Kuru Fırçalama Tekniği Nedir?
Kuru fırçalama tekniği; özünde ölü hücreleri cilt yüzeyinden pul pul dökmeye ve kan akışını hızlandırmaya yardımcı olmak için cildi kuru bir şekilde sert kıllı bir fırça ile fırçalama işlemidir.
Kuru Fırçalama Tekniği Nasıl Uygulanır?
Ayaklardan başlayarak rotanızı, lenf sisteminin aktığı kalp yönünde çizerek her zaman yukarı yöne doğru oluşturun. Bacaklarınızı fırçalarken, iç uyluk gibi daha durgun olan bölgelere ekstra zaman ayırabilirsiniz. Mide, sırt ve koltuk altı bölgelerinde ise dairesel hareketler çizebilirsiniz. Kollarınızı fırçalamaya ise avuç içlerinden başlamanızı öneririz. Vücudunuzun her bölgesini ortalama 10 kere fırçalamak yeterli olacaktır. Ayrıca fırçalarken dolaşımı artırmak için doğru baskıyı yaptığınızdan emin olmalısınız. Amaç, cildi tahriş edip acıtmak değil; aksine canlandırmak olduğu için cildinize karşı nazik olmayı unutmayın.
Kuru Fırçalama Tekniğinin Faydaları Nelerdir?
Cildi kalınlaştırmaya ve yağ hücrelerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olan kollajen üretimini teşvik ediyor. Cildin esnekliğini önemli ölçüde artırarak, sorunlu bölgenin ortadan kalkmasına ve cilt tonlamasının eşitlenmesine yardımcı oluyor. Lenfatik drenajı sağlayarak ödemlerin atılmasını sağlıyor. Ayrıca fırçalama tekniğinin ciltte yarattığı masaj etkisi, selülitlerin azalmasını da kaçınılmaz kılıyor. Dermatologlar, cildi nazikçe fırçalamanın eksfoliye edici faydaları olduğunu söylüyor. Eksfoliasyon sonucu ise cilt ölü hücrelerden arınıyor.
Kuru Fırçalama Tekniği Hangi Sıklıkla Uygulanmalıdır?
Her duş öncesi ikişer, üçer dakikalık fırçalama seansları yapabilirsiniz. İki haftalık bir periyod sonucu, cildinizdeki canlandırıcı etkilerini gözlemleyebilirsiniz. Duş sonrasında ise cilt hidrasyonunu sağlamak için nemlendiricinizi sürmeyi ve bol bol su içmeyi unutmayın.
Not: Çok hassas bir cildiniz varsa kuru fırçalama tekniği cildinizde tahribata neden olacağından, dermatoloğunuza danışarak uygulamanızı tavsiye ederiz.