Türkiye'nin En İyi Bağ Otelleri

İstanbul'dan Çanakkale'ye, İzmir'den Tekirdağ'a dek bağ bozumunda ziyaret edebileceğiniz, Türkiye'nin en iyi bağ otellerini keşfettik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Ağustos 2023 Salı 16:04 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Türkiye'nin En İyi Bağ Otelleri

Bağ Bozumu Ne Zaman?

Üzüm bağlarının hasat edildiği döneme denen bağ bozumu, üzümler olgunlaşıp hasat edilmeye hazır hale geldiğinde gerçekleşiyor. Üzüm türlerine, iklim koşullarına ve coğrafyaya göre değişen bağ bozumu dönemi, genellikle sonbahar aylarında gerçekleşiyor. Ülkemizde de bağ bozumu, ağustos ortasından ekim sonuna dek devam ediyor.

Türkiye'deki Bağ Otelleri:

Grandma's Wonderland

(Silivri, İstanbul)

İstanbul'a yalnızca 40 dakika mesafedeki Grandma's Wonderland, 1995 yılından bugüne uzanan bir hikayeye sahip. Konaklama ve ziyaret günleri Çarşamba-Pazar olan Grandma's Wonderland'in otelinde kalabileceğiniz gibi The Barn restoranında yemek yiyebilir ve The Harvest dükkanında özel şarap koleksiyonundan en leziz seçenekleri bulabilirsiniz.

Adres: Ören Ciftlik Evleri, Yenimahalle, Akören Cad. No:114 Silivri, İstanbul

Instagram: @grandmaswonderland


Wineport Lodge Ağva

(Ağva, İstanbul)

İster nehir kenarında huzurla oturabileceğiniz isterseniz de havuzda dinlenebileceğiniz bölümleriyle Wineport Lodge Ağva, İstanbul'a yakın bir kaçış noktası arayanlara uygun. İçerisinde bulunan Babil Şarap Evi, akşam yemeği veya sonrasında şarabınızla canlı müzik dinletilerinin tadını çıkarabileceğiniz bir atmosfer sunuyor.

Adres: Göçe, Dolmabahçe Caddesi No: 48, Şile, İstanbul

Telefon: 0216 725 75 25

Instagram: @wineportlodgeagva


Barbaros Bağ Evi

(Süleymanpaşa, Tekirdağ)

Barbare Bağları'ndaki Barbaros Bağ Evi, verandasında otururken sonsuza dek uzanıyormuş gibi görünen bağların gün batımıyla canlanan renklerini izleyebileceğiniz bir yer. 10 çeşit şarap üretilen Barbare Şaraphanesi'nde mutlaka kendi damak tadınıza uygun bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Adres: Hürriyet, Akgül Sk. No:3, Süleymanpaşa, Tekirdağ

Instagram: @barbarevineyards


Bakucha Vineyard Hotel & SPA

(Lüleburgaz, Kırklareli)

Arcadia Bağları'na kurulan Bakucha Vineyard Hotel & SPA, 26 süit odası, restoranı ve SPA'sı ile konforlu bir bağ oteli deneyimini sunuyor. Yerel ürünlerle hazırlamış gastronomik deneyiminizi leziz şaraplarla taçlandırabilirsiniz.

Adres: Arcadia Bağları, Hamitabat Köyü, Lüleburgaz, Kırklareli

Telefon: 0288 473 44 17 / 0288 473 44 18

Instagram: @bakuchavineyardhotel


Dessera Bağ Evi

(Ahmetçe, Kırklareli)

Vino Dessera Bağları'na bakan Dessera Bağ Evi, 33 odası ile konaklama hizmeti veriyor. Dessera Mutfak'ta ise şarap tadımı yaparken deneyebileceğiniz lezzetler sunuluyor. Hemen herkesin damak tadına uygun şarap bulabileceği Vino Dessera Bağları'nda, Cabernet Sauvignon, Merlot, Barbare D'Asti, Cabernet Franc, Alexendria Muscat, Sangiovese, Shiraz, Kalecik Karası, Öküzgözü ve Petit Verdot cinsleri yetişiyor.

Adres: Çifteçeşmeler, No:75, Ahmetçe, Kırklareli

Instagram: @dessera_bag_evi


Anemos Hotel

(Gökçeada, Çanakkale)

Gökçeada'nın taş evleriyle uyumlu mimarisi ile huzurlu bir atmosfer yakalayan Anemos Hotel, Ege ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı lezzetler sunan restoranı ile de dikkat çekiyor. Anemos, Türkiye'den ödüllü şaraplar içeren şarap listesi ile de gönlünüzü çalacak bir bara sahip.

Adres: Yukarı Kaleköy, No:98, Gökçeada, Çanakkale

Telefon: 0286 887 37 29

Instagram: @anemoshotelimvros


Bengodi Botique Hotel

(Eceabat, Çanakkale)

Doğal taş binası ve Asmalı Avlu'nun çevresini saran 20 odası ile Bengodi Botique Hotel'in şaraphane ve mahzeninin yanı sıra bir de müzesi bulunuyor. Bengodi Botique Hotel, şaraplarınızı tadarken, asma ve üzüm tarihini de öğrenebileceğiniz keyifli bir konaklama deneyimi sunuyor.

Adres: İsmetpaşa, Topçular Sk. No:42, Eceabat, Çanakkale

Telefon: 0286 814 12 33

Instagram: @bengodihotel


Hotel Caeli

(Eceabat, Çanakkale)

Porta Caeli Bağları'nın göz alabildiğince uzanan yeşil ortamında, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinin doğa içerisindeki huzurlu sessizliğinde, Hotel Caeli'de Caeli Çiftliği ve Caeli Ekolojik Bahçesi'nin organik ürünleriyle hazırlanan lezzetli yemeklerle damakları şenlendiren bir gastronomi yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Adres: Bahşi Mevkii, No:423, Kumköy, Eceabat, Çanakkale

Telefon: 0286 854 83 36

Instagram: @caeliexperience


Güllü Konakları

(Selçuk, İzmir)

100 yıla aşkın tarihi ile Şirince'nin sükunetini kucaklayan Güllü Konakları, 12 odası ile küçük ama sevimli ve konforlu bir butik otel. Bağ evi ise üzüm bağının, lavanta bahçesinin ve zeytin ağaçlarının arasında geleneksel bir taş ev. Oteldeki Zeste Restaurant ile de Ege'nin leziz yemeklerini masanızda bulabilirsiniz.

Adres: Şirince Mah. No:44, Selçuk, İzmir

Telefon: 0232 898 32 25

Instagram: @gullukonaklari


İsabey Bağları & Bağ Evi

(Menderes, İzmir)

350 yıllık büyük çınarın gölgesindeki İsabey Bağları & Bağ Evi, Sauvignon Blanc bağları içerisinde yer alıyor. İsabey Bağları Restaurant ise damakta tat bırakan ödüllü şarapları, Ege mutfağının lezzetleri ve tarladan gelen taze ürünler ile bir araya getiriyor.

Adres: Gölcükler, 901. Sokak, İstasyon Mevkii, No:38, Menderes, İzmir

Telefon: 0232 782 49 59

Instagram: @isabeybagevi


Urla Bağevi Vineyard Hotel

(Urla, İzmir)

Taş yapılı modern ve sade binası ile Urla Bağevi Vineyard Hotel; küçük, huzurlu ve kesinlikle ziyaret etmeye değer bir bağ oteli. Doğanın içinde oldukça dinlendirici bir atmosfere sahip altı odalı butik otel, İzmir'in en serin suları olan Urla Demircili Koyu'na da beş dakika mesafede.

Adres: Yağcılar, 9005. Sokak, No:20, Urla, İzmir

Instagram: @urlabagevi


Manej Urla

(Urla, İzmir)

Tarihi, dört bin yıl öncesine ulaşan ve ülkemizin ödüllü şaraplarının üretildiği Ukuf Mevkii'nde bulunan Manej Urla, doğayla iç içe samimi bir atmosfere sahip. Atlardan koyunlara, keçilerden tavuklara ve köpeklere dek geniş bir nüfusu olan otelin, doğa dostu olduğu konusunda daha fazla detay vermemize gerek yoktur.

Adres: Kuşçular Mah. 8028 Sokak, No:22, Urla, İzmir

Instagram: @manejurla


2Rooms Hotel

(Urla, İzmir)

Şık tasarımı ile içinizi ferahlatacak 2Rooms Hotel, göz alabildiğince uzanan bağ manzarası ile kalbinizi kazanacak. Ayrıca Cabernet Sauvignon, Syrah, Nero d'Avola, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Sangiovese, Petit Verdot gibi İtalyan ve Fransız üzüm çeşitlerinin yanı sıra Boğazkere ve Bornova Misketi'nin Türkiye'de ilk kez klon seleksiyonu çalışmalarını başlatan Urla Şarapçılık'ın leziz şaraplarını da burada deneyebilirsiniz.

Adres: Kuşçular, 8028. Sokak, No:12, Urla, İzmir

Telefon: 0232 759 01 11

Instagram: @2roomshotel


OD Urla

(Urla, İzmir)

Ege mutfağının lezzetlerini tarladan sofraya taşıyan OD Urla'nın restoranında leziz şarap seçkisini tatmalısınız. Aynı zamanda OD Urla, buradaki deneyiminizi uzun süreli tutabilmeniz için misafirhanesinde de konuklarını ağırlıyor. OD Urla Misafirhanesi, şarap bağları ve zeytinliklerin arasında hem deniz hem de doğaya yakın ev hissi veren bir atmosfer sunuyor.

Adres: Rüstem Mah. 2018/9 Sokak, No:28 Sütpınarı Mevkii, Urla, İzmir

Instagram: @odurla


Teruar Urla

(Urla, İzmir)

İsmini, bir mahsulün kendine özgü büyüme ortamını içeren çevresel faktörler anlamına gelen kelimeden alan Teruar Urla, bölgenin üzüm bağları ve zeytin ağaçları arasında, huzurlu bir mevkiye sahip. Restoranında lokal ve sade lezzetleri vurgulayan otel, tam anlamıyla yenilenmek için size bir kaçış sunuyor.

Adres: Kuşçular, 8028. Sokak, No:16, Urla, İzmir

Instagram: @teruarurla


Vinifera Vineyards Hotel

(Selçuk, İzmir)

Üzüm bağları arasında kurulmuş olan Yedi Bilgeler şaraphane oteli Vinifera Hotel, Avusturyalı bir mimar tarafından inşa edilmiş göz alıcı bir taş yapıda faaliyet gösteriyor. Bir adet king süit, iki aile süiti ve 25 adet deluxe odası ile hizmet veren Vinifera Vineyards Hotel, 100 yıllık zeytinağaçları ile 20 dekarlık bağın yanı başında.

Adres: Gökçealan, Döltenaltı Mevkii, Yedi Bilgeler, Selçuk, İzmir

Telefon: 0232 894 82 57

Instagram: @viniferavineyards


Villa Estet Yanık Ülke Bağ Oteli

(Kula, Manisa)

Yanık Ülke Bağları'nın zirvesindeki Villa Estet, bağların tamamına hakim konumu ile 16 odalı bir bağ oteli. Bağ manzarasına karşı havuzda yüzerek güne zinde bir başlangıç yapıp, sabah serinliğinde bağlar ve asmalar arasında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Dilerseniz bağ ekibiyle birlikte budama yaparak, şaraba hayat veren asmalarla iç içe keyifli bir konaklama geçirebilirsiniz. Ve sonrasında da tabii ki şarap mahzeninde şarap tadımı yapmalısınız.

Adres: Merkez Mah. Atatürk Cad. No:317 İzmir-Ankara Devlet Karayolu, Kula, Manisa

Telefon: 0236 847 21 21

Instagram: @villaestet


Sunolus Vineyard House

(Kocasinan, Kayseri)

500 yıllık geçmişi olan Molu Çiftliği'nde kapılarını açan Sunolus Vineyard House, aynı zamanda ekolojik ve kültürel bir yaşam merkezi. Vinolus Şarapları, Kapadokya coğrafik sınırları içinde Kayseri'de üretiliyor. Şarabın yanı sıra topraklarında yetiştirilen ürünlerden elde edilen pekmez, salça, reçel, erişte, un, bulgur, buğday, tarhana, cevizli sucuk, köfter gibi yöresel ürünler de misafirlere sunuluyor.

Adres: Boğazköprü, Orman Yolu Sk. No:313, Kocasinan, Kayseri

Instagram: @sunolusvineyardhouse


Eskibağlar Butik Otel & Winery

(Sivrice, Elazığ)

Her mevsimde ayrı bir renge bürünen, tam da bu nedenle bağ bozumu haricinde de gitmenizi kesinlikle önereceğimiz Eskibağlar Butik Otel & Winery, mimarisiyle sizi en baştan etkisi altına alacak. 15 odası ile hizmet veren butik otel, leziz şaraplarının yanı sıra gastronomik deneyimleri ile de ziyaret etmeye değer.

Adres: Göl Önü, Sivrice Gözeli Yolu, Kürkköy, Sivrice, Elazığ

Instagram: @eskibaglar


Bozcaada'nın En İyi Restoranları

İzmir'in En İyi Restoranları: 7 Farklı Mekan

Ayvalık'ın En İyi Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası
Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri
Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Seyahat Rehberi: Meis Adası
Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası
Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası
Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

AlUla Seyahat Rehberi
AlUla Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi

Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Balkanlar
Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Balkanlar

Seyahat Rehberi: Leros Adası
Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası