Jennifer Aniston'ın En İyi 25 Filmi

Romantik yapımlardan komediye, dramdan macera ve aksiyona dek Jennifer Aniston'ın en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
23 Ağustos 2023 Çarşamba 17:57 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Jennifer Aniston'ın En İyi Filmleri

Jennifer Aniston Kimdir?

Hollywood'un en ünlü oyuncularından Jennifer Aniston, 11 Şubat 1969'da ABD'de dünyaya geldi. Kariyerine 1980'lerin sonlarında tiyatro ve televizyon dizileriyle başlayan Jennifer Aniston, asıl çıkışını NBC televizyon dizisi "Friends" ile yaptı. Bu dizide canlandırdığı Rachel Green karakteri, ona büyük bir ün kazandırdı ve oyunculuk kariyerine dikkat çekici bir başlangıç yapmasını sağladı.

Jennifer Aniston, "Friends" dizisi ile geniş bir hayran kitlesi edindi. Oyunculuğuyla sadece komedi türünde değil, dram ve romantik filmlerde de başarısını kanıtladı. Jennifer Aniston, Hollywood'da saygın bir kariyer yaptı ve birçok önemli projede yer aldı. Kariyeri boyunca birçok başarılı filmde rol alan Jennifer Aniston'ın doğal oyunculuk yeteneği ve sevimli kişiliği, onu, sektörün önde gelen isimlerinden biri haline getirdi.


Jennifer Aniston Filmleri:

1. Marley and Me (2008) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane

Dram türünde bir aile filmi olan "Marley and Me"de bir aile, sevimli ama yaramaz köpeklerinden önemli hayat dersleri öğrenir. Oldukça duygusal bir yapım olan "Marley and Me", Jennifer Aniston'ın nadir de olsa yer aldığı dram filmlerinden biri.


2. Just Go With It (2011) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Dennis Dugan

Oyuncular: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker, Nicole Kidman, Nick Swardson, Bailee Madison, Griffin Gluck

"Just go With It", aile boyu bir tatil ve romantik komedi filmi. Başarılı bir plastik cerrah olan Danny, yeni sevgilisi Palmer'a kendisini boşanmış, bekar bir baba olarak tanıtır. Ancak ne boşanmıştır ne de çocukları vardır. Danny'nin yıllardır asistanlığını yapan Katherine ise gerçekten boşanmış bir annedir. Bu nedenle Danny, Katherine'den eski karısı ve onun çocuklarından da kendi çocukları gibi davranmasını ister, karşılığında hepsini ailecek Hawaii tatiline götürecektir. Tabii ki hiçbir şey planlandığı gibi gitmez ve ortaya eğlenceli bir film çıkar.


3. We're the Millers (2013) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Rawson Marshall

Oyuncular: Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Will Poulter, Emma Roberts, Ed Helms

"We're the Millers" filmi, aile olmayan bir ailenin hikayesini anlatıyor. Meksika'dan ABD'ye büyük bir yasadışı uyuşturucu sevkiyatı yapmakla görevlendirilen David, sahte bir aile kurarak dikkat çekmeden sınırı geçebileceğini düşünür. Bu sahte ailenin annesi bir striptizci olan Rose, çocukları ise problemli iki genç olan Kenny ve Casey'dir. Bir karavana doluşup yola çıkan hepsi birbirinden farklı bu karakterler, zorunluluktan bir araya gelince başlarını soktukları problemler de giderek büyür.


4. Dumplin (2018) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Anne Fletcher

Oyuncular: Jennifer Aniston, Danielle Macdonald, Odeya Rush

Eski bir güzellik kraliçesinin büyük beden genç kızı olan Willowdean, annesinin Miss Teen Bluebonnet yarışmasına bir protesto olarak katılır ve diğer yarışmacıların da onun izinden gitmesiyle yarışmada ve küçük Teksas kasabasında devrim yaratır.


5. Murder Mystery (2019) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Kyle Newacheck

Oyuncular: Jennifer Aniston, Adam Sandler, Luke Evans

"Murder Mystery" filmi, New Yorklu bir polisin, eşini uzun süredir vadettiği Avrupa gezisine çıkarması ile başlıyor. Uçaktaki bir rastlantı sayesinde çift, yaşlı milyarder Malcolm Quince'in süper lüks yatındaki samimi aile toplantısına davet ediliyor. Daveti kabul eden çiftin tatili ise beklenmedik bir kabusa dönüşür. "Murder Mystery" filminden keyif aldıysanız devam yapımı olan "Murder Mystery 2"yu (2023) da izleyebilirsiniz.


6. Cake (2014) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Daniel Barnz

Oyuncular: Jennifer Aniston, Adriana Barrza, Anna Kendrick

Dram türündeki "Cake" filminde, acımasız ve komik bir karakter olan Claire Bennett, kronik ağrı destek grubundaki bir kadının intiharından etkilenir. Nina'nın intiharının ayrıntılarını ortaya çıkarırken ve Nina'nın kocasıyla dokunaklı bir ilişki geliştirirken, aynı zamanda kendi kişisel trajedisiyle de boğuşur.


7. Bruce Almighty (2003) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Tom Shadyac

Oyuncular: Jim Carrey, Jennifer Aniston, Morgan Freeman

Fantastik ve komedi türlerindeki, bir dönemin en ünlü yapımlarından "Bruce Almighty" filminde, mızmız bir haber muhabirine Tanrı'nın yerine geçme şansı verilir.


8. The Break-Up (2006) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Peyton Reed

Oyuncular: Jennifer Aniston, Vince Vaughn, Jon Favreau

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "The Break-Up" filminde, lüks dairelerinin hakkını elinde tutmaya çalışan bir çiftin ayrılığı, her geçen an daha da çirkinleşmeye başlar.


9. The Switch (2010) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Josh Gordon, Will Speck

Oyuncular: Jennifer Aniston, Jason Bateman, Patrick Wilson

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "The Switch" filminde, bir adam, en yakın arkadaşının oğlunun sperm donörü olduğunu tam yedi yıl sonra fark eder.


10. Horrible Bosses (2011) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Seth Gordon

Oyuncular: Jennifer Aniston, Charlie Day, Jason Bateman, Jason Sudeikis

Komedi ve suç türlerindeki "Horrible Bosses" filminde, üç arkadaş, mutluluklarının önünde durduklarını fark ettikleri korkunç patronlarını öldürmek için komplo kurar.


11. The Object of My Affection (1998) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Nicholas Hytner

Oyuncular: Jennifer Aniston, Paul Rudd, Kali Rocha

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "The Object of My Affection" filminde, New York'ta yaşayan hamile bir sosyal hizmet görevlisi, eşcinsel en yakın arkadaşına karşı romantik duygular beslemeye başlar ve zorba erkek arkadaşını dehşete düşürerek çocuğunu onunla birlikte büyütmeye karar verir.


12. Mother's Day (2016) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis

"Mother's Day" filmi, dört ailenin Anneler Günü haftasında başlarından geçenleri konu alıyor.


13. She's Funny That Way (2014) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Peter Bogdanovich

Oyuncular: Jennifer Aniston, Imogen Poots, Owen Wilson

Komedi ve dram türlerindeki "She's Funny That Way" filminde, bir oyun yazarının yeni projesinin setinde, karısı, eski sevgilisi ve prodüksiyonda rol alan amatör oyuncu arasında bir aşk üçgeni oluşur.


14. The Bounty Hunter (2010) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Andy Tennant

Oyuncular: Jennifer Aniston, Gerard Butler, Gio Perez

Bir ödül avcısı, bir sonraki hedefinin, bir cinayetin örtbas edilmesi için çalışan bir muhabir olan eski karısı olduğunu öğrenir. Yeniden bir araya geldikten kısa bir süre sonra, her daim ters giden ikili, kendilerini hayatları için kaçacakları bir maceranın içinde bulurlar.


15. Life of Crime (2013) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Daniel Schechter

Oyuncular: Jennifer Aniston, Yasiin Bey, Isla Fisher

İki adi suçlu, güvenli bir şekilde geri dönmesi için bir milyon dolarlık fidyeyi ödemeye yanaşmayan yozlaşmış bir emlak müteahhidinin karısını kaçırdıktan sonra pazarlık ettiklerinden daha fazlasını elde ederler.


16. Love Happens (2009) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Brandon Camp

Oyuncular: Jennifer Aniston, Aaron Eckhart, Dan Fogler

Kayıpla başa çıkma üzerine yazdığı kitapla çok satan bir kişisel gelişim gurusuna dönüşen dul bir adam, seminer verdiği oteldeki çiçekçiye aşık olur, ancak karısının ölümüyle henüz gerçek anlamda yüzleşmediğini öğrenir.


17. He's Just Not That Into You (2009) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Ken Kwapis

Oyuncular: Ginnifer Goodwin, Jennifer Aniston, Jennifer Connelly, Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Justin Long, Ben Affleck, Drew Barrymore

Baltimore'da geçen ve birbiriyle bağlantılı hikayelerden oluşan "He's Just Not That Into You" filminde, romantik ilişkilerde insan davranışlarını okumanın ya da yanlış okumanın yaratabileceği sıkıntılar ele alınıyor.


18. The Good Girl (2002) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Miguel Arteta

Oyuncular: Jennifer Aniston, Jake Gyllenhaal, Deborah Rush

Dram ve romantik türlerindeki "The Good Girl" filminde, bir indirim mağazası tezgahtarı, kendini Holden Caulfield'in vücut bulmuş hali olarak gören bir stokçuyla ilişki kurar.


19. Friends with Money (2006) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Nicole Holofcener

Oyuncular: Jennifer Aniston, Frances McDormand, Catherine Keener

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Friends with Money" filminde kazançlı işinden ayrılan Olivia, kendini geleceği, başarılı ve varlıklı arkadaşlarıyla ilişkileri konusunda kararsız bulur.


20. Rock Star (2001) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Stephen Herek

Oyuncular: Mark Wahlberg, Jennifer Aniston, Dominic West

Müzikal dram türündeki "Rock Star" filminde, bir tribute grubunun solisti, idolü olduğu gerçek grubun solisti haline gelir.


21. Wanderlust (2012) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: David Wain

Oyuncular: Jennifer Aniston, Paul Rudd, Malin Akerman

Ani işsizlikle sarsılan Manhattanlı bir çift, alternatif yaşam seçeneklerini araştırır ve sonunda özgür sevginin hüküm sürdüğü kırsal bir komünde yaşamayı denemeye karar verir.


22. Office Christmas Party (2016) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Josh Gordon, Will Speck

Oyuncular: Jason Bateman, Olivia Munn, T.J. Miller, Jennifer Aniston

Komedi türündeki "Office Christmas Party" filminde, bir şube müdürü, tutucu CEO kız kardeşi şubesini kapatmakla tehdit edince, büyük bir müşteri bulup günü kurtarmak için destansı bir Noel partisi düzenler, ancak parti kontrolden çıkar.


23. Rumor Has It... (2005) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Jennifer Aniston, Mark Ruffalo, Shirley MacLaine

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Rumor Has It..." filmindeki Sarah Huttinger, ailesinin "The Graduate" kitabına ve filmine ilham kaynağı olduğunu ve kendisinin de iyi belgelenmiş bu olayın çocuğu olabileceğini öğrenen bir kadındır.


24. Derailed (2005) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Mikael Hafström

Oyuncular: Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Derailed" filminde, bir ilişki yaşayan iki evli yönetici, vahşi bir suçlu tarafından şantaja uğrayınca, ailelerini kurtarmak için durumu tersine çevirmek zorunda kalırlar.


25. Friends (1994-2004) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcılar: David Crane, Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc

Jennifer Aniston'ı daha çok filmlerde izlemiş olsak da Aniston'ı bugünkü ününe kavuşturan ve yıldızının parlamasını sağlayan asıl projesi "Friends" dizisi. Bu nedenle, bonus olarak "Friends" dizisine de listemizde yer vermemek olmazdı. Çoğu zaman tüm zamanların en iyi sitcom'larından biri olarak övülen Friends, arkadaşlık ve romantizm içerikli bir komedi dizisi. 10 sezon boyunca bağ kurduğunuz, ailenizin, arkadaş çevrenizin birer üyesi olan bu karakterleri izlerken kafanızın dağılmaması mümkün değil.


Julia Roberts ve Jennifer Aniston'ın Yeni Filmi

Angelina Jolie'nin En İyi Filmleri

Jennifer Lopez'in En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri