2023 Yılında Avrupa'da Öne Çıkan 15 Otel

2023 yılında seyahat planı yapanlar için Avrupa'da tercih edebilecekleri en iyi otelleri keşfediyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
22 Aralık 2022 Perşembe 18:10 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
2023 Yılında Avrupa'da Öne Çıkan 15 Otel

Borgo Santo Pietro

Toskana, İtalya

Toskana'nın kalbinde, 2001 yılında açılan, ancak arazisi 2.500 yıl öncesine dayanan bozulmamış bir aile mülkü olan Borgo Santo Pietro yer alıyor. Beş yıldızlı lüks tesisin sahibi ve işletmecisi, başlangıçta 800 yıllık kırsal villayı bir aile evine dönüştürmek için satın alan Danimarkalı çift Jeanette ve Claus Thottrup. Mülkte şu anda 22 oda ve süit, bir spa, 300 dönümlük organik çiftlik, aşçılık okulu, restoranlar, üzüm bağları ve 11 dönümlük bitki yetiştirmek için kullanılan ve iki dönümlük sebze için kullanılan 13 dönümlük bahçeler bulunuyor. Pek çok aktivite yapma imkanı sunulurken misafirlerin doğayla iç içe bir deneyim yaşaması hedefleniyor.

@borgosantopietro


The Twenty Two

Londra, İngiltere

Londra'nın lüks Mayfair bölgesinde, Grosvenor Meydanı'ndaki restoranlarla dolu bir sokakta, Edward döneminden kalma mano tasarımlı bir otel olan The Twenty Two'yu bulabilirsiniz. 18. yüzyıl Fransa'sının ihtişamından ilham alan The Twenty Two'da minimallikten uzak ve abartılı dekorasyon dikkat çekiyor. Her biri Fransız esintileri taşıyan 31 oda ve süit arasından seçim yapabilirsiniz. Hemen alt katta, Akdeniz esintili modern İngiliz yemekleri sunan bir restoran ve bar bulunuyor. Rezene mignonette'li istiridyeden ricotta ve enginarlı filetoya kadar her şey yaratıcı bir kokteyl menüsünün yanı sıra taze olarak servis ediliyor.

@the22.london


Hotel Imperial

Viyana, Avusturya

19. yüzyılda inşa edilmiş bir kraliyet sarayı olan Hotel Imperial, o zamandan beri başlı başına bir Viyana simgesi olarak hayatını sürdürüyor. Konuklar, yapının orijinal sakini olan Wuerttemberg Prensi'nin yağlı boya portresinin sergilendiği bu otelde misafir oluyor. Otelin etkileyici avizeli Imperial Bar Wien'i kokteyller, atıştırmalıklar veya ikindi çayı için deneyeme değer. Tüm gün hizmet veren Café Imperial Wien ise zengin kahvaltılar, şnitzel veya tafelspitz gibi Avusturya'nın sevilen lezzetlerini sunuyor. Bununla birlikte mekanın en ünlü yemeği şüphesiz, otelin 1873'teki açılışını kutlamak için yaratılan ve günlük olarak üretilen Imperial Torte. 150 yıllık bu tarif, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin özellikle talep ettiği bir lezzet.

@imperialvienna


Kalesma Mykonos

Mikonos, Yunanistan

Kalesma Mykonos, En sevilen Yunan adalarından Mikonos ile doğal bir uyum yakalıyor. Beyaz ve toprak tonlarında bir estetiğe sahip bir yamaca inşa edilmiş olan bu tesisin sunduğu olanaklar, bir Akdeniz tatilinden beklediğiniz rahatlamayı sağlayabilir. Kalesma Mykonos'ta otel odaları yok; yalnızca süitler ve villalar var. Her biri özel ısıtmalı yüzme havuzu, açık duş, teras, yemek alanı ve salona sahip. Hepsi gün doğumu tarafında doğrudan Ege Denizi manzarasına sahip ve küvetleri bile deniz manzaralı. Süitinize masaj, yoga dersi veya özel yemek deneyimi getirebilir ya da dışarı çıkmak istiyorsanız havuz başı barı ve restoranını deneyip, canlı DJ performansları ile eğlenebilirsiniz.

@kalesma.mykonos


Santo Mauro

Madrid, İspanya

Madrid'in son yıllarda yükselişe geçen lüks konaklama olanaklarını 30 yıldır karşılayan Santo Mauro, 1860-1902 yılları arasında Santo Mauro Dükleri'nin özel sarayı olarak kullanıldı. Bugün ise Antonio Catalan'a ait 49 odalı bir otel olarak şehir merkezinin coşkusunu Chamberi bölgesinin sakinliğinde kucaklıyor. Yüksek tavalı odalar, fin de siècle ihtişamıyla buluşuyor. Otelin iç mekanını büyük ölçüde yenileyen tasarım ustası Lorenzo Castillo önderliğinde bu gösterişli mimari, modern dokunuşlarla tamamlandı. Otelin bahçesi ise Fransız bahçelerinden esinlenilerek peyzaj mimarı Fernando Valero tarafından yeniden tasarlandı.

@santomaurohotel


Levin Iglut

Lapland, Finlandiya

Levin Iglut yıldızların altında, Kutup Işıkları'nın aydınlattığı gökyüzüne bakarak uyuma hayali kuranlara özel bir seçenek. 27 adet tamamı cam "iglo", gökyüzünün engelsiz manzarasına sahip, vahşi doğanın kenarındaki bir yamaçta yer alıyor. Her oda küçük bir mutfağa sahip, bu nedenle büyüleyici kar kürenizden ayrılmanız için çok az neden var. Daha gurme bir deneyim için, yerel malzemelerle hizmet veren ve yemek yerken Kuzey Kutbu manzarasını seyrettiğiniz oturma alanları sunan cam kuleli bir restoran olan Utsu, tüm oda kubbelere birkaç dakikalık yürüme mesafesinde. Etrafta dolaşırken misafirlerin Fin tarzında vakit geçirebilecekleri geleneksel bir Sami konutu olan Kota'yı bulabilirsiniz. Ayrıca tesisin saunasının ve açık hava jakuzilerinin de oldukça talep gördüğünü eklemeliyiz.

@leviniglut


Parilio Hotel Paros

Paros, Yunanistan

Yunanistan'ın Paros Adası'ndaki Parīlio Hotel Paros'ta kalmak, sizi Ege'nin ruhunun içine çekecek. Adanın görünümüne uyan beyaz boyalı binalar baştan sona nötr, fildişi, gri ve sienna rengiyle bezenmiş. Böylece tesisin büyük havuzunda dinlenmeye gittiğinizde, huzur verici Yunan adası estetiğini içinize çekebilirsiniz. Parīlio Hotel Paros'taki tüm süitlerde şezlong ve yemek masası içeren bir teras bulunuyor ve bazılarında bu terasta özel bir jakuzi veya özel havuz da yer alıyor. Michelin yıldızlı Şef Alexandros Tsiotinis, tesis bünyesindeki restoranda geleneksel bir Paros yemeği olan mirmitzeli orzo makarnasından yavaş pişirilmiş kuzu etine kadar taze Akdeniz yemekleri servis ediyor. Ana binadaki Elios Spa ise özel bakım hizmetleri sunuyor.

@pariliohotel


Grand Hotel Tremezzo

Como Gölü, İtalya

Nasıl ki Como Gölü, İtalya'nın göz bebeği ise Grand Hotel Tremezzo da Como Gölü'nün göz bebeği. 20. yüzyıldan kalma bu tarihi yapısı, gerçek bir 'La Dolce Vita' deneyimi arayanlara hizmet veriyor. İlk açıldığı 1910 yılı Belle-Epoque döneminin mimari yapısına sahip tesis, 1920'lerin Art Nouveau'suyla birleşmiş. De Santis Ailesi tarafından özenle restore edilerek canlı renkleri ve ihtişamlı duruşuna sahip olmuş. Beş restoran ve bara sahip, bu da modern İtalyan mutfağının ikonik lezzetlerini en geniş kapsamlı olarak sunmasına olanak sağlıyor. Deniz ürünleri sevenler için göl kenarındaki Giacomo Al Lago ön plana çıkıyor. Şarap tutkunları için ise otelin eski şarap mahzeni L'Escale'de akşam yemeği kaçırılmaması gereken bir deneyim.

@ghtlakecomo


Hotel de Crillon

Paris, Fransa

Yerel halk tarafından kısaca Le Crillon olarak bilinen bu otel, dünyanın dört bir yanından misafirlerin yanı sıra ünlü isimleri de konuk ediyor. Fransız Devrimi'nde önce dükler ve kontlara ait olan saray, 1909'da ilk kez otel olarak açıldı. 2010'lardaki 300 milyon dolarlık restorasyonunun ardından ise yepyeni bir ihtişamla hizmet vermeye devam ediyor. Değerli taşlar ve bolca mermer odaklı iç mimarisi özenle hazırlanmış çiçek aranjmanları ile tamamlanıyor. Modern dokunuşlarla tamamlanan otel, hizmet konusunda ise misafirlerini geçmişin kont ve kontesleri gibi hissettirmek konusunda hiç de çekimser sayılmaz.

@rosewoodhoteldecrillon


The Savoy

Londra, İngiltere

Londra'nın en ikonik otellerinden The Savoy, İngiltere'nin gelenekselleşmiş ikindi çayı tercihlerinden biri olarak da başrolde yer alıyor. The Savoy Otel'deki Thames Foyer, görkemli bir cam kubbenin altında huzurlu bir ortam sağlıyor. Parmak sandviçler, açık sandviçler, kaymaklı, reçelli ve limonlu lorlu ev yapımı çörekler, sanat eseri gibi görünen hamur işleri ve daha fazlasıyla oldukça baştan çıkarıcı bir ikindi çayı menüsüne sahip. Arka planda çalan piyano da atmosferi yukarı taşıyor. 24 saat önceden belirtirseniz özel vejetaryen ve vegan menülerini de sizin için hazırlıyorlar. 1889'da açılan otel, 1926'da modernize edilmek için detaylı bir restorasyondan geçti. Tabii bu kadar köklü bir yapının restorasyonu bu kadarla sınırlı kalmaz. 2021 yılında Royal Suit, Gucci tarafından yeniden tasarlandı. Ayrıca Savoy Grill'in üzerindeki yemek salonunda, Gordon Ramsay imzalı Restaurant 1890 açıldı.

@thesavoylondon


Beau-Rivage Palace

Lozan, İsviçre

Bir Belle Époque aristokratı gibi Cenevre Gölü'ne liderlik eden, ihtişamlı Beau-Rivage Palace'ın Alpler'in masalsı manzarasını sunuyor. İç mekanların etkileyici ama ölçülü dekorasyonu, pek çoğu yakındaki Ecole Hôtelière de Lausanne'dan mezun personelin beceri ve nezaketiyle yüksek bir hizmet seviyesine ulaşıyor. Michelin yıldızlı restoran Anne-Sophie Pic'te ustaca hazırlanmış tabakları denerken, eski dünyadan duvar halılarıyla bezenmiş konforlu bir yemek yiyebilirsiniz.

@beaurivagepalace


Waldorf Astoria Amsterdam

Amsterdam, Hollanda

Herengracht Kanalı boyunca uzanan Waldorf Astoria Amsterdam, bir zamanlar belediye başkanlarını ve tüccarları barındıran, 17. ve 18. yüzyıldan kalma altı sıra etkileyici yapıdan oluşuyor. Altın Çağ ihtişamını yakalayan mimari doku, tepeden tırnağa yenilendikten sonra daha da yüksek bir beklentiyle konuklarını ağırlamaya başladı. Rokoko parçalar, minimal dokunuşlarla tamamlanarak ön plana çıkıyor. Yüksek teknolojili Guerlain Spa'sı da denemeye değer. Otelin restoranı Spectrum'da ise Şef Sidney Schutte, yerel ürünleri yenilebilir sanata dönüştürüyor. İç avlu bahçesi de kuş cıvıltılarıyla dolu bir sığınak gibi misafirlerini kucaklıyor.

@waldorfamsterdam


Le Meurice

Paris, Fransa

Sanatçıların ve filozofların oteli olarak anılan Le Meurice'in ne kadar gösterişli olduğunu gördüğünüzde neden bu şekilde anıldığını daha iyi anlayabilirsiniz. Barok mimarinin zenginliğini her bir köşesinde hissettiren otel, sanat turları da düzenliyor. Örneğin; mekanı Monet'nin gözünden de deneyimleme şansınız olabilir. Paris'in tam kalbinde yer alan Le Meurice, müze ve galerilere oldukça yakın. Bu da pek çok koleksiyoner ve sanat tutkununun, Paris ziyaretinde burayı tercih etmesine neden oluyor.

@lemeuriceparis


El Palace Barcelona

Barselona, İspanya

Yerel hakın "El Ritz" de dediği El Palace Barcelona, Eixample bölgesinde yer alıyor. "El Ritz" ismi, yapının César Ritz'in son büyük projesi olmasından geliyor. Lobideki bazalt siyah sütunlar, misafirlerine içeriye girer girmez yapının teatral ihtişamını tanıtıyor. Ünlü ressam Salvador Dali'nin de bir süre yaşadığı otel, tarihi boyunca pek çok bilindik ismi konuk etmiş. Ayrıca çatı katındaki havuz terası, yazın DJ setleri ve kokteyllerle dolu sanat derslerine ev sahipliği yapıyor.

@hotelpalacebarcelona


Sao Lourenço do Barrocal

Alentejo, Portekiz

Portekiz'in Alentejo bölgesinde yer alan Sao Lourenço do Barrocal, konuklarını iki bin dönümlük arazisinde zamanda geriye doğru duyusal bir yolculuğa çıkarıyor. Bol doğa manzarasına, Orta Çağ'dan kalma bir kasaba olan Monsaraz manzarası eşlik ediyor. Lizbon'a da 90 dakika uzaklıkta olması, otelden günü birlik turlara imkan sağlıyor. 40 odalı zarif otel, her ne kadar lüks bir hizmet sunsa da organik çiftliği, natürel dokunuşları ile kendi içinde minimal bir ruha da sahip. İki asırlık şarap yapımı mirası, São Lourenço'yu Alentejo'nun en iyi şarap imalathanelerinden geçen rota dos vinhos'un önemli bir durağı haline getiriyor. Ateş çukurunun yanında gazpacho, migas ve cozido gibi geleneksel lezzetleri tatmanın da ayrı bir zevki oluyor.

@sao_lourenco_do_barrocal


Avrupa'nın En İyi Sanat Otelleri

New York'un En İyi Butik Otelleri

Marakeş'in En İyi Otelleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası
Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Rodos Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası
Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Leros Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası
Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası
Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Türkiye'nin En İyi 10 Kamp Rotası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası
Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Puglia Seyahat Rehberi
Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

Dünyanın En İyi Beach Club'ları
Dünyanın En İyi Beach Club'ları

Dünyanın En İyi Beach Club'ları