Ekim 2023'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Ekim 2023'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
3 Ekim 2023 Salı 15:35 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Ekim Ayı Film Önerileri

Ekim 2023 Filmleri

Fair Play (6 Ekim)

Yönetmen: Chloe Domont

Oyuncular: Phoebe Dynevor, Alden Ehrenreich, Eddie Marsan, Rich Sommer, Sebastian De Souza, Sia Alipour

Dram, gerilim ve gizem türlerindeki "Fair Play" filminde, kıran kırana rekabetin yaşandığı bir yatırım fonunda gerçekleşen beklenmedik bir terfi, yeni nişanlanmış genç bir çiftin ilişkisini derinden sarsar ve onları ayrılığın eşiğine getirir. Birbirlerini daima destekleyip yardımlaşan ve birbirine aşkla bağlı bir çift olan Emily ve Luke'un ilişkisi, çalıştıkları firmada herkesi kıskandıran terfinin, beklenmedik bir şekilde Emily'e sunulması ile karanlık bir hal almaya başlar. "Fair Play" filmi; güç, kazanma hırsı ve ego arasındaki rahatsız edici çatışmaları gözler önüne seriyor. "Fair Play" filmi 6 Ekim'de Netflix'te izleyici ile buluşuyor.


The Exorcist: Believer (6 Ekim)

Yönetmen: David Gordon Green

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jennifer Nettles, Leslie Odom Jr.

Korku türündeki "The Exorcist: Believer" filminde iki kız, ormanda kaybolup üç gün sonra başlarına ne geldiğine dair hiçbir şey hatırlamadan geri dönünce, kızlardan birinin babası, 50 yıl önce kızının başına gelenler yüzünden sonsuza dek değişmiş olan Chris MacNeil'i arar. "The Exorcist: Believer" filmi, 6 Ekim'de sinemalarda izleyici ile buluşuyor.


Le Mepris (11 Ekim)

Yönetmen: Jean-Luc Godard

Oyuncular: Brigitte Bardot, Jack Palance, Michel Piccoli

Romantik dram türündeki "Le Mepris" filminde, Senarist Paul Javal'ın karısı Camille ile olan evliliği, Camille'in yapımcıyla vakit geçirmesi nedeniyle film yapımı sırasında dağılır. Sanat ve iş dünyası arasında katmanlı çatışmalar başlar. "Le Mepris" filmi, 11 Ekim'de Sinematek/Sinema Evi'nde izlenebilir.


Awareness (11 Ekim)

Yönetmen: Daniel Benmayor

Oyuncular: Pedro Alonso, Victor Cerezuela, Carlos Cortes Ciudad

Gerilim türündeki "Awareness" filminde, babasıyla birlikte kenar mahallelerde yaşayan bir genç, Ian'ın şüphelenmeyen kurbanlar üzerinde görsel yanılsamalar yaratma yeteneğini kullanarak küçük dolandırıcılıklar yapmaktadır. Ancak güçleri toplum içinde kontrolden çıkınca işler karışır. "Awareness" filmi, 11 Ekim'de Prime Video izleyicileriyle buluşuyor.


Konferensen, Konferans (13 Ekim)

Yönetmen: Patrik Eklund

Oyuncular: Katia Winter, Eva Melander, Adam Lundgren

Komedi, korku ve gizem türlerindeki "Konferensen (Konferans)" filminde, bir grup uyumsuz belediye çalışanı, zararsız gibi görünen bir gezi sırasında kendi anlaşmazlıklarıyla boğuşmaya başlar. Bu da yetmezmiş gibi bir de kana susamış bir katille mücadele eder. "Konferensen (Konferans)" filmi, 13 Ekim'de Netflix'te.


A Bout de Souffle (13 Ekim)

Yönetmen: Jean-Luc Godard

Oyuncular: Jean-Paul Belmondo, Jean Seberg, Van Doude, Jean-Luc Godard

Jean-Luc Godard'ın ünlü filmi "A Bout de Souffle"da, Michel ve Patricia'yı Paris sokaklarında dolaşıp aşık olurken izliyoruz. Küçük çaplı bir hırsız bir araba çalar ve istemeden de olsa bir motosikletli polisi öldürür. Yetkililer tarafından aranırken, havalı bir Amerikalı gazetecilik öğrencisiyle bir araya gelir ve onu, kendisiyle birlikte İtalya'ya kaçması için ikna etmeye çalışır. "A Bout de Souffle" filmi, 13 Ekim'de Sinematek/Sinema Evi'nde seyirciyle buluşuyor.


Prestij Meselesi (13 Ekim)

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Ali Erkin Acır, Kerem Atasavun, Gülden Avşaroğlu

Biyografi ve dram türlerindeki "Prestij Meselesi" filmi, yönetmenliğinden senaryosuna Mahsun Kırmızıgül'ün imzasını taşıyor. Film, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Haluk Levent'in ilk albümlerini çıkartmalarını, aynı zamanda meşhur olmalarını ve Hilmi Topaloğlu'nun Prestij Müzik'i kurma hikayesini konu alıyor. "Prestij Meselesi" filmi, 13 Ekim'de Prime Video'da.


R.M.N. (14 Ekim)

Yönetmen: Cristian Mungiu

Oyuncular: Marin Grigore, Judith State, Macrina Barladeanu

Altın Palmiye kazanan ilk Rumen yönetmen Cristian Mungiu'nun imzasını taşıyan "R.M.N." filmi, Transilvanya'daki bir dağ kasabasında ırkçılık meselesini irdeliyor. Bir fırının odağında gelişen hikaye, suçu hep yabancılarda arayan kitleler ve toplumsal şiddet gibi güncel sorunlara değiniyor. Cannes'da Altın Palmiye için yarışan "R.M.N." filmi, 14 Ekim'den itibaren MUBI'de izleyicilerle buluşuyor.


Killers of the Flower Moon (20 Ekim)

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Brendan Fraser, John Lithgow

Gerçek olaylardan esinlenilerek yaratılan, suç ve dram türlerindeki tarihi film "Killers of the Flower Moon"da, ABD'deki Osage Kabilesi'nin zengin üyeleri 1920'lerde gizemli koşullar altında öldürülür ve bu durum, J. Edgar Hoover'ın da dahil olduğu büyük bir F.B.I. soruşturmasına yol açar. "Killers of the Flower Moon" filmini, 20 Ekim'de sinemalarda izleyebilirsiniz.


Disco Inferno (20 Ekim)

Yönetmen: Matthew Castellanos

Oyuncular: Helene Udy, Soni Bringas, Stephen Ruffin

Korku türündeki "Disco Inferno" filminde, Los Angeles'ın en ateşli diskosunda dans pistini kasıp kavurmaya hazırlanan genç bir çift, henüz doğmamış bebeklerine göz koyan karanlık bir varlıkla yüzleşir. "Disco Inferno" filmi, 20 Ekim'de Netflix'te.


Le Livre des Solutions, Çözümler Kitabı (20 Ekim)

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Pierre Niney, Blanche Gardin, Frankie Wallach

Michel Gondry'nin sekiz yıl sonra çektiği ve 2023 Cannes Film Festivali Yönetmenlerin On Beş Günü bölümünde dünya prömiyerini yapan filmi "Le Livre des Solutions (Çözümler Kitabı)", yaratıcılığını baskılayan şeytanlarını yenmeye çalışan bir yönetmeni takip ediyor. "Le Livre des Solutions (Çözümler Kitabı)" filmi, 20 Ekim'de sinemalarda vizyona giriyor.


The Other Zoey (20 Ekim)

Yönetmen: Sara Zandieh

Oyuncular: Heather Graham, Josephine Langford, Andie MacDowell

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "The Other Zoey" filminde, aşkla ilgilenmeyen süper zeki ve çok çalışkan Zoey Miller'ın hayatı, okulun futbol yıldızı Zack'in hafızasını kaybetmesi ve Zoey'i kız arkadaşı sanmasıyla altüst olur. "The Other Zoey" filmi, 20 Ekim'de Prime Video'da.


Saw X (20 Ekim)

Yönetmen: Kevin Greutert

Oyuncular: Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnove Macody Lund

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Saw X" filminde, hasta ve çaresiz John, kanseri için mucize bir tedavi umuduyla riskli ve deneysel bir tıbbi prosedür için Meksika'ya gider, ancak tüm operasyonun en savunmasızları dolandırmak için bir aldatmaca olduğunu keşfeder. "Saw X" filmi, 20 Ekim'de sinemalarda.


Old Dads, Amcalar (20 Ekim)

Yönetmen: Bill Burr

Oyuncular: Bill Burr, Rachael Harris, Bobby Cannavale, Katie Aselton

Yönetmenliğini, eş senaristliğini ve başrolünü Bill Burr'ün üstlendiği komedi filmi "Old Dads, Amcalar)"da orta yaşlı üç baba, Y kuşağı CEO'ların ve güçlü anaokulu müdürlerinin dünyasına uyum sağlamakta zorlanır. "Old Dads, Amcalar)" filmi, 20 Ekim'de Netflix'te.


Coupez, Kestik (20 Ekim)

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Oyuncular: Romain Duris, Berenice Bejo, Gregory Gadebois

2011 yapımı "Artist" ile Oscar kazanan Michel Hazanavicius, korku filmlerine saygı duruşunda bulunduğu bu yeni filmi "Coupez (Kestik)" ile 2022 Cannes Film Festivali'nin açılışını yaptı. Film, zombi filmlerine göndermelerle dolu, temposu hiç düşmeyen bir komedi. "Coupez (Kestik)" filmi, 20 Ekim'den itibaren MUBI'de izlenebilir.

Unutursam Fısılda (21 Ekim)

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Mehmet Günsür, Kerem Bürsin

Dram ve romantik türlerindeki "Unutursam Fısılda" filminde, Alzheimer hastası yaşlı bir pop şarkıcısı, eski evine geri döner ve bir yandan mahvolan hayatından kendisini sorumlu tutan ablasıyla başa çıkmaya çalışırken bir yandan da şöhret ve servet merdivenlerini tırmandığı eski günlerini hatırlar. "Unutursam Fısılda" filmi, 21 Ekim'de Prime Video'da.


Pain Hustlers, Acı Reçete (27 Ekim)

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Emily Blunt, Chris Evans, Catherine O'Hara, Chloe Coleman, Andy Garcia, Jay Duplass, Amit Shah, Hillary Harley, Brian d'Arcy James

Suç ve dram türlerindeki "Pain Hustlers (Acı Reçete)" filmi, Florida'da iflas yolunda ilerleyen bir ilaç şirketinin etrafında dönüyor. Kendisi ve kızı için daha iyi bir hayat hayal eden Liza, bu şirkette işe girer ve Liza'nın cesareti, şirketi ve kendisini, kısa süre içinde bir suç komplosunun ortasında kalacağını bilmeden yükseğe taşır. "Pain Hustlers (Acı Reçete)" filmi, 27 Ekim'de Netflix'te.


Kimitachi wa do ikiru ka, Çocuk ve Balıkçıl (27 Ekim)

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Seslendirme Kadrosu: Soma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura

Macera ve dram türlerindeki animasyon filmi "Kimitachi wa do ikiru ka (Çocuk ve Balıkçıl)", arkadaşları ve amcasıyla karşılaşmaları aracılığıyla, genç bir çocuğun psikolojik gelişimini takip eder. Çocuk, yeni kasabasında terk edilmiş bir kule bulduktan sonra konuşan gri bir balıkçıl ile büyülü bir dünyaya girer. "Kimitachi wa do ikiru ka (Çocuk ve Balıkçıl)" animasyon filmi, 27 Ekim'de sinemalarda.


Dünyayı Kurtaran Adam

Yönetmen: Çetin İnanç

Oyuncular: Cüneyt Arkın,

Artık tüm dünyada kült statüsüne erişen 1982 yapımı "Dünyayı Kurtaran Adam", Cüneyt Arkın ve Çetin İnanç'ın 80'lerde imza attığı filmlerden oluşan özel bir seçkinin parçası. Cüneyt Arkın'ın başrolde olduğu, Çetin İnanç'ın yönetmen koltuğunda oturduğu bu yapımlar, dönemin gözde "B tipi" filmlerinden esinlenerek, westernden bilimkurguya, karate filmlerinden fanteziye pek çok farklı türü harmanlıyor. "Dünyayı Kurtaran Adam" film, Ekim ayında MUBI'de izleyici ile buluşuyor.

Passages, Pasajlar

Yönetmen: Ira Sachs

Oyuncular: Franz Rogowski, Adele Exarchopoulos, Ben Whishaw

İlişkilerin ve arzunun karmaşık doğasını anlatan "Passages (Pasajlar)" filmi, günümüz Avrupa sinemasının üç büyük yıldızı Franz Rogowski, Adele Exarchopoulos ve Ben Whishaw'un başrolleri paylaştığı bir aşk üçgeni öyküsü. Amerikan bağımsız sinemasının en saygın isimlerinden Ira Sachs imzalı bu cesur film, etrafındaki herkesi toksik bir kuyunun içine çeken bir yönetmenin etrafında gelişiyor. "Passages (Pasajlar)" filmi, Ekim ayında MUBI'de.


David Fincher'ın Yönettiği En İyi Filmler

Emily Blunt'ın En İyi Filmleri

Wes Anderson'ın Yönettiği En İyi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar