2022 Yaz Sezonu İçin Bodrum'daki En Yeni Mekanlar

2022 yaz sezonunda Bodrum'daki en popüler ve yeni açılan mekanları mercek altına aldık.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
10 Haziran 2022 Cuma 14:18 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Bodrum'un En Yeni Mekanları

Amanruya Bodrum

Yenilenen ve genişletilen 'beach club'ı ile Amanruya, Bodrum'da olmayı seven ama kalabalıklara karışmaktan rahat etmeyenler için uygun bir seçenek. Bodrum yarımadasının sakin bir vadisinde, kekik ve çam ağaçlarıyla yemyeşil bir ormanın içerisinde yer alan Amanruya Bodrum, konforlu bir konaklama sunuyor. DJ performansları, gurme yemekler, 'beach club', 'poolside bar'ı ile Amanruya Bodrum, Aman konseptinin Türkiye'deki ilk üyesi.

Astrid Hotel

Huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için modern mimarisiyle dikkat çeken Astrid Hotel Bodrum, Yalıkavak ve Gümüşlük arasında yer alan Koyunbaba Koyu'nda hizmete açıldı. 'Astrid' kelimesi eski bir İskandinav kraliyet ismi ve anlamını da 'ilahi ve alışılmamış güzellik'ten alan Astrid Hotel, İstanbul ve Bodrum'da çok sayıda rezidans, ev ve otel tasarımlarına imza atan Mimar Yasemin Diker'in imzasını taşıyor. Ekolojik tarım, lokali desteklemeye yönelik içeriğiyle dikkat çeken Astrid Hotel'in bu konuda Bodrum'a katkı sağlayacağı kesin.


Caresse, A Luxury Collection Resort & Spa

Bodrum ve Bitez koyu arasında bulunan Asarlık Mevkii'nin en sakin ve gizli noktasında konumlanan uluslararası otel zinciri Marriott International'ın The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum'daki ilk resort oteli Caresse, A Luxury Collection Resort & Spa, misafirlerine onları özel hissettirecek bir tatil deneyimini sunmayı amaçlıyor. Yunanistan'ın Paros adasının ikonik deniz ürünü restorantlarından Barbarossa Restaurant, şefin özel yorumu ile hazırlanan yerel deniz mahsülleri, birbirinden lezzetli mezeleri ve eşsiz gurme şarap seçeneklerinden oluşan menüsüyle misafirlerini ağırlıyor.


Hakkasan Bodrum

Londra merkezli ve Michelin yıldızlı Bodrum Mandarin Oriental içerisinde yer alan Hakkasan, Bodrum Yarımadası'nın en büyüleyici koyu olan Cennet Koyu'nda modern Kanton mutfağının leziz yemeklerini nefes kesici Ege Denizi manzarasıyla buluşturuyor. Taze istiridye, kaplan karides, ıstakoz mango salatası, ton balığı tartar, tarak crudo, kral yengeç gibi deniz ürünleri ve üç sos ile servis edilen Hakkasan Deniz Ürünleri Tabağı, restoranın öne çıkan yeni lezzetleri arasında yer alıyor. Siyah trüf sos ile servis edilen marine edilmiş Supreme Tomahawk bifteği ve baharatlı Asya soslu Çin Man Tou, çıtır bütün ıstakoz, Alaska kral yengeci bacakları ve ızgara Moğol usulü kuzu pirzola bu yazın dikkat çeken diğer lezzetlerinden. Tatlılar arasında ise beyaz çikolata muslu, yuzu lor ve bademli kekli Spikey Limon, Earl Grey aromalı çikolatalı fındıklı dumplingler ve alakart tatlı bölümündeki lezzetlerin beş mini versiyonunu içeren Hakka Tabağı yer alıyor.


Lago Bodrum

Kuruculuğunu Paloma Group Hotels'in üstlendiği Lago, Bodrum'un yeni açılan mekanlarından biri. Zengin kahvaltı menüsünün yanı sıra Ege mutfağını sofrasına taşıyan restoran, damaklarda unutulmaz lezzetler bırakıyor. Ara sıcaklarda Siyah Sarımsaklı Karides sunan Lago Bodrum'un ana yemeklerinde ise Kağıtta Deniz Levreği ve Satsumalı Lagos bulunuyor. Vural Parlak'ın imzasıyla sunulan lezzetler misafirleri bekliyor.


Loft Elia Restaurant

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum'da, Göltürkbükü ile Torba arasındaki Cennet Koyu'na komşu bölgede bulunan Bodrum Loft içerisindeki Loft Elia Restaurant, ödüllü mekanlar arasında yer alıyor. Menüsü, bulunduğu koyun mavi sularına eşlik eden zeytin ve çam ağaçlarının huzur veren gölgesinden ilham alarak hazırlanan Loft Elia, adını yörenin simgesi zeytinden alıyor. Yerel tatların günlük tazeliğe göre değişen doğal ürünlerle hayat bulmasından oluşan Loft Elia'nın menüsünde Ege ve Akdeniz mutfağından atıştırmalıklar ve paylaşımlı başlangıçlara, açık ateş ve taş fırından et, makarna ve tatlı lezzetleri eşlik ediyor.


METT Hotel & Beach Resort Bodrum

METT Hotels & Resorts'un Türkiye'deki ilk oteli METT Hotel & Beach Resort Bodrum, İtalyan Şef Francesco Bagnato'nun hazırladığı özel menüler ile misafirlerini lezzetli bir yolculuğa çıkarıyor. Sofistike bir dokunuşla uygulanan otantik İtalyan ev tarzı konforlu yemeklerin yer aldığı özel menü, hem İtalyan hem de Akdeniz lezzetlerini değerlendiriyor. Güney İtalya'da büyüyüp Vibo Valentia'dan gelen dünyaca ünlü şeflerden Francesco Bagnato'nun yorumladığı menünün imza lezzetleri arasında taze ton balığı ve domates ezmesi ile yapılan spaghetti alle vongole e bottarga, ricotta ve adaçaylı tereyağ ile yapılan ravioli di ricotta e spinaci ve tatlı olarak da tabii ki en ünlü İtalyan lezzetlerinden tiramisu bulunuyor.

Meze by The Sea Sunset Bar

Six Senses Kaplankaya, klasikleşen restoranlarına ek olarak yeni açılan Meze by The Sea restoranın Sunset Bar'ı ile göz alıcı manzaralar eşliğinde imza kokteyller, canlı müzik ve DJ performansları sunuyor. Meze by The Sea, Executive Chef Özgür Bozgurt ve Chef Orçun İdiz yönetiminde Ege kültürünü yansıtan spesiyallerini kendi yorumlarıyla harmanlayarak yeni bir bakış açısı geliştiriyor. Six Senses Kaplankaya'nın kendi organik bahçesinden hasat ettiği meyve ve sebzelerle hazırlanmış ayırt edici aromalara sahip mezeler, görkemli Ege denizi manzarasıyla buluşuyor.

Nobu Restaurant

Ünlü oyuncu Robert de Niro'nun ve şef Nobu Matsuhisa'nın ortağı olduğu Nobu Restaurant, şimdi Bodrum Loft'ta misafirlerini ağırlıyor. NewYork'tan dünyaya yayılan Nobu Restaurant, İstanbul'daki birinci yılını kutlarken, Türkiye'de ikinci restoranını gözde turizm beldesinde açtı. Gölköy'de yer alan Loft'un içerisinde konumlanan Nobu, kendine özgü lezzetlerini ve ambiyansını Bodrum'la buluşturdu. Nobu Bodrum, özel ve taze içeriklerle hazırlanan restoranın klasikleşmiş yemeklerinden yerel kokteyllere kadar her şeyi Bodrum'un eşsiz ambiyansında sunuyor. Favorimiz olan Shrimp Tempura Creamy Spicy'i denemeden masadan kalkmayın.


Rai Türkbükü

Türkbükü'nün en etkileyici yerlerinden birinde konumlanan Rai Türkbükü, plaj kültürünü çok ileri bir seviyeye taşıyor. Yoga ve pilates dersleri, diyetisyenler eşliğinde hazırlanan menülerle vegan ve vejeteryan seçenekler, özel plaj menüsü, snack bar, ferahlatıcı kokteyller ve çok daha fazlası ile konforlu bir beach club deneyimi. Gün boyu lounge müziklerin çalındığı mekanda hapy hour ve akşam saatlerinde de canlı müzikler yapılıyor. DJ performanslarının da dahil olduğu Rai Türkbükü, aynı zamanda dokuz odalık butik otelini de hizmete sunuyor.

Six Senses Kaplankaya

Türkbükü'nden tekne seferleriyle ulaşılan Six Senses Kaplankaya, misafirlerini renkli ve dinamik deneyimlerle karşılıyor. Six Senses Kaplankaya; sezonun sürprizi olarak deneyimli şef Osman Sezener ve OD ekibinin sinerjisiyle hayata geçirilen Anhinga by OD ile yaz enerjisini yükseltiyor.


Susona Bodrum

Kişiye özel tatil deneyimini Ege'nin en güzel koylarından birinde sunan Susona Bodrum, ödüllü imza restoranı Malva ve Frankie Beach Club'da uzun ve eğlenceli öğle yemeklerinin servis edileceği "Power Lunch" konsepti ile bu sezon da damak zevkine önem verenlere hitap ediyor. DJ Kaan Demiral, "Bohemian ChillOut Vibes" ile bohem tınılarıyla set başında, İsmail Tepe saksafon, Özge Metin keman ve akordeon, Bahadır Şener kanun, Günay Güvel ise perküsyonda Frankie Beach Club misafirlerini müziğe doyuracak.


Villa Azur Beach & Restaurant

Eğlence ve yeme içme sektörünün dünyadaki önemli isimlerinden biri olan Michael Martin tarafından oluşturulan Villa Azur, Bodrum Yalıkavak'ta da muhteşem manzarasıyla misafirlerini ağırlıyor. Ev ortamında tatil deneyimi sunan D'Plaj Residans bünyesinde bulunan Villa Azur Beach & Restaurant'ın Şef Hüseyin Berber'in yenilediği menüsünde dikkat çeken sunumlar ortaya çıkıyor. Beach club, imza lezzetler ve DJ performansıyla Villa Azur Beach & Restaurant, güneşin tadını çıkarmanızı sağlıyor.


Yalıkavak Pupa Restoran

Bodrum yeme içme sektöründe 43 yıllık deneyim sahibi işletmeci Şef Adnan Şen, yeni mekanı Yalıkavak Pupa ile misafirlerini karşılıyor. Mutfağından içeriğine kadar "topraktan ve denizden sofraya" anlayışıyla yerelden dünyaya açılan Yalıkavak Pupa Restoran'da öne çıkan lezzetlerin hepsi mekanın kendi ekim, üretim, kesim ve işleme tesislerinden tedarik ediliyor. Hem yerel hem de dünya mutfaklarıyla harmanlanan restoranda Bodrum'un ünlü şeflerinin danışmanlığında hazırlanan dört özel et, balık, vejeteryan ve vegan menü seçeneği bulunuyor.

Zuma Bodrum

Çağdaş Japon mutfağının ödüllü restoranı Zuma, Bodrum Yalıkavak Marina'da kapılarını 2022 yaz sezonuna açtı. Zuma, Ege Denizi'nin nefes kesen manzarası eşliğinde bir Uzak Doğu kültürü deneyimi sunuyor. Çağdaş Japon mutfağından gelen menüsüyle Zuma, hafta sonları konuk DJ'lerin performansları ile misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları
İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Füzyon Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri
Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

Sevgililer Günü İçin Restoran Önerileri

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo
İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

İstanbul'da Mekan Önerisi: İsokyo

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yeşil Yıldız'lı Restoranları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları
Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

Moda'nın En İyi Kahvaltı Mekanları

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo
İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

İstanbul'da Mekan Önerisi: Octo

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde
Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Çırağan Palace Kempinski, Saray Lezzetleri İle Adresinizde

Berlin'in En İyi Restoranları
Berlin'in En İyi Restoranları

Berlin'in En İyi Restoranları

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı
Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

Kadıköy'de Uğramanız Gereken 6 Kahve Mekanı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı
İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Zihni Nişantaşı

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie
İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie

İstanbul'da Mekan Önerisi: Ferida Brasserie