Sonbaharda İzlemeniz Gereken 16 Film Önerisi

Dışarıda serin bir yağmur yağarken, evde örtünün altına girip film izlemenin keyfi bir başka oluyor. Klasiklerden yeni dönem yapımlara, sonbahar ruhunu en iyi yansıtan film önerileri.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
30 Eylül 2021 Perşembe 15:52 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Sonbaharda İzlemeniz Gereken 16 Film Önerisi

Sonbahar Ruhunu Yansıtan En İyi Film Önerileri

Dışarıda serin bir yağmur yağarken, evde battaniyeye sarılıp film izlemek oldukça keyifli bir aktivite haline gelir. Bu içerikte, sonbaharın romantik ve hüzünlü atmosferini yansıtan en iyi film önerilerini bir araya getirdik.

1. When Harry Met Sally (1989) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

Nora Ephron tarafından yazılan ve Rob Reiner tarafından yönetilen 1989 Amerikan yapımı romantik komedi filmi "When Harry Met Sally", sonbahar mevsiminin kült filmlerinden. Yolculuk esnasında tanışan ve öylesine konuşmaya başlayan Harry ve Sally isimli iki genç, konu derinleştikçe ne kadar çok ortak yönü olduğunu keşfediyor. Aynı üniversiteden mezun olmalarına rağmen daha önce hiç karşılaşmayan ikili rotaları New York'a varınca yeniden ayrılsalar da kader onları çok geçmeden birleştiriyor. New York'un eşsiz sonbahar manzarası eşliğinde izleyeceğiniz "When Harry Met Sally" tüm zamanların en başarılı romantik komedi filmleri arasına üst sıralardan ismini yazdırdı.

2. The Twilight Saga (2008-2012)

Oyuncular: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

Amerikalı yazar Stephenie Meyer'ın romanlarına dayanan fantastik film serisi "The Twilight Saga", 2008 yılında ilk kez beyazperde de göründüğünden bu yana hem kalplerde hem de sinema dünyasında ayrı bir yere sahip. Başrollerinde Kristen Stewart ve Robert Pattinson'ın yer aldığı "The Twilight Saga" özünde babasının yanına taşınan genç bir kız Bella ile yakışıklı vampir Edward'ın arasındaki aşk hikayesini anlatıyor. Ancak hikaye ilerledikçe vampirler arası klanlardan kurt adamlara kadar yepyeni karakterler dahil oluyor. Sürekli yağmur yağan Washington'daki Forks kasabasından; vampirler, kurt adamlar ve insanlar arasındaki keyifli, aksiyon dolu ve heyecanlı olaylara kadar "The Twilight Saga" sonbaharın film listesi önerilerinde ilk sıralarda.

3. Knives Out (2019) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Ana de Armas, Chris Evans, Daniel Craig, Joseph Gordon-Levitt, Christopher Plummer, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Don Johnson

Birbirinden usta oyuncuların yer aldığı kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken "Knives Out", Rian Johnson'nun kaleminden çıkan bir Amerikan polisiye-komedi filmi. İlk sahnesinden son sahnesine kadar merak seviyenizi koruyan "Knives Out", ünlü bir yazar olan 85 yaşındaki Harlan Thrombey'in doğum günündeki esrarengiz ölümüyle başlıyor. James Bond serisinden aşina olduğumuz Daniel Craig (Benoit Blanc) dedektif rolüyle bu esrarengiz ölümü aydınlatmaya çalışıyor. Dedektif olayların üzerine gittikçe aile üyelerinin göründüğü gibi masum olmadığını keşfediyor. Sonbahar mevsiminde hem aksiyonu hem de komediyi bir arada izlemek istiyorsanız "Knives Out"a şans verin.

4. You've Got Mail (1998) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Nora Ephron

Oyuncular: Tom Hanks, Meg Ryan, Greg Kinnear

Başrollerinde Tom Hanks ve Meg Ryan'ın yer aldığı 1998 yapımı romantik komedi filmi "You've Got Mail", New York'ta yaşayan Joe ve Kelly'nin hikayesini konu alıyor. New York'ta hayalindeki kitapçıyı açmak üzere olan Joe, boş zamanlarında Kelly isimli bir kadınla internet üzerinden mesajlaşmaya başlıyor. Zamanla dostlukları ilerleyen ikili, yüz yüze buluşmaya karar verdiklerinde hayatlarının sürpriziyle karşılaşıyor.

5. Sweet Home Alabama (2002) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Andy Tennant

Oyuncular: Reese Witherspoon, Patrick Dempsey, Josh Lucas

Başrollerinde Josh Lucas, Reese Witherspoon ve Patrick Dempsey'in yer aldığı "Sweet Home Alabama" 2002 yapımı bir romantik-komedi filmi. New York'ta başarılı bir kariyere sahip olan evlilik arifesindeki Melanie, içsel sorgulamalarına bir son vermek için doğduğu kasabaya geri dönmeye karar veriyor. Lisedeyken ilk aşkı Jake ile evlenen ve hala evli olan Melanie, yeni bir hayata başlamak için eskisini bırakmak zorunda olduğunu fark ediyor. Ancak Alabama'ya dönen Melanie, olaylarla yüzleştikçe eski hayatına çekilmekten kendini alamıyor. "Sweet Home Alabama" içleri ısıtan aşk hikayesiyle yüzlerde tatlı bir tebessüm bırakma konusunda garanti veriyor.

6. Meet Joe Black (1998) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Claire Forlani

"Meet Joe Black" fantastik izler taşıyan romantik türde bir Amerikan filmi. Dönemin en önemli medya patronlarından biri olan William Parrish, bir gün aniden kafasının içinden yabancı seslerin geldiğini fark ediyor. Seslerin nereden geldiğine dair bir iz bulamayan William'ın kızı Susan da bir yandan Drew adlı bir şirket çalışanıyla evlilik arifesinde. Tüm bunlar yaşanırken Susan'ın tesadüfen karşılaştığı Joe isimli bir genç ise tüm ailenin kaderini değiştiriyor.

7. Good Will Hunting (1997) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck

Oscar ödüllü 1998 yapımı "Good Will Hunting" Robin Williams, Ben Affleck ve Matt Damon'ı bir araya getiren kadrosunun yanı sıra kalpleri ısıtan konusuyla da beyazperdede ayrı bir yere sahip. Üniversitede hademe olan ve öğrenmeye büyük merak duyan Will ortalamanın üstünde zekaya sahip parlak bir gençtir. Üniversitede çalıştığı bir gün Will, tahtaya yazılmış ve kimsenin çözemediği bir matematik problemine denk gelir. Will'in bu problemi çözmesi pek zamanını almaz. Problemi çözen gencin peşine düşen profesör, Will'in üstün zekasını keşfetmekle kalmaz aynı zamanda hayatını da kurtarır.

8. Amelie (2001) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz, Rufus

Fransız yapımı ikonik film "Amelie" her izlenildiğinde ilkmiş hissiyatı veren özel yapımlardan. Kendini çevresindeki insanların hayatlarını güzelleştirmeye adayan Amelie, kendi mutluluğu ve istekleri hakkında bu kadar cömert olmadığını fark ediyor. 80'lerin Paris'in de yaşayan Amelie'nin St. Martin's Kanalı'nda taş sektirmek, gün ışığında Paris'te yürüyüşe çıkmak ile tamamlanan hayatı Prenses Diana'nın ölümüyle alt üst oluyor. Banyo fayansının arkasında yıllar öncesinde saklanan bir kutuyu bulan Amelie, kendini kutunun sahibini bulmaya adıyor. Aşk, hayat ve kendini sevme üzerine sorgulamalar yaratan ve tavsiyeler veren "Amelie", sonbaharla gelen soğuk hava dalgasına rağmen içinizi ısıtmayı başaracak.

9. Mystic Pizza (1988) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Donald Petrie

Oyuncular: Annabeth Gish, Julia Roberts, Lili Taylor, Vincent Phillip D'Onofrio

"Mystic Pizza" bir pizza dükkanı içinde çalışan üç kızın birbirleriyle olan ilişkilerini ve aşk arayışlarını konu alıyor. İkisi kardeş olan Kat ve Daisy ile en yakın arkadaşları Jojo bir türlü hayatlarının aşkını bulamıyor. Özel hayatlarında ikilemde kalan bu üç genç kız hem dostluk hem de arkadaşlık üzerine keyifli bir deneyim yaşatıyor.

10. Fantastic Mr. Fox (2009) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Wes Anderson

Seslendirme Kadrosu: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray

Wes Anderson'ın yazıp yönettiği, aynı isimli romandan uyarlanan "Fantastic Mr. Fox", animasyon severlere harika bir deneyim yaşatıyor. Ailesini beslemek için her akşam tavuk, hindi ve ördek çalan Mr. Fox sonunda yakalanıyor. Çiftçilerin elinden kurtulmaya çalışan zeki Mr. Fox dahil olduğu maceralarla hem büyüklerin hem de çocukların radarına girmeyi başarıyor.

11. Persuasion (2022) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Carrie Cracknell

Oyuncular: Dakota Johnson, Cosmo Jarvis, Henry Golding, Richard E. Grant, Nikki Amuka-Bird, Mia McKenna-Bruce, Edward Blueel

Mütevazı ve çekici bir adamla evlenmemesi için ikna edilen Anne Elliot, sekiz yıl sonra yolları tekrar kesiştiğinde bu kez kalbinin sesini dinleyip gerçek aşka ikinci bir şans verecek mi? Jane Austen'in hikayelerini ve romantik kırsal manzaraları sevenler için "Persuasion", sonbaharın enerjisiyle en çok uyan filmlerden.

12. Practical Magic (1998) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Griffin Dunne

Oyuncular: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing

Cadılar Bayramı nedeniyle mi, yoksa sararıp solan doğanın gizemli görünümünden mi bilinmez ama sonbaharda büyü konulu filmler izlemek keyifli oluyor. Sandra Bullock ve Nicole Kidman'ın başrollerini paylaştığı "Practical Magic"te iki kız kardeş, büyücülükten kaçınmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan büyülü bir ailede doğarlar. Erkek arkadaşlarından biri beklenmedik bir şekilde öldüğünde ise Owen kardeşler kara büyüyü denerler. Ancak aynı büyü, aile soylarını sona erdirme riskiyle karşı karşıya kalmalarına neden olur.

13. Mona Lisa Smile (2003) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Mike Newell

Oyuncular: Julia Roberts, Kirsten Dunst, Julia Stiles, Maggie Gyllenhaal, Ginnifer Goodwin, Dominic West

"Mona Lisa Smile", bohem sanat tarihi öğretmeni Katherine Watson'ın batı kıyısından hareket ederek doğu kıyısındaki prestijli kız okulu Wellesley College'da bir işe girmesini takip ediyor. Sonbahar renkleri ve nostaljinin cazibesiyle zengin filmde Watson, öğrencilerine 1950'ler sanatının doğası ve üniversiteden sonraki amaçlarına ilişkin konularda meydan okuyor ve bu süreçte kendisi de değişiyor.

14. Sweet November (2001) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Pat O'Connor

Oyuncular: Keanu Reeves, Charlize Theron

Özgür ruhlu Sara'nın, benmerkezci ve işkolik bir insan olan Nelson'ın hayatını değiştirmek için tam olarak bir ayı vardır. Kasım ayı sona erip veda zamanı geldiğinde, ikisi de bunu istemediklerini keşfeder.

15. October Sky (1999) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Joe Johnston

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Chris Cooper, Laura Dern, Chris Owen, William Lee Scott, Chad Lindberg

Kırsal bir maden kasabasında yaşayan bir genç, ilk Sputnik uydu gönderilişini izledikten sonra yıldızlara ulaşmak için ilham alır. Ancak hayallerin peşinden gitmek bir bedeli de vardır. Babasının isteklerine karşı çıkarak uzaya ve roketlere yönelen Homer Hickam'ın gerçek hikayesini izliyoruz. Sonbaharda biraz duygusal bir aile draması için Joe Johnston imzalı "October Sky"ı izleyebilirsiniz.

16. Dead Poet Society (1989) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Josh Charles, Norman Lloyd, Kurtwood Smith

Sonbahar her zaman okula dönüş sezonu hakkında nostaljik hissetmenizi sağlıyorsa, öğrencileri tarafından sevilen tartışmalı ama ilham verici bir öğretmen hakkındaki bu 1989 filmini izlemediyseniz kesinlikle seveceksiniz, izlediyseniz de yeniden izlemenin tam vakti. Hepimizin eğitim hayatında onu çok etkileyen, çok sevdiği ve unutamadığı en azından bir öğretmen olmuştur. İşte "Dead Poets Society", o öğretmenin hikayesini anlatıyor. Yatılı okulda edebiyat öğretmeni olarak çalışmaya başlayan John Keating, öğrencilerin kendilerini ifade etmelerini kolaylaştırmak için onları şiirle tanıştırır. Bir yandan öğrencilerin kendi arasında bir yandan da öğrenciler ile John arasındaki giderek duygusal bir bağa dönüşen ilişkileri izliyoruz.

En Yakın Arkadaşınızla İzlemeniz Gereken Filmler

Tüm Zamanların En İyi Lise Filmleri

Hayal Gücünüzü Artıracak Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu
Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

Balenciaga'nın Hayat Hikayesi Dizi Oldu

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri