MALZEMELER: 100 gr çiğ badem 4 yemek kaşığı irmik 1.5 bardak su 1 adet muz püresi 4 yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış) 2 yemek kaşığı dut kurusu unu 3 yemek kaşığı bal YAPILIŞI: Çiğ bademleri (Kabuklu, kabuksuz fark etmez) iki saat ile bir gece arası suda bekletin. Daha sonra süzüp, 1.5 bardak su ekleyip, rondodan 2-4 dakika kadar geçirip, iyice sütünü çıkartın. Süzgeçle süzüp bademli posasını kenara alın, badem sütünü ayırın. Yumurta sarılarını badem, irmik, muz püresi, yarım bardak badem sütü ve dut kurusu ile birlikte çırpın. Yumurta aklarını kar haline getirip sonra diğer karışıma ekleyin. Dikkatlice alttan üste doğru yavaş hareketlerle katlayarak karıştırın. Kalıbı yağlayıp karışımı dökün. Tezgaha hafifçe vurup eşit yayılmasını sağlayın. 160 derece fırında 30 dakika pişirin, üzeri kızarınca fırından çıkarın. Badem sütünün içine 3 yemek kaşığı bal ekleyin. Ilımadan, kekin her yerine bıçakla delikler açın ve 1 bardak ballı badem sütünü üzerine döküp çekmesini bekleyin. Ilıdıktan sonra üzerini kapatıp dolaba alın. Servis sırasında üzerine şekersiz fıstık ezmesi ekleyebilirsiniz, çok yakışıyor. Afiyet Olsun!