Tüm Zamanların En İyi 45 Korku Filmi

Karanlıkta yorganınıza sarılıp heyecanla izleyebileceğiniz, klasiklerden en güncel olanlara dek tüm zamanların en iyi korku filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
21 Ekim 2021 Perşembe 17:23 | Son Güncellenme:
44 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En Korkutucu Filmleri

En İyi Korku Filmleri

Adrenalin seviyesini, karanlık bir odada yorganına sarılıp korku filmi izleyerek artırmak isteyenler için klasiklerden en güncel olanlara dek tüm zamanların en iyi korku filmlerini bir araya getirdik. Gizemden gerilime, bilim kurgu ve fantastikten 'thriller'a dek tüm alt türleri ile en korkutucu filmler.


1. The Shining (1980) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Stanley Kubrick'in yönetmenliğini üstlendiği "The Shining", kışın bakımını üstlendiği izole bir hotele yerleşen üç kişilik bir ailenin başından geçenleri konu alıyor. Stephen King'in romanından uyarlanan filmin başrollerinde Jack Nicholson, Shelley Duvall ve Danny Lloyd bulunuyor. Jack Nicholson'ın ustalıkla canlandırdığı baba karakterinin hoteldeki doğaüstü olayların etkisi altında kalarak ailesi için bir tehdit haline gelmesiyle büyüyen çatışmaları izliyoruz. Korku unsurları, aile içindeki çatışmalar ve karakterlerin hoteldeki kişisel deneyimleriyle sunuluyor. Filmin tamamlanmasının ardından Stephen King'in filmi sevmemesine karşın; Stanley Kubrick'in incelikle işlediği, izleyici ve eleştirmenler tarafından hayran olunan "The Shining", bugün korku ve gerilim sinemasının en kült filmlerinden biri kabul edilmekte ve birçok yeni yapımda referanslarla filme selam verilmekte.


2. Rec 2 (2009) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Jaume Balaguero, Paco Plaza

Oyuncular: Jonathan D. Mellor, Manuela Velasco, Oscar Zafra

2007 yapımı "Rec"in devam filmi olan "Rec 2", orijinal yapımların devam filmlerinden daha başarılı olduğu algısının istisnalarından biri kabul edilir. "Rec"te itfaiyecilerle birlikte karanlık bir apartmana giren bir muhabiri takip ederiz. İkinci filmdeyse karantinaya alınmış apartmanda yaşananları izlemeye devam ediyoruz. Jaume Balaguero ve Paco Plaza'nın yönettiği "Rec" ve "Rec 2" filmlerinin dikkat çeken yanı; seyirci, olayları kameranın gözünden görür. Yaşanan her şeyi tüm çıplaklığıyla görmeyiz, kısıtlı bir ışık altında kaos ve klostrofobik bir deneyim yaşayarak neler olduğunu çözmeye çalışırız. Böylece korkuyu, başkalarının başına gelen olaylara tanık olarak değil de bizzat deneyimlememiz sağlanır. "Rec 2"den birinci filmi izlemeden de keyif alabilirsiniz ama hafta sonunda "Rec" maratonu yapmanın da zevki başka olur.


3. The Blair Witch Project (1999) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Daniel Myrick, Eduardo Sanchez

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard

Kamera bakış açısı deyince bu tarzın yaratıcısı olan "The Blair Witch Project"ten bahsetmemek olmaz. Blair Cadısı efsanesini belgeselleştirmek amacıyla karanlık bir ormana giren üç sinema öğrencisinin ortadan kaybolmasının ardından geride bıraktıkları kameradan izlediğimiz görüntülerden oluşan "The Blair Witch Project", zamanında izlendiğinde filmde yaşananların gerçek olduğu sanılmış. Daniel Myrick ve Eduardo Sanchez'in yönettiği film, düşük bütçeli bir yapım. Filmdeki sadelik ve doğallık hissi de buradan geliyor. Büyük bir prodüksiyon izlediğimizi düşünmeden, evde bulduğumuz eski bir kaseti televizyona takıp yaşanmış olaylara dehşet içinde tanık oluyormuşuz gibi hissediyoruz.


4. Suspiria (1977) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Dario Argento

Oyuncular: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci

Yönetmen koltuğunda Dario Argento'yu gördüğümüz "Suspiria", İtalyan korku sinemasının başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. "Le Tre Madri" üçlemesinin ilk filmi olan "Suspiria", filmin senaristlerinden Daria Nicolodi'nin büyükannesinin başından geçen bir olaydan ilham alınarak yazılmış. Prestijli bir bale okuluna giren Suzy Bannion'ın yaşadığı korkunç olayları anlatan "Suspiria", kanlı ölüm sahneleriyle ünlenmiş bir film. Kendinden sonra gelen birçok korku filmine ilham olan "Suspiria"yı izlemeden önce kendinizi psikolojik olarak hazırlamak isteyebilirsiniz.


5. Halloween (1978) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, Tony Moran

Cadılar Bayramı demişken "Halloween"den bahsetmemek olmaz. John Carpenter imzalı "Halloween"i izlememiş olanlar bile filmin ve sonrasından gelen devam filmleriyle oluşan serinin baş kötüsü Michael Myers'ı duymuştur. Kız kardeşini öldürdüğü için kapatıldığı akıl hastanesinden, on beş yıl sonra kaçan Michael, küçük kasabasına geri dönerek ölüm saçmaya devam eder. "Halloween", büyük başarısının ardından seriye devam ederken 2018 yapımı, aynı isimli devam filminde Haluk Bilginer de önemli bir rol oynamıştı.


6. The Exorcist (1973) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

Korku filmi dendiğinde ilk akla gelen filmlerden biri olan "The Exorcist", çekilmeye başlandığı günden beri üzerinde adeta bir lanet taşıyor. Söylenenlere göre sette de doğaüstü olaylar gerçekleşmiş, oyuncular ve set ekibinin başına korkunç olaylar gelmiş. "The Exorcist", ünlü bir oyuncunun kızı olan Regan'ın geçirdiği psikolojik rahatsızlıkların, annesinin çağırdığı bir pederin şeytan çıkarma ayini uygulamasıyla daha da şiddetli hale gelmesini konu alıyor. "The Exorcist", korku teması eşliğinde inanç ve efsanelerin, insanın düşünce yapısı ve psikolojiye yaklaşımıyla olan ilişkisini sorguluyor.


7. The Tenant (1976) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Roman Polanski, Isabelle Adjani, Melvyn Douglas

Korku filmlerinin en belirgin özelliklerinden biri; psikolojik sağlımızın hayatımızda ne kadar önemli olduğunun altını çizmesi. Ünlü yönetmen Roman Polanski'nin "The Tenant"ı da tam olarak böyle bir film. Film, Paris'teki bir apartmana taşınan bir kiracının yaşadığı olaylarla büyüyen paranoyasını sürreal bir gerilimle sunuyor. "The Tenant", Roman Polanski'nin "Apartman Üçlemesi" olan "Repulsion" ve "Rosemary's Baby"den sonra gelen üçüncü filmi. Filmler birbirinin devamı niteliğinde olmadığı için farklı sıralamalarla izlenebilir ama korku sinemasını sevenlerin üçünü de izlemesini tavsiye ederiz.


8. Train to Busan (2016) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Sang-ho Yeon

Oyuncular: Gong Yoo, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok

Korku filmlerinden bahsederken bir Güney Kore yapımı ve zombileri dahil etmezsek olmaz. Sang-ho Yeon'un yönettiği "Train to Busan", uzak bir ilişkisi olan kızıyla bindiği trende zombi salgını sonucu mahsur kalan bir babanın ve yolcuların hayatta kalmaya çalışmasını anlatıyor. Birçok korku filminin orijinalinin Güney Kore yapımı olması ve orijinal filmlerin çok daha korkutucu bulunması, Güney Kore'nin korku sineması konusunda ne kadar başarılı olduğunun kanıtı. Buna bir de zombileri ve aile dramasını eklediğimizde "Train to Busan"ın izlenme zevki konusunda çok da söze gerek kalmıyor.


9. Friday the 13th, 13. Cuma (1980) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Sean S. Cunningham

Oyuncular: Betsy Palmer, Adrienne King, Jeannine Taylor

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Friday the 13th (13. Cuma)" filminde, korkunç bir geçmişi olan Crystal Lake adlı yaz kampını yeniden açmaya çalışan bir grup kamp danışmanı, gizemli bir katil tarafından takip edilir.


10. A Nightmare on Elm Street (1984) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund

Korku türündeki "A Nightmare on Elm Street" filminde, genç Nancy Thompson, kendisi ve arkadaşları kabuslarında bıçaklı eldivenli bir seri katilin hedefi haline geldikten sonra, ailesi tarafından gizlenen karanlık gerçeği ortaya çıkarmak zorundadır; bu katilin ruhu, rüyalarında öldüklerinde onları gerçek hayatta da öldürmektedir.


11. Us (2019) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Us" filmi, günümüz korku sinemasının sevilen yönetmeni Jordan Peele'nin imzasını taşıyor. Bir ailenin sakin plaj tatili, görsel ikizlerinin ortaya çıkıp onları korkutmaya başlamasıyla kaosa dönüşür.


12. The Others (2001) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Alejandro Amenabar

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan, Alakina Mann, James Bentley, Eric Sykes, Elaine Cassidy, Renée Asherson

Korku türü hayranlarının kesinlikle izlemesi gereken filmlerden biri olan "The Others", 'plot twist'i başarılı bir şekilde hikayesine yediren yapımlardan. Işığa duyarlı iki çocuğuyla birlikte karanlık eski aile evinde yaşayan bir kadın, evin perili olduğuna ikna olur. Senaryosu ve yönetmenliği Alejandro Amenabar'a ait olan "The Others", tüylerinizi diken diken edebilecek zevkli bir gece seyri sunuyor.


13. The Omen (1976) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens

Korku ve gizem türlerindeki "The Omen" filminde, bir ABD büyükelçisinin çevresinde gizemli ölümler gerçekleşmeye başlar. Büyükelçi ve ailesi, yetiştirmekte oldukları çocuğun, Deccal veya şeytanın kendi oğlu olduğundan şüphelenmeye başlarlar.


14. Misery (1990) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth

Dram ve gerilim türlerindeki "Misery" filminde, ünlü bir yazar, romanlarının hayranı tarafından araba kazasından kurtarıldıktan sonra, gördüğü ilginin esaret ve istismarla dolu bir kabusun sadece başlangıcı olduğunu fark eder. "Misery", Stephen King'in romanından sinemaya uyarlanıyor.


15. Wait Until Dark (1967) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Terence Young

Oyuncular: Audrey Hepburn, Alan Arkin, Richard Crenna, Efrem Zimbalist Jr.

Gerilim türündeki "Wait Until Dark" filminde, yeni kör olmuş bir kadın, dairesinde olduğuna inandıkları eroin dolu bir oyuncak bebeği ararken üç haydut tarafından terörize edilir.


16. What Ever Happened to Baby Jane? (1962) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Robert Aldirch

Oyuncular: Bette Davis, Joan Crawford, Victor Buono

Giderek yaşlanan eski bir çocuk yıldız olan Jane, kız kardeşiyle birlikte yaşadığı evde büyük sıkıntılar yaşamaya başlar. İki kardeş birbirlerine duydukları nefret, kıskançlık ve sırlarla birbirlerine işkence eder. Kız kardeşleri canlandıran Bette Davis ve Joan Crawford'un gerçekte de birbirlerinden nefret ettikleri söylenmekte ve "What Ever Happened to Baby Jane?"in psikolojik gerilim konusundaki başarısının altındaki en büyük nedenlerden birinin bu olduğu düşünülmekte.


17. Hereditary (2018) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne, Milly Shapiro, Christy Summerhays

"Hereditary", hem yönetmenliği hem de senaryosu ile çağımızın korku ve gerilim ustalarından Ari Aster'in imzasını taşıyor. Dram, korku ve gizem türlerindeki "Hereditary" filminde, trajik ve rahatsız edici olaylar, kederli bir ailenin peşini bırakmaz.


18. Carrie (1976) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

Korku ve gizem türlerindeki "Carrie" filminde, otoriter ve dindar annesi tarafından korunan utangaç, arkadaşsız bir genç kız olan Carrie White, mezuniyet balosunda sınıf arkadaşları tarafından aşağılandıktan sonra telekinetik ve oldukça ölümcül güçlerini açığa çıkarır.


19. Candyman (1992) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Bernard Rose

Oyuncular: Virginia Madsen, Xander Berkeley, Tony Todd

Korku ve gerilim türlerindeki "Candyman" filminde, eli kanca gibi olan cani ruhlu Candyman, canavar efsanesini araştıran şüpheci bir yüksek lisans öğrencisi tarafından yanlışlıkla ortaya çıkarılır.


20. Night of the Living Dead (1968) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: George A. Romero

Oyuncular: Duane Jones, Judith O'dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman

"Night of the Living Dead", zombi konusunu sinemada işleyen ilk film olmasa da modern zombiyi yaratan ilk film olarak anılıyor. George A. Romero'nun kültleşmiş filmi, büyük bir alt tür haline gelen zombi temalı yapımların kapısını açmış oldu. Kısmen Richard Matheson'ın 1954 tarihli "I Am Legend" romanından ilham alan film, bir grup insanın, zombilerden kaçmak için bir çiftlik evinde barikat kurarak hayatta kalmaya çalışmasını konu alıyor. O kadar eski bir filmi izleyesim yok diyenler veya çok sevdim, bir tane daha yok mu diye soranlar için aynı isimli, 1990 tarihli yeniden yapımı da öneririz. Ayrıca Romero'nun bunu bir üçleme olarak tasarladığını ve serinin "Dawn of the Dead" (1978) ve "Day of the Dead" (1985) ile devam ettiğini de eklemeliyiz. Özellikle "Dawn of the Dead", pek çok izleyici ve eleştirmene göre ilkinden çok daha başarılı görülüyor.


21. Audition (1999) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Takashi Miike

Oyuncular: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Sawaki

Dram, korku ve gizem türlerindeki "Audition" filminde, dul bir adam, kendisine yeni bir eş bulması için bir arkadaşı tarafından ayarlanan özel bir seçmede kızları eleme teklifini kabul eder. Ancak beğendiği kız aslında göründüğü gibi biri değildir.


22. Jaws (1975) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss, Lorraine Gary, Murray Hamilton, Carl Gottlieb, Jeffrey Kramer, Susan Backlinie

Denizde geçen filmler dendiğinde köpek balıklarıyla dolu korku filmlerinin en kültü olan "Jaws"a yer vermemek olmaz. Katil bir köpek balığı Cape Cod isimli sahil kasabasında terör yaratır. Halkın güvenliğini sağlama ve canavarı avlama görevi yerel şerif, bir deniz biyoloğu ve eski bir denizciye düşer. "Jaws"ın zihinlerde iz bırakan müziği En İyi Şarkı ve En İyi Film Müziği Oscar'larını alırken, En İyi Kurgu Oscar'ını da kazandı.


23. Poltergeist (1982) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: JoBeth Williams, Heather O'Rourke, Craig T. Nelson

Korku ve gerilim türlerindeki "Poltergeist" filminde, bir ailenin evine bir dizi şeytani hayalet musallat olur. Klasiklerden ilerlemeyi sevenler için lanetli ev konseptini oldukça ürkütücü bir şekilde ele alan "Poltergeist"i öneririz.


24. The Texas Chain Saw Massacre (1974) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger

Bir diğer Tobe Hooper imzalı klasik korku yapımı olan "The Texas Chain Saw Massacre", korku sineması dendiğinde akla ilk gelen işlerden. Beş arkadaş, büyükbabalarının mezarını ziyaret etmek için Teksas kırsalına gider. Yolda terk edilmiş gibi görünen bir eve rastlarlar, ancak içeride uğursuz bir şey keşfederler. Elektrikli testere ile silahlanmış bir şey.


25. Ringu, Halka (1998) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Hideo Nakata

Oyuncular: Nanako Matsushima, Miki Nakatani, Yuko Takeuchi

Korku ve gizem türlerindeki "Ringu (Halka)" filmini, 2002 yapımı ABD versiyonu "The Ring" ile tanımış olabilirsiniz. Ancak Uzak Doğu sinemasının, korku türündeki uzmanlığını göz önünde bulundurursak; 1998 orijinal yapımı "Ringu"yu da izlemenizi öneririz. Bir muhabir ve eski kocası, seyircisini, izledikten yedi gün sonra öldürdüğü söylenen lanetli bir video kaseti araştırır.


26. 28 Days Later (2002) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston, Alex Palmer, Brendan Gleeson, Bindu De Stoppani

Alex Garland'ın yazıp, Danny Boyle'un yönettiği "28 Days Later", bir zombi filminin ne olabileceğini yeniden tanımladı. Jim, hastanede uyandığında Londra'nın ürkütücü bir şekilde terk edilmiş olduğunu fark eder. Ancak o kadar da yalnız olmadığını kısa sürede görür. İkonik açılış sahnesiyle ünlenen film, zamanla bir külte dönüştü. Bu dinamik ve görsel olarak güçlü zombi korku filmini, bir an önce "İzlediğim Filmler" listenize dahil etmelisiniz. Yapım, "28 Weeks Later" (2007) ile devam etti. Ayrıca "28 Months Later" isimli üçüncü bir filmin de gelmesi planlanıyor.


27. Rosemary's Baby (1968) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer, Maurice Evans, Ralph Bellamy, Victoria Vetri

Dram ve korku türündeki "Rosemary's Baby" filminde, bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, New York - Central Park West'teki eskimiş, gösterişli bir apartmana taşınır ve burada kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar. "Rosemary's Baby", çocuğunun normal bir insan bebeği olmayabileceğine inanmaya başlayan Rosemary'yi takip ediyor. Hem tuhaf yaşlı komşuları hem de kocası, özellikle şüpheli davranıyorlar. Ancak bunlar, gerçek ve korkunç bir komplonun parçası mı yoksa Rosemary'nin hayal gücü mü?


28. Alien (1979) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Carrie Henn

"Alien", gerçek anlamda bir klasik ve hala "Alien" evrenine ait yapımlar çekilmeye devam ediliyor. 'Spoiler' olmaması adına hangisi olduğunu açıklamıyoruz ama filmdeki yalnızca bir sahne bile o kadar kültleşti ki kendisinden sonra gelen onlarca film ve dizide referansı vardır. Ticari bir uzay aracının mürettebatı, bilinmeyen bir sinyali araştırırken ölümcül bir yaşam formuyla karşılaşır. "Alien", bilim kurgunun korkuyla harmanlanmış hallerini sevenler için ideal bir tercih olacaktır.


29. Psycho (1960) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, John Gavin

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Psycho" filminde, bir sekreter, işvereninin müşterisinden 40.000 doları zimmetine geçirir, kaçar ve bir motele yerleşir. Ancak bu, sıradan bir motelden ziyade annesinin baskısı altında yaşayan Norman Bates işlettiği ürkütücü bir yerdir.


30. The Silence of the Lambs, Kuzuların Sessizliği (1991) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

Genç bir F.B.I. ajanı, bir seri katili yakalamak için hapisteki başka bir seri katilden yardım almaya karar verir, ancak yardım aldığı Hannibal Lecter, muhtemelen yakalamaya çalıştığı katilden çok daha tehlikeli ve manipülatif bir yamyamdır. 90'lara damgasını vuran "The Silence of the Lambs"in hikayesi Thomas Harris'in romanından sinemaya uyarlanıyor.


31. Get Out (2017) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones, Marcus Henderson, Betty Gabriel, LaKeith Stanfield, Lil Rel Howery

Bir diğer Jordan Peele filmi olan "Get Out", 2017 yılının en büyük başarılarından biri oldu. Filmin kazandığı pek çok ödülün arasında En İyi Orijinal Senaryo Oscar'ı da bulunuyor. Genç bir siyahi adam, hafta sonu beyaz kız arkadaşının ailesini ziyaret eder ve burada onların, kendisini karşılamasıyla ilgili içine doğan huzursuzluk hissi sonunda kaynama noktasına ulaşır.


32. Let the Right One In (2008) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Tomas Alfredson

Oyuncular: Kare Hedebrant, Lina Leandersson

Korku filmlerinde görmekten en rahatsız olduğunuz karakterler küçük çocuklarsa, bir de vampire dönüşmüş küçük çocukları izleyerek korkmayı deneyin. Çok beğenilerek ABD'de de uyarlanan, Tomas Alfredson imzalı İsveç filmi "Let the Right One In", karanlığı soğuk ve karla buluşturuyor. Göz ardı edilen ve zorbalığa uğrayan bir çocuk olan Oskar, sevgi ve intikamı güzel ama tuhaf bir kız olan Eli aracılığıyla buluyor. Genç başrollerimiz Kare Hedebrant ve Lina Leandersson'ın performansları sayesinde, filmin ürkütücü atmosferi daha da içimize işliyor. Yönetmenin, boşlukları doldurmayı seyircinin hayal gücüne bıraktığı film, vampirliğin ve insanlığın doğası hakkında bize düşündürücü sorular sorduruyor. Matt Reeves imzalı 2010 yapımı uyarlama da orijinalinin izinden gitmek konusunda başarılı bir işe imza atsa da Tomas Alfredson'ın sunduğu titiz gerginliğin ve korkutucu beklentinin ayrı bir tadı olduğunu söylemek gerek.


33. Saw, Testere (2004) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Cary Elwes, Leigh Whannell, Danny Glover

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Saw (Testere)" filminde, iki yabancı, oraya nasıl geldiklerini hatırlamadıkları bir odada uyanır ve çok geçmeden kötü şöhretli bir seri katilin ölümcül oyunundaki piyonlar olduklarını keşfederler. İlk yapımı ile "Saw" olarak sevildi ki uzun bir film serisinin ateşleyicisi haline geldi.


34. M3GAN (2022) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Gerard Johnstone

Oyuncular: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng

Korku, bilim kurgu ve gerilim türlerindeki "M3GAN" filminde, oyuncak şirketinde çalışan bir mühendis, kendi başına hareket etmeye başlayan ve gerçeğe benzeyen bir robot oyuncak bebek yapar.


35. Talk to Me (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmenler: Danny Philippou, Michael Philippou

Oyuncular: Ari McCarthy, Hamish Phillips, Kit Erhart-Bruce

Korku ve gerilim türlerindeki "Talk to Me" filminde, bir grup arkadaş, mumyalanmış bir el kullanarak ruh çağırmayı keşfettiklerinde, içlerinden biri çok ileri gidip korkunç doğaüstü güçleri serbest bırakana kadar bu yeni heyecanın müptelası olurlar.


36. It Follows (2014) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: David Robert Mitchell

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "It Follows" filminde, genç bir kadın, cinsel bir karşılaşmanın ardından bilinmeyen doğaüstü bir güç tarafından takip edilmeye başlar.


37. The Host (2006) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Byun Hee-Bong, Park Hae-il

Dram, korku ve bilim kurgu türlerindeki "The Host" filmi, "Parasite"ın Oscarlı yönetmeni Bong Joon Ho'nun imzasını taşıyor. Seul'ün Han Nehri'nden bir canavar çıkar ve insanlara saldırmaya başlar. Kurbanlardan birinin sevgi dolu ailesi, onu canavarın pençelerinden kurtarmak için elinden geleni yapar.


38. Barbarian (2022) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Zach Cregger

Oyuncular: Georgina Campbell, Bill Skarsgard, Justin Long

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Barbarian" filminde, Airbnb'de kalan bir kadın, kiraladığı evin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.


39. Speak No Evil (2022) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Christian Tafdrup

Oyuncular: Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja van Huet

Dram, korku ve gerilim türlerindeki "Speak No Evil" filminde, Danimarkalı bir aile, tatilde tanıştıkları Hollandalı bir aileyi ziyaret eder. Cennet gibi bir hafta sonu olması gereken olay, Danimarkalıların tatsızlıklar karşısında kibar kalmaya çalışmasıyla yavaş yavaş çözülmeye başlar.


40. The Night House (2020) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: David Bruckner

Oyuncular: Rebecca Hall, Sarah Goldberg, Vondie Curtis-Hall

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "The Night House" filminde dul bir kadın, yakın zamanda ölen kocasının rahatsız edici sırlarını ortaya çıkarmaya başlar.


41. Our Father, the Devil (2021) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Ellie Foumbi

Oyuncular: Babetida Sadjo, Souleymane Sy Savane, Jennifer Tchiakpe

"Our Father, the Devil" filminde, Afrikalı bir mültecinin Fransa'nın güneyindeki sakin bir dağ kasabasındaki sessiz varlığı, ailesini katleden savaş lordu olduğunu anladığı karizmatik bir Katolik rahibin gelişiyle altüst olur.


42. When Evil Lurks (2023) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Demian Rugna

Oyuncular: Ezequiel Rodriguez, Demian Salomon, Silvina Sabater

"When Evil Lurks" filminde uzak bir köyde iki kardeş, şeytana bulaşmış bir adamı, kötülüğün kendisini "doğurmak" üzereyken bulur. Cesetten kurtulmaya karar verirler, ancak istemeden de olsa kaosu yaymaya başlarlar.


43. Influencer (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Kurtis David Harder

Oyuncular: Emily Tennant, Rory J Saper, Cassandra Naud

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Influencer" filminde, sosyal medya fenomeni Madison, Tayland'da tek başına sırt çantasıyla seyahat ederken, kolaylıkla seyahat eden ve ona daha sınırsız bir yaşam tarzı gösteren CW ile tanışır, ancak CW'nin ona olan ilgisi daha karanlık bir hal alır.


44. Saint Maud (2019) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Rose Glass

Oyuncular: Morfydd Clark, Caoilfhionn Dunne, Jennifer Ehle

Dram, korku ve gizem türlerindeki "Saint Maud" filminde dindar bir hemşire, ölmek üzere olan hastasının ruhunu kurtarmayı tehlikeli bir şekilde saplantı haline getirir.


45. Smile (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Parker Finn

Oyuncular: Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner

Korku, gerilim ve gizem türlerindeki "Smile" filminde, bir hastasıyla ilgili tuhaf ve travmatik bir olaya tanık olan bir psikiyatrist, hastasının tekinsiz bir varlık tarafından tehdit edildiğine giderek daha fazla ikna olur.


Tüm Zamanların En İyi Korku Dizileri

En İyi Zombi Dizi ve Filmleri

Tüylerinizi Diken Diken Edecek Bağımsız Korku Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Stil Önerisi: Saç Bantları
Stil Önerisi: Saç Bantları

Stil Önerisi: Saç Bantları

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

18 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Şubat Ayı Film Önerileri
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri