong

Rosewood Hotel Group'un Asya'da açtığı yedinci tesis olan Rosewood Hong Kong, Victoria Limanı'nın büyüleyici arka planında, kendine özgü lüks konukseverlik deneyimini sunuyor. "2023 Yılı Asya'nın En İyi Oteli" seçilen Rosewood Hong Kong, Tavyan doğumlu tasarımcı Tony Chi'nin ustalık eseri. Ayrıca her oda, koridor ve mermer kaplı lobide çağdaş sanat eserleri yer alıyor.


3. Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River, Bangkok - @fsbangkok

Krallar Nehri kıyısında yer alan Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River, bölgenin büyük, cesur ve hareketli yeni oteli. Tasarımı başrolüne alan tesis, parıl parıl parlayan mermerleri, bol cam ve yüksek tavanlı 299 çağdaş oda ve süitiyle, Asya esintili zarafet konusunda ustalık sunuyor.


4. The Upper House, Hong Kong - @upperhouse_hkg

Andre Fu'nun tasarımı olan The Upper House, adeta yaratıcılığın ve mimari ihtişamın görsel bir öyküsü. İçerideki modern ve dinlendirici odalar, tavandan yere dek pencerelerle şehrin ötesini gösteren sakinleştirici bir ton paletine sahip. The Upper House, en rafine haliyle Asya'nın abartısız lüksü.


5. Aman Tokyo, Tokyo - @aman_tokyo

Aman Tokyo, genişleyen Japon şehrinin kalbinde yer almakla birlikte şık, sakin ve lüks bir atmosfere sahip. İşlemeli duvar kağıtları, yüksek tavanlı mekanları süslerken; ikonik Tokyo manzarasının destansılığı, gün ışığı ile içeri doluyor. Şehrin merkezinde şehirden kaçış imkanı sunan Aman Tokyo, lobiye vardığınız anda sizi içine çekiyor.


6. La Mamounia, Marakeş - @lamamouniamarrakech

1929 yılındaki açılışından bu yana La Mamounia; üstün tasarımı, ultra lüks iç mekanları ve sınıfının en iyisi misafirperverliği ile dünyanın en iyi konaklama tesislerinden biri olarak tanınıyor. Duyular için bir şölen niteliğindeki otelin tasarımı, saray ihtişamını merkeze koyarak Fas mimarisi, Art Deco tarzı ve modern zarafeti bir araya getiriyor. Böylece bunların her biri, "2023 Yılı Afrika'nın En İyi Oteli" ünvanını hak etmesini sağlıyor.


7. Soneva Fushi, Maldivler - @discoversoneva

Soneva grubunun amiral gemisi olan Soneva Fushi, adeta dünyada bir cennet. Özel adaya yalnızca deniz uçağıyla ulaşılabiliyor ve 72 villanın her biri, otelde başka konukların bulunduğunu unutturacak düzeyde bir mahremiyet, huzur ve konfor sunuyor. Plaja 20 metre mesafede yer alan en yüksek dereceli otel olan Soneva Fushi, "2023 Lost Explorer En İyi Plaj Oteli Ödülü"ne de layık görüldü.


8. One & Only Mandarina, Riviera Nayarit - @oomandarina

Sierra de Vallejo rezervinin tropik yağmur ormanları ile Pasifik Okyanusu arasına yerleşmiş olan 88 dönümlük One & Only Mandarina, Meksika'nın Pasifik kıyı şeridinde bir öncü ve trend belirleyici olarak karşımıza çıkıyor. Otelin 105 villasının her biri, ağaç tepelerine veya kayalık uçurumlara yerleştirilmiş ve One&Only'nin kendine özgü lüks tarzıyla, tavandan yere pencereler ve nefes kesici manzaralarını en üst düzeye çıkarmak için dalma havuzlarıyla tamamlanmış. Bölgesinin en yüksek konumlu tesisi olan One&Only Mandarina, "Kuzey Amerika'nın En İyi Oteli" de seçildi.


9. Four Seasons Firenze, Floransa - @fsflorence

Floransa'nın en büyük özel bahçesi içinde yer alan Four Seasons Firenze, adeta İtalyan huzurlu lüksünün bir vahası. Antika mobilyalarla bezenmiş 116 yatak odasından birine girmeden önce, 15. yüzyıldan kalma yenilenmiş Medici sarayının kapılarından içeri adım attığınızda büyük çiçekler ve fresklerle karşılanıyorsunuz.


10. Mandarin Oriental Bangkok, Bangkok - @mo_bangkok

Mandarin Oriental Bangkok, 150 yılı aşkın bir süredir Bangkok'un seçkin lüks gezginleri ve Grace Kelly'den Elizabeth Taylor ve Stanley Tucci'ye dek Hollywood'un önde gelen isimleri için bir merkez oldu. Başlangıçta 12 odalı olan dünyaca ünlü otel, günümüzde 393 odaya sahip, ancak otelin ilk zamanlarındaki detaylara gösterilen özen ve özelleştirilmiş konuk deneyimi aynen devam ediyor.


11. Capella Bangkok, Bangkok - @capellabangkok

2020 yılında Tayland başkentini yeniden canlandırılan Charoenkrung bölgesinde açılan modern Capella Bangkok, yerel mirası yaşıyor ve yaşatıyor. Chao Phraya Nehri'ne bakan şık bir kentsel sığınak olan bu otelde konuklar, tarihi Bangkok nehrinden nazikçe geçerken tüm çağdaş seslerin ve renklerin tadını çıkarıyor. İki yıllık değerlendirme dönemi içinde açılan en yüksek dereceli tesis olan Capella Bangkok, "Nikka En İyi Yeni Otel Ödülü 2023"ün de sahibi oldu.


12. The Calile, Brisbane - @thecalilehotel

Palm Springs ve Miami'nin güneşli şıklığından ve 1960'ların Avustralya'sının motellerinden esinlenen The Calile, Avustralyalıların rahat misafirperverlik anlayışını en iyi şekilde yansıtıyor. Tropik bitkiler, açık hava koridorları ve her biri konaklamanızı unutulmaz kılmaya hazır, keten giysiler içinde güler yüzlü personelden oluşan genç bir ordu misafirleri bekliyor. Kıtadaki en yüksek dereceli otel olan The Calile, "2023 Yılı Okyanusya'nın En İyi Oteli" de seçildi.


13. Chable Yucatan, Chochola - @chableyucatan

2016 yılından bu yana Yucatan ormanlarının kalbindeki Chable Yucatan, son teknolojilerle bezenmiş, sağlıklı yaşam öncelikli kaçış noktası olarak konuklarını ağırlıyor. Muhteşem spa, özenli yemek seçenekleri ve her köşeyi dolduran abartısız lüks ile ziyaretinizi ölümsüzleştiriyor.


14. Aman Venice, Venedik - @aman_venice

Venedik efsanevi otellere yabancı değil ve Aman'ın, kanallar kentindeki tesisi de bu tanımın hakkını veriyor. Aman Venice, cazip konumunun yanı sıra, İtalyan aristokrat dokunuşları ve büyüleyici tavan sanat eserleriyle vurgulanan baştan çıkarıcı zenginlik ve sadelik konusunda dengeli bir ustalık eseri.


15. Singita Lodges – Kruger National Park, Kruger Ulusal Parkı - @singita_

Singita'nın, Güney Afrika'nın nefes kesici Kruger Ulusal Parkı'ndaki ikiz tesisleri, sağlam bir sürdürülebilir felsefenin rehberliğinde bir lüks sunuyor. Geniş arazisi, her konuğu kırsal safari ülkesinin kalbine yerleştiriyor. Otel, doğayla olan bağı ve yol gösterici yeşil ilkeleri nedeniyle "Flor de Cana Eco Hotel Award 2023"ün ilk kazananı oldu.


16. Claridge's, Londra - @claridgeshotel


17. Raffles Singapore, Singapur - @raffleshotelsingapore


18. Nihi Sumba, Sumba Adası - @nihi


19. Hotel Esencia, Tulum - @hotelesencia


20. Le Sirenuse, Positano - @lesirenuse


21. Borgo Egnazia, Savelletri - @borgoegnazia


22. The Connaught, Londra - @theconnaught


23. Royal Mansour, Marakeş - @royalmansour


24. Four Seasons Madrid, Madrid - @fsmadrid


25. Aman New York, New York - @amannewyork


26. The Maybourne Riviera, Roquebrune-Cap-Martin - @themaybourneriviera


27. Rosewood Sao Paulo, Sao Paulo - @rosewoodsaopaolo


28. Capella Singapore, Singapore - @capellasingapore


29. Le Bristol, Paris - @lebristolparis


30. Park Hyatt Kyoto, Kyoto - @parkhyattkyoto


31. La Réserve, Paris - @lareserveparis


32. Gleneagles, Auchterarder - @thegleneagleshotel


33. Hotel Du Cap-Eden-Roc, Antibes - @hotelducapedenroc


34. Cheval Blanc, Paris - @chevalblancparis


35. Four Seaons Astir Palace, Atina - @fsathens


36. Soneva Jani, Maldivler - @discoversoneva


37. The Newt, Bruton - @thenewtinsomerset


38. Amangalla, Galle - @amangalla


39. Hoshinoya Tokyo, Tokyo - @hoshinoya.official


40. Desa Potato Head, Bali - @potatoheadbali


41. Eden Rock, St. Barths - @er_stbarths


42. The Siam, Bangkok - @thesiamhotel


43. Badrutt's Palace, St. Moritz - @badruttspalace


44. Atlantis The Royal, Dubai - @atlantistheroyal


45. The Oberoi Amarvilas, Agra – @oberoiamarvilas


46. NoMad London, Londra - @thenomadhotel


47. The Savoy, Londra - @thesavoylondon


48. Equinox Hotel New York, New York - @equinoxhotels


49. Six Senses Ibiza, Portinatx - @sixsenses.ibiza


50. Hotel de Crillon, Paris - @rosewoodhoteldecrillon


Türkiye'nin En İyi Bağ Otelleri

Avrupa'nın En İyi Kayak Otelleri

2023 Yılında Avrupa'da Öne Çıkan 15 Otel

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Patmos Adası
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası
Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası
Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası
Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası

Puglia Seyahat Rehberi
Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

Seyahat Rehberi: Kopenhag
Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Kopenhag

Dünyanın En İyi Beach Club'ları
Dünyanın En İyi Beach Club'ları

Dünyanın En İyi Beach Club'ları

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası
Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası