Maddalena Ambrosio, "Untitled"
Arter
Selen Ansen'in küratörlüğünü yaptığı "Locus Solus" sergisi, doğa fikri etrafında kurgulanan bir grup sergisi. Doğa ile kültürün birbirlerine nüfuz etme ve karşılıklı etkileşim kurma biçimlerini irdeleyen sergi, aynı zamanda doğal ortamların yaşam üzerindeki etkilerini, organik süreçler ve insan elinden çıkma yapılarla madde, düş ve his arasındaki kesişme alanlarını inceliyor. Sergide Murat Akagündüz, Jananne Al-Ani, Halil Altındere, Maddalena Ambrosio, Yüksel Arslan, Claus Böhmler, Xuefeng Chen, Tacita Dean, Osman Dinç, İnci Eviner, Thomas Geiger, Jytte Høy, Ahmet Doğu İpek, Eva Jospin, Ella Littwitz, Miklós Onucsán, Panamarenko, Sarkis, Yehudit Sasportas, Erinç Seymen, Bülent Şangar, Yaşam Şaşmazer, Cengiz Tekin, Endre Tót, Thu Van Tran, Mariana Vassileva, Werner Zellien'ın yapıtları yer alıyor.
Tarih: 31 Aralık'a kadar
Adres: Beyoğlu, İstanbul
Alea Pınar Du Pre, "Charlotte"
Aura Art Hub
Sanatçı Alea Pınar Du Pre'nin uzun bir aradan sonra Türkiye'de gerçekleştirdiği ve "The Many Manifested Selves'' adını verdiği kişisel sergisi Aura Art Hub Bebek'te izleyiciyle buluşuyor. Hologramik dijital çalışmalar izlenimi veren eserler, puantilizm tekniğinin yeni bir yorumu ile tek tek nokta vuruşları ve çizgiler halinde ortaya çıkıyor.
Tarih: 31 Haziran'a kadar
Adres: Beşiktaş, İstanbul
Neda İsmail Atar, "Money of Rainbow", 2022, metal plaka üzerine baskı
BE Contemporary Art Gallery
Çalışmalarında günümüz tüketim ve endüstri toplumunun getirdiği problemleri ve insani duygular üzerinde yarattığı tahribatı ele alan Neda İsmail Atar'ın yeni sergisi "Paranın Arka Yüzü", BE Contemporary'de açıldı. Neda İsmail Atar, çalışmalarını farklı zamanlarda belirlediği konular üzerinden seri üretimlerle gerçekleştirmekte. Bu serilerde farklı malzeme ve teknik çözümlemeler göze çarpsa da odak noktası tüketim ve endüstri toplumu.
Tarih: 5 Temmuz'a kadar
Adres: Urla, İzmir
Peter Hristoff
C.A.M. Galeri
Görsel sanatçı Peter Hristoff'un 1987 ve 2022 yılları arasında ürettiği işleri, "Yol" sergisinde bir araya geliyor. Sanatçının kullandığı çizim, baskı ve kağıt üzerine resim gibi farklı medyumlardan eserler, tüm dünyayı ilgilendiren kimlik ve maneviyat gibi küresel konuları işliyor.
Tarih: 30 Haziran'a kadar
Adres: Beyoğlu, İstanbul
Mahmut Karatoprak, "Portre", ahşap üzeri akrilik
Decollage Art Space
19. yüzyılın önemli Fransız şairlerinden, modernist estetiğin habercisi Charles Baudelaire'in aynı isimli şiirinden ilham alan "Le Voyage (Yolculuk)" başlıklı sergi, Modern Türk resminin usta sanatçılarını bir araya getiriyor. Sergi, Türk sanat tarihine iz bırakmış Selim Turan, Adnan Varınca, Avni Arbaş, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Burhan Uygur, Süleyman Saim Tekcan, Mustafa Pilevneli, İbrahim Örs, Fevzi Karakoç, Haşim Nur Gürel, Dilek Işıksel, Resul Aytemür, Mahmut Karatoprak, Kemal Önsoy, Mahir Güven, Bubi, Gülten İmamoğlu, Mehmet Güler, Atilla Atala ve Meliha Sözeri gibi pek çok sanatçının resim ve heykellerini izleyiciyle buluşturuyor.
Tarih: 30 Haziran'a kadar
Adres: Kadıköy, İstanbul
John William Godward, "When the Heart is Young", 1902
Elgiz Müzesi
Doğa ve insan arasındaki ilişkiyi Arkas Koleksiyonu'ndan derlenen eserler aracılığıyla gündeme taşıyan "Doğa, Bahçeler, Düşler" sergisi, Elgiz Müzesi'nde izleyiciyle buluşuyor. Doğanın henüz bu denli insan tahribatına uğramadığı dönemlerde üretilmiş eserleri bir araya getiren sergi, insanın doğanın bir parçası olduğunu ve ancak doğayla var olabileceğini hatırlatma amacı taşıyor. Sergi; resim, heykel, dekoratif sanatlar ve tekstil sanatı gibi sanatın farklı alanlarından seçilen eserlerle, Türkiye ve yurt dışından önemli sanatçıların özgün bakış açılarını bir araya getiriyor.
Tarih: 31 Temmuz'a kadar
Adres: Maslak, İstanbul
Hooper Turner, "Helvetica Alphabet", 2012, ©Sanatçı | The artist & FROSCH&CO, NY
Pera Müzesi
Pera Müzesi, Annette ve Peter Nobel'in koleksiyonundan eserlerle oluşturulan "Ve Şimdi İyi Haberler" sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Sergi, matbaanın icadından başlayarak kitleselleşen iletişim araçları ve sanat arasındaki diyaloğa odaklanıyor. Alberto Giacometti, Aleksandr Rodchenko, Andy Warhol, Andreas Gursky, Jenny Holzer, Bedri Baykam, Barbara Kruger, Christo, David Hockney, Dennis Hopper, Elmgreen & Dragset, Fernand Légér, Georges Braque, Henri Cartier-Bresson, Joseph Beuys, Özlem Günyol & Mustafa Kunt, Le Corbusier, Malevich, Man Ray, Mayakovski gibi önemli sanatçıların 'Basın Sanatı' olarak tanımlanan 300'e yakın eseri bir araya getiriliyor.
Tarih: 7 Ağustos'a kadar
Adres: Beyoğlu, İstanbul
"No. 219", 20 Nisan 2020, iPad resmi, ©David Hockney
Sakıp Sabancı Müzesi
David Hockney'nin Türkiye'deki ilk sergisi, "Baharın Gelişi, Normandiya, 2020" ismiyle Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleşiyor. Hockney'nin teknolojik arayışının doruk noktası olan bu sergi, sanatçının baharın gelişini müjdeleyen iPad resimlerinin 116 tanesini içeriyor. Bunların tamamı 2020'de, Covid-19 salgınının ilk dönemi sırasında, Normandiya'daki evinde üretildi. Sergi, baharın başından sonuna bir hikayesi, adeta bir kutlaması niteliğinde ve doğal dünyanın mucizelerini, sürekli yenilenişini, yaşam döngüsünü bize hatırlatıyor. "Baharın Gelişi, Normandiya, 2020" sergisi, 29 Temmuz'a kadar Akbank iş birliğiyle Sakıp Sabancı Müzesi'nde sanatseverlerle buluşuyor.
Tarih: 29 Temmuz'a kadar
Adres: Sarıyer, İstanbul
Agnieszka Polska, "The Thousand-Year Plan", 2020
SALT Beyoğlu ve SALT Galata
Varşova Modern Sanat Müzesi'nin video ve film koleksiyonundan bir seçki sunan "Bilinmeyene Doğru" sergisi, 1989 sonrası dünyada sanatın, yerleşik tarihsel ve kültürel anlatıları kırma, bilinenin ötesine, başka öznellik ve anlatılara alan açma potansiyeline odaklanıyor. SALT'ın Beyoğlu ve Galata yapılarına yayılan "Bilinmeyene Doğru" sergisinde Diane Severin Nguyen, Nathalie Djurberg, Agnieszka Polska, Józef Robakowski, Duncan Campbell, Deimantas Narkevičius, Shana Moulton, Jananne Al-Ani, Oleksiy Radinsky, Neil Cummings ve Marysia Lewandowska'nın işleri yer alıyor.
Tarih: 14 Ağustos'a kadar
Adres: Beyoğlu ve Galata, İstanbul
Haluk Akakçe, "Are you ready?"
Sevil Dolmacı Art Gallery
Sevil Dolmacı Art Gallery, Bodrum'un Demirbükü Koyu'nda konumlanan Mesa Bodrum'da, Naru Restaurant içindeki galeri mekanı ve Bodrum MESA sahili boyunca yer alan açık hava heykel parkından oluşan kapsamlı bir sergi ile haziran ayından itibaren izleyiciyle buluşuyor. Mesa Bodrum'a özel olarak büyük ölçekli heykeller üreten heykeltıraş Ozan Oganer'in çalışmaları, heykellerinde "Alice Harikalar Diyarı" konseptinin dikkat çektiği Bahadır Çolak, Kadriye İnal, Yasin Uysallar ve Gözde Can Köroğlu'nun eserleri, Alman sanatçı Ruby Anemic'in neon işleri, Reuven Israil'in el yapımı ahşap heykelleri, Andy Warhol'un "Sunday B. Morning (after)" serisinden serigrafileri, mizahi karikatürleriyle tanınan illüstratör ve ressam David Shrigley'in kağıt eserleri, Haluk Akakçe'nin son dönem üretimleri ve Leila Babirye'nin toplumsal cinsiyet temalı eserleri gibi pek çok çalışma görülebilir.
Tarih: Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında
Adres: Mesa Bodrum, Muğla
Galeri Siyah Beyaz
Galeri Siyah Beyaz, Gökhan Tüfekçi'nin ikinci solo sergisi "Dil Altı Mitolojisi "ne ev sahipliği yapıyor. Duvar resmi, vitray, karikatür ve minyatür ile ilişkilenen sanatçının ''Dil Altı Mitolojisi'' başlıklı sergisinde, masallar ile geçmişin ve günümüzün halk söylencelerinden esinlenen eserler yer alıyor. Çeşitli kavramlara odaklanarak bunları minyatür, geleneksel gölge oyunu ve sokak sanatı pratiğiyle yorumlayan sanatçının eserleri 7 Temmuz'a kadar izlenebilecek.
Tarih: 7 Temmuz'a kadar
Adres: Çankaya, Ankara
Büşra Çeğil, "Sular Yükseldiğinde"
x-ist
x-ist'in genç yetenekleri bir araya getirdiği keşif serisinin yedinci edisyonu "Kesişme VII" sergisi, Büşra Çeğil, Pelda Aytaş ve Sayna Soleimanpour'un eserlerini izleyiciye sunuyor. Sosyolojik ve psikanalitik öğeler aracılığıyla üretim yapan Büşra Çeğil, nesneleri deforme ederek duygular üzerine bağlar kurduğu eserleriyle sergiye katılıyor. İğne ve ipliği kadınlığın tarihi ve kimliğini sorgulama aracı olarak kullanan Pelda Aytaş, sergideki eserlerinde kadınların, arzunun nesnesi olmaktan ziyade öznesi olabilmesinin mümkünlüğünü araştırıyor. Çoğunlukla halüsinasyonlarından aldığı ilhamla üretim yapan Sayna Soleimanpour, bedeni ve kimliği üzerinden bilinç ve uyanış konularını irdelediği ve kendisi için bir ifade dili haline gelen otoportreleriyle sergideki yerini alıyor.
Tarih: 2 Temmuz'a kadar
Adres: Beyoğlu, İstanbul