2024 Yılında Oscar Adayı Olması Beklenen Filmler

96. Akademi Ödülleri, 11 Mart 2024'te Los Angeles'taki Dolby Theatre'da gerçekleşen tören ile sahiplerini buluyor. Altın Küre Ödülleri kazananlarının, Oscar'ın ipuçlarını vermesi ile 2024 yılında Oscar adayı olması beklenen filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
11 Ocak 2024 Perşembe 13:43 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
2024 Yılında Oscar Adayı Olması Beklenen Filmler

Oppenheimer (2023) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Rami Malek, Josh Hartnett, Benny Safdie

Biyografi, dram ve tarih filmi "Oppenheimer", bilim insanı ve atom bombasının babası olarak bilinen J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alıyor. "Oppenheimer" filminin; En İyi Film, En İyi Yönetmen (Christopher Nolan), En İyi Erkek Oyuncu (Cillian Murphy), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Robert Downey Jr.), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Emily Blunt), En İyi Uyarlama Senaryo (Christopher Nolan), En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Sinematografi, En İyi Kurgu dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Poor Things (2023) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Vicki Pepperdine, Margaret Qualley, Christopher Abbott, Jarod Carmichael, Kathryn Hunter

Bilim kurgu ve romantik türlerindeki "Poor Things" filmi, zeki ve alışılmışın dışında bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Bella Baxter'ın fantastik evrimini anlatan inanılmaz bir hikaye. 80. Venedik Film Festivali'nde En İyi Film seçilerek Altın Aslan kazanan "Poor Things", Alasdair Gray'in 1992 tarihli, aynı adlı, ödüllü romanından uyarlanıyor. Başroldeki Emma Stone'un, büyük övgüler toplayan performansı ile Oscar kazanabileceği düşünülüyor. "Poor Things" filminin; En İyi Kadın Oyuncu dalının yanı sıra En İyi Film, En İyi Yönetmen (Yorgos Lanthimos), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Mark Ruffalo), En İyi Uyarlama Senaryo (Tony McNamara), En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Kurgu kategorilerinden de Oscar'a aday olması bekleniyor.


The Zone of Interest (2023) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck

Dram, tarih ve savaş filmi olan "The Zone of Interest"te, Auschwitz'in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın yanındaki bir ev ve bahçede aileleri için rüya gibi bir hayat kurmaya çalışırlar. "The Zone of Interest" filminin; En İyi Film, En İyi Yönetmen (Jonathan Glazer), En İyi Sinematografi, En İyi Yabancı Film dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Killers of the Flower Moon (2023) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Brendan Fraser, John Lithgow

Gerçek olaylardan esinlenilerek yaratılan, suç ve dram türlerindeki tarihi film "Killers of the Flower Moon"da, ABD'deki Osage Kabilesi'nin zengin üyeleri 1920'lerde gizemli koşullar altında öldürülür ve bu durum, J. Edgar Hoover'ın da dahil olduğu büyük bir F.B.I. soruşturmasına yol açar. "Killers of the Flower Moon" filminin; En İyi Film, En İyi Yönetmen (Martin Scorsese), En İyi Kadın Oyuncu (Lily Gladstone), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Robert DeNiro), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Cara Jade Myers), En İyi Uyarlama Senaryo (Eric Roth, Martin Scorsese), En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Sinematografi dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Maestro (2023) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Bradley Cooper

Oyuncular: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Maya Hawke

Yılın merakla beklenen filmlerinden biri olan "Maestro", 80. Venedik Film Festivali'nde ana yarışmada yer aldı. Ünlü orkestra şefi, besteci ve müzisyen Leonard Bernstein'ın hayatını konu alan film, Bernstein'ın gün yüzüne çıkmayan hayatını paylaşıyor. "Maestro" filminin; En İyi Film, En İyi Yönetmen (Bradley Cooper), En İyi Erkek Oyuncu (Bradley Cooper), En İyi Kadın Oyuncu (Carey Mulligan) dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Anatomy of a Fall (2023) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Justine Triet

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Anatomie d'une Chute (Anatomy of a Fall)" filminde, kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve tek tanık olan kör oğulları, ahlaki bir ikilemle karşı karşıya kalır. "Anatomy of a Fall" filminin; En İyi Film, En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen (Justine Triet), En İyi Kadın Oyuncu (Sandra Hüller), En İyi Orijinal Senaryo (Justine Triet, Arthur Harari), En İyi Kurgu dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Past Lives (2023) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro

Romantik dram türündeki "Past Lives" filminde, birbirlerine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesinin Güney Kore'den göç etmesinin ardından birbirlerinden koparlar. İkili, 20 yıl sonra, aşk ve kader kavramlarıyla yüzleştikleri bir haftada yeniden bir araya gelirler. "Past Lives" filminin; En İyi Film, En İyi Yönetmen (Celine Song), En İyi Orijinal Senaryo (Celine Song) dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Barbie (2023) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Emma Mackey, Dua Lipa, Anna Cruz Kayne, Sharon Rooney, Issa Rae, Kate McKinnon, Nicola Coughlan, Alexandra Shipp, Ritu Arya, Helen Mirren, Aeric Ferrera, Will Ferrell, Emerald Fennell, Michael Cera

Senaryosunu Greta Gerwig ve Noah Baumbach'ın birlikte kaleme aldığı "Barbie" filmi, Barbie Diyarı'nda yaşayan ve sözde kusurları nedeniyle gerçek dünyada bir maceraya atılan ve bu yolda mükemmelliğin ancak gerçekten kendi içinde bulunabileceğini keşfeden bir Barbie bebeği merkezine alıyor. "Barbie" filminin; En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Margot Robbie), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Ryan Gosling), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (America Ferrera), En İyi Prodüksiyon Tasarımı, En İyi Sinematografi, En İyi Kurgu dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


The Holdovers (2023) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph, Dominic Sessa, Carrie Presyon, Brady Hepner

Komedi ve dram türlerindeki "The Holdovers" filminde, uzak bir hazırlık okulunda çalışan huysuz bir tarih öğretmeni, gidecek yeri olmayan sorunlu bir öğrencisiyle birlikte tatil boyunca kampüste kalmak zorunda kalır. "The Holdovers" filminin; En İyi Yönetmen (Alexander Payne), En İyi Erkek Oyuncu (Paul Giamatti), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dominic Sessa), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Da'Vine Joy Randolph), En İyi Orijinal Senaryo (David Hemingson), En İyi Kurgu dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


American Fiction (2023) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Cord Jefferson

Oyuncular: Jeffrey Wright, Tracee Ellis Ross, John Ortiz

Siyahilerin eğlencesinden kar elde edilmesinden bıkan bir romancı, takma bir isim kullanarak kendisini ikiyüzlülüğün ve küçümsediğini iddia ettiği çılgınlığın kalbine iten bir kitap yazıyor. "American Fiction" filminin; En İyi Erkek Oyuncu (Jeffrey Wright), En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo (Cord Jefferson) dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


May December (2023) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Natalie Portman, Julianne Moore, Piper Curda, Charles Melton, Cory Michael Smith

2023 Cannes Film Festivali'nde ana yarışmada dünya prömiyerini yapan Todd Haynes imzalı "May December", dram türünde bir film. Kötü şöhretli magazin aşklarının tüm ülkeyi sarmasından 20 yıl sonra, evli bir çift, geçmişleriyle ilgili bir film için araştırma yapmak üzere hayatlarına dahil olan bir aktris nedeniyle kendilerini baskı altında hissetmeye başlarlar. "May December" filminin; En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Julianne Moore), En İyi Orijinal Senaryo (Samy Burch, Alex Mechanik) kategorilerinde Oscar'a aday olması bekleniyor.


Napoleon (2023) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier, Ben Miles

Ridley Scott ile Joaquin Phoenix'i yeniden bir araya getiren "Napoleon" filmi, Napolyon Bonapart'ın kökenlerine; imparatorluğa hızlı ve acımasız tırmanışına, karısı ve tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan ve çoğu zaman istikrarsız ilişkisinin prizmasından bakarak orijinal ve kişisel bir bakış sunuyor. Joaquin Phoenix, Napoleon'u canlandırırken; Vanessa Kirby de Josephine'e hayat veriyor. "Napoleon" filminin; En İyi Erkek Oyuncu (Joaquin Phoenix), En İyi Prodüksiyon Tasarımı dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Saltburn (2023) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Emerald Fennell

Oyuncular: Barry Keoghan, Jacob Elordi, Rosamund Pike, Richard E. Grant

Komedi, dram ve gerilim türlerindeki "Saltburn" filminde, Oxford Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci, kendisini asla unutamayacağı bir yaz için eksantrik ailesinin geniş arazisine davet eden çekici ve aristokrat bir sınıf arkadaşının dünyasına çekilir. "Saltburn" filminin; En İyi Erkek Oyuncu (Barry Keoghan), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Jacob Elordi), En İyi Sinematografi dallarında Oscar'a aday olması bekleniyor.


Oscar Ödüllü Tarihi Filmler

Tüm Zamanların En İyi Oscar Töreni Sunucuları

2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi