Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Alaçatı'nın lezzet duraklarından Amavi, zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair gurme bir esinti sunuyor.

ABONE OL
26 Nisan 2023 Çarşamba 10:36 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Amavi'de Ege Esintisi

Zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair bir esinti sunan Amavi, yeni sezonda bir kez daha kapılarını açıyor. Amavi, denizden ilham alan lezzetleri, kokteylleri ve müziğiyle yeniden misafirleriyle buluşmak için bekliyor...

Amavi'de Alaçatı'nın Renkleri

Alaçatı'nın kendine özgü lezzetleriyle dikkat çeken, müdavimleri için denizin, doğanın, toprağın verdiği her ürünü özveri ve saygıyla işleyerek sunan Amavi, bu sezonda da yeni tabakları, kokteylleri ve müziği de yanına alan akşamlarıyla Alaçatı'yı renklendiriyor.

Amavi'nin Yeni Lezzetleri

Akdeniz'in ve Ege'nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiren Amavi'de bu sezonun yeni tabakları arasında Tablacı salata, Crudo, Nigiri, Deniz fasülyesi ile Kömürde Sübye, Dumpling ve Paella yer alıyor.

Amavi'yi müdavimlerin gözünde başka bir yere getiren deneyim ise Amavi'de titizlikle seçilen deniz ürünlerinin istenen şekilde hazırlanması için kişiye özel tercihler ile Şef Can Aras'ın özgün tekniklerini bir araya getirmesinde yatıyor. Tatlılarda ise Sofie her zamanki gibi gözden kaçmıyor.

Amavi'nin Dry-Aged Balık Lezzeti

Amavi'nin kuru dinlendirilmiş dry-aged balıkları ise klasikleşen lezzetleri arasında. Dry-aged balık tekniğini Türkiye'de ilk kez kullanan mutfak olan Amavi, normal şartlarda %40'ı çöpe giden balıkları en doğru şekilde değerlendirerek sürdürülebilirliğin altını çiziyor. Ayrıca karides, kalamar, midye, ahtapot gibi deniz ürünlerinin en sevilenleri, Ege otları ve Lobster Roll gibi sevilen tabaklar da menüdeki yerini koruyor.

Amavi'de Tasarım

Akdeniz ülkelerine özgü çabasız şıklığı yansıtan dekorasyonuyla, doğal malzemelerin yumuşak renklerde kullanıldığı, zarif ama rahat bir mekan yaratan Amavi, bu sezon ikinci yaşını kutluyor. Kullanılan malzemelerin, mobilya ve aydınlatmaların hepsinin Akdeniz çevresindeki İspanya, İtalya ve Türkiye gibi ülkelerden tedarik edildiği Amavi, bütün duyulara hitap eden deneyimiyle tat ve koku hafızalarına yeni katmanlar eklemek için misafirlerini bekliyor.

Alaçatı'nın En İyi Mekanları 2023

Alaçatı Seyahat Rehberi

Alaçatı'da Eko - Bilinçli Monk Otel

EN ÇOK OKUNANLAR

Scorpios Bodrum'da Yeni Sezon Başlıyor
Scorpios Bodrum'da Yeni Sezon Başlıyor

Scorpios Bodrum'da Yeni Sezon Başlıyor

2 dakika okunma süresi
Anneler Günü İçin En Özel 10 Parfüm Önerisi
Anneler Günü İçin En Özel 10 Parfüm Önerisi

Anneler Günü İçin En Özel 10 Parfüm Önerisi

14 dakika okunma süresi
Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk
Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

Pelin Akil ile New York'ta Hayatın Ritmini Konuştuk

32 dakika okunma süresi
Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları
Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

Kıvırcık Saçları Yıpratmadan Boyamanın Yolları

9 dakika okunma süresi
MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri
MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

MET Gala 2025'in Güzellik Görünümleri

15 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent
Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent

Haftanın Mekanı: Ginger Acarkent

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar
Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Yılın İlk Gününe Lezzetli Bir Başlangıç: Brunch Keyfi İçin En İyi Mekanlar

Haftanın Mekanı: Limoré
Haftanın Mekanı: Limoré

Haftanın Mekanı: Limoré

Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul
Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul

Haftanın Mekanı: Cozy Istanbul

Haftanın Mekanı: Paraliaki
Haftanın Mekanı: Paraliaki

Haftanın Mekanı: Paraliaki

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

İstanbul'da Anneler Günü'ne Özel Brunch Mekanları
İstanbul'da Anneler Günü'ne Özel Brunch Mekanları

İstanbul'da Anneler Günü'ne Özel Brunch Mekanları

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri
Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

Sevgililer Günü Kutlamaları İçin Otel Önerileri

Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul
Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

Haftanın Mekanı: Pantheon Istanbul

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939
Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

Haftanın Mekanı: Zeffirino 1939

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar
Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

Gastronomide Yeni Yıl Rehberi: 2025'te En Çok Konuşulacak Restoranlar

Haftanın Mekanı: Mezkla
Haftanın Mekanı: Mezkla

Haftanın Mekanı: Mezkla