2024 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

Gerilim dizilerinden komedilere, kıyamet sonrası dramalardan romantik yapımlara dek 2024 yılının en çok beklenen dizileri bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Ocak 2024 Salı 16:56 | Son Güncellenme:
25 dakika okunma süresi
2024 Yılının En Çok Beklenen Dizileri

2024 Yılında Mutlaka İzlemeniz Gereken Diziler:

Heyecanla beklediğimiz dizilerin yeni sezonlarından, ilk kez izleyici ile buluşacak mini dizilere ve ilk sezonu ile karşımıza çıkacak yepyeni dizilere dek 2024 yılının dijital platform takvimini derledik. Prime Video'dan Netflix'e, Hulu'dan Apple TV+'a, HBO Max'ten Disney+'a dek dünya çapındaki yayın platformlarının 2024 yılında en çok beklenen dizileri bir arada.


The Brothers Sun (4 Ocak)

Yaratıcılar: Brad Falchuk, Amy Wang, Byron Wu

Oyuncular: Michelle Yeoh, Justin Chien, Sam Song Li

Aksiyon, komedi ve dram türlerindeki "The Brothers Sun" dizisinde, Taipeili bir çetenin üyesi, inatçı annesini ve olaylardan bihaber olan erkek kardeşini onları hedef alan gizemli düşmandan korumak için Los Angeles'a gider. "The Brothers Sun" dizisini, 4 Ocak 2024'te Netflix'te izleyebilirsiniz.


Echo (9 Ocak)

Yaratıcılar: Sydney Freeland, Catriona McKenzie

Oyuncular: Alaqua Cox, Vincent D'Onofrio, Chaske Spencer, Graham Greene, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs, Zahn McClarnon, Cody Lightning

Beş bölümlük mini dizi "Echo", Wilson Fisk'in suç imparatorluğu tarafından takibe alınan Maya Lopez'i merkezine taşıyor. Bu yolculuk Maya'yı evine getirirken, genç kız ailesiyle ve mirasıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır. "Echo" dizisi, 10 Ocak'ta Disney+'ta izleyiciyle buluşuyor.


True Detective: Night Country (14 Ocak)

Yaratıcı: Nic Pizzolatto

Oyuncular: Jodie Foster, Kali Reis, John Hawkes, Christopher Eccleston, Fiona Shaw, Finn Bennett, Anna Lambe

Polis soruşturmalarının, hem hukukun içinde hem de dışında yer alan kişilerin kişisel ve mesleki sırlarını ortaya çıkardığı antoloji serisi "True Detective" dizisinin 4. sezonu olan "True Detective: Night Country" ismi ile 14 Ocak'ta HBO Max'te seyirciyle buluşuyor.


Death and Other Details (16 Ocak)

Oyuncular: Linda Emond, Lauren Patten, Violett Beane

Suç, dram ve gizem türlerindeki "Death and Other Details" dizisinde, Dedektif Rufus Cotesworth ve çırağı Imogene, Akdeniz'de herkesin bir şeyler sakladığı zengin bir yelkenli teknede gerçeği araştırıyor. "Death and Other Details" dizisi, 16 Ocak'ta Hulu'da yayınlanıyor.


Griselda (25 Ocak)

Yaratıcı: Doug Miro

Oyuncular: Sofia Vergara, Martin Rodriguez, Rosa Ochoa

Biyografi, suç ve dram türlerindeki mini dizi, zekası ve hırsıyla tarihin en çok para kazanan uyuşturucu kartellerinden birini kuran Griselda Blanco'nun hayat öyküsünden esinleniyor. "Griselda" dizisi, 25 Ocak'ta Netflix'te.


Masters of the Air (25 Ocak)

Yaratıcı: John Orloff

Oyuncular: Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Barry Keoghan, Rafferty Law, Elliot Warren, David Shields, Ben Radcliffe, Darragh Cowley, Edward Ashley

Aksiyon, dram ve gerilim türlerindeki "Masters of the Air" isimli mini dizide, yerden beş mil yukarıda ve düşman hatlarının gerisinde, "Uçan Kale" olarak bilinen bir bombardıman uçağının içindeki 11 adam, Alman avcı uçaklarının amansız sürüleriyle savaşıyor. "Masters of the Air" dizisi, 25 Ocak'ta Apple TV+'ta.


Expats (26 Ocak)

Yaratıcı: Lulu Wang

Oyuncular: Nicole Kidman, Sarayu Blue, Ji-young Yoo, Brian Tee, Tiana Gowen, Bodhi del Rosario, Jack Huston, Amelyn Pardenilla

Altı bölümlük dram türündeki "Expats" mini dizisi, Hong Kong'da yaşayan birbirine sıkı sıkıya bağlı bir grup göçmenin kişisel ve profesyonel yaşamlarına bir bakış sunuyor. Hikaye, 2014 yılında Hong Kong'da geçiyor. Mimar Margaret, kocası Clarke ve üç çocukları, ABD'den Hong Kong'a taşınıyor ve burada Hilary ve kocası David gibi şehirdeki diğer göçmenlerle tanışıp kaynaşıyorlar. Bu dünyada zenginlik kutlanıyor ve arkadaşlıklar ise gelip geçici oluyor. Ama sonra, bir aile trajedisi yaşanıyor ve topluluklarını birbirine yakınlaştırıyor. "Expats" dizisi, 26 Ocak'tan itibaren Prime Video'da.


Mr and Mrs Smith (2 Şubat)

Yaratıcılar: Francesca Sloane, Donald Glover

Oyuncular: Maya Erskine, Donald Glover, Paul Dano, John Turturro, Michaela Coel, Katrina Canillas

Aksiyon, komedi ve suç türlerindeki "Mr and Mrs Smith" dizisinde, iki yabancı, kendilerine casusluk, zenginlik ve seyahat dolu bir hayat sunan bir casusluk ajansında iş bulur. İşin püf noktası: Görücü usulü bir evlilik ile yeni kimlikler edinmekte. "Mr and Mrs Smith" dizisi, 2 Şubat'ta Prime Video'da.


One Day (8 Şubat)

Yaratıcı: Nicole Taylor

Oyuncular: Leo Woodall, Ambika Mod, Amber Grappy

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "One Day" isimli mini dizide, Emma ve Dexter, ilk kez 1988 yılındaki mezuniyet gecesinde tanışırlar. Ertesi gün kendi yollarına gitmek zorunda kalırlar ancak ikili, her yıl görüşmeye devam eder. "One Day" dizisi, 8 Şubat'ta Netflix'te.


Avatar: The Last Airbender (22 Şubat)

Yaratıcı: Albert Kim

Oyuncular: Tamlyn Tomita, Elizabeth Yu, Daniel Dae Kim

Aksiyon, macera ve komedi türlerindeki "Avatar: The Last Airbender" dizisi, çok sevilen anime dizinin canlı aksiyon uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Ateş Ulusu'nu yenerek dünyayı kurtarmak için savaşan Aang ve arkadaşlarının maceralarına odaklanıyoruz. "Avatar: The Last Airbender" dizisi, 22 Şubat'ta Netflix'te.


The Regime (3 Mart)

Oyuncular: Kate Winslet, Hugh Grant, Andrea Riseborough

Dram türündeki "The Regime" dizisi, çözülmek üzere olan otoriter bir rejimde, sarayın duvarları arasında geçen bir yılın hikayesini takip ediyor. "The Regime" dizisi, 3 Mart'ta HBO Max'te.


Nolly (17 Mart)

Yaratıcı: Russell T. Davies

Oyuncular: Helena Bonham Carter, Con O'Neill, Augustus Prew

Biyografik drama türündeki "Nolly" isimli mini dizi, eşsiz İngiliz dizi yıldızı Noele Gordon'un saltanatını ve gözden düşüşünü keşfediyor. "Nolly" dizisi, 2023 yılında ITVX isimli bir platformda prömiyer yaptı ancak asıl yayınını 17 Mart'ta PBS'te yapıyor.


3 Body Problem (21 Mart)

Oyuncular: Marlo Kelly, Saamer Usmani, Jess Hong

Macera, dram ve fantastik türlerindeki "3 Body Problem" dizisinde, 1960'larda Çin'de alınan vahim bir karar, uzayda ve zamanda yankılanarak günümüzdeki bir grup bilim insanına ulaşır ve onları, insanlığın en büyük tehdidiyle yüzleşmeye zorlar. "3 Body Problem" dizisi, 21 Mart'ta Netflix'te.


Fallout (12 Nisan)

Yaratıcı: Geneva Robertson-Dworet

Oyuncular: Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Gogggins

Aksiyon, macera ve dram türlerindeki "Fallout" dizisinde, gelecekte, nükleer yıkımın yol açtığı kıyamet sonrası Los Angeles'ta, vatandaşlar kendilerini radyasyondan, mutantlardan ve haydutlardan korumak için yeraltı sığınaklarında yaşamak zorundadır. "Fallout" dizisi, 12 Nisan'da Prime Video'da.


Bridgerton, 3. Sezon (16 Mayıs)

Yaratıcı: Chris Van Dusen

Oyuncular: Nicola Coughlan, Luke Newton, Luke Thompson, Jonathan Bailey, Simone Ashley, Ruth Gemmell, Adjoa Andoh, Golda Rosheuvel, Florence Hunt, Will Tilston, Julie Andrews

Julia Quinn'in çok satan romanlarından esinlenilen "Bridgerton" dizisi, Bridgerton Ailesi'nin birbirine sıkı sıkıya bağlı sekiz kardeşinin, Londra sosyetesinde aşkı ve mutluluğu arayışını konu alıyor. "Bridgerton" 3. sezonu, Colin Bridgerton ve Penelope Featherington arasındaki yavaş ilerleyen romantizmin yanı sıra Kate ve Anthony Bridgerton'ın evliliklerinin ilk günlerine odaklanıyor. "Bridgerton" dizisinin 3. Sezonu, 16 Mayıs'ta Netflix'te.


House of the Dragon, 2. Sezon

Yaratıcı: Ryan J. Condal, George R. R. Martin

Oyuncular: Emma D'Arcy, Olivia Cooke, Matt Smith, Rhys Ifans, Paddy Considine, Fabien Frankel, Eve Best, Steve Toussaint, Ewan Mitchell, Harry Collett, Tom Glynn-Carney, Phia Saban

Çok sevilen "Game of Thrones" dizisinin 'spinoff'u olarak karşımıza çıkan "House of the Dragon", isminden de anlaşılacağı gibi ejderhalara hükmeden Targaryen Ailesi'ni merkezine alıyor. Daenerys Targaryen'in doğumundan 172 yıl önce, Targaryen Hanesi gücünün zirvesinde ve krallığın başındayken patlak veren iç savaşı izliyoruz. "House of the Dragon" dizisinin 2. sezonunun yayın tarihi henüz açıklanmamış olsa da diziyi, 2024 yazında izleyeceğimiz düşünülüyor.


Arcane, 2. Sezon

Seslendirme Kadrosu: Hailee Steinfeld, Kevin Alejandro, Jason Spisak, Terri Douglas, Remy Hi, Harry Lloyd, Toks Olagundoya

Çok sevilen "League of Legends" oyununun dünyasını anlatan "Arcane" dizisi, yalnızca animasyon veya oyun severleri değil, "Aile nedir?"in sorgulanmasını, doğru ve yanlış kavramlarının tartışılmasını, toplumsal sınıflar arası mücadeleleri ve tabii ki fantastik bir dünyayı izlemeyi seven herkesin gönlünü kazanan bir yapım. "Arcane" dizisinde, gerçek bir ütopya olan Piltover ile bir yer altı şehri olup ezilen sınıfın yaşadığı Zaun arasında geçen savaşları ve bu bölgelerde yaşayan, "League of Legends" oyununun ikonikleşmiş şampiyonlarının arasındaki güç mücadelesinin hikayesini izliyoruz. "Arcane" dizisinin 2. Sezonu, Kasım 2024'te Netflix'te izleyici ile buluşuyor.


Silo, 2. Sezon

Yaratıcı: Graham Yost

Oyuncular: Rebecca Ferguson, Common, Tim Robbins

Dram, gizem ve bilim kurgu türlerindeki "Silo" dizisinde, erkekler ve kadınlar yeraltındaki dev bir siloda, kendilerini yüzeydeki zehirli ve harap dünyadan koruduğuna inandıkları çeşitli düzenlemelerle yaşamaktadır. İlk sezonu 2023'te yayınlandığında hem izleyici hem de eleştirmenlerden büyük övgü toplayan "Silo" dizisinin 2. Sezonunun yayın tarihi belli olmasa da 2024 yılında Apple TV+'ta izleyiciyle buluşması planlanıyor.


What We Do in the Shadows, 6. Sezon

Yaratıcı: Jemaine Clement

Oyuncular: Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou

Komedi, fantastik ve gerilim türlerindeki "What We Do in the Shadows" dizisi, yüzyılı aşkın bir süredir Staten Island'da birlikte yaşayan dört vampirin gece hayatlarına bir bakış sunuyor. Çok sevilen "What We Do in the Shadows" dizisinin 6. sezonu, 2024 yılında Hulu'da izleyiciyle buluşuyor.


The Boys, 4. Sezon

Yaratıcı: Eric Kripke

Oyuncular: Jack Quaid, Karl Urban, Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Capone, Karen Fukuhara, Mathan Mitchell

"The Boys", kara komedi türünde bir süper kahraman dizisi. Bir grup kanunsuzun, süper güçlerini kötüye kullanan yozlaşmış süper kahramanları devirmek için yola çıkmasını konu alıyor. Bu dünyada süper kahramanlara ünlü gibi davranılıyor, tüm bu şöhret ve bağlantılar sayesinde gerektiğinde cinayetten bile kurtulabiliyorlar. "The Boys" dizisinin 4. sezonu, 2024 yılında Prime Video'da izlenebilir.


Disclaimer

Oyuncular: Cate Blanchett, Lesley Manville, Sacha Baron Cohen

Dram ve gerilim türlerindeki mini dizi "Disclaimer", uzun süredir saygın kurumların ihlallerini ortaya çıkarmak üzerine çalışan bir televizyon belgesel gazetecisi olan Catherin Ravenscroft'ı merkezine alıyor. "Disclaimer" dizisinin henüz yayın tarihi belli olmamakla birlikte 2024 yılında Apple TV+'ta yayınlanması planlanıyor.


You, 5. Sezon

Yaratıcılar: Greg Berlanti, Sera Gamble

Oyuncular: Penn Badgely, Charlotte Ritchie, Tati Gabrielle, Amy-Leigh Hickman

Suç ve dram türlerindeki "You" dizisinde, tehlikeli derecede çekici, yoğun saplantılı bir genç adam, kendisini büyülediği kişilerin hayatlarına sokmak için aşırı önlemler alır. Oldukça popüler olan "You" dizisinin 5. sezonu yani son sezonu, 2024 yılında Netflix'te izlenebilir.


The Bear, 3. Sezon

Yaratıcı: Christopher Storer

Oyuncular: Jeremy Allen White, Ebon Moss-Bachrach, Ayo Edebiri, Abby Elliott, Lionel Boyce, Liza Colón-Zayas, Edwin Lee Gibson, Corey Hendrix, Matty Matheson

Mutfaktan alevlerin ve bolca rekabetin yükseldiği "The Bear", Carmen "Carmy" Berzatto adlı genç ve yetenekli şefin kendisini bir anda aile işletmesi olan sandviç dükkanında bulmasıyla yaşanılanları anlatıyor. Ailede yaşanan bir kaybın ardından evine geri dönen Carmy, Michelin yıldızlı restoranların ardından küçük bir işletmeyi yönetme konusunda türlü zorluklar yaşarken, mutfağın geri kalan üyeleri de ona yardımcı olmak konusunda pek istekli değildir. Hem izleyici hem de eleştirmenlerden tam puan alan "The Bear" dizisinin 3. sezonu, 2024 yılında Hulu'da.


The Umbrella Academy, 4. Sezon

Yaratıcılar: Steve Blackman, Jeremy Slater

Oyuncular: Elliot Page, Tom Hopper, David Castaneda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Justin H. Min, Colm Feore, Kate Walsh

"The Umbrella Academy", dünyayı kurtarmak için onları yetiştiren bir milyarder tarafından evlat edinilen yedi süper güçlü kişiyi takip ediyor. Zamanla tamamen birbirinden kopmuş ekibimiz, yetişkin olarak, babaları öldüğünde yeniden bir araya gelirler ve sonunda kıyameti getirecek bir dizi olayı harekete geçirirler. "The Umbrella Academy" ile ilgili en iyi şeylerden biri, bazı süper problemli süper kahraman metaforlarına işaret etmesi. Dizinin kendine özgü estetiği ve karakterlerin her birini tanımak için seyirciye yeterli alan tanınması, izlemeyi keyifli hale getiriyor. Çok sevilen "The Umbrella Academy"nin 4. sezonu, 2024 yılında Netflix'te.


Mary & George

Yaratıcı: D.C. Moore

Oyuncular: Lydia Fleming, Ryan Oliva, Julianne Moore

Dram türündeki tarihi dizi "Mary & George", oğlunu entrika yoluyla Kral James'i baştan çıkarıp onun tüm güce sahip sevgilisi haline getiren Buckingham Kontesi'nin İngiltere'nin o güne kadar görmediği kadar zengin ve nüfuzlu olmasının hikayesini anlatıyor. "Mary & George" dizisi, 2024 yılında Starz'da.


Star Wars: The Acolyte

Yaratıcı: Leslye Headland

Oyuncular: Dafne Keen, Amandla Stenberg, Jodie Turner-Smith

Aksiyon, macera ve dram türlerindeki "Star Wars: The Acolyte" dizisi, izleyicileri Yüksek Cumhuriyet döneminin son günlerinde karanlık sırlar ve ortaya çıkan karanlık taraf güçleriyle dolu bir galaksiye götürüyor. "Star Wars: The Acolyte" dizisi, 2024 yılında Disney+'ta.


The Penguin

Oyuncular: Colin Farrell, Cristin Milioti, Rhenzy Feliz

Suç, dram ve fantastik türlerindeki "The Penguin" mini dizisi, "The Batman"(2022) filminde karşımıza çıkan Colin Farrell'ın hayat verdiği Penguen karakterini merkezine alıyor. Oswald Cobblepot'ın şekli bozulmuş bir hiç kimseden ünlü bir Gotham gangsterine dönüşümünü anlatıyor. "The Penguin" dizisi, 2024 yılında HBO Max'te.


Rivals

Oyuncular: David Tennant, Alex Hassell, Aidan Turner

Dram türündeki "Rivals" dizisi, Rupert Campbell-Black ve Tony Baddingham'ın uzun süredir devam eden rekabetlerinin doruğa ulaşmasını anlatıyor. "Rivals" dizisi, 2024 yılında Disney+'ta.


The Sympathizer

Oyuncular: Robert Downey Jr., Scott Ly, Hoa Xuande

Dram, tarih ve gerilim türlerindeki "The Sympathizer" dizisi, Vietnam Savaşı sırasında komünist güçler için casus olarak görev yapan yarı Fransız, yarı Vietnamlı bir adamı takip ediyor. "The Sympathizer" dizisi, 2024 yılında HBO Max'te.


2024 Yılının En Çok Beklenen Filmleri

"Expats" Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Jon Snow Dizisi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi