Emma Stone'un En İyi 15 Filmi

“Poor Things” filmindeki performansı ile övgüler toplayan ve ikinci Oscar'ını kazanmasına kesin gözüyle bakılan Emma Stone'un geçmişten günümüze en iyi filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
12 Eylül 2023 Salı 14:17 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Emma Stone'un En İyi Filmleri

Emma Stone Kimdir?

Hollywood'un en sempatik oyuncularından Emma Stone, tam adıyla Emily Jean Stone, 6 Kasım 1988'de dünyaya geldi. Çocukluk yıllarını Arizona'da geçiren Emma Stone, oyunculuk kariyerine televizyon dizileri ve küçük rollerle başladı, ancak çıkışını 2007 yılında "Superbad" adlı komedi filmiyle yaptı. Daha sonra "Zombieland," "Easy A," "The Help," ve "Birdman" gibi filmlerdeki performanslarıyla büyük bir ivme yakaladı.

Emma Stone, "La La Land" adlı müzikal filmdeki performansıyla büyük bir başarı elde etti ve bu filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalındaki ilk Oscar'ını kazandı. Ayrıca "Birdman" filmi ile En İyi Yardımcı Kadon Oyuncu kategorisinde, "The Favourite" filmi ile de En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi.


Emma Stone'un Filmleri:

1. Poor Things (2023) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Ramy Youssef, Vicki Pepperdine, Margaret Qualley, Christopher Abbott, Jarod Carmichael, Kathryn Hunter

Bilim kurgu ve romantik türlerindeki "Poor Things" filmi, zeki ve alışılmışın dışında bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter tarafından hayata döndürülen genç bir kadın olan Bella Baxter'ın fantastik evrimini anlatan inanılmaz bir hikaye. 80. Venedik Film Festivali'nde En İyi Film seçilerek Altın Aslan kazanan "Poor Things", Alasdair Gray'in 1992 tarihli, aynı adlı, ödüllü romanından uyarlanıyor. Başroldeki Emma Stone'un, büyük övgüler toplayan performansı ile Oscar kazanabileceği düşünülüyor.


2. La La Land (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Damian Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons

"La La Land" filminde, Los Angeles'ta kariyerlerinin başındaki bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili hayallerine ulaşmaya çalışırken birbirlerine aşık olurlar. Komedi ve dram türlerindeki müzikal film "La La Land", Emma Stone ile Ryan Gosling'in kimyası ve Damien Chazelle'in senaryosuyla üst seviyeye çıkıyor. Ayrıca Emma Stone, filmdeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.


3. Easy A (2010) - IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Will Gluck

Oyuncular: Emma Stone, Amanda Bynes, Penn Badgley, Dan Byrd, Lisa Kudrow, Patricia Clarkson, Thomas Haden Church, Cam Gigandet, Malcolm McDowell, Stanley Tucci

Oldukça düzgün ve çalışkan bir lise öğrencisi olan Olive, yanlışlıkla neden olduğu bir söylenti sonucu başta erkekler olmak üzere okuldaki herkesin dikkatini çeker. Bu hızlı popülerlik önce Olive'in hoşuna gitse de bir süre sonra başına bela olmaya başlayınca, zekasını ve savaşma gücünü kullanarak ilginç bir çözüm bulur.


4. The Favourite (2018) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Emma Stone, Olivia Colman, Rachel Weisz

Biyografi, komedi ve dram türlerindeki "The Favourite" filminde, 18. yüzyılın başlarında İngiltere'de saraydaki statüko, yeni bir hizmetkarın gelip zayıf Kraliçe Anne'e kendini sevdirmesiyle altüst olur. Emma Stone, "The Favourite" filmindeki performansı ile Oscar Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı elde etti.


5. Birdman (2014) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Alejandro G. Inarritu

Oyuncular: Michael Keaton, Emma Stone, Zach Galifianakis, Edward Norton, Naomi Watts

Alejandro G. Inarritu'nun senaryo ekibinde yer aldığı ve yönettiği "Birdman", diğer adıyla "Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)" filmi, 2015 Oscar Ödülleri'nde dört dalda galip geldi. Artık unutulmaya başlamış bir süper kahraman oyuncusunun, bir Broadway prodüksiyonunu yazıp, yönetip, başrolünde oynayarak solmakta olan kariyerini canlandırmaya çalışmasını izlediğimiz oldukça sıra dışı bir hikaye. Emma Stone, "Birdman"deki başarılı performansı ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi.


6. The Help (2011) – IMDB Puanı 8.1

Yönetmen: Tate Taylor

Oyuncular: Viola Davis, Emma Stone, Otavia Spencer, Bryce Dallas Howard, Jessica Chastain, Ahna O'Reilly, Allison Janney, Anna Camp

Dram türündeki "The Help" filminde, 1960'ların sivil haklar hareketi sırasında hevesli bir yazar, Afrika kökenli Amerikalı hizmetçilerin, yanlarında çalıştıkları beyaz ailelere bakış açılarını ve her gün yaşadıkları zorlukları anlatan bir kitap yazmaya karar verir.


7. Crazy, Stupid, Love. (2011) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Ryan Gosling, Steve Carell, Julianne Moore, Emma Stone, Lio Tipton, Jonah Bobo, Joey King, Marisa Tomei

Eğlenceli bir romantik komedi filmi olan "Crazy, Stupid, Love." etkileyici oyuncu kadrosu ile gönlümüzü en başından çalıyor. Orta yaşlı bir adamın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik bir şekilde değişir. Yeni arkadaşı Jacob'ın yardımıyla barlardan kız tavlamayı öğrenmeye ve erkekliğini yeniden keşfetmeye çalışır. Ryan Gosling ve Emma Stone, bir araya geldiklerinde güçlü kimyaları ile birbirlerinin performansını ne kadar yükselttiklerini ilk olarak "Crazy, Stupid, Love." Filmi ile göstermiş oldu.


8. Battle of Sexes (2017) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Sarah Silverman, Natalie Morales, Bill Pullman, Alan Cumming

Komedi, dram ve biyografi türlerindeki "Battle of Sexes" filmi, dünyanın bir numarası Billie Jean King ile eski şampiyon Bobby Riggs arasında 1973 yılında oynanan tenis maçının gerçek hikayesini konu alıyor.


9. Gangster Squad (2013) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Ryan Gosling, Sean Penn, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Holt McCallany, Josh Brolin

Aksiyon, suç ve dram türlerindeki "Gansgter Squad" filminde, 1949 yılının Los Angeles şehri, gangsterler ve özellikle de kötü niyetli bir gangster olan Mickey Cohen tarafından yönetiliyor. Yolsuzluğu sona erdirmeye kararlı olan John O'Mara ise acımasız lideri devirmeye ve şehre barışı geri getirmeye hazır bir polis ekibi kuruyor.


10. Zombieland (2009) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson, Abigail Breslin, Amber Heard, Bill Murray

Şimdiye kadar yapılmış en zeki zombi filmlerinden biri olarak görülen bu korku-komedi, tüm tuhaflıklarına rağmen ayakları yere basan bir yapım ki absürt filmler için bunu başarmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Ohio'daki ailesine ulaşmaya çalışan utangaç bir öğrenci, son Twinkie'yi arayan silahlı bir hayatta kalma uzmanı ve bir eğlence parkına gitmeye çalışan iki kız kardeş, zombilerle dolu Amerika'da aynı yolculukta bir araya geliyor.


11. Cruella (2021) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, John McCrea, Emily Beecham, Mark Strong, Kirby, Kayvan Novak

Çok sevilen "101 Dalmatians" animasyonunun 'live-action' orijinini konu alan komedi, macera ve suç türlerindeki "Cruella" filmi, "101 Dalmaçyalı"nın kötüsü Cruella de Vil'in gençliğine odaklanıyor.


12. Superbad (2007) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Greg Mottola

Oyuncular: Michael Cera, Jonah Hill, Emma Stone, Christopher Mintz-Plasse

Komedi türündeki "Superbad" filminde, birbirine bağlı iki lise son sınıf öğrencisi, içkili bir parti düzenleme planları ters gidince ayrılık kaygısıyla baş etmek zorunda kalır.


13. The Amazing Spider-Man (2012) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans

Andrew Garfield'ın Spider-Man'i canlandırdığı, yeni ve büyük "Spider-Man" film serisinin başlangıcı olacağına inanılan "The Amazing Spider-Man", ne yazık ki beklenen ilgiyi göremeyerek ikinci filmin ardından beyaz perdeye veda etti. Yine de hem Andriew Garfield, hem de Emma Stone'un performansları ve uyumlu kimyaları için izlemeye değer bir yapım. Peter Parker, genetiği değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra, yeni keşfettiği örümcek benzeri güçlere kavuşur ve şehri gizemli bir sürüngen düşmandan kurtarmaya çalışır. Ne yazık ki üçüncüsü çekilemeyen "Amazing Spider-Man"i severseniz, Emma Stone'un yine Gwen Stacey'i canlandırdığı 2014 yapımı devam filmini de izleyebilirsiniz.


14. Magic in the Moonlight (2014) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Emma Stone, Colin Firth, Marcia Gay Harden

Komedi ve romantik dram türlerindeki "Magic in the Moonlight" filmi, olası bir dolandırıcılığı ortaya çıkarması için getirilen bir İngiliz'i takip ediyor. Ancak bu araştırma sürecinde kişisel ve profesyonel komplikasyonlar ortaya çıkar.


15. Maniac (2018) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Cary Fukunaga

Oyuncular: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux

Emma Stone'un en iyi filmleri listesinde bir istisna yaparak Stone'un yer aldığı ve izlenmeyi kesinlikle hak eden bir mini diziye de yer vermek istedik. Bizim dünyamıza çok benzer bir dünyada ve zamanda geçen "Maniac" dizisinde, iki yabancı olan Annie Landsberg ve Owen Milgrim, kendilerince uygun sebeplerle gizemli bir ilaç testinin son aşamasında karşı karşıya geliyor. Üç günlük deneme programında hiçbir yan etki ya da komplikasyon görülmeyeceği ve deneklerin yaşadığı tüm sorunların sonsuza dek çözüleceği iddia ediliyor. Ancak işler planladığı gibi gitmiyor.


"Poor Things" Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Jennifer Lawrence'ın En İyi Filmleri

Zendaya'nın En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri