Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Alaçatı'nın lezzet duraklarından Amavi, zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair gurme bir esinti sunuyor.

ABONE OL
26 Nisan 2023 Çarşamba 10:36 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Amavi'de Ege Esintisi

Zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair bir esinti sunan Amavi, yeni sezonda bir kez daha kapılarını açıyor. Amavi, denizden ilham alan lezzetleri, kokteylleri ve müziğiyle yeniden misafirleriyle buluşmak için bekliyor...

Amavi'de Alaçatı'nın Renkleri

Alaçatı'nın kendine özgü lezzetleriyle dikkat çeken, müdavimleri için denizin, doğanın, toprağın verdiği her ürünü özveri ve saygıyla işleyerek sunan Amavi, bu sezonda da yeni tabakları, kokteylleri ve müziği de yanına alan akşamlarıyla Alaçatı'yı renklendiriyor.

Amavi'nin Yeni Lezzetleri

Akdeniz'in ve Ege'nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiren Amavi'de bu sezonun yeni tabakları arasında Tablacı salata, Crudo, Nigiri, Deniz fasülyesi ile Kömürde Sübye, Dumpling ve Paella yer alıyor.

Amavi'yi müdavimlerin gözünde başka bir yere getiren deneyim ise Amavi'de titizlikle seçilen deniz ürünlerinin istenen şekilde hazırlanması için kişiye özel tercihler ile Şef Can Aras'ın özgün tekniklerini bir araya getirmesinde yatıyor. Tatlılarda ise Sofie her zamanki gibi gözden kaçmıyor.

Amavi'nin Dry-Aged Balık Lezzeti

Amavi'nin kuru dinlendirilmiş dry-aged balıkları ise klasikleşen lezzetleri arasında. Dry-aged balık tekniğini Türkiye'de ilk kez kullanan mutfak olan Amavi, normal şartlarda %40'ı çöpe giden balıkları en doğru şekilde değerlendirerek sürdürülebilirliğin altını çiziyor. Ayrıca karides, kalamar, midye, ahtapot gibi deniz ürünlerinin en sevilenleri, Ege otları ve Lobster Roll gibi sevilen tabaklar da menüdeki yerini koruyor.

Amavi'de Tasarım

Akdeniz ülkelerine özgü çabasız şıklığı yansıtan dekorasyonuyla, doğal malzemelerin yumuşak renklerde kullanıldığı, zarif ama rahat bir mekan yaratan Amavi, bu sezon ikinci yaşını kutluyor. Kullanılan malzemelerin, mobilya ve aydınlatmaların hepsinin Akdeniz çevresindeki İspanya, İtalya ve Türkiye gibi ülkelerden tedarik edildiği Amavi, bütün duyulara hitap eden deneyimiyle tat ve koku hafızalarına yeni katmanlar eklemek için misafirlerini bekliyor.

Alaçatı'nın En İyi Mekanları 2023

Alaçatı Seyahat Rehberi

Alaçatı'da Eko - Bilinçli Monk Otel

EN ÇOK OKUNANLAR

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film
Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

Netflix'te İzlemeniz Gereken 14 Müzikal Film

13 dakika okunma süresi
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine
Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

9 dakika okunma süresi
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme
Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

Yılın Trendi: Doğal Saç Şekillendirme

9 dakika okunma süresi
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat
Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

Kaderin Kesiştirdiği İki Hayat

1 dakika okunma süresi
Evrensel Moda Dili
Evrensel Moda Dili

Evrensel Moda Dili

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları
İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant
Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

Haftanın Mekanı: Avlu Restaurant

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen
Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Haftanın Mekânı: Seoul Kitchen

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul
Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı
Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri
İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu
Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

Haftanın Mekânı: Lokanta Limu

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları
İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

Haftanın Mekanı: Inari Omakase
Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Haftanın Mekanı: Inari Omakase

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj
Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları
İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları
İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları