Emily Blunt'ın En İyi Filmleri

Komediden romantiğe, aksiyondan gerilime, maceradan drama dek oldukça dolu dolu bir filmografiye sahip olan Emily Blunt, oyunculuğuyla olduğu kadar sempatik karakteri ile de Hollywood'un aranan yüzlerinden. 2023 yılında “Oppenheimer” ve “Pain Hustlers” gibi iki büyük yapımla karşımıza çıkan Emily Blunt'ın en iyi filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
25 Eylül 2023 Pazartesi 17:30 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
Emily Blunt'ın En İyi Filmleri

Emily Blunt Kimdir?

İngiliz aktris Emily Blunt, 23 Şubat 1983'te Londra'da doğdu. Hem sahne hem de sinema dünyasında başarılı bir kariyer çizen Emily Blunt, sempatik karakteri ve övgü toplayan oyunculuğu ile Hollywood'da güçlü bir yer edindi.

İngiliz televizyon dizileri ile başlayan kariyeri, Emily Blunt'ı, "The Devil Wears Prada"dan "The Young Victoria"ya, "The Adjusment Bureau"dan "Looper"a, "Edge of Tomorrow"dan "Oppenheimer" ve "Pain Hustlers"a pek çok büyük bütçeli ABD yapımına taşıdı.


Emily Blunt Filmleri:

1. Oppenheimer (2023) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Matt Damon, Robert Downey Jr., Rami Malek, Josh Hartnett, Benny Safdie

Biyografi, dram ve tarih filmi "Oppenheimer", bilim insanı ve atom bombasının babası olarak bilinen J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alıyor. Emily Blunt filmde J. Robert Oppenheimer'ın eşi Kitty Oppenheimer rolünde oldukça güçlü bir performans sergiliyor.


2. Pain Hustlers (2023) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Emily Blunt, Chris Evans, Catherine O'Hara, Chloe Coleman, Andy Garcia, Jay Duplass, Amit Shah, Hillary Harley, Brian d'Arcy James

Suç ve dram türlerindeki "Pain Hustlers" filmi, Florida'da iflas yolunda ilerleyen bir ilaç şirketinin etrafında dönüyor. Kendisi ve kızı için daha iyi bir hayat hayal eden Liza, bu şirkette işe girer ve Liza'nın cesareti, şirketi ve kendisini, kısa süre içinde bir suç komplosunun ortasında kalacağını bilmeden yükseğe taşır.


3. A Quiet Place (2018) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: John Krasinski

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds, Noah Jupe

Emily Blunt, 2018 yapımı korku ve bilim kurgu türlerindeki "A Quiet Place" filmindeki performansıyla büyük övgüler aldı. Bu filmde eşi John Krasinski ile birlikte başrolde yer aldı ve aynı zamanda filmi yöneten Krasinski ile birlikte çalıştı. Post-apokaliptik dünyada bir aile, sese duyarlı uzaylıların, insanların büyük bir kısmını öldürmesinin ardından hayatta kalmaya çalışmaktadır. Sesin tehlikeli olduğu bir dünyayı anlatan bu filmdeki ses kullanımının özgüye şayan olduğunun da altını çizmek gerek. "A Quiet Place", hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından büyük bir beğeni topladı ve devam filmi olan "A Quiet Place Part II" (2020) da aynı başarıyı sürdürdü.


4. The Devil Wears Prada (2006) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Tracie Thoms

En ikonikleşmiş moda filmlerinden "The Devil Wears Parada", aynı zamanda tüm zamanların en iyi hissettiren filmleri arasında da yer almaya devam ediyor. Akıllı ama mantıklı bir yeni mezun olan Andy, yüksek moda dergisinin talepkar Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestly'nin asistanı olarak işe başlar. Başta ciddiye almadığı bu işi sandığından daha fazla önemsemesi gerektiğini anladığında, bir süre sonra bir bağımlılığa dönüşür. Emily Blunt, Miranda Priestly'nin diğer asistanı Emily rolünde karşımıza çıkıyor.


5. The Young Victoria (2009) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Jean-Marc Vallee

Oyuncular: Emily Blunt, Rupert Friend, Miranda Richardson, Jim Broadbent, Mark Strong

Biyografi, dram ve tarih filmi "The Young Victoria"da Kraliçe Victoria'nın iktidarının çalkantılı ilk yılları ve Prens Albert ile yaşadığı kalıcı aşkı anlatılıyor. Emily Blunt, Kraliçe Victoria rolünde oldukça başarılı bir performans sergiliyor.


6. Sicario (2015) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

Aksiyon, suç ve dram türlerindeki "Sicario" filminde, idealist bir FBI ajanı, ABD ile Meksika arasındaki sınır bölgesinde uyuşturucuya karşı tırmanan savaşa yardımcı olması için bir hükümet birimi tarafından görevlendirilir. Emily Blunt, FBI ajanı rolünde ödüle layık bir performans sergiliyor.


7. Sunshine Cleaning (2008) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Christine Jeffs

Oyuncular: Amy Adams, Emily Blunt, Alan Arkin, Jason Spevack, Steve Zahn ve Mary Lynn Rajskub

Amy Adams ve Emily Blunt'ın başrolleri paylaştığı, az bilinen bu bağımsız yapım "Sunshine Cleaning", iki başarılı oyuncunun da kariyerlerinin erken dönemlerinde çekilmiş olsa da yine de izlemeye değer bir yapım. Bir anne, küçük oğlunu özel okula gönderebilmek için güvenilmez kız kardeşiyle birlikte alışılmadık bir işe girişir. İkili, olay yeri incelemeden sonra cinayet mahalline gelerek, temizleme hizmeti vermeye başlar.


8. The Adjustment Bureau (2011) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: George Nolfi

Oyuncular: Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, John Slattery

Suç, gizem ve romantik türlerindeki "The Adjustment Bureau" filminde, bir politikacı ile çağdaş bir dansçı arasındaki ilişki, aşıkları birbirinden ayıran gizemli güçlerden etkilenir.


9. Looper (2012) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano

Aksiyonlu ve maceralı bir bilim kurgu filmi arayanlar için biçilmiş kaftan olan "Looper", bir zamanda yolculuk ve suikastçı hikayesi. "Looper" lakaplı Joe, mafyanın ortadan kaldırmak için geçmişe gönderdiği kişileri öldürmektedir. Ancak bir gün Joe'nun öldürmesi için 39 yıl gelecekten hiç beklemediği biri gönderilir; kendisi. Rian Johnson'ın yazıp yönettiği film, oldukça keyifli ve rahat bir seyir sunuyor.


10. Edge of Tomorrow (2014) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton

Dışarıdan bakıldığında yüzlerce benzeri bulunan 'uzaylılarla savaş' filmlerinden herhangi biri gibi duran "Edge of Tomorrow"un aslında ilginç bir konusu var. Görevi yalnızca medya ilişkileri olan bir asker, uzaylılarla yapılan savaşın tam ortasına düşünce, mecburen çözümü savaşmakta bulur. Cage'i diğer askerlerden ayıran şey ise her öldüğünde aynı güne uyanmak zorunda kalmasıdır. Uzaylılarla savaş konulu bilim kurguları veya aynı günü tekrar tekrar yaşama konseptini ayrı ayrı birçok filmde görmüş olsak da bir araya getirilmiş ve kendi içinde mantıklı bir neden-sonuç ilişkisine bağlanmış halini ilk kez görüyoruz. Keyifli aksiyon ve yerinde kullanılan komediyle de birleşince, Tom Cruise ile Emily Blunt'un başrollerdeki başarısını da göz önünde bulundurursak, ortaya izlemeye değer bir film çıkıyor.


11. The Girl on the Train (2016) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Tate Taylor

Oyuncular: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson, Justin Theroux, Luke Evans, Edgar Ramirez, Laura Prepon, Allison Janney, Lisa Kudrow

Suç, dram ve gizem türlerindeki "The Girl on the Train" filminde, boşanmış ve alkolik bir kadın, hayatı boyunca şok dalgaları yaratacak ve kimseyi kendisine inandıramadığı zorlu bir kayıp soruşturmasına karışır.


12. Into the Woods (2014) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Rob Marshall

Oyuncular: Emily Blunt, Anna Kendrick, Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Chris Pine, Daniel Huttlestone, Christine Baranski, Johnny Depp, Tammy Blanchard

İzlerken oldukça keyif alacağınız yapımlardan biri olan "Into The Woods"; macera, komedi ve dram türlerindeki bir film. James Lapine'in yazdığı "Into the Woods" filmi, çocuk masallarını bir araya getiren bir müzikal. Bir cadı, çocuksuz bir fırıncıya ve karısına, soyağaçlarına konan laneti tersine çevirmek için klasik peri masallarından sihirli öğeler tedarik etme görevi verir.


13. Jungle Cruise (2021) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Emily Blunt, Dwayne Johnson, Edgar Ramirez, Jack Whitehall, Jesse Plemons, Paul Giamatti

Macera, aksiyon ve komedi türlerindeki "Jungle Cruise" filmi, Disneyland'in küçük bir nehir tekne gezisi olan ünlü tema park etkinliğine dayanıyor. "Jungle Cruise " filmi, esprili kaptan Frank Wolff ve cesur araştırmacı Dr. Lily Houghton ile Amazon'da macera dolu bir heyecan yolculuğu sunuyor. Lily, Londra'dan Amazon ormanlarına seyahat eder ve Frank'in, köhne ama sevimli teknesi La Quila'da kendisine nehir aşağı rehberlik etmesi için hizmetlerinden yararlanır. Lily, tıbbın geleceğini değiştirecek güce sahip, benzersiz iyileştirici yetenekleri olan kadim bir ağacı ortaya çıkarmaya kararlıdır. Birlikte bu destansı maceraya atılan bu beklenmedik ikili, yemyeşil yağmur ormanlarının aldatıcı güzelliği içinde gizlenen sayısız tehlike ve doğaüstü güçle karşılaşır.


14. Mary Poppins Returns (2018) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Rob Marshall

Oyuncular: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw, Emily Mortimer, Julie Walters, Meryl Streep, Colin Firth, Jeremy Swift, Kobna Holdbrook-Smith

Macera ve komedi türlerindeki aile filmi "Mary Poppins Returns"te, ilk ziyaretinden onlarca yıl sonra, sihirli dadı Mary Poppins, Banks Kardeşler'e ve Michael'ın çocuklarına hayatlarının zor bir döneminde yardımcı olmak için geri döner.


15. The Hunstman: Winter's War (2016) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Cedric Nicolas, Troyan

Oyuncular: Emily Blunt, Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron

Aksiyon, macera ve dram türlerindeki "The Huntsman: Winter's War" filminde, Buz Kraliçesi Freya'nın ordusunun üyeleri olarak yetiştirilen Eric ve savaşçı arkadaşı Sara, hem Freya'nın hem de kız kardeşi Ravenna'nın kötü niyetlerinden kurtulmak için mücadele ederken yasak aşklarını gizlemeye çalışırlar.


16. The Five-Year Engagement (2012) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Nicholas Stoller

Oyuncular: Emily Blunt, Jason Segel, Chris Pratt

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "The Five-Year Engagement" filminde, tanışmalarından bir yıl sonra Tom, kız arkadaşı Violet'e evlenme teklif eder, ancak evlenmeye hazırlanırken beklenmedik olaylar ikiliye çelme takmaya devam eder.


17. Your Sister's Sister (2011) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Lynn Shelton

Oyuncular: Emily Blunt, Mark Duplas, Rosemarie DeWitt

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Your Sister's Sister" filminde Iris, erkek kardeşinin ölümünden sonra arkadaşı Jack'i ailesinin ada kaçamağında kalması için davet eder. Jack'in, uzak kulübelerinde Iris'in kız kardeşi Hannah ile sarhoş bir şekilde karşılaşması, bazı şeylerin açığa çıkmasına neden olur.


18. Salmon Fishing in the Yemen (2011) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Lasse Hallsström

Oyuncular: Emily Blunt, Ewan McGregor, Amr Waked

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Salmon Fishing in the Yemen" filminde, bir balıkçılık uzmanı, bir şeyhin sinekle balık avlama sporunu çöle getirme vizyonunu gerçekleştirmeye yardımcı olması için bir danışmanla görüşür ve imkansızı mümkün kılmak için inanç ve balıkla dolu bir yolculuğa çıkar.


19. Wild Target (2010) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Jonathan Lynn

Oyuncular: Emily Blunt, Bill Nighy, Rupert Grint, Martin Freeman

Komedi, aksiyon ve suç türlerindeki "Wild Target", İngiliz mizahını sevenlere mutlaka önerdiğimiz, oldukça keyifli bir film. Bir tetikçi, emekli olmaya çalışır ama güzel bir hırsız planlarını değiştirebilir.


20. The Great Buck Howard (2008) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Sean McGinly

Oyuncular: Colin Hanks, John Malkovich, Tom Hanks, Emily Blunt, Adam Scott, Steve Zahn

Macera, komedi ve dram türlerindeki "The Great Buck Howard" filminde genç bir adam, babasını çok üzecek şekilde, düşüşte olan bir illüzyonistin yeni asistanı olur.


21. Charlie Wilson's War (2007) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Mike Nichols

Oyuncular: Tom Hanks, Julia Roberts, Philip Seymour Hofman, Amy Adams, Emily Blunt

Biyografi, komedi ve dram türlerindeki "Charlie Wilson's War" filminde, 1980'lerde Teksaslı bir kongre üyesi Charlie Wilson'ın, Sovyetler ile savaşlarında isyancılara yardım etme çabalarının bazı öngörülemeyen ve uzun vadeli etkileri olduğu Afganistan'daki gizli anlaşmalarına dayanan bir drama izliyoruz.


22. My Summer of Love (2004) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Pawel Pawlikowski

Oyuncular: Emily Blunt, Natalie Press, Paddy Considine

Dram ve romantik türlerindeki "My Summer of Love" filminde, Yorkshire kırsalında, işçi sınıfından Mona, egzotik ve şımartılmış Tamsin ile tanışır. Yaz sezonu boyunca, iki genç kadın birbirlerine öğretecekleri ve birlikte keşfedecekleri çok şey olduğunu görürler.


23. Wild Mountain Thyme (2020) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: John Patrick Shanley

Oyuncular: Emily Blunt, Jamie Dornan, Christopher Walken, Jon Hamm, Hollinday Grainger

"Wild Mountain Thyme" filmi, oyun yazarı ve aynı zamanda filmin yönetmenliğini üstlenen John Patrick Shanley'in 2014 Broadway yapımı "Outside Mullingar" adlı oyununa dayanıyor. İrlanda'nın nefes kesici manzarasına sahip kırsalında geçen film, toprak kavgası yüzünden ezelden beri düşman olan Muldoon ve Reilly ailelerinin çocuklarının birbirlerine olan aşkını anlatıyor. Rosemary Muldoon ve Anthony Reilly, çocukluk yıllarında sürekli kavga ettikleri için birbirlerinden nefret etse de yıllar sonra tekrar karşılaştıklarında durum değişir.


24. The English (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yaratıcı: Hugo Blick

Oyuncular: Emily Blunt,Chaske Spencer, Stephen Rea

"The English" mini dizisi, Emily Blunt'ın en iyi filmleri listesine bonus olarak giriyor. Dram ve western türlerindeki altı bölümlük "The English" dizisinde, oğlunun ölümünden sorumlu gördüğü adamdan intikam almaya çalışan bir kadını izliyoruz.


Emma Stone'un En İyi Filmleri

Joaquin Phoenix'in En İyi Filmleri

Jennifer Aniston'ın En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey