Ofiste Tüketebileceğiniz Sağlıklı Atıştırmalıklar

Gün içinde ofis ortamında çalışırken tüketebileceğiniz sağlıklı atıştırmalık tarifleri derledik.

YAZAR: Merve Karataşlı
10 Şubat 2022 Perşembe 12:37 | Son Güncellenme:
8 dakika okunma süresi

Keten Tohumlu ve Yulaflı Bar

Malzemeler:

  1. 3 adet orta boy muz
  2. 1,5 su bardağı ince çekilmiş yulaf
  3. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  5. Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  6. Yarım çay bardağı kuru üzüm
  7. Yarım çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
  8. Yarım çay bardağı öğütülmüş keten tohumu
  9. Yarım çay bardağı susam
  10. 2 yemek kaşığı chia tohumu
  11. 6 yemek kaşığı su
  12. 2 yemek kaşığı haşhaş
  13. 2 yemek kaşığı tarçın
  14. 1 paket vanilya
  15. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz

Yapılışı:

Sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli atıştırmalık barları için ilk olarak chia tohumu ve suyu karıştırarak bir kenarda bekletin. Diğer yandan olgun muzları iyice ezin ve zeytinyağı, vanilya ve akçaağaç şurubu ile karıştırın. Beklettiğiniz chia tohumlarını da mutfak robotunda öğüttükten sonra muz karışımına ilave edin. Bir kapta yulaf, ceviz içi, kuru üzüm, rendelenmiş Hindistan cevizi, öğütülmüş keten tohumu, susam, haşhaş, yardımıyla karıştırarak birbirine yedirin. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir fırın kabına karışımı düz bir şekilde yayın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.

Kakaolu Yulaf Topları

Malzemeler:

  1. 7 adet hurma
  2. 3 adet gün kurusu kayısı
  3. 1 adet küçük boy muz
  4. 2 çay bardağı yulaf kepeği
  5. 4 yemek kaşığı dövülmüş fındık (kavrulmamış)
  6. 1 tatlı kaşığı kakao
  7. 2 yemek kaşığı süt
  8. 2 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

İlk olarak hurmaları çok kuruysa yumuşatın. Ardından bir kasenin içerisine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın. Artık yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarabilirsiniz. Sıra geldi kayısılara. Kayısıları ufak parçalar haline getirin ve hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin. Rondonun içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha çekin. En son fındıkları da ekleyerek bir kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımdan ufak parçalar alarak yuvarlayın. Hepsini bitirdikten sonra bir tabağa aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. Harika atıştırmalıklarınız hazır. Gün içinde ara öğünlerinizde, kahvenizin yanında tüketebilirsiniz.

Meyveli Kinoa

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı kinoa
  2. 2 su bardağı su
  3. 1,5 su bardağı süt (badem sütü de olabilir)
  4. 1 adet mango (dilediğiniz farklı bir meyveler de olabilir)
  5. 1 su bardağı yaban mersini

Hazırlanışı:

İlk olarak kinoayı bir tencereye aktarın ve su ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kadar kinoayı haşlayın. Haşladığınız kinoayı, soğuk süt ile karıştırdıktan sonra servis kaselerinize paylaştırın. Mangoyu, dilediğiniz şekilde dilimleyin. Yaban mersinleri ile birlikte sütlü kinoa karışımınıza ekleyip, buzdolabında bekletip, gün içerisinde dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Yoğurtlu Bar

Malzemeler:

  1. 250 gram yoğurt
  2. 5 yemek kaşığı bal
  3. 1,5 su bardağı kırmızı meyveler
  4. 4 yemek kaşığı yulaf
  5. 2 yemek kaşığı antep fıstığı

Yapılışı:

İlk olarak yoğurt ve balı karıştırın. Ardından pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine bu karışımı yayın. Üzerine kırmızı meyveler, yulaf ve antep fıstığını da ilave edip beş saat kadar dondurucu da bekletin. Dondurucudan çıkarttıktan sonra dilimleyip kısa sürede tüketebilirsiniz.

Fırınlanmış Nohut

Malzemeler:

  1. 250 gram haşlanmış nohut
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  4. ½ çay kaşığı toz sarımsak
  5. ½ çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Haşlanmış nohutların kabuklarını ayrın. Bir kaba aktarıp üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuzu ilave edip iyice harmanlayın. Karışımı yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-30 dakik kadar pişirin. Kapaklı bir kavanozda saklayıp dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Vegan Köfte Tarifleri

Vegan Tatlı Tarifleri

Vegan Hamur İşleri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Vegan Banana Bread Tarifi

Vegan Banana Bread Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Karın Yağlarını Eriten 5 Tarif

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Çilekli Antep Fıstıklı Vegan Güllaç Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Tatlı Patatesli Körili Nohut Tarifi

Bugün Ne Pişirsem? Köz Biberli ve Humuslu Mercimek Bowl Tarifi

Bugün Ne Pişirsem? Köz Biberli ve Humuslu Mercimek Bowl Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding

Pratik ve Az Kalorili: Vegan Çikolatalı Puding