En İyi 20 Zombi Dizi ve Filmi

“Yaşayan ölü” olarak da bilinen zombi efsanesi, Haiti folkloründe doğup büyüyerek, kitaplardan televizyona ve sinemaya kadar geniş bir alana yayıldı. Bilim kurgudan korkuya, komediden fantastiğe birçok türde karşımıza çıkan en iyi zombi dizi ve filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
13 Ekim 2022 Perşembe 17:29 | Son Güncellenme:
35 dakika okunma süresi
En İyi Zombi Dizi ve Filmleri

Zombi film ve dizileri, korku ve gerilim türünde, genellikle ölümsüz ve yenilmez zombi karakterleri etrafında dönen hikayeleri anlatan yapımlar. Zombi dizi ve filmleri, izleyicilere ölümsüzlük, ölümden sonraki hayat ve zombileşme gibi konuları keşfetme fırsatı verirken, aynı zamanda insan doğasının temel korkularını da yansıtıyor. Zombi temalı dizi ve filmler, genellikle bir virüs ya da enfeksiyon nedeniyle ölülerin yeniden canlanması ile başlar ve daha sonra insanların hayatta kalmak için verdiği mücadele konu edilir.


En İyi Zombi Filmleri


1.Night of the Living Dead (1968) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: George A. Romero

Oyuncular: Duane Jones, Judith O'dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman

Zombi dizi ve filmleri listemizin açılışını, zombi konusunu sinemada işleyen ilk film olmasa da modern zombiyi yaratan ilk film olarak anılan "Night of the Living Dead" ile yapmalıyız. George A. Romero'nun kültleşmiş filmi, büyük bir alt tür haline gelen zombi temalı yapımların kapısını açmış oldu. Kısmen Richard Matheson'ın 1954 tarihli "I Am Legend" romanından ilham alan film, bir grup insanın, zombilerden kaçmak için bir çiftlik evinde barikat kurarak hayatta kalmaya çalışmasını konu alıyor. O kadar eski bir filmi izleyesim yok diyenler veya çok sevdim, bir tane daha yok mu diye soranlar için aynı isimli, 1990 tarihli yeniden yapımı da öneririz. Ayrıca Romero'nun bunu bir üçleme olarak tasarladığını ve serinin "Dawn of the Dead" (1978) ve "Day of the Dead" (1985) ile devam ettiğini de eklemeliyiz. Özellikle "Dawn of the Dead", pek çok izleyici ve eleştirmene göre ilkinden çok daha başarılı görülüyor.


2.Dawn of the Dead (1978) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: George A. Romero

Oyuncular: David Emge, Ken Foree, Scott H. Reiniger, Richard France, Howard Smith

"Dawn of the Dead"in ismini, serinin ilk filmi olan "Night of the Living Dead"den bahsederken geçirmiştik. Ancak bu film, çoğu devam filminin aksine o kadar büyük bir başarı elde etti ki listemizde ayrıca bir yer vermemiz gerekti. Sürekli olarak büyüyen zombi salgınının ardından, iki Philadelphia S.W.A.T. ekibi, bir muhabir ve televizyon yöneticisi, tenha bir alışveriş merkezine sığınır. Bu film ile birlikte zombi teması, kapitalizm ve tüketim toplumu eleştirilerinin bir numaralı metaforu haline geldi. George A. Romero'nun yazıp yönettiği "Dawn of the Dead" de pek çok kültlemiş yapım gibi 2004 yılında yeniden çekildi. Zack Snyder'ın konuya getirdiği bu yeni yorumu da izlemenizi öneririz.


3.28 Days Later (2002) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston, Alex Palmer, Brendan Gleeson, Bindu De Stoppani

Alex Garland'ın yazıp, Danny Boyle'un yönettiği "28 Days Later", bir zombi filminin ne olabileceğini yeniden tanımladı. Jim, hastanede uyandığında Londra'nın ürkütücü bir şekilde terk edilmiş olduğunu fark eder. Ancak o kadar da yalnız olmadığını kısa sürede görür. İkonik açılış sahnesiyle ünlenen film, zamanla bir külte dönüştü. Bu dinamik ve görsel olarak güçlü zombi korku filmini, bir an önce "İzlediğim Filmler" listenize dahil etmelisiniz. Yapım, "28 Weeks Later" (2007) ile devam etti. Ayrıca "28 Months Later" isimli üçüncü bir filmin de gelmesi planlanıyor.


4.The Last Man on Earth (1964) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Ubaldo Ragona, Sidney Salkow

Oyuncular: Vincent Price, Franca Bettoia, Emma Danieli, Giacomo Rossi Stuart ve Umberto Raho

Bir hastalık tüm insanlığı yaşayan ölülere dönüştürdüğünde, dünyadaki son adam isteksiz bir avcıya dönüşür. "The Last Man on Earth", Richard Matheson'ın 1954 tarihli kıyamet sonrası korku romanı "I Am Legend"ı beyazperdeye uyarlamaya yönelik ilk girişimi temsil ediyor. Matheson'ın romanını sinemaya uyarlayan veya ondan ilham alan pek çok zombi filmi olması, kitabın ne kadar etkili olduğunu gösteriyordur. "The Last Man on Earth" ne en ünlü ne de en başarılı zombi filmi olarak anılsa da Romero'nun "Night of the Living Dead"inin ilham kaynağı olarak görülmesi nedeniyle sinema tarihinde önemli bir yere sahip. Düşük bütçeli korku yapımlarının yaratıcılığını sevenlere kesinlikle tavsiye edeceğimiz bir film.


5.The Return of the Living Dead (1985) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Dan O'Bannon

Oyuncular: Clu Gulager, James Karen, Don Calfa, Thom Mathews

Listemizdeki gergin ve karanlık korku yapımlarına biraz da korku-komediyle mola verelim. Bir tıbbi malzeme deposundaki iki beceriksiz çalışan, yanlışlıkla havaya ölümcül bir gaz saldığında, ölülerin zombiler olarak tekrar dirilmesine neden olur. Dan O'Bannon imzalı "The Return of the Living Dead", Romero'nun kült "Night of the Living Dead"inin satirik bir yeniden incelemesi olarak anılabilir. Zombilerin koşabildiği, hatta konuşabildiği bir film ile karşı karşıyayız.


6.The Girl with All the Gifts (2016) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Colm McCarthy

Oyuncular: Sennia Nanua, Glenn Close, Gemma Arterton, Anamaria Marinca, Dominique Tipper, Paddy Considine, Fisayo Akinade

Günümüze yaklaştıkça gerçekten taze ve yeni hissettiren bir zombi filmi yapmak giderek zor hale geldi. Çünkü konu, o kadar farklı açılardan o kadar çok sayıda film tarafından ele alındı ki ve pek çok da ünlü ve başarılı örneğini de gördüğümüz için seyirci olarak standardımız haliyle oldukça yükseldi. Ancak "The Girl with All the Gifts", yüksek beklentileri karşılamayı ve gerçekten yeni bir zombi filmi izlediğimizi hissettirmeyi başarıyor. Hikaye, pek çok zombi filmi gibi bir salgının yok ettiği gelecekte başlıyor. Sadece küçük bir grup çocuk, bu virüsün etkilerine karşı bağışık görünüyor ve bu nedenle, tedavi arayışında hayati bir kaynak haline geliyorlar. Bu çocuklardan biri olan 10 yaşındaki Melanie ise yetenekli ve becerikli bir kız olarak öne çıkıyor. Ancak yaşadıkları üs saldırıya uğradığında Melanie, kaçıyor ve harap olmuş İngiltere'de bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da kim olduğunu keşfetmesi gerekiyor. "The Girl with All the Gifts" filmi, Mike Carey'nin romanından filme uyarlanıyor.


7.Train to Busan (2016) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Sang-ho Yeon

Oyuncular: Gong Yoo, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok, Su-an Kim

Asya yapımlarından bahsediyorken övgülere doyamayan bir diğer zombi yapımı olan "Train to Busan"dan da bahsetmemek olmaz. Güney Koreliler korku sineması konusunda zaten büyük bir üne sahip, "Train to Busan" da bir zombi filmi olarak bu ünün hakkını veriyor. İsminden de anlaşılacağı gibi hikaye, bir trende geçiyor. Güney Kore'de zombi virüsü salgını patlamışken, Seul'dan Busan'a giden trende mahsur kalan yolcuların hayatta kalma çabalarını izliyoruz. Bir babanın kızı için yapabileceği fedakarlıklarla duygusallıktan korku ve gerginliğin zirvelerine ulaşabileceğiniz filmin yönetmenliği Sang-ho Yeon'a ait.


8.Zombieland (2009) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray

Şimdiye kadar yapılmış en zeki zombi filmlerinden biri olarak görülen bu korku-komedi, tüm tuhaflıklarına rağmen ayakları yere basan bir yapım ki absürt filmlerde bunu başarmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ohio'daki ailesine ulaşmaya çalışan utangaç bir öğrenci, son Twinkie'yi arayan silahlı bir hayatta kalma uzmanı ve bir eğlence parkına gitmeye çalışan iki kız kardeş, zombilerle dolu Amerika'da aynı yolculukta bir araya geliyor. "Zombieland" filminin senaryosu ise Rhett Reese ve Paul Wernick'in kaleminden çıkıyor.


9.World War Z (2013) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Brad Pitt, Mireille Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale, Ludi Boeken, Matthew Fox, Fana Mokoena, David Morse, Peter Capaldi

Muhtemelen listemizdeki ve belki de sinema tarihindeki en yüksek bütçeli zombi filmi olan "World War Z"nin başrolünde bütçenin karşılığını verecek bir isim olarak Brad Pitt yer alıyor. Eski Birleşmiş Milletler çalışanı Gerry Lane, orduları ve hükümetleri deviren ve insanlığı yok etmekle tehdit eden bir zombi salgınını durdurmak için zamana karşı bir yarışta dünyayı dolaşır. Zombi salgını yaşanan filmlerde hikaye, genelde çok kısıtlı bir alanda geçer; ya bir kasaba ya şehrin bir kısmı ya da daha da minimal ölçekte bir ev, tren veya alışveriş merkezi gibi alanlar filmin tek mekanı olur. "World War Z" ise bir aksiyon filmi olarak da kendisini göstermeye çalışarak, ana karakterine tüm dünyayı dolaştırıyor. Pek çok farklı mekan ve birden fazla ülkeyi görmek, bu salgının aslında gerçekten ne kadar büyük ve yıkıcı boyutlara ulaştığını da görmemizi sağlıyor. Konunun önemi büyürken, kurtuluş umudunun düşüklüğüne rağmen karakterimizin çabalarını daha da takdir ediyoruz.


10.REC (2007) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Jaume Balaguero, Paco Plaza

Oyuncular: Manuela Vlasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano, Pablo Rosso, David Vert

Muhtemelen korku filmleriyle dolu bu listedeki en korkunç film "REC" olabilir. Jaume Balaguero ve Paco Plaza'nın yönetmenliğini üstlendiği bu İspanyol filmi o kadar beğenildi ve başarı elde etti ki "Rec 2" (2009), "Rec 3: Genesis" (2012) ve "Rec 4: Apocalypse" (2014) ile devam etti. Bir televizyon muhabiri ve kameraman, acil durum çalışanlarını karanlık bir apartman binasına kadar takip eder ve korkunç bir şeyle çabucak içeri kilitlenir. Kamera bakış açısıyla izlediğimiz film, zombi temasına getirdiği bu yeni konsept ile hem konuyu hem de türü daha da ürkütücü ve huzursuzluk verici hale getirmeyi başarıyor.


11.I Am Legend (2007) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan, Salli Richardson-Whitfield ve Willow Smith

Richard Matheson'ın "I Am Legend" (1954) romanından esinlenen, ilham alan, uyarlamaya çalışan pek çok zombi filmi olduğunu biliyoruz; başarılı birkaç örneğinden de bu listede bahsettik. Gelelim şimdi ismine kadar gerçek anlamda uyarlaması olan "I Am Legend" filmine. Bir vebanın insanlığın çoğunu öldürmesinden ve geri kalanını zombilere dönüştürmesinden yıllar sonra, New York City'de hayatta kalan tek kişi bir çare bulmak için cesurca mücadele eder. Bu son kalan kişiyi Will Smith canlandırınca otomatik olarak filmin aksiyon seviyesi de artmış oluyor. Bu nedenle bu filmi, Brad Pitt'in "World War Z"si gibi aksiyon ağırlıklı zombi filmi olarak düşünebilirsiniz. "I Am Legend"ın sonunun birden fazla versiyonu bulunuyor, filmi bitirdiğinizde hangisini tercih ettiğinize karar verme şansınız olacak.


12.Little Monster (2019) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Abe Forsythe

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Alexander England, Josh Gad, Kat Stewart

Eğlenceli ve aksiyonlu bir zombi filmi izlemek istiyorum, bu kadar gerildiğim yeter diyenler için verebileceğimiz en iyi tavsiyelerden biri "Little Monster" olabilir. Bir okul gezisi sırasında patlayan zombi salgını, bir anaokulu öğretmenini, çocukları korumak zorunda bırakır. Ayrıca aradığınız romantizmse, onu da bu filmde bulabilirsiniz.


13.Shaun of the Dead (2004) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Simon Pegg, Edgar Wright, Nick Frost, Martin Freeman, Rosamund Pike, Bill Nighy

"Shaun of the Dead", Simon Pegg ve Edgar Wright'ın "Three Flavours Cornetto" üçlemesinin ilk filmi olarak karşımıza çıkıyor. Aslında "Three Flavours Cornetto" üçlemesindeki filmlerin, oyuncu kadrosunun ortak olması ve her birinin klasik bir film türünde olup, onunla dalga geçmeyi hedeflemesi dışında pek bir ortak özelliği yok. Ancak üçünün de oldukça başarılı olduğunu söylemeliyiz. İngiliz mizahını ve sarkastik yapımları seviyorsanız üçüne de göz atabilirsiniz. Serinin ilk filmi olan "Shaun of the Dead" (2004) zombi türündeyken, "Hot Fuzz" (2007) bir polisiye ve üçüncü film olan "The World's End"(2013) bilim kurgu türünde. Filmlerin senaryosunu Simon Pegg ve Edgar Wright yazarken, yönetmenliğini de yine Wright üstleniyor. Serinin bu ilk filminde Londralı bir elektronik satıcısı ve oda arkadaşının olaysız, sıradan ve amaçsız hayatları, zombi kıyameti tarafından alt üst oluyor.


14.Resident Evil (2002) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Paul W.S. Anderson

Oyuncular: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Ryan McCluskey, Indra Ové, Oscar Pearce

"Resident Evil" serisi, oldukça fazla filme sahip bir proje. Bu nedenle, tüm seriyi temsilen ilk filme yer vermek istedik. Muhtemelen listemizdeki en aksiyonlu zombi filmi de "Resident Evil"dır. Bunun nedeni ise serinin, bilgisayar oyunu olarak ortaya çıkıp, sonrasında sinemaya uyarlanması. Ve ilk film, o kadar başarı elde etti ki yapım ilerledikçe ilerledi. Paul W.S. Anderson'ın yazıp yönettiği ilk filmde güçlü, kontrolden çıkmış bir süper bilgisayar ve bir laboratuvar kazasından sonra zombiye dönüşen yüzlerce bilim insanı ile savaşan bir grup özel askeri takip ediyoruz.


15.White Zombie (1932) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Victor Halperin

Oyuncular: Bella Lugosi, Madge Bellamy, Joseph Cawthorn, Robert Frazer, John Harron

Listenin açılışını modern zombi filmlerinin öncüsü "Night of the Living Dead" (1968) ile yaptığımıza göre, kapanışını da zombi konusunu gerçek anlamda ilk kez işleyen film olan "White Zombie" ile yapmalıyız. Tüm o zombi iniltilerini, et yemeyi ve aslında ölü olmayı unutun. Bu film, zombi mitinin en temeline inerek, efsanenin doğduğu Haiti vudu büyülerinden ilham alıyor. Genç bir adam, sevdiği kadını nişanlısından ayırmak için büyüye başvurur, ancak onun yerine onu bir zombi köleye dönüştürür.


En İyi Zombi Dizileri


1.The Walking Dead (2010-2022) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcı: Frank Darabont

Oyuncular: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Christian Serratos, Josh McDermitt, Danai Gurira, Seth Gilliam, Ross Marquand, Chandler Riggs

Listemizin ilk sırasına ilk modern zombi filmini koyuyorsak, ikinci sıraya da modern çağın ilk zombi dizisini koymalıyız. Bu dizinin başarısı sayesinde, televizyonda zombi temalı yapımların önü açılmış oldu. "The Walking Dead", Robert Kirkman'ın aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlandı. Bu zombi kıyamet hikayesinde Şerif Yardımcısı Rick Grimes, komadan uyanır, dünyanın bir zombi salgını sonucu harabeye döndüğünü öğrenir ve hayatta kalmak için bir grup sağ kalana liderlik etmesi gerekir. Konu sezonlar boyunca o kadar ilerledi ki bir noktada zombi teması altta kalmaya başladı. Bu ciddi, karanlık, yer yer derinlikli ve duygusal dizide karakterlerin kimilerinin gelişimi sizi hayran bırakacakken kimileri de sinirlerinize dokunacak. Ancak çok da bağlanmamaya çalışın çünkü bu dizi, karakterlerini hayatta tutmak konusunda hiçbir söz vermiyor.


2.Kingdom (2019-) – IMDB Puanı 8.3

Oyuncular: Ju Ji-Hoon, Bae Doona, Kim Sungkyu, Kim Hye-jun

Zombiler yalnızca günümüzün konusu değil, "Kingdom" dizisi ile birlikte bu ölümcül salgın Orta Çağ'a taşınıyor. Güney Kore yapımı filmde, hasta kralları hakkında garip söylentilerin sardığı bir krallıkta veliaht prens, ülkeyi ele geçiren gizemli vebaya karşı tek umut haline gelir. Siyasi bir korku gerilim yapımı olarak karşımıza çıkan "Kingdom", ilk sezonuyla izleyici ve eleştirmenlerden çok yüksek not alınca ikinci sezon ve "Kingdom: Ashin of the North" isimli özel bir uzun metraj bölüm ile devam etti.


3.Helix (2014-2015) – IMDB Puanı 6.7

Yaratıcı: Cameron Porsandeh

Oyuncular: Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanime, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie

"Helix" oldukça kısa ömürlü bir dizi olmasına karşın, hızla büyük bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı. Ne yazık ki reytingleri yüksek tutacak kadar kalabalık olmayan ama oldukça bağlı bir hayran kitlesi. Yapım, birçok zombi dizi ve filminin aksine, zaten patlamış bir zombi salgının tam ortasında açılmıyor; olayların en başından, zombi virüsünün nasıl ortaya çıktığını ve nasıl yayıldığını anlatarak başlıyor. Bilim insanları ve askeri personel, işlerin ters gittiğini anladıktan sonra üssü nasıl kontrol altına almaya çalışıyor? Tesadüfi gelişmeler insanlığın kaderini nasıl tamamen değiştirebiliyor? Hepsini görüyoruz. Covid'in ardından izleyenler, rahatsız edici bir tanıdıklık hissederse şaşırmasınlar.

4.Ash vs Evil Dead (2015-2018) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcılar: Ivan Raimi, Sam Raimi, Tom Spezialy

Oyuncular: Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Lucy Lawless

Son otuz yılını sorumluluktan, olgunluktan ve zombi salgınından kaçarak geçiren Ash, insanlığın tek umudu haline geldiğinde sonunda bu konuda bir şeyler yapmaya karar verir. Komedi-korku türündeki "Ash vs Evil Dead" dizisi, Sam Raimi'nin "Evil Dead" üçlemesini yeniden canlandırıyor. Ne yazık ki üç sezonun ardından dizi iptal olmuş olsa da pek çok izleyici ve eleştirmenin gözünde "Ash vs Evil Dead", televizyon tarihinin en iyi zombi dizisi olarak kabul ediliyor. Diziden önce ana karakterimiz Ash ile daha iyi tanışmak için "Evil Dead" üçlemesini de izlemenizi öneririz. Hem filmlerde hem de dizide ana karakterimizi Bruce Campbell canlandırıyor.


5.Santa Clarita Diet (2017-2019) – IMDB Puanı 7.8

Yaratıcı: Victor Fresco

Oyuncular: Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Mary Elizabeth Ellis, Natalie Morales, Richard T. Jones, Jonathan Slavin, Nathan Fillion

"Santa Clarita Diet", zombi türünü sitcom yapısıyla besleyerek oldukça eğlenceli ve absürt bir şekilde sunuyor. Emlakçı bir çift olan Sheila ve Joel, asi genç kızları Abby ile oldukça normal bir banliyö hayatı yaşamaktadır. Ta ki ailenin annesi Sheila, zombi virüsüne maruz kalana kadar. Aile, bir yandan durumu anlamaya bir yandan Sheila'nın insan etine duyduğu bitmeyen açlığı beslemeye bir yandan da zombi cinayetlerini örtbas etmeye çalışırken oldukça komik sahneler ortaya çıkıyor. Oyuncu kadrosu başlı başına çok başarılı bir iş çıkarıyor ama Drew Barrymore'un harika bir zombi olduğundan ayrıca bahsetmezsek olmaz.


Cadıları Konu Alan En İyi Dizi ve Filmler

Vampir Dizi ve Filmlerini Sevenler İçin Öneriler

Tüm Zamanların En Korkutucu Film ve Dizi Önerileri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri