DUBROVNİK’TE GURME TURU

Gurme Köşe yazarı Burcu Aldinç ile Dubrovnik’te gurme turu (3 Gece - 4 Gün) 19 – 22 Mayıs 2016

ABONE OL
20 Nisan 2016 Çarşamba 11:23 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
DUBROVNİK’TE GURME TURU

 

1.Gün 19 Mayıs 2016, Montenegro:
Sabiha Gökçen Havaalanı Dış Hatlar Gidiş Terminali HMC Travel kontuarında saat 04:00’da buluşma. Bilet, pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Corendon Hava Yolları`nın CAI 4351 charter seferi ile saat 06:30’da Podgorica’ya hare-ket.
İngilizce dil rehber ile tanışma. Gezilecek yerleri görmek için Budva’ya transfer.
 Kotor istikametine doğru tura devam edilir. Yerel rehber ile Kotor şehir turu.
 Boka Kotorska körfez yolundan Perast istikametine doğru yolculuğun devamı. “Lady on the Rocks” adasını ve kili-seyi ziyaret.
 Yolculuğumuz, Morinj’e doğru devam eder. Ćatovića Mlin’de öğle yemeği.
 20 sene önce bu aile, 200 senedir kendilerine ait olan ve daha sonrasında dünya standartlarında bir meyhaneye dönüşen değirmenin ve aile evinin restorasyonu için tüm çabasını ve sevgisini ortaya koydu. Bu meyhanede denizin sunabileceği en taze ve en iyi ürünler, yerel olarak yetişen malzemelerle hazırlanıyor. Bu meyhaneyi eşsiz kılan en önemli unsur, mekan sahiplerinin doğayı ve yerel halk arasındaki birleşme ve harmoniyi birlikte koruma fikri. De-ğirmende yapılan bütün işler, detay seçimiyle birlikte restorasyonun yerel geleneğine ve kültürel mirasa saygı duyar.

 

MENÜ SEÇİMİ :
Menu I
Cod alla Morinj (patates, soğan, baharatlar)
Balık pâté
Balık yahnisi
Keler balığı ve karides
Fındık ve kuru üzüm ile elma strudel
Kişi başı 49,00 EUR

 

Menu II
Tuna carpaccio, Tuzlu sardalye
Risotto “Mirakul” ( Keler balığı, mürekkep balığı ve karides )
Mısır ununda kızartılmış ahtapot
Ev yapımı kek “Boka“(tereyağı, yumurta, badem, kiraz likörü, un, limon)
Kişi başı 58,00 EUR

  
Menu III
Karışık balık meze (ahtapot salatası, balık ezmesi, tuna carpaccio, karides salatası, kabak ve ananas)
Sarı risotto (karides, safran)
Kabak içinde sarılmış karides ( havuç sosuyla)
Esmer pilav üzerinde Levrek fileto ( beyaz trüf sosu ve karides ile birlikte )
Konyak ateşinde ananas, üzerinde vanilya ve beyaz çikolata
Kişi başı 74,00EUR

Öğle yemeğinden sonra Dubrovnik’e doğru yolculuk. Sınır kontrolü olacaktır. Lütfen Hırvatistan için çoklu giriş vize-nizin olduğundan emin olun.
Rixos’a varış. Check in.
Serbest zaman.

 

2. Gün 20 Mayıs 2016, Dubrovnik
Otelde kahvaltı. 
Eski kasaba için Oryantasyon turu (müzelere giriş olmayacaktır). 
Dubrovnik; UNESCO’nun dünya kültür mirası listesindedir. Tur, şehrin batı kısmından, köprünün karşısındaki Saint Blaise heykelinden başlar, Kazık Geçitine ve şehrin Stradun veya Placa olarak bilinen ana damarına doğru devam eder. Yol boyunca, çocukların kabartmaların arasında dinlenebileceği 15. Yüzyılda İtalyan sanatçı tarafından yapılmış Onofrio’nun çeşmesinden geçeceğiz. Daha sonra şehrin en ilham verici noktalarından biri olan ve 14. Yüzyılda yapı-lan Fransisken Manastırını göreceğiz. Sponza Sarayı, sütunlu avlusuyla ve ayrıntılı taş oymalarıyla görülmeye değer. Buradan sonra ise Rektör’ün Sarayı’nı ve Saint Blaise kilisesini ziyaret edeceğiz. 
Dubrovnik’in eski şehir kısmında nefes kesici manzaralarla, kristal berraklığındaki Adriyatik Denizi ile ve Srdj tepesi-ne tırmanırken göreceğiniz sayısız adalarla büyüleneceksiniz. 
Dubrovnik ve adaları tepeden gören yeşil terasta içecek ikramı.
Eski şehre geri dönüş.
Kopun Restoranda grup öğle yemeği. (Şehir duvarlarının içinde Jezuite meydanında) 
Kopun restoranında, yüzyıllar boyunca uygulanan bazı eski Hırvat tariflerini geri getirmekten şeref duyuyoruz. Ül-kemizin zengin tarihi ve Hırvatistan’ın nispeten küçük olmasına rağmen çok çeşitli olması, mutfakta çeşitlilik arayan-lar için idealdir. Bu çeşitlilik, ülkenin çalkantılı tarihi boyunca, çok sayıda farklı kültürel etkilerle gelişmiştir. 
 
MENU SEÇİMİ:
Menu I
Adriyatik ton balığı ve ıstakoz Carpaccio,
Balık çorbası
Deniz tarağı (keçi peyniri ve trüf aromalı yağ ile)
Izgara Levrek fileto (sebze ile)
Vanilyalı çikolatalı föndü
Orman meyve soslu dondurma
Kişi başı 65,00 EUR
 
Menu II
Deniz Ürünleri tabağı
Balık çorbası
Karides, pırasa ve biber risotto
Keler balığı
Beyaz şarap soslu domuz pastırmasına sarılmış keler balığı
Badem ve yabani portakallı Semifreddo
Kişi başı 60,00 EUR


 


Menu III
Marine edilmiş karides
“Fuzi“ (Karidesli makarna) (Scampi(büyük karides) ve Trüf kreması ile)
Izgara Tuna Steak (Garnitür ile)
Dubrovnik “Rozata“ (Geleneksel Krem Karamel tatlısı)
Kişi başı 48,00 EUR
 
Menu IV
Salata yatağı üzerinde marine edilmiş karides
Deniz ürünleri Brodet (geleneksel güveç karışık deniz mahsulleri, polenta ile servis)
Dondurmalı meyve salatası
Kişi başı 40,00 EUR
 
Öğle yemeği sonrası eski şehirde serbest zaman.
Akşam yemeği: Hotel Rixos Libertas, Restaurant Azur
Şef Ozgur Donertas ile gurme gecesi
 
The Azur Fish restaurant yiyecekten daha fazlasını sunar. Hafif bir meltem eşliğinde sakin bir ambiyans ve Adriyatik Denizinin muhteşem manzarası, Şef Ozgur Donertas ve ekibi tarafından hazırlanan lezzetli yemeklerle buluşuyor.
 
Dalmaçyalı Menu
 Dalmaçyalı Stil Ahtapot Salatası ve Marine edilmiş Ançuez
Dalmaçyalı Stil Balık Carpaccio
Dalmaçya Soslu Karides
Balık Pate
Mürekkepbalığı risotto ile Kızarmış kalamar
Kızarmış Levrek
Dalmaçyalı Sebze ve limon sos
Fındık Brownie
Çikolatalı Mousse Ve Taze Ahududu
Fındık Pralin
Kişi başı 59,00 EUR

 


3.Gün 21 Mayıs 2016:
İstridye yatakları ve şarap üretimiyle meşhur olan Pelješac yarımadasını ziyaret,
Korta Katarina şaraphanesinde şarap tadımı.
Korta Katarina (KK) Güney Hırvatistan şaraphanesi ve Rivijera Orebic köşkü,
Şarap severlerin hayallerinin gerçekleştiği yerdir. Güney Hırvatistanda türünün ilk mekanıdır. Şaraphane, köşk ve üzüm bağları, Adriyatik denizinin hemen yanında konumlanmıştır ve Dalmaçyalı kıyısını görür. Dalmaçyalı şarap tur-ları düzenlemekteyiz. Dalmaçyalı kıyısı, dünyadaki en iyi sahil şeritlerinden biri olarak görülmektedir. Peljesac (pell-yuh-shotz) bölgesinde bulunan Dingac (ding-gatch) ve Postup, Korcula (kor-chu-la) adasında bulunan Cara (cha-ra) bölgesi, ödül kazanan Plavac Mali, (plah-vahtz mah-lee) Reuben`s Reserve Plavac Mali, Posip (po-ship) ve Rose şarapları, Korta-Katarina’nın önemli yerlerini oluşturmaktadır.

Gezi programı: Binanın detaylı görüntüsü – şaraphane ve eski hotel - Korta Katarina ve kurucularının hikayesi – Şa-raphane üretim alanı – Hasattan şişelemeye kadar olan şarap üretiminin bütün aşamaları -  KK Rose, Pošip and Pla-vac mali tadımıyla birlikte şarap ve üzüm bağlarımızın hikayesi - Gezi şarap dükkanında sona erer - Tahmin edilen gezi süresi : 1 saat

Mali Ston’da meşhur istridye çiftlikleri gezisi. Varışla birlikte ziyaretçiler istridye yetiştirme prosedürlerinin gerçek-leştiği istridye yataklarının olduğu yere tekneyle götürülecek ve istridye tadımı olacaktır.

Bölgedeki en iyi restoranlardan biri olan Bota Šare’de taze deniz ürünlerinden oluşan öğle yemeği.


MENU SEÇİMİ:
Menu I
Balık pate
Deniz risotto (Ston tarzı)
„Bota“ tabağı (karışık balık, kızarmış kalamar, Sezon sebzeleriyle birlikte Midye pane)
Krem karamel “Rozata”
Kişi başı 32,00 EUR

Menu II
Tuna salatası
Deniz ürünleri risotto (Ston tarzı) ve Siyah mürekkepbalığı risotto,
„Bota“ tabağı (karışık balık, kızarmış kalamar, Sezon sebzeleriyle birlikte Midye pane)
Krem karamel “Rozata”
Kişi başı 39,00 EUR

 

Menu III
Bota soğuk deniz ürünleri tabağı (ahtapot, ancuez, Dalmaçya füme jambon, peynir, balık
Pate, balık carpaccio)
Siyah mürekkep balığı risotto ve yeşil makarna(deniz ürünleri ile) Bota“ balık tabağı (3, 4 çeşit balık, sezon sebzele-riyle birlikte)
Geleneksel tatlılar ve sezon meyveleri
Kişi başı 51,00 EUR
Öğle yemeğinden sonra Dubrovnik’e doğru yolculuk.
Öğleden sonra boş zaman.
Old Town istikametine transfer.
Yeni restore edilmiş Restaurant Posat’ta akşam yemeği.
4.Gün 22 Mayıs 2016:
Kahvaltı. Check out.
Bütün misafirlerimizin check out sırasında tüm ekstra harcamalarını ödemeyi unutmamalarını rica ederiz.
Montenegro istikametine gidiş. Sınır geçişi. Feribot yolculuğu. Tivata varış. Porto Montenegro’ya kısa bir yürüyüş turu.
Öğle yemeği Tivattaki Restaurant & Lounge bar PROVA ‘da yenecektir.

The Restaurant Lounge Bar Prova, Tivat’ın merkezinde, Ivo Vizinsahil sahil hattında yer almaktadır. Primorje otelleri tarafından işletilmekte olup, Tivattaki tek 5 yıldız restorandır.
Eşsiz konumu ve mimarisi, Restaurant Lounge Bar Provayı Tivat’ın yeni bir sembolü yapmıştır.
Restoranın üst terasına çıktığınızda, kendinizi sanki bir geminin güvertesinde ve etrafınızda denizden başka hiçbir şey yokmuş gibi hissedeceksiniz. Restoranın aşağı katına indiğinizde ise camlardan denizi görebilir ve neredeyse balıklara dokunabilirsiniz. Italyan artist Raffaelle
Bandera tarafından yapılmış avizeyi görebilirsiniz. Deniz kıyısının yanındaki terasta, the Lounge Bar’da kokteyl veya kahvenizi içebilir ve rahat atmosferin keyfini çıkartabilirsiniz.
Prova, zengin Akdeniz mutfağınının çeşitliliğiyle, modern ve yeni tatlar eşliğinde yerel lezzetler sunmaktadır.
Menu I
Sardalye ve karidesli bruschetta
Pilav yatağında kızarmış kalamar
Dondurmalı Apple strudel
29,00 EUR

 

Menu II
Somon ve kalamar risotto
Tuna steak (dereotu, roka ve parmesan ile)
Dondurmalı Apple strudel
35,00 EUR 

 

Menu III
Sardalye ve karidesli bruschetta
Levrek fileto (aromalı sebzeler ile)
Vanilyalı dondurmalı Urma kek
41,00 EUR
Öğle yemeğinden sonra Podgorica’ya doğru yola çıkış.
Istanbul uçuşumuz için Podgorica Havaalanına varış.  Program sonu.


Oteller

DOUBLE/TWIN/TRIPLE
ODADA KİŞİ BAŞI    Tek kişilik oda fiyatı    2-12 YAŞ ÇOCUK    0-2 YAŞ ÇOCUK
5 * Rixos Hotel    975 €    1215 €    850 €    50 €

 
ÖNEMLİ NOT: 
-Tüm şehirler arası yolculuklar  ve turistik geziler  + Konaklama 5* Rixos'ta + Uçuş paket fiyatı içindedir. Tura ye-me/içme/sanat/köşe yazarı Burcu Aldinç danışmanlık ve refakat edecektir.

Ücretlere dahil olanlar:
- Program boyunca Montenegro ve Dubrovnik’te lisanslı İngilizce dil rehber eşliğinde özel transferler
- Budva turu
-Yerel rehber eşliğinde Kotor turu
-Şehir vergisi Kotor
-Our Lady on the Rocks adası tekne gezisi
-Yerel rehber eşliğinde Dubrovnik turu
-Dubrovnik gidiş,geliş teleferik ücreti
-Srdj tepesinde içecekler
-Turistik otobüsler için zorunlu otobüs ücreti
-Korta Katarina şaraphanesi gezisi ve şarap tadımı
-Aperatif ve şarap eşliğinde istridye ve midye tadımı
-Hizmet bedeli ve tüm vergiler
 
Ücrete dahil olmayanlar:
-Otel extraları
-Menüler
-İçecekler
-Bahşişler
 


İPTAL KOŞULLARI
1-Acente, gerekli tüm özeni göstermiş olmasına rağmen gezinin başlamasına veya devamına engel teşkil eden; gerekli yolcu sayısı kadar kesin kaydın oluşmaması ve/veya olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali, öngörülemez teknik hu-suslar ve tüm mücbir sebeplerden dolayı geziyi iptal veya tehir edebilir. Bu durumda tüketicinin tazminat hakkı yoktur.

2- A- Tüketici, hizmetin başlamasına 21 gün kalaya kadar iptal talep ettiğinde ödediği bedelin tamamı kendisine iade edilir.

B- Tüketici, hizmetin başlamasından 21-15 gün evvel sözleşmeyi iptal etmesi halinde gezi bedelinin %50' sini, 15 günden az bir süre kala ise tamamını Acente'ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Tüketici tarafından yapılan tarih değişiklikleri iptal hükmündedir.

C- İndirimli hizmetin iptal/devri halinde tüketici, hizmet başlangıcından tam 15 gün öncesine kadar hizmet bedelinin %50 sini , 15 günden sonra ise hizmet bedelinin tamamını Acente'ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

EN ÇOK OKUNANLAR

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hamak Yogası Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Hamak Yogası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hamak Yogası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor
Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor

Dünyaca Ünlü Şefler, Four Seasons Hotel Bosphorus'a Konuk Oluyor

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım
Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği
Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği

Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap
Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier
Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi
Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu
Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu

Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de
Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi
Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği
Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği