Şubat 2024'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Şubat 2024'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
30 Ocak 2024 Salı 16:24 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Şubat Ayı Film Önerileri

Şubat 2024 Filmleri

Argylle (2 Şubat)

Yönetmen: Matthew Vaughn

Oyuncular: Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Henry Cavill, John Cena, Dua Lipa, Bryan Cranston, Sofia Boutella, Ariana DeBose, Samuel L. Jackson

"Kingsman"in yönetmeni Matthew Vaughn, casusluk romanlarındaki olay örgüsü esrarengiz bir şekilde bir yeraltı suç örgütünün faaliyetlerini yansıtınca bu örgütün dikkatini çeken bir roman yazarını konu alan bu aksiyon komedisiyle casusluk dünyasına geri dönüyor. Artık roman yazarı ve kedisini kurtarmak gizli bir ajana kalmıştır. "Argylle" filmi, 2 Şubat'ta sinemalarda izleyici ile buluşuyor.


The Teachers' Lounge, Öğretmenler Odası (2 Şubat)

Yönetmen: İlker Çatak

Oyuncular: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau

İlker Çatak'ın, ilk gösterimi 2023 Berlin Film Festivali'nin Panorama bölümünde gerçekleşen bol ödüllü yeni filmi "Das Lehrerzimmer (Teachers' Lounge, Öğretmenler Odası)", öğrencilerinden birinin hırsızlık yaptığından şüphelenilince, olayın aslını öğrenmeye karar veren öğretmen Carla Nowak'ı merkezine alıyor. İdealleri ve okul sistemi arasında sıkışıp kalan öğretmenin eylemlerinin sonuçları onu yıkmakla tehdit eder. "Das Lehrerzimmer (Teachers' Lounge, Öğretmenler Odası)" filmi, 2 Şubat'ta sinemalarda.


Spider-Man: Into the Spider-Verse (3-4 Şubat)

Yönetmen: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Seslendirme Kadrosu: Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali, Brian Tyree Henry, Lily Tomlin, Luna Lauren Velez, Zoe Kravitz, John Mulaney, Kimiko Glenn, Nicolas Cage, Kathryn Hahn, Liev Schreiber, Chris Pine, Oscar Isaac

Aksiyon ve macera türlerindeki bol ödüllü "Spider-Man: Into the Spider-Verse" animasyon filminde, genç Miles Morales kendi evreninin Örümcek Adamı olur ve tüm gerçekliklere yönelik bir tehdidi durdurmak için diğer boyutlardan örümcek gücüne sahip beş kişiyle birleşmek zorundadır. Çok sevilen "Spider-Man: Into the Spider-Verse" filmi, 3-4 Şubat günlerinde Zorlu PSM'de canlı orkestra eşliğinde gösteriliyor.


Poor Things, Zavallılar (9 Şubat)

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef

Modern ve özgün bir Frankenstein hikayesi olan ve Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan ödülüne layık görülen "Poor Things (Zavallılar)", Alasdair Gray'in aynı adlı romanından uyarlanıyor. Film, başarılı bilim insanı Dr. Godwin Baxter tarafından öldükten sonra hayata döndürülen Bella Baxter'ın fantastik dönüşümünü anlatıyor. Dünya çapındaki eleştirmenlerin, Yorgos Lanthimos'un en iyi filmi olarak lanse ettiği "Poor Things (Zavallılar)", Türkiye prömiyerini yaptığı Filmekimi'nin ardından 9 Şubat'ta sinemalarda gösterime giriyor.


Upgraded (9 Şubat)

Yönetmen: Carlson Young

Oyuncular: Camila Mendes, Archie Renaux, Marisa Tomei

Romantik komedi türündeki "Upgraded" filmi, patronu tarafından son dakikada Londra'ya bir iş gezisine davet edilen hevesli bir sanat stajyeri olan Ana'nın uçakta yakışıklı ve zengin William ile tanışmasını konu alıyor. "Upgraded" filmi, 9 Şubat'tan itibaren Prime Video'da izlenebilir.


Kül (9 Şubat)

Yönetmen: Erdem Tepegöz

Oyuncular: Funda Eryiğit, Alperen Duymaz, Mehmet Günsür

Gökçe, kendi yaşamında kaybettiği heyecanı eşi Kenan'ın sahibi olduğu yayınevine gelen kitaplardan "Kül"ün hikayesinde bulur. Peşine takıldığı bu gizemli hikaye, Gökçe'ye uzun zamandır hissedemediği duyguları yeniden yaşatırken, Kenan ile sahip oldukları mutlu aile tablosunun kısa sürede paramparça olmasına neden olur. "Kül" filmi, 9 Şubat'tan itibaren Netflix'te izlenebilir.


Kar ve Ayı (9 Şubat)

Yönetmen: Selcen Ergun

Oyuncular: Merve Dizdar, Derya Pınar Ak, Erkan Bektaş, Asiye Dinçsoy, Onur Gürçay, Mehmet Küçük, Muttalip Müjdeci

Dram türündeki "Kar ve Ayı" filminde genç bir hemşire, bir adam kaybolduğunda kış mevsiminde, ücra bir köyde yeni bir göreve başlar. Pek çok yerli ve uluslararası film festivalinde adaylık ve ödüle layık görülen "Kar ve Ayı" filmindeki performansı ile Merve Dizdar, Antalya Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandı. 2022 yapımı "Kar ve Ayı" filmi, 9 Şubat'ta BluTV'de.


İyi Bir Aile Değiliz (9 Şubat)

Yönetmen: Haki Biçici

Oyuncular: Kaan Yıldırım, Erkan Kolçak Köstendil, Şinasi Yurtsever, Sarp Apak, Derya Karadaş, Melisa Doğu, Vedat Erincin, Asiye Dinçsoy, Nergis Çorakçı, Tarhan Karagöz, Yakup Turgut

Murat, babasının vefatı sebebiyle hayatının en tuhaf aile buluşmasına katlanmak zorundadır. Tüm sülale rahmetliyi köylerindeki aile mezarlığına defnetmek isterken Murat bu adetlerin eskide kaldığını, İstanbul'da bu işi organize edeceğini söyler. Murat, babasını kaybetmenin üzüntüsü içindeyken, bir de bu hengamede cenaze kaybolur. Artık Murat'ın gözünde tüm aile üyeleri şüpheli durumdadır! İlaçlarını içse aslında iyi çocuk olan kuzen Hızır, rahatsız edici şekilde yardım sever diğer kuzen Sinan, ailenin ayaklı gazetesi Çiçek, işbirlikçi kapıcı ve tüm diğer garip aile üyeleri , 24 saat süren bu hengamede Murat'ı giderek çileden çıkartırlar. "İyi Bir Aile Değiliz", 9 Şubat'ta sinemalarda izlenebilir.


Players, Aşk Oyunu (14 Şubat)

Yönetmen: Trish Sie

Oyuncular: Gina Rodriguez, Tom Ellis, Joel Courtney

Zekice flört taktiklerine sahip New Yorklu bir spor yazarı, beklenmedik bir şekilde aşık olur. Acaba herkese pas vermekten vazgeçip topu bu sefer kendine saklayabilecek mi? "Players (Aşk Oyunu)" filmi, 14 Şubat'ta Netflix'te.


This Is Me...Now (16 Şubat)

Yönetmen: Dave Meyers

Jennifer Lopez'in yaklaşık on yıl sonra çıkardığı ilk stüdyo albümü olan "This Is Me...Now", sanatçının "This is Me...Then" albümünün 20. Yıl dönümünün de kutlaması niteliğini taşıyor. Senaryosu, Jennifer Lopez, Matt Walton ve Ben Affleck tarafından yazılmış olan "This Is Me...Now" filmi ise Jennifer Lopez'in aşk hayatını içten, düşündürücü, seksi, komik, fantastik ve son derece eğlenceli bir müzikal ve görsel içerikle anlatıyor. Film, Jennifer Lopez'in kendi iyileşme yolculuğuna ve her zaman mutlu sonlara inanmasına içten bir övgüde bulunuyor. Sanatçıyı hiç görülmemiş bir perspektifle izleyiciyle buluşturarak benzersiz bir deneyim sunuyor. "This Is Me...Now" filmi, 16 Şubat'ta Prime Video'da izlenebilir.


Madame Web (16 Şubat)

Yönetmen: S.J. Clarkson

Oyuncular: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O'Connor, Isabela Merced, Tahar Rahim, Emma Roberts, Mike Epps, Adam Scott, Zosia Mamet

Sony'nin "Spider-Man" evreni serisi, "Venom" ve "Morbius" filmleri ile oldukça inişli çıkışlı bir süreç geçiriyor. Ama Dakota Johnson'ın geleceği gören bir karaktere hayat verdiği, "Spider-Man" evreninden başka yan karakteri de göreceğimiz "Madame Web" filmi, izlemeye değer olabilir. "Madame Web" filmi, 16 Şubat'ta sinemalarda.


Bob Marley: One Love (16 Şubat)

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green

Oyuncular: Kingsley Ben-Adir, James Norton, Lashana Lynch

Dram ve müzik türlerindeki biyografik film "Bob Marley: One Love", efsanevi reggae müzisyeni Bob Marley'in hayatına bir bakış sunuyor. Bob Marley'i son dönemlerin en sevilen oyuncularından Kingsley Ben-Adir canlandırıyor. "Bob Marley: One Love" filmi, 16 Şubat'ta sinemalarda.


The Zone of Interest, İlgi Alanı (23 Şubat)

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck

Dram, tarih ve savaş filmi olan "The Zone of Interest"te, Auschwitz'in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın yanındaki bir ev ve bahçede aileleri için rüya gibi bir hayat kurmaya çalışırlar. "The Zone of Interest (İlgi Alanı)" filmi, 2024 Oscar'larında En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Yabancı Film ve En İyi Ses dallarında aday gösterildi. "The Zone of Interest (İlgi Alanı)" filmi, 23 Şubat'ta sinemalarda.


Code 8: Part 2, Kod 8: 2. Kısım (28 Şubat)

Yönetmen: Jeff Chan

Oyuncular: Robbie Amell, Stephen Amell, Aaron Abrams

Güçleri olan insanların baskı altına alındığı şehirde eski bir suçlu, bir genci yozlaşmış polisten korumak için nefret ettiği uyuşturucu baronundan yardım istemek zorunda kalır. "Code 8: Part 2 (Kod 8: 2. Kısım)" filmi, 28 Şubat'ta Netflix'te.


The Dreamers, Düşler, Tutkular ve Suçlar

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Oyuncular: Eva Green, Louis Garrel, Michael Pitt

Bernardo Bertolucci, Paris'te '68 döneminin çalkantılı atmosferini evin içinde cinsel özgürlüğünü keşfeden üç gencin gözünden anlatırken, bir yandan da sinema tarihine ve Fransız Yeni Dalgasına saygı duruşunda bulunuyor. Sokaklarda toplumsal değişimin ateşi yanarken bir eve kapanıp bireysel düşleri kovalamayı sorgulayan, cesur ve cüretkar bir Bernardo Bertolucci filmi. "The Dreamers (Düşler, Tutkular ve Suçlar)" filmi, şubat ayından itibaren MUBI'de.


Mulholland Dr., Mulholland Çıkmazı

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring

Sinemanın gördüğü en özgün zihinlerden David Lynch'in pek çoklarına göre başyapıtı, aynı zamanda 2000'lerin en önemli filmlerinden biri. Freudyen çözümlemelerle dolu, klasik anlamda olay örgüsünün bulunmadığı, zaman ve mekan kavramlarının birbiri içinde kaybolduğu, David Lynch'e özgü bir klasik olan film, rüyalar şehri Los Angeles'ı kapkaranlık bir labirente; Hollywood'u ise bir kabus mekanına çeviriyor. "Mulholland Dr. (Mulholland Çıkmazı)" filmi, rüyaların ve gerçekliğin iç içe geçtiği bir hayal perdesini beyazperdeye taşıyor. "Mulholland Dr. (Mulholland Çıkmazı)" filmi, şubat ayında MUBI'de.


Shaun of the Dead, Zombilerin Şafağı

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Simon Pegg, Edgar Wright, Nick Frost, Martin Freeman, Rosamund Pike, Bill Nighy

İngiliz sinemasının yıldızlarından Edgar Wright'ın "Cornetto Üçlemesi" olarak anılan filmlerinin ilki "Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı)", korku ve komedi türlerinin en güzel kesişimlerinden birini sunuyor. Popüler kültür göndermeleri, hınzır mizahı ve hiç bitmeyen bir tempoya sahip kurgusuyla tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan filmde, Londra'yı zombilerin bastığı bir senaryoda hayatındaki hiçbir şey yolunda gitmeyen Shaun'un sevdiklerini kurtarmak isterken ortalığı birbirine katması anlatılıyor. "Shaun of the Dead (Zombilerin Şafağı)" ve üçlemenin diğer filmi "Hot Fuzz (Sıkı Aynasızlar)" şubat ayında MUBI'ye konuk oluyor.


Pride & Prejudice, Aşk ve Gurur

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Donald Sutherland, Brenda Blethyn, Rosamund Pike, Jena Malone, Carey Mulligan, Kelly Reilly

Jane Austen'in ölümsüz klasiği, İngiliz sinemasının günümüzdeki en önemli yönetmenlerinden Joe Wright'ın elinde taze bir bakış kazanıyor. 4 dalda Oscar adaylığına sahip film, George dönemi İngilteresinde beş kız kardeşin evlilik, aşk ve ahlaki değerleri sorguladığı anları beyazperdeye aktarıyor. Lizzy rolünde kariyerinin en önemli performanslarından birini çıkaran Keira Knightley de 18. yüzyılın sonlarında geçen bu dönem filmin yarattığı etkide başlıca pay sahiplerinden biri. "Pride & Prejudice (Aşk ve Gurur)" filmi, şubat ayında MUBI'de.


Le Charme Discret de la Bourgeoise, Burjuvanın Gizli Çekiciliği

Yönetmen: Luis Buñuel

Oyuncular: Fernando Rey, Delphine Seyrig, Bulle Ogier

Sinemada sürrealizm denince akla gelen ilk isim olan Luis Buñuel'in klasikleşen yapıtlarından "Le Charme Discret de la Bourgeoise (Burjuvanın Gizli Çekiciliği)", pek çok sinemacıya ilham vermeye devam eden bir başyapıt. Hiç bitmeyen bir rüya gibi ilerleyen, her şeyin ters gittiği bir akşam yemeği masasında, bir sofranın etrafında burjuva ahlakının altını oyan, sinema tarihine geçmiş bu filmin yanı sıra, Buñuel'in filmografisinin en önemli parçalarından "Gündüz Güzeli" ve "Arzunun Belirsiz Nesnesi" de şubat ayında MUBI'de gösterimde olacak.


2024 Yılının En Çok Beklenen Filmleri

2024 Yılında Oscar Adayı Olması Beklenen Filmler

2024 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey