İstanbul'da Bir Asyalı: Isokyo

Isokyo, adını İstanbul ve Tokyo şehirlerinin birleşiminden alıyor. İstanbul'dan Tokyo'ya uzanan bir coğrafyayı temsil eden Isokyo, Uzak Doğu'nun lezzetli mutfaklarını ve Batı gurme geleneklerinin öne çıkanlarını bir araya getiriyor.

30 Nisan 2021 Cuma 10:46 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Aynı zamanda Raffles Istanbul'un da Executive Şefi olan Yeni Zelandalı Şef Clinton Cooper ve ekibine emanet olan Isokyo'nun interaktif menüsü, Yakın ve Uzak Doğu ülkelerinden mutfakların özgün bir duyarlılıkla yorumlanmasıyla ortaya çıkmış. Isokyo'nun menüsünde Çin, Japonya, Tayland, Vietnam, Kore gibi Uzakdoğu mutfaklarının Batı kültürüyle sentezlenen örnekleri yer alıyor.

Japonya'dan "hoşa giden tat" anlamına gelen Umami çeşnileri; tatlı ve baharat aromalarını dengeleyen Thai lezzetleri, ekşi ve acılar, Kore'den fermente ve salamura ürünler, karmaşık, bir o kadar da narin Çin yemekleri menüdeki yerini alıyor. Restoranda; Tayland ördek sosisleri, dana etli bao bun slider ve Oshi Sushi, karides tava gyoza dumpling, çıtır yaban levrek, soya ile glaze edilmiş dana bonfile gibi lezzetler yer alıyor. Menüdeki pek çok lezzet vegan, vejetaryen ve glütensiz seçenekleriyle öne çıkarılıyor.

Sanata verdiği önemle ruhları da doyuran Isokyo'da Beril Ateş'in 'Golden Boy', ''Voyage'' ve ''Hunter'' isimli çalışmaları yer alıyor. Avrupa'nın En İyi Yemek Sunumu ve En İyi Lüks Ambiyansı ünvanlarına sahip olan restoran, İncili Gastronomi Rehberi'nde dört inciye sahip tek Uzakdoğu restoranı olma özelliğini taşıyor.

İstanbul'un Bahçeli Mekanları

İstanbul'un Yeni 4 Mekanı

İstanbul'un Öne Çıkan Kahvaltı Mekanları

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

"Palm Royale": Moda Tutkunları Bu Diziyi Çok Sevdi

1 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Dünyanın En İyi 50 Barı 2025 Listesi Açıklandı

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Brunch Mekanları

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

İstanbul'un En İyi Hamburgercileri

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

Michelin Yıldızlı Şef Josh Angus ile Özel Röportaj

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

İstanbul'un Hayvan Dostu Mekanları

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Doğa İle Baş Başa Kalacağınız Türkiye'nin En İyi Gastronomi Otelleri

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

Haftanın Mekanı: BİZ İstanbul

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

İstanbul'un En İyi Matcha Durakları

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

Michelin Yıldızlı Sankai by Nagaya'nın Menüsünde Japon Sonbaharı Başladı

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

İstanbul'un En İyi Müze Restoranları

Haftanın Mekanı: MykOrini

Haftanın Mekanı: MykOrini